Dodaj do ulubionych

do CORONELLA - bugaboo

28.03.07, 08:33
Bylabym wdzieczna za wiecej szczegolow dotyczacych uzytkowania cameleona: jak
wysoko jest gondola a jak wysoko spacerowka, prowadzenie w terenie i w
miescie, jak sprawuje sie na bruku? wygoda spacerowki i ogolnie Twoje
spostrzezenia, tak in plus jak in minus :) Dziekuje z gory i pozdrawiam
serdecznie
kasia
Obserwuj wątek
    • coronella Re: do CORONELLA - bugaboo 28.03.07, 09:55
      hej
      w bugaboo spacerowke i gonole rozpina sie na tej samej ramie. Jest ona na wysokości 63 cm nad ziemia, i gondola idzie w dół. Jest dosyc nisko przez to, ale nie jakos tragicznie. Ja gondoli nie miałam, może napisze ktoś, kto z gondola jeżdził. Ale z tego, zo widze po wózku- jest ona duża: 95 X 38 cm ( w cameleonie). Jest leciuteńka! nie wiem ile wazy, ale może ze 3-4 kg. Pałak do noszenia jest pałakiem od spacerówki póżniej, więc można ją swobodnie nosić, a co najważniejsze dla niektórych, bez problemu wnosić do domu po schodach. Wogóle ten wózek jest bardzo lekki.

Spacerówka tez jest na tej samej ramie, tylko ustawia sie ja pod innym kontem. Pupa dziecka jest też mniej wiecej na wysokości tych 63 cm, a to już jest dosyc wysoko w porównaniu z innymi wózkami.
      Jesli chodzi o wygode dla dziecka to jest to bardzo wygodny wozek! pisze to z pełna odpowiedzialnością! Miałam wózków bardzo duzo, i to jest jedyny, w którym mój syn jezdzi! I to bez protestów. Do tej pory spacery były koszmarne, albo spał, albo sie darł. Więcej go nosiłam niz jezdził w wózku, a ja po prostu przestałam z nim wychodzić na spacery.
      Teraz spacerujemy sobie całe dnie, Pawłowi bardzo odpowiada pozycja tego kubełka, czyli taka normalna jak sie siedzi. Myślałam, ze bedzie to jakims problemem, a okazało sie zbawienne! Spac tez w nim lubi, śpi po 3 godz.

Wózek bardzo leciutko sie prowadzi, bardzo! Trzeba az uważać, żeby sam nie odjechał! Czasem mocniejszy podmóch wiatru potrafi go popchnąć, tu jest genialny! Ja już nauczyłam sie zostawiac go zawsze na zaciągniętych hamulcu (ten hamulec jest w rączce). Skręca sie jednym palcem, prowadzi bosko, tu wózek jestświatny.
      Amortyzatory- cameleon ma amortyzatory w przednich, tych maleńkich kołach. I to kilkustopniowe! Ja jezdze na najtwardszym, a jak ide w trudniejszy teren, na piach czy do parku, to ustawiam na miekki. Tylne koła nie maja amortyzacji, ale sa wielkie i pompowane, i juz to samo wystarcza. To razem daje bardzo miękki wózek, i w trudnym terenie mozna nim jezdzic swobodnie. A jak jest dużo przeszkód, to przestawia się raczkę i wtedy juz jak czołg, przednie duze koła przejadą wszystko.
      Na plazy jeszcze go nie miałam, ale mozna z niegi zrobic taczke, schować małe koła a wózek ciągnąć na tych duzych.
      Wciąganie wózka po schodach bardzo łatwe.
      Cameleon ma regulacje długości raczki- wysuwa się ją. Ja jezdze na środkowym wysunięciu, chyba ze mam córkę na dostawce, wtedy na najdłuższej raczce.

Codo minusów- to nie wiem, co napisac. Przyznam, ze mi zajelo troszke przyzwyczajenie sie do tego wózka, ale ja je zmieniam często. I do każdego trzeba kilku dni, żeby sie z wózkiem oswoić. Początkowo przeszkadzało mi kilka rzeczy, np wkładanie do samochodu, myslalam, ze to wada, a to tylko kwestia wprawy. W tej chwili nie przychodzi mi do głowy żadna wada, o której moge napisac, że jest wada wózka.
      • kasia2705 Re: do CORONELLA - bugaboo 28.03.07, 12:58
        Dziekuje :)
        • coronella Re: do CORONELLA - bugaboo 28.03.07, 13:21
          sorki za błedy :) pisałam tak na bardzo szybko, przed spacerem,
          jak masz jeszcze jakies pytania, to chętnie odpowiem. Tutaj, czy na gg: 510964
          • kasia2705 Re: do CORONELLA - bugaboo 28.03.07, 13:55
            dzieki
            sama nie wiem... mysle, ze sklaniam sie powoli ku stokke, skoro mam juz kupowac
            (a nie powinnam ;) ), podoba mi sie to, ze siedzisko i gondola jest tak wysoko
            + ogolny design. Czytalam gdzies, ze i Ty moze kiedys kupisz xplory :)
            raz jeszcze dziekuje i milych spacerow zycze! Tu sliiiiiczna pogoda a ja w
            pracy, niania przez telefon mowi, ze sa na spacerze a mnie z zalu sciska, ze
            sama nie moge isc z synkiem :(
            pozdrawiam
            kasia
            • coronella Re: do CORONELLA - bugaboo 28.03.07, 13:59
              jesli zdecyduje się na 3 dziecko to kupię, z ciekawości, chociaż widze w nim kilka rzeczy które nie będą mi pasowac. Teraz juz nie ma sensu, mój syn w lipcu skonczy 2 lata. Z resztą lubimy obydwoje bugaboo, i na razie nie odczuwam potrzeby zmian :)
              Noo, w taka pogodę ciesze się bardzo, ze nie pracuję :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka