Dodaj do ulubionych

Podziękowania

13.01.07, 23:47
Czytając prawie wszystkie listy doszłam do wniosku, że chyba komuś należą się
podziękowania. Dzięki wielkie dla madziulca za to forum. Dużo informacji,
dodam, że na stronie o ZUM-ie bardzo fachowych, słów pokrzepienia i przede
wszystkim - nie jesteśmy z tym wszystkim same. Jeszcze raz wielkie dzięki.
Obserwuj wątek
    • madziulec Re: Podziękowania 14.01.07, 09:05
      Juz gdzies pisalam, ze to forum nie powstalo, by zbierac pochwaly. Powstalo - bo bylo potrzebne. Potrzebne przede wszytskim MNIE SAMEJ, bo sama musialam gdzies wylac swoje niepokoje, woje jakies problemy zwiazane z choroba Michaska.
      Nie robilam go po to, by mialo popularnosc, by strona byla ladna.
      Staram sie podrzucac na strone Stasiomammie, ktora zajmuje sie wlasnie strona informacje, ktorych sama szukalam, badz szukam, lub tez takie, o ktore Wy sami tu pytacie.
      Tak to wyglada.
      Nie jest to forum, gdzi ebedzie ktos tworzyl watki na zasadzie co dzis fajnego zrobilo Twoje dziecko, bo jest to sztuczne nabijanie postow, sztuczne tworzenie ruchu, a na tym zupelnie mi nie zalezy. Wolalalbym, by na forum bylo dokladnie 10 postow, w tym 9 moich opisujacych jakies tam epizody ZUM i to wszystko. 10 moze - polecajacy strone i zeby na stronie nie bylo tyle odwiedzin ile jest...

Nie wiem co wiecej powiedziec, ale nie piszcie wiecej listow dziekczynnych, wole krytyke, ze cos na stronie jest nie tak, ze chcecie wiedziec wiecej. To mobilizuje.
      • kajkasz1 Re: Podziękowania 14.01.07, 16:56
        Te podziękowania to tak z rozpędu, ale napiszę dlaczego. O Kubie nie będę się
        rozpisywać, bo co tam ... w końcu obustronny refluks IV stopnia z powikłaniami
        się zdarza, ale ... u was jedynie znalazłam namiary na nefrologa w Gdańsku,
        opisy dokładne co się z moim dzieckiem dzieje i co może się stać, jeśli coś
        zaniedbam. Słowem to, co powinnam była usłyszeć od lekarza musiałam wyczytać
        dopiero teraz, u was na forum. I dlatego wiem, że w poniedziałek mam dzwonić do
        Gdyni, iść zrobić dodatkowe badanie moczu i modlić się, żeby w odebranych
        wynikach nie było tego przeklętego Proteusa ... kolejny raz ... A tak z pytań
        mam jedno ... jak ma wyglądać moja dieta karmiącej matki przy hipercalcemii -
        nie jem nabiału i mlekopochodnych, ale co z czekoladą. Lekarz przepisał mi też
        5 kropli wit. C dla Kubka, ale tutaj widzę, że nie powinnam zakwaszać małemu
        moczu ... a od lekarza chyba się nie dowiem ... z góry dzięki za odp.
      • ms32 Do Magdy 17.01.07, 22:49
        Magda, to jest Twoje forum ,więc nikt nie powinien się Ciebie czepiać, ale czy nie za szorstko obeszłaś się z dziewczyną? To normalne, że ktoś czuje wdzięczność, zwłaszcza zagubiony, wystraszony świeżo upieczony rodzic, który znajdzie gdzieś otuchę. To forum potrzebne jest nie tylko Tobie i nie wiem ,czy byłoby lepiej, gdyby było na nim 10x mniej odwiedzin i tylko Twoje posty. Wybacz, ale inni też chcą się dzielić doświadczeniami, zwłaszcza, jeśli jest na nie zapotrzebowanie. I czasami czekamy nie tylko na fachową wiedzę od Ciebie czy innych, ale na zwykłe słowo otuchy od kogoś z podobnymi doświadczeniami, sama mnie "głaskałaś po głowie" na kilka dni przed operacją mojej 5miesięcznej córki. Zakładam, że miałaś po prostu kiepski dzień, inaczej szkoda by było...
        • madziulec Re: Do Magdy 18.01.07, 10:43
          Chodzi mi o to, ze wolalabym, zeby zadne dziecko nie chorowalo, zeby w ogole nie
          musialo byc postow, ze ktos szuka kolejnego lekarza, ze ktos pyta jak wyglada
          badanie, ze kolejna osoba sie pyta, co ma zrobic, bo czuje sie zagubiona.
          dawno temu tlumaczylam, ze nie czuje specjalnie "praw autorskich" do forum.
          Forum to nie autor, to ludzie, ktorzy przychodza, a przychodza, bo potrzebuja,
          bo chca, sa rozne powody.

Poza tym zawsze mowie, ze nie jestem od glaskania po glowie - raczej staram sie
          powiedzie cprawde, jak bedzie, a nie glupawo pocieszac, mowiac, ze bedzie
          dobrze,w iedzac, ze np. ostrzykiwanie krwia jest bez sensu ...
          Ale oczywiscie kazdy moze miec inne podejscie do tematu.
          • ms32 Re: Do Magdy 18.01.07, 12:35
            Magda, nie chciałam Cuę absolutnie urazić, widocznie odczytałam Twoje intencje nie tak, jak trzeba. A jak byliśmy przed operacją Zuzi, to właśnie mnie po głowie pogłaskałaś, powiedziałaś, że wszystko będzie dobrze i żeby się trzymać i to mi bardzo pomogło.
            a skoro dzieci i tak już chorują, to przynajmniej dzięki Twojemu pomysłowi sprzed kiedyś tam ich rodzice mają pomoc w zdobywaniu informacji i przed tym się nie broń, nawet jeśli wyszło Ci "przy okazji"smile. Pozdrawiam Cię serdecznie!
            • kajkasz1 Re: Do Magdy 18.01.07, 22:17
              Dzięki za wzięcie mnie trochę w obronę, choć argumenty Magdy też mnie
              przekonały. NO i w końcu mogła nie wiedzieć z czym z Kubkiem walczymy, więc ją
              rozumiem. Ale i tak należą się jej podziękowania. Boję się tylko, że wdzięczne
              jej osoby troszkę się przestraszyły ...
              • madziulec Re: Do Magdy 18.01.07, 22:27
                A ja bym chciala, by ktos wreszcie zrozumial, ze cos robie nie dla oklaskow i nei dla jakichs profitow. Tych prositow tu nei ma. Nie robie tego tez po to, by ktokolwiek rozplywal si ew podziekowaniach. MIlo mi, ze strona pomogla, ze forum pomaga - tak ma byc, taka jego rola.

W zapasie - stworzenie strony o zupelnie innej tematyce, jak bedzi egotowa, pewnie sie pochwale, bo to moje juz "trzecie dziecko" bedzie wink

Tak wiec milo mi, ze to, co robie ma sens, ze sie przydaje, bo w rezultacie jest iles osob, ktore gdy im przestalo byc cos potrzebne po prostu to porzucaja - ja moglabym podobnie zrobic - zlikwidowac strone (znam praktyczni ena pamiec te materialy..), zamknac forum.. Tylko widze, ze jednak jest to potrzebne, ze dzieki temu iles osob nie jest juz "zielona" w temacie, moze stanowic dla lekarza jakiegos partnera, wiedziec jak pomoc dziecku, zadac nawet pytania. A chyba o to chodzilo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka