Dodaj do ulubionych

Co wybrać?

06.07.05, 10:31
Mam dylemat - do jutra muszę zdecydować, czy chcę pracować w gimnazjum, czy w
podstawówce. Do tej pory pracowałam tylko miesiąc w gimnazjum (nie licząc
praktyk) i zachowanie gimnazjalistów ogólnie nie bardzo mi odpowiada, ale poza
tym było bardzo fajnie. Z podstawówki nie mam doświadczeń i nie wiem co wybrać...
Obserwuj wątek
    • adrianapl Re: Co wybrać? 07.07.05, 14:43
      podstawówka:)
      dzieciaki miłe i jeszcze chcą się uczyć... i szanują nauczycieli (przynajmniej
      z reguły)
      • aedo Re: Co wybrać? 07.07.05, 18:15
        Dzięki, tak właśnie zrobiłam.
        • harriet24 Re: Co wybrać? 07.07.05, 21:52
          No i bardzo dobrze. Dzieciaki wymagaja specyficznego podejscia i lekcje trzeba
          przygotowac w najmniejszym szczególiku, ale wolę więcej przygotowań do lekcji
          niż załamanie nerwowe albo syndrom wypalenia zawodowego (którego można się
          nabawić już po roku pracy z gim.) Powodzenia!!!
          • cytryna76 Re: Co wybrać? 08.07.05, 14:37
            Tylko podstawówka! Gimnazjum to koszmar.
            • agulka25 Re: Co wybrać? 21.07.05, 15:02
              nie zgadzam sie z Wami.... ucze w gimnazjum trzeci rok....i nie wyobrazam sobie
              innego przedzialu wiekowego....ile mozna sie dowiedziec od nich? ile mozna im
              przekazac? mi to sprawia wielka przyjemnosc.....

....a kazda praca ma swe cienie i blaski....kiedys zawsze mozna sie wypalic....

Pozdrawiam Wszystkich

agulka
              • ella35 Re: Co wybrać? 21.07.05, 19:14
                agulka25 napisała:

> nie zgadzam sie z Wami.... ucze w gimnazjum trzeci rok....i nie wyobrazam sobie
                > innego przedzialu wiekowego....ile mozna sie dowiedziec od nich? ile mozna im
                > przekazac? mi to sprawia wielka przyjemnosc.....
                >
                > ....a kazda praca ma swe cienie i blaski....kiedys zawsze mozna sie wypalic....

No niestety nie zgadzam się. Gimnazjaliści są z reguły chamscy, nie chcą się
                wogóle uczyć, nie mają szacunku dla nauczycieli, oszukują, kręcą, uważają, że
                pozjadali wszystkie rozumy.Pracuję w gimnazjum od 4 lat i coś o tym wiem. Przez
                pierwszy rok myślałam, że może trzeba uatrakcyjnić lekcje, zrobiłam to, ale i
                tak spora grupa ma wszystko w d... Oni mają w głowie tylko szpan, muszą mieć
                najnowsze modele telefonów komórkowych, najdroższe ciuchy a w głowie może być
                pusto, ale muszą być ze wszystkiego piątki. No i nawet palcem taki nie kiwnie
                bez oceny, za wszystko żądają plusów albo piątek. To co napisałam, odnosi się do
                conajmniej 50% poulacji gimnazjalistów. Tylko że nawet dwóch niezainteresowanych
                delikwentów, gadajacych non stop skutecznie popsuje lekcję nawet 20-u
                zainteresowanym.
                >
                > Pozdrawiam Wszystkich
                >
                > agulka
                • kaha1 Re: Co wybrać? 21.07.05, 19:32
                  ja pracuję w gimnazjum i za nic nie poszłabym do szkoły podstawowej. Bardzo
                  lubię swoją pracę. Gdybym miała ją zmieniać to raczej na szkołę średnią. Dzieci
                  po 13 r.ż. mają ogromny potencjał w sobie.
    • magdaszek Re: Co wybrać? 06.08.05, 09:54
      Pracuję w gimnazjum i obserwuję rózne zachowania. Wiem juz na co stać
      niektórych delikwentów (czasami o mało człowiek z siebie nie wyjdzie), ale
      generalnie nie jest az tak źle. Trzeba być konsekwentnym i nie dac sie złamać.
      Wciąż jednak jest spory procent młodzieży, która chce sie czegos nauczyc i
      chetnie wykonuje rózne prace dodatkowe. Uczylam kiedyś maluchów. Fajne,
      wdzięczne dzieci, ale muszę przyznac, ze sporo energii zabierają. Po lekacjach
      z nimi czułam sie bardziej wyeksploatowana niż po zajeciach ze starszymi
      klasai. Wole gimnazjum.
    • e1w2ewa Re: Co wybrać? 27.08.05, 20:01
      Gdybym miała możliwość wyboru, wybrałabym podstawówkę. Poszukuję pracy od
      trzech lat, niestety bezskutecznie. Tobie gratuluje i życzę powodzenia!!!
    • aedo Re: Co wybrać? 29.08.05, 00:42
      Dziękuję bardzo:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka