tatabart 24.01.09, 00:40 witam serdecznie zstanawiam sie nad zakupem wózka Casualplay S4 z gondola MOON i nosidełkiem BabyZERO bardzo prosze o opinie na ten temat pozdrawiam serdecznie BART Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emma30 Re: Casualplay s4 prosze o opinie 24.01.09, 09:29 sprawdź w wyszukiwarce, niedawno było o nim, np tu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=89996849 Odpowiedz Link Zgłoś
olafig2 Re: Casualplay s4 prosze o opinie 24.01.09, 09:41 też jestem na tym etapie:) nie dawno miałam ten sam wątek, dziś ostatecznie idę z mężem do sklepu aby sprawdzic wysokośc , kółka itp. okiem faceta:)Jeżeli o mnie chodzi to naczytałam się i robiłam porównania z quinny speed i jak na razie to są prawie takie same tylko cena wieksza w casualplay. postaram sie jeszcze dziś napisac jakie wrażenia po dzisiejszej wizycie w sklepie:) Odpowiedz Link Zgłoś
olafig2 Re: Casualplay s4 prosze o opinie 24.01.09, 13:13 jesteśmy zdecydowani:)kupujemy ten wózek!świetnie się prowadzi, lekki, super sie składa- koła odpinane jednym palcem, posiada resory- można byjac dziecko w gondoli i nie tylko, gondola MOON- TYLKO ONA!!!ta druga jest brzydka, mała i cała plastikowa, budka jest jajowata, nosidełko- my decydujemy się na PRIMA ponieważ różni sie tylko trochę cenowo a jest większy- dziecko dłużej w nim pojeździ, no i oparcie regulowane do pozycji leżącej(oczywiście nie w samochodzie bo to zabronione). Jeżeli jakieś jeszcze pytania to mile odpowiem:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tatabart Re: Casualplay s4 prosze o opinie 24.01.09, 21:52 wielkie dzieki wiesz ja jeszcze zastanawiam sie nad S6 chyba jest stabilniejszy troszke sie naczytałem o wózkach na trzech kołach i mam obawy co Ty na to?? Odpowiedz Link Zgłoś
olafig2 Re: Casualplay s4 prosze o opinie 25.01.09, 09:10 nie mam pojęcia bo nigdy nie miałam 3 kołowego tylko 4 kołowe, ale teraz chcemy 3 żeby lepiej się składał do samochodu- nissan micra:) trzeba się jakoś pomieścic: tata, mama, synio 2 latek i córcia w maju:) W sklepie ten wózek wydał mi się stabilny, jeździliśmy nim po sklepie(wiem że to nie wertepy i nasze chodniki)i wydał sie stabilny, do tego ma resorki które fajnie amortyzują. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
emma30 Re: Casualplay s4 prosze o opinie 25.01.09, 09:32 Jeżeli mogę się wtrącić, to powiem, że S6 bardzo łatwo się składa bez konieczności ściągania kół, które chowają się pod wózek, przez co zajmuje mniej miejsca niż S4. Odpowiedz Link Zgłoś
olafig2 Re: Casualplay s4 prosze o opinie 25.01.09, 11:51 w s4 też się chowają:) Odpowiedz Link Zgłoś
endzi79 Re: Casualplay s4 prosze o opinie 25.01.09, 12:58 Na stronie casualplay - dystrybutor podaje, że oba S4 i S6 zajmują dokładnie tyle samo miejsca po złożeniu (nawet bez ściągania kół). Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: Casualplay s4 prosze o opinie 25.01.09, 12:56 Mam s4 z babyzero i playmoon. Wózek super, tylko gondoli nie używam w ogóle. Jedynie stelaża i fotelika, gdybym kupowała go jeszcze raz, nie brała bym gondoli. Wózek jest stabilny, zwrotny, lekki, łatwo się składa. Wart swojej ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
tatabart Re: Casualplay s4 prosze o opinie 25.01.09, 13:42 a dlacze nie używasz Gondoli?? Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: Casualplay s4 prosze o opinie 25.01.09, 13:47 Dlatego, że nie chodzę na spacery wokół domu :) Zazwyczaj biorę dziecko i psa do samochodu i jadę sobie gdzieś na spacer dalej, na łąkę, do lasu, więc dziecko wożę w foteliku. Mój syn ma 3 miesiące i gondoli używałam może 2-3 razy. Odpowiedz Link Zgłoś
negra13 Re: Casualplay s4 prosze o opinie 27.01.09, 20:58 Ja miałam casuala s4. Jak dla mnie wózek jest super, jako że moja córka urodziła się w kwietniu, nie mieliśmy gondoli tylko fotelik Prima Easy, który spełniał funkcje gondoli i fotelika samochodowego. Wózek prowadzi się super, i jest stabilny, mimo 3 kół! Przednie koło jest podwójne i to juz jest spory plus. Sacerówka jest super przestronna i wygodna dla dziecka, niestety ze względu na swoja wage zmuszeni byliśmy po roku zakupic parasolke dla acórki, ale do tej pory jak wkładamy do wózka córke to jest cała happy. Jakby były jakieś pytania to chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mbw78 Re: Casualplay s4 prosze o opinie 27.01.09, 21:37 jak fotelik może pełnić funkcję gondoli... Odpowiedz Link Zgłoś
poteem1 Re: Casualplay s4 prosze o opinie 16.03.09, 13:41 witam, nasz dzidzius tez urodzi sie w kwietniu. zakupilismy juz S4 z fotelikiem Prima Easy. Teraz pozostal tylko dylemat zwiazany z zakupem oslony przeciwdeszczowej do fotelika. Mialas moze oryginalna czy uniwersalna? cena oryginalu poraza jezeli wezmie sie pod uwage kilkakrotne korzystanie. nie wiem tylko czy jakas zaadaptowana uniwersalan pasuje. pomijam juz efekt wizualny, choc cena jest prawie 10x nizsza... Bede wdzieczna za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
mbw78 Re: Casualplay s4 prosze o opinie 27.01.09, 21:32 fotelik samochodowy nie służy do wożenia w nim dziecka na spacery, jest to dla dzieck aszkodliwe, nie zaleca sie przewożenia dzieck adłużej niż 2 godz a tym bardziej na specry... gondola dla maluszka jest niezbędna Odpowiedz Link Zgłoś
negra13 Re: Casualplay s4 prosze o opinie 27.01.09, 21:40 Ojej jakie oburzenie. Ten akurat fotelik jest rozkładany na płasko i dlatego tez może byc używany jako gondola. Moja córka jeżdziła w nim pół roku, widać było, że czuje się w nim dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
mbw78 Re: Casualplay s4 prosze o opinie 27.01.09, 21:57 nie oburzenie tylko pytanie i stwierdzenie Odpowiedz Link Zgłoś
negra13 Re: Casualplay s4 prosze o opinie 27.01.09, 22:11 Więc odpowiadam, uwierz mi, że nigdy nie zrobiłabym niczego złego dla mojego dziecka. Mnie jest nawet żal jak widze w sklepach dzieci w tych fotelikach na wpół siedząco. A Prima Easy, nie dość, że duży, przestronny, to na płasko rozkładany więc nawet w samochodzie, córka, leżała a nie siedziała ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mimblau Re: Casualplay s4 prosze o opinie 27.01.09, 22:38 tylko dodam: rozmawiałam z koleżanką, która mieszka w Kalifornii z dwójką dzieci, tam nikt nie używa gondol, wyłącznie foteliki samochodowe i zaraz potem spacerówki, pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
emma30 Re: Casualplay s4 prosze o opinie 28.01.09, 09:25 Wiesz, nie porównuj ciepłego klimatu Kaliforni do zimnego, wietrznego, deszczowego w Polsce. Fotelik nie może być stosowany zamiast gondoli. Sama mam fotelik prima easy ale nie woziłabym w nim dziecka cały dzień. Jedynie na chwilowe wypady. Fotelik niby rozkłada się na płasko ale nie jest idealnie równy. Dziecko w gondoli może leżeć na brzuszku, boczku, jak mu wygodnie, w foteliku tylko na plecach. Poza tym gondola lepiej chroni przed wiatrem, słońcem, deszczem,śniegiem. Dziecko w gondoli może leżeć w kombinezonie i spiworku a w foteliku jest to niemożliwe albo bardzo trudne i nie wygodne. Zależy czy ktoś planuje chodzić na spacery czy tylko autem się wozić i ewentualnie na jakieś zakupy iść. Odpowiedz Link Zgłoś
negra13 Re: Casualplay s4 prosze o opinie 28.01.09, 12:30 no wuyobraź sobie, że bardzo duzo spacerowałam z córką a nie woziłam sie samochodem. Jak juz pisąłam, urodziłam w kwietniu więc jakies kobinezony nie były nam potrzebne. Widac było, że Małej jest wygodnie, nigdy na spacerach nie marudziła tylko słodko spała. Gdyby miała jeszcze raz kupowac wózek, kupiłabym dokładnie taki sam zestaw. Odpowiedz Link Zgłoś
emma30 Re: Casualplay s4 prosze o opinie 28.01.09, 15:41 ależ sobie wyobrażam i wiem, że dużo mam tak robi, co nie oznacza że to popieram. To że dziecko nie płacze nie jest wyznacznikiem tego co jest dla niego dobre. -- Odpowiedz Link Zgłoś
mag.ia Re: Casualplay s4 prosze o opinie 16.02.09, 21:05 ile kosztuje taki używany wózek w komplecie? np jest 2,5 letni. Odpowiedz Link Zgłoś
maaszymka Re: Casualplay s4 prosze o opinie 16.02.09, 23:04 Na allegro spacerówka, gondolka i fotelik 1800 cos tam -dzisiaj widziałam. Wózek 16 miesiecy. A chcesz kupić czy sprzedać? Odpowiedz Link Zgłoś
mag.ia Re: Casualplay s4 prosze o opinie 16.02.09, 23:34 kupić . Czerwony dla chłopca pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
maaszymka Re: Casualplay s4 prosze o opinie 17.02.09, 10:07 Pewnie, że tak. Czerwony pasuje da chłopca i dziewczynki :) Ja bede mić zielony do sprzedania :) Odpowiedz Link Zgłoś
mag.ia Re: Casualplay s4 prosze o opinie 17.02.09, 12:13 za ile, co jest w komplecie? Prosze prześlij mi oferte na gazetowgo. Odpowiedz Link Zgłoś
maaszymka Re: Casualplay s4 prosze o opinie 17.02.09, 21:23 posłałam na gazetowego :) Odpowiedz Link Zgłoś
cola1977 Re: Casualplay s4 prosze o opinie 23.02.09, 21:28 mam pytanko co do tego wózka? bede miała dzidziusia w marcu i tak jak Ty nie chce kupować gondoli tylko fotelik prima easy ale te oppinie innych matek mnie przerazaja... ale wydaje mi sie ze w tym foteliku bedzie ok. Twoja opinia mi troche pomogła , mam tylko prosbe jakie sa wymiary tego fotelika? przez jaki okres uzywałas ten fotlekik? bo chchem kupic własnie S4 z fotelikiem prima easy i spacerówke. Gdzie dokonałas zakupu bo ja planuje przez internet bo niestety w poblizu nie mam dobrych sklepów z wózkami Odpowiedz Link Zgłoś
leewek o wózku i foteliku prima easy 03.04.09, 13:26 Witam, Od września 2008 używamy s4. Mieliśmy gondole moon. Bardzo fajna gondolka, świetnie chroni przed wiatrem, leciutka. Ale jest dosyć mała. Synek miał 5 miesięcy gdy przestał się w niej mieścić. Inna sprawa, że większość gondoli w wózkch wielofunkcyjnych jest malutka. Sam wózek ok. Zepsuła się tradycyjnie blokada przedniego kółka - nie do naprawienia, czasem to wkurza. Przed kupieniem fotelika prima proponuje zajrzeć do testów ADAC i sprawdzić wyniki w testach zderzeniowych dla mutsy traveller (ten sam fotelik, casual robi dla mutsy pod tą nazwą). Ani o bezpieczny fotelik, ani wygodna gondolka... Decyzje każdy podejmuje sam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magam81 Re: Casualplay s4 prosze o opinie 17.02.09, 15:03 Ja też jest zachwycona tym wózkiem. Używamy go od września, na razie jeździmy w gondoli. Przed zakupem dużo czytałam opinii innych użytkowników, którzy twierdzili, że gondolka mała, dziecko ma mało miejsca, że wystarczy na góra 3-4 miesiące. Moja córka niedługo kończy 6 m-cy i nadal mieści się do gondolki, a jest przecież zima i kombinezon i kocyk. Wózek jest zwrotny i sprawdza się w każdym terenie. Niedługo będę chciała sprzedać gondolkę czerwoną PLAY MOON i foletik prima easy Odpowiedz Link Zgłoś
olafig2 Re: Casualplay s4 prosze o opinie 17.02.09, 18:48 w jakim kolorze fotelik i w jakiej cenie bo ja już mam gondolę i spacerówke i teraz poluję na fotelik:) Odpowiedz Link Zgłoś
magam81 Re: Casualplay s4 prosze o opinie 18.02.09, 16:35 fotelik też jest czerwony. Jak będziesz chciała zdjęcia to prosze o maila na magam21@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
olafig2 Re: Casualplay s4 prosze o opinie 18.02.09, 20:11 bardzo chętnie:) i cenę podaj! olafig@go2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gojapio Re: Casualplay s4 prosze o opinie 25.02.09, 17:26 też proszę o info o cenie i miejscu odbioru (jam z Warszawy; w grę wchodzi też 3miasto)+zdjęcia goosie@WYTNIJ.aster.pl :) dzięki! Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
magam81 Re: Casualplay s4 prosze o opinie 26.02.09, 17:42 mam problem z wysłaniem zdjęć na podany przez Ciebie adres, jeżeli masz jakiś inny to podaj... Odpowiedz Link Zgłoś
qwsd Re: Casualplay s4 prosze o opinie 26.02.09, 18:50 Bede niedlugo sprzedawala Casualplay S4 w kolorze limonkowym, bez gondoli z adapterami, folia przeciwdeszczowa i okryciem na nozki. Odpowiedz Link Zgłoś
negra13 Do: qwsd 03.03.09, 15:37 A możesz mi podac jakieś konkretne info, cena jakies fotki ?? Byłabym zainteresowana kupnem, mój mail anka_m1@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek76 Re: Casualplay s4 prosze o opinie 10.03.10, 16:40 Ja też się do tego wózeczka przymierzam. Więc jeśli to aktualne to również proszę o maila i fotki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzmapleple3 Re: Casualplay s4 prosze o opinie 10.03.10, 18:16 My również zainteresowani byliśmy tym wózkiem. Jest lekki (chyba najlżejszy w swojej klasie) oraz ładnie się prezentuje. Z uwagi jednak na relatywnie małą gondolę i siedzisko spacerówki, wybraliśmy inną markę;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
emma30 Re: Casualplay s4 prosze o opinie 04.04.09, 11:45 Sprzedam casualplay s6, w bardzo dobrym stanie. Nowa folia przeciwdeszczowa i wkładka z metką- nieużywana (kolor lima). Wózek używany od lipca 2008r kontakt emma30@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
barbarakoronkiewicz Re: Casualplay s4 prosze o opinie 22.08.09, 22:09 Polecam. Użytkuję już ponad pół roku i jestem bardzo zadowolona. Obecnie mam do sprzedania gondolę MOON bo moje maleństwo przesiadło się do spaceróki. Pozdrawiam. Zainteresoanych proszę o kontakt e mail. barbarakoronkiewicz@wp.pl ps. Gondolę można zamontować w samochodzie, świetnie sprawdza się na długie podróże! Odpowiedz Link Zgłoś
bobo1505 Re: Casualplay s4 prosze o opinie 25.01.10, 15:07 Ja urodzę moje maleństwo w połowie czerwca i zastanawiam się czy gondola będzie mi potrzebna, czy wystarczy nosidełko montowane również na stelażu, które rozkłada się do pozycji leżącej i jednocześnie służy do samochodu. Z drugiej strony słyszałam opinie, że taki maluszek nie powinien być zbyt długo wożony w takim nosidełku. Mam zamiar kupić casualplay s4 i teraz zastanawiam się czy wszystkie trzy części.... Czekam na cenne informacje:) Odpowiedz Link Zgłoś
ola-inc Re: Casualplay s4 prosze o opinie 31.01.10, 12:28 Witam. My mamy CasualplayS4 od maja.Córcia długo jeżdziła w gondoli do grudnia.Teraz jeżdzimy spacerówką i też super sprawdza się.Również mamy fotelii Prima ale jednak gondola jest wygodniejsz.My jechalismy nad może jak mała miałą 3 miesiąc 600km jechała w gondoli bo jest przystosowana do przeworzenia w aucie.Ja osobiscie polecam kupić cały zestaw.Tymbardziej że na allegro można bardzo tanio kupić.My gondole kupilismy używaną.Znajomi potpytują czy nie chcem sprzedać ale ja mówie nie trzymamy cały komplet na drugie dziecko.Polecam z własnego doświadczenia.Jakieś pytania to piszcie z miłą chęcią odpowiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
negra13 Re: Casualplay s4 prosze o opinie 28.02.10, 11:58 Ja mam S4 i zarówno przy córce jak i teraz z synem użyam prima easy. Gondole mialam i zaraz się jej pozbyłam, jak dla mnie nie potrzebny wydatek. Tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
realticzerek Re: Casualplay s4 prosze o opinie 06.04.10, 17:40 Mam S4 wraz z prima easy. Super rozwiazanie szczególnie na lato. Obecnie córa wyrosła i mam do sprzedania Prima z bazą isofix do samochodu.Kolor zielony . w idealnym stanie. Moj tel. 509543077 Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaw29 Re: Casualplay s4 prosze o opinie 10.03.10, 19:53 Koleżanka sprzedaje casualplay S6 cały komplet, więcej info na patrycja@zolnierek.pl Odpowiedz Link Zgłoś