Dodaj do ulubionych

Parcie na mocz, a Driptane

02.02.09, 08:39
Mój synek bierze trzeci tydzień Driptane.Wiem , że efektów nie ma co
sie spodziewac od razu, ale po 10 dniach zaczął mieć takie
objawy ""jak parcie na mocz....". Czy u kogoś były takie objawy ???
Od rana do południa potrafi z 5 razy lecieć na siusiu.

Zanim dostał lek miał robione mocz, posiew, usg za zaleganiem
moczu.....nastepnie kalendarz mikcji. Mocz na noc zageszcza sie
prawidłowo, natomiast wyszła mu mała pojemność pecherza(na raz
oddaje od 50-110ml)ma 4,5 roku.

Poradźcie... coś...sad
Badanie moczu z zeszłego tygodnia wyszło ok.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • iluviell Re: Parcie na mocz, a Driptane 05.02.09, 21:55
      Mojemu synkowi, też 4,5 latkowi, przepisano driptane w związku z moczeniem
      dziennym. Pojemność pęcherza też miał małą (coś jak u Was), natomiast po trzech
      miesiącach leczenia efekty są, na badaniu wysikał 270 ml - natomiast parcia u
      nas nie występowały.
      Jaką macie dawkę? My teraz 2x1/4 i 1x1/2 dziennie. Do zeszłego tygodnia było 3x1/4.
      • gryzelda5 Re: Parcie na mocz, a Driptane 06.02.09, 08:35
        Mój bierze 1/4 tabletki 3 razy dziennie.

Powtórze jeszcze raz badanie moczu i posiew.
    • misiatosia123 Re: Parcie na mocz, a Driptane 27.03.16, 21:53
      Bardzo stary post, ale moze ktoś tu jeszcze zagląda wink Czy moczenie mineło po Driptane?? Moja córka prawie 5 lat bierze od roku. Raz lepiej raz gorzej. Badania przeróżne ma idealne. Nadreaktywność pecherza i emocje. Wyszły wasze dzieciaczki z tego?
      • ewela38 Re: Parcie na mocz, a Driptane 28.03.16, 21:11
        mojej corce moczenia podczas brania Driptane ustapilo, zdarzalo sie jedynie incydentalnie. Niestety pojawila sie infekcja i bylo podejrzenie, ze Driptane powoduje zaleganie moczu wiec nefrolog zaczal odstawiać lek stopniowo. Poczatkowo po odstawieniu bylo ewidentne pogorszenie ale stopniowo zaczęło się wszystko normalizować i dziecko aktualnie moczy się sporadycznie. Czy Driptane w tym pomogło nie wiem. W każdym razie po dwóch latach jest dużo lepiej i Twojej córci tez przejdzie. Jak nie po Driptane to z wiekiem)
        • olencja.0 Re: Parcie na mocz, a Driptane 23.09.16, 09:19
          jak długo trwało u was leczenie driptane? po jakim czasie zmniejszono dawkę ?
          moja córka 5,5 roku dostała ten lek na nadreaktywny pecherz- na razie bierze 2 x 1/2 tabletki
          profilaktycznie podaje jeszcze syrop Zuravit.
          • olencja.0 Re: Parcie na mocz, a Driptane 25.04.18, 13:56
            u nas po roku leczenia driptane przeszło samo... akurat zachorowała, miała infekcję od gardła z gorączką, kilka dni nie dostawała driptane (tak ja choroba zmogla,ze lezala kilka dni i prawie nie sikała), po chorobie- przeszło. nie wiem czy wyrosła, czy antybiotyk na gardło pomogl czy co...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka