Dodaj do ulubionych

ścieżki edukacyjne

07.05.05, 13:03
Witam! w poprzednich latach bardzo mówiło sie bardzo wiele o ścieżkach
edukacyjnych. Największym problemem było to, w jaki sposób te ścieżki
dokumentować w dzienniku, wiadomo przecież, że nauczyciele i tak je
realizowali. Słyszałam, że dokumentacja ścieżek nie jest już obowiązkowa. Czy
to prawda? Jak to wygląda w waszych szkołach? U mnie jakos tak cicho w tym roku...
Obserwuj wątek
    • pousi Re: ścieżki edukacyjne 07.05.05, 17:39
      Chyba to prawda. W mojej szkole też to "upadło", a i dyrekcja nas nie goni, a
      wcześniej oj goniła. Może tam na górze zrezygnowali chociaż z jednej zbędnej
      bezsensownej papierkowej roboty. Oby!!!!!
    • mamalgosia Re: ścieżki edukacyjne 08.05.05, 11:43
      U nas jest obowiązkowe wszystko, nawet to co nieobowiązkowe. Taki nadgorliwy
      dyrektor:( Mamy w każdym dzienniku zeszyt i tam wpisujemy te cholerne ściezki,
      równocześnie z wpisywaniem danego tematu
      • prenatka Re: ścieżki edukacyjne 08.05.05, 15:27
        właśnie u nas była taka nagonka na tą, przyznajmy, bzdurę w zeszłych latach, w
        tym roku cicho sza, może lepiej nie przypominać, Dyrektorzy są zajęci kolejną
        głupotą - mierzenie jakości pracy szkoły. To jest teraz wątek przewodni
        miłościwie nam panujących władz oświatowych. Niemniej jednak ja gdzieś
        słyszałam, ze pojawił się przepis, który mówi, że nie ma obowiązku prowadzenia
        tej dokumentacji bezsensownej.
        • pousi Re: ścieżki edukacyjne 08.05.05, 19:22
          A z tym mierzeniem jakości oj masz rację, masz rację-zastąpili jedno drugim.
          Przecież za mało pracy mamy! Tylko (teoretycznie) 18 godzin!!!
          • mamalgosia Re: ścieżki edukacyjne 09.05.05, 11:27
            A nasz dyras zaleca wszystko. Przy czym mierzeniem jakości zajmujemy się my, a
            nie on. W ogóle wszytsko nam zleca:(
            • prenatka Re: ścieżki edukacyjne 09.05.05, 21:06
              no bo dobry szef najlepiej potrafi wydawać rozkazy, w końcu od czego ma zawsze
              chętnych do dodatkowych zadań nauczycieli, a sam spija piankę...
    • marapi19 Re: ścieżki edukacyjne 09.05.05, 21:15
      u nas jescze nie upadły, ale fajnie byłoby gdy ktos znalazł taki przepis. każdy
      dziennik ma kartke na którą nauczyciel ma obowiązek wpisywać realizowane
      ścieżki.
      • prenatka Re: ścieżki edukacyjne 10.05.05, 19:21
        mnie najbardziej boli, że na takich głupich wpisach,awansach, zaświadczeniach,
        papierkach, numerkach, badaniach, ankietach, dodatkowych rubrykach w dzienniku i
        innych pierdułach, nic nie dających nauczycielowi zbudowany jest nasz cały,
        wątły system edukacyjny..... zamiast sie skupić na rzeczach ważnych, nauczaniu,
        wychowaniu, prawdziwych problemach, rozmieniamy się na drobne.... no nie wiem,
        taka refleksja mi przyszła.... czy dokumentuję te ścieżki, czy nie... dla mnie
        to obojętne, jasne, one są, każdy normalny nauczyciel robi je instynktownie, nie
        wiem, chyba się czepiam. papapa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka