Dodaj do ulubionych

co to znaczy???-wynik USG

29.03.07, 13:01
Wczoraj robiłam USG.Pierwsze od Zum-u ( listopad 2006r).Na wyniku napisane
jest nerki , nadnercza i pęcherz moczowy przedstawiają sie prawidłowo, układy
kielichowo-miedniczkowe i moczowody nieposzerzone.Wielkość nerek 64-67 mm w
osi dł-norma.Dziewczyny mozecie mi powiedziec co to znaczy moczowody
nieposzerzone??Czy to coś niepokojącego??Urolog powiedzial ze mam sie zglosic
z kontrolna cystografia czyli w listopadzie 2007 a do tego czasu nie wytrzymam
w tej niepewności.Pozdrawiam.Ania
Obserwuj wątek
    • madziulec Re: co to znaczy???-wynik USG 29.03.07, 13:32
      Nieposzerzone znaczy ok wink
      Poszerzenie jzu w badaniu USG wskazywaloby na niepokojacy objaw.
      • andzelina1 dziękuje madziulec 29.03.07, 15:08
        uffffffff!!!!!!!dziękuje.bardzo mnie dziewczynki wspieracie.czy to takie trudne
        dla lekarza wykonywującego badanie tak powiedziec a nie odpowiadac prosze do
        lekarza sie zglosic ja nie bede sie wypowiadac, albo ja przewrazliwiona
        jestem!!!Dzieki wielkie.Czy Wy tez refluksiakom robicie USG co 3 m-ce??Jeszcze
        mam jedno pytanie czy mozna cos robic zeby wyciagnac dziecko z tego refluksu
        oprocz podawania furaginy i czekania??bo tu czytam na forum ze jakis lekarz
        wyciagnal dziecko z refluksu bez zabiegu.co to znaczy???bo mi tylko mowia zeby
        czekac i w razie czego po kontrolnej cystografii hjak wyjdzie zle ostrzykiwanie
        nas czeka.Pozdr.Ania
        • madziulec Re: dziękuje madziulec 29.03.07, 15:41
          Ja bym sie cieszyla, gdyby tylko dawanie lekow czekalo nas.
          Ale ja oczywiscie w swojej wersji widzialam czarnowidztwo - przeszczepy
          moczowodow i w ogole same takie scenariusze wink

Czasem lekarz robiacy USG, eh, co ja mowie, w ogole lekarz chce zrobic na nas
          wrazenie Wszystko Wiedzacej osoby, wrecz Guru, ktora z nami nie podzieli sie
          swoja Tajemna Wiedza (wielkie litery specjalnie wink)

Co zas do leczenia samego refluksu - poczekaj. ja wiem, chcialabys wiedziec
          dzis, co ja gadam, wczoraj ;0 na czym stoisz. Ale czasem jak poczekasz to okaze
          sie, ze ten glupi refluks sam sie cofnie, bez koniecznosci jakiegokolwiek
          zabiegu. A zabieg, chocby to bylo "tylko" ostrzykiwanie to jednak jakas tam
          interwencja chirurgiczna..
          • andzelina1 dokładnie 30.03.07, 08:14
            Tak własnie czuję ta niepewnosc mnie zabija! w tamtym roku czekalam na decyzje
            czy mała będzie miała operacje serca trwała to poł roku a teraz nastepne.nie mam
            juz siły sad.urolog wysłał nas do ginekologa bo przed zumem miała rozklejane
            wargi sromowe i teraz walczymy z bakteriami w pochwie coli i inne z układu
            pokarmowego.wczoraj mi powiedzieli ze znowu sie troszke skleily ( mały kawałek
            sama końcówka)do tego dochodza zaparcia a corcia jest juz tak przewrazliwiona,
            nie dziwie sie jej wcale, ze nawet wymazu sobie nie da pobrac.mamy obie juz tego
            dosyc a lekarze mnie tylko odsyłaja i latam jak szalona po roznych
            specjalistach.mam dzisiaj doła. :,-).
            P.S. i tylko słysze trzeba wyleczyc zaparcia i bakterie w pochwie i nie bedzie
            kolejnych zumow ale jak ja to mam zrobić niby !!!probuje wszystkiego a wczoraj
            ginekolog mnie skwitowała zeby znowu nie przegiąc w druga strone ( z
            nasiadówkami i masciami roznymi) i wez tu czlowieku bądz mądry.a jak pobrac ten
            wymaz na sile??to nie takie proste.
            Jutro idziemy na borowanie do stomatologa przy wadzie serca trzeba to bardzo
            pilnowac a jak sobie nie da zrobic to nie wiem co bedzie.I do tego samotnie sie
            z tym wszystkim borykam.Ania
            • madziulec Re: dokładnie 30.03.07, 09:02
              Na zaparcia probuj suszone owoce.
              Wiem, ze to czasem dziala. Takie wiesz, metody babc. A! I napar z ziol -
              kruszyna idealnie podobno to reguluje, ale nie wiem, czy sie nadaje dla malych
              dzieci, musisz zielarzy zapytac.
              • andzelina1 Re: dokładnie 30.03.07, 09:41
                dzieki madziulec.a wiesz moze gdzie mozna podpytac.chodzi mi o tych zielarzy??
                moze jakies forum.Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka