Dodaj do ulubionych

Pilnie szukam pracy!

30.09.04, 23:18
Jestem magistrem filologii polskiej, posiadam przygotowanie pedagogiczne.
Praca z młodzieżą to całe moje życie!
Ukończyłam również kurs terapii pedagogicznej.
Chcę robić to, co kocham!
Szukam pracy w Łodzi lub w Warszawie (W-wa- praca+zakwaterowanie).
Jestem gotowa uzupełnić kwalifikacje. Docenię wszystkie propozycje pracy
w oświacie!
Obserwuj wątek
    • ameli.a Zazdrościć czy współczuć? 04.10.04, 21:52
      • paulina_emilia Re: Zazdrościć czy współczuć? 05.10.04, 10:06
        Hm... Trudne pytanie. Myślę, że należy zazdrościć i współczuć zarazem...
        To przykre, że w dobie niżu demograficznego, nie miałam kogo uczyć- dosłownie i
        w przenośni- i...musiałam odejść.
        Z kolei pociesza mnie to, że kiedy znajdę tę pracę, będę bardzo szczęśliwa, bo
        spełnią się moje marzenia zawodowe!
        • setif Re: Zazdrościć czy współczuć? 07.10.04, 19:58
          Nie jesteś sama. Ja też szukam pracy, bezskutecznie.
          • paulina_emilia re:Setif 08.10.04, 15:29
            Tyle jest szkół w Łodzi i w Warszawie, nie rozumiem, dlaczego nie udało mi się
            znaleźć pracy...
            Osobiście zanosiłam aplikacje, rozmawiałam z Dyrektorami (dotarłam nawet do
            Grójca), byłam i jestem gotowa kontynuować naukę na studiach podyplomowych...
            Ostatnio nawet napisałam do szkoły w Zielonce- nic z tego, mimo że sami dali
            ogłoszenie...
            Setif, życzę Ci powodzenia!
            Podtrzymuję swoją opinię- jak się kocha coś robić, to nie ma wyjścia, miłość
            pokona wszystko! :)
            Brakuje mi dzieciaczków ze szkoły...
            Ech...
            Wszystkim Nauczycielom,życzę powodzenia w szukaniu pracy!
            • setif Re: re:Setif 08.10.04, 16:45
              Ja z kolei mogę ponarzekać na brak szkół, bo jestem z małego miasteczka.
              Dojeżdżałam do pracy na wieś, a raczej do dwóch maleńkich szkółek, ale jedna
              jest w stanie likwidacji. Niby pracuję, hahaha, i to w dodatku w prywatnym
              liceum. Tyle że mam tam 3 godziny tygodniowo, za wrzesień łącznie z
              zastępstwami wzięłam 240 zł. Ale nie poddaję się! Dyrektorka jest ze mnie
              zadowolona, nawiązałam już wiele kontaktów zagranicznych, pod moim
              kierownictwem będziemy realizować projekt.
              Paulino_emilio, podziwiam Twój zapał i optymizm! Szkoda, że takich cech nie
              bierze się pod uwagę zatrudniając nauczycieli.
              • setif Re: re:Setif 08.10.04, 20:09
                Zapomniałam wcześniej napisać jak było u mnie z szukaniem pracy. Na stronie
                mazowieckiego Kuratorium oraz gazety codziennie śledziłam oferty, wysyłałam
                podania, CV, itp. Wcześniej dzwoniłam, pytałam, prosili by składać papiery.
                Czekałam na jakiś znak, zaproszenie na rozmowę, ale nic takiego nie było. W
                końcu do jednej ze szkół pofatygowałam się osobiście, gdyż sekretarka
                powiedziała, że bardzo poszukują nauczyciela takiej specjalności. Dyrektor nie
                przyjął mnie osobiście, ponieważ akurat rozpatrywał oferty pracy, "rozmawiała"
                ze mną z-ca dyrektora, mimochodem "przejrzała" moje dokumenty z osiągnięciami.
                Gdy wyraziłam zdziwienie, że dyrekotor chce zatrudnić papier a nie osobę
                skrzywiła się tylko. Ponoć w tym dniu miała być podjęta decyzja o zatrudnieniu,
                ale oferta była w bazie jeszcze dwa tygodnie. W pozostałych szkołach sekretarki
                patrzyły na mnie jakbym się z choinki urwała.
                Natomiast w szkole, do której zostałam przyjęta, było zupełnie inaczej. Poszłam
                tam 1.09., czyli kiedy kadra była w komplecie. Mimo to dyrektorka poprosiła
                mnie do gabinetu, słuchała kiedy mówiłam co zrobiłam, co zamierzam, itp.
                Dokładnie przyglądała moja teczkę. Powiedziała, że bardzo ją interesuje moja
                oferta. Wieczorem zadzwoniła do mnie i powiedziała, że może mi dać 3 godziny w
                liceum. Byłam niezmiernie szczęśliwa! Rozumiem, że więcej godzin nie było, bo
                przyszłam zbyt późno.
                • paulina_emilia Re: re:Setif 09.10.04, 10:39
                  U mnie było podobnie, jeśli chodzi o szukanie pracy.
                  Nawet jakiś czas temu w "Gazecie Wyborczej", pojawiło się ogłoszenie, iż firma
                  edukacyjna zatrudni do swoich oddziałów w Tomaszowie Mazowieckim i Bełchatowie
                  dyrektora szkoły oraz nauczycieli wszystkich przedmiotów. Firma oferowała
                  możliwość awansu i pracę w zgranym, nowoczesnym zespole.
                  Jedyne, co mnie zasmuciło to to, że prosili, aby oferty przysyłać na adres
                  skrytki... Do tej pory nie odpowiedzieli... Próbowałam dowiedzieć się, co to za
                  firma, ale w Bełchatowie nie potrafili odpowiedzieć mi na to pytanie.
                  Z kolei, jak chodziłam do szkół, to tylko w pięciu zostałam przyjęta przez
                  dyrektorów... Też im się podobało moje nastawienie do pracy, osiągnięcia
                  związane z podniesieniem średniej dzieci dyslektycznych, dysgraficznych i
                  dysortograficznych, nawet tematy moich prac podobały się Dyrekcji :)
                  (licencjackiej i magisterskiej). Poza tym ciepło, olbrzymia chęć nauczania itp..
                  Co z tego, jeśli nie było wakatu lub też był przeznaczony dla kogoś innego.
                  I tylko coraz bardziej mi smutno, bo zawód, który wybrałam okazuje się być
                  dla mnie bańką mydlaną...
                  Ale- nie tracę nadziei i czekam! Musi się udać- choćby na zastępstwo!
                  Może w 2006 znajdzie się wakat dla mnie?
                  Setif, dziś masz 3 godziny, w przyszłym roku możesz mieć 9 lub 18.
                  Bądź dalej szczęśliwa i napisz koniecznie za rok- jestem przekonana, że Twoja
                  sytuacja się zmieni.
                  Trzymam kciuki! :)
                  Życz mi powodzenia!
            • r.richelieu Re: re:Setif 21.10.04, 02:47
              co to znaczy, że jesteś gotowa kontynuować naukę na podyplomowych?
              każdy jest gotów, nie każdy ma pieniądze i to jest główną przyczyną nie
              podejmowania tego rodzaju studiów o trudności kursu
              • paulina_emilia Re: re:Setif 21.10.04, 13:14
                To znaczy, że jeśli dostanę pracę, sama opłacę sobie studia.
                Bardzo chciałam iść na oligofrenopedagogikę, rozważałam też pedagogikę
                resocjalizacyjną.
                Pozdrawiam Richelieu!
    • michatka Re: Pilnie szukam pracy! 29.10.04, 22:51
      możesz jeszcze złożyć ofertę w Wydziale Edukacji
      no i dobrze mieć znajomych nauczycieli którzy trzymają rękę na pulsie - wiedzą,
      że ktoś ma zamiar iść na macierzyński albo urlop zdrowotny
      zyczę powodzenia
      Ania
      • paulina_emilia Re: Pilnie szukam pracy! 30.10.04, 23:29
        Dziękuję za rady i życzonka :)
        Pozdrawiam!
        • setif Re: Pilnie szukam pracy! 04.11.04, 20:44
          Moja sytuacja wygląda obecnie tak: mam te 3 godziny tygodniowo w liceum, być
          może dostanę kilka godzin w szkole językowej, trochę korepetycji (na razie 3
          osoby, ale może będzie więcej im bliżej półrocza). W sklepie zachowuję się jak
          schorowana emerytka: patrzę na ceny, liczę, porównuję. Zarejestrowałam się w
          brytyjskiej agencji dla nianiek. Dostałam trzy propozycje. Być może wyjadę.
          • paulina_emilia Re: Pilnie szukam pracy! 08.11.04, 09:22
            Jeśli chodzi o mnie- pracuję 3 dni w tygodniu na świetlicy środowiskowej w
            fundacji. Zarabiam grosze, ale wierzę, że kiedyś zaprocentuje fakt działania w
            tak trudnych warunkach. Dzieci mnie zaakceptowały, staram się im pomóc, jestem
            dla nich "ciocią":)
            W planach mam wyjazd do Anglii- w styczniu.
            Pozdrawiam Cię Setif- pokrewna duszyczko!
            Zobaczysz- uda się nam! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka