toja50 24.01.04, 16:12 Co sadzicie o Lisie jako kandydacie na prezydenta.? Przeciwstawienie Jolce? Mnie sie podoba ten pomysl.Po jakims namysle moze bym i zaakceptowala. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chetor Re: Lis..................... 24.01.04, 18:48 Propozycja atrakcyjna chyba z powodu braku innych, politycznych. Nadal uważam, że Polsce potrzeba systemu prezydenckiego, jaki chciał wprowadzać Wałęsa. To co jest teraz jest bezsensowne, powielanie niektórych urzędów, przerost administracji i fury dobrze opłacanych doradców. A skandalem jest prezydent, głowa państwa, mówiący o tym państwie, że nie jest państwem prawa. To do czego jest taki prezydent i jego urząd - nie odpowiem bo nie będę obrażał ***y. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Lis..................... 24.01.04, 22:23 No nareszcie. Ten gladko gadajacy dobrze zyjacy w panstwie bezprawia jest prezydentem drzacym przed Milerem i mataczacym bez umiaru, tylko tyle, ze interesuje sie sportem, ale co z tego? Tylko prezydentura w/g Walesy. Ale nie wiedzial, ze sam konstytucje pisze dla siebie , no i jest jak jest, ale czy tak byc musi? Odpowiedz Link Zgłoś
magikos Re: Lis..................... 26.01.04, 20:48 JA jestem za ,młody ,przystojny ,przez Tymochowicza wyszkolony :>, ma wiedzę i zna języki ,będą z niego ludzie :]]]]]]]]]]]]] Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Lis..................... 26.01.04, 21:19 No i juz zadzialalo polskie piekielko i zostal narazie odsuniety z pracy. Pewnie za bardzo zagraza Jolce K. A swoja droga nalezaloby sie zastanowic nad polskimi wyborami, byle znany, medialny, popularny a czy kompetentny? Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Lis..................... 26.01.04, 22:41 Magikosie? Kto, Lis? czy Ty? Jeżeli chodzi o Lisa, ja tam do niego nic nie mam, lubię jak ładnie włoski wymodeluje, czyściutki, zadbany noooo to lubię hehehe Ale, ale, polityk z niego zaden, widziałam, jak strasznie poddaję sie egzaltacji, o mało nie płakał, jak relacjonował pobyt Papieża. Z całym szacunkiem, ale przedstawiciel wszystkich Polaków, musi byc NIM, naprawdę. Prywatne życie uczuciowe nie może dominować. Toja ma rację, nam nie o medialność chodzi a o kompetencję.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: Lis..................... 27.01.04, 00:39 Chetor ma rację,brak innych konkretnych kandydatów.Lis jest świetnym prowadzącym Fakty i tyle.Z dwojga złego głosowałbym na niego,jednak wolę poczekać na kogoś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Lis..................... 27.01.04, 00:50 Ale Ci sie rymnęło! :)) Możesz powiedziec Parkoś co Ciebie w Lisie tak urzekło? Zgoda, jest popularnym dziennikarzem, mogę nawet powiedziec, ze zdolnym, madrym itede itepe...ale czy to jest powodód(w naszym państwie jest z reszta możliwe),by rządzić krajem? W końcu dojdzie do tego że kto pierwszy wstanie w dzienniku sie pokaże ten rządzi? Proponuje codziennie kogo innego, bedzie weselej. W tej dziedzinie mamy wybór wielki zacząwszy od starszych po najmłodszych. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Lis..................... 27.01.04, 07:50 No zamiast tutaj trafiłem na wątek "nerwowe ruchy" i tam wsadziłem opinię o kandydowaniu Lisa. Chceta to poczytajta ;) Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: Lis..................... 27.01.04, 09:49 Co mnie w Lisie urzekło? Czy ja cosik pisałem na ten temat?Po prostu jako prezenterowi nie mam mu nic do zarzucenia.Podoba mi się sposób prowadzenia Faktów w TVN,a to jest zasługa Lisa.I tyle.Nie widzę go jako polityka,a tym bardziej prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Lis..................... 27.01.04, 12:48 Z tego co czytam to chyba nieżle mu się przysłużóno z tą ankietą. Zachodzi pytanie czy wiedział o niej czy nie. TVN zareagował dość nerwowo zdejmując go z anteny. Lis chciał powiedzieć w Faktach, że dopóki pracuje w TVN-ie to nie będzie kandydował. Natomiast TVN chciał deklaracji na piśmie, że wcale nie będzie kandydował. Widać Lis chce zostawić sobie jakąś maleńką furteczkę, może go skuszą na kandydowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Lis..................... 27.01.04, 12:57 Ja również czytałam, że Lis jest zszokowany, mówią, że PO potrzebuje nowej twarzy i chętnie wezma Go do siebie. To się nazywa "działać" przez zaskoczenie przeciwnika...hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Lis..................... 27.01.04, 13:00 Rokita mówił, że ich kandydatem jest Donald a nie Lis. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Lis..................... 27.01.04, 13:20 Wlasnie, Tusk. A narodowe spekulacje nic nie daja. TVN wyszedl przed orkiestre i tyle. Jeszcze przedstawia to taki glupek jak Soltysik. Malo powazny, do reality pasuje a nie do rzecznikowania. Ten TVN cos traci twarz pod mlodymi rzadami. Soecjalnie juz nic nie ogladam, beznadzieja i proscizna. A Lis? chyba go zaskoczyli a On nie mial okazji nic powiedziec. Chyba juz tylko czekali zeby sie go pozbyc, za madry na ta stacje i tyle. Jestem zniesmaczona. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Lis..................... 27.01.04, 16:38 Wygląda, że chcą sie pozbyć Lisa. Z jego popularnościa? Da sobie radę! Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Lis..................... 27.01.04, 18:49 On sobie da rade, ale TVN spadnie na leb i szyje, juz spada. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Lis..................... 27.01.04, 20:23 Jaka TV mogłaby przygarnąć Lis? Publiczna chyba nie - wojna z Durczokiem, może Polsat? Ale faktycznie jeśli odejdzie to tvn upadnie całkiem na pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Lis..................... 27.01.04, 20:51 Tak to niby wygląda, ale nie ma ludzi nie zastąpionych. Sama jestem ciekawa, jak to sie dalej potoczy? Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Lis..................... 28.01.04, 13:13 Pewnie, ze nie ma, ale traca okropnie, a taka to byla fajna telewizja i smutno patrzec jak sie stacza. Soltysik ze swoim szczerzastym usmiechem chyba tylko nizej i nizej. Jak mozna tego nie widziec? Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Lis..................... 28.01.04, 14:19 Jeżeli chodzi o przystojnych facetów,szczgólnie jeden, zawsze usmiechnięty to, na TVN 24, najczęściej oglądam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Lis..................... 28.01.04, 22:45 "Tomaszowi Lisowi zrobiono poważną krzywdę" Mam wrażenie, że dziennikarzowi inteligentnemu, zdolnemu i być może także z ciekawą polityczną przyszłością zrobiono poważną krzywdę, przesadzając w tym happeningu" - ocenił Donald Tusk (PO). Tusk krytycznie odniósł się do prasowych doniesień, jakoby dziennikarz telewizji TVN Tomasz Lis miał być kandydatem PO w wyborach prezydenckich. "Po raz pierwszy na taką skalę spotkałem się z happeningiem, w którym przekroczono pewne granice, np. używając opinii PO, która nigdy takich opinii nie wypowiedziała, ani w rozmowach poufnych, ani oficjalnych, ani w jakikolwiek inny sposób" - podkreślił. Zaznaczył, że Tomasz Lis jest wybitnym dziennikarzem telewizyjnym, który posiada kwalifikacje także do zajmowania się innymi rzeczami, w tym polityką. "Nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego, gdyby z dziennikarstwa do polityki przeszedł kolejny człowiek, bo nie tylko w Polsce jest to rzecz naturalna. Mam wrażenie, że dziennikarzowi inteligentnemu, zdolnemu i być może także z ciekawą polityczną przyszłością zrobiono poważną krzywdę, przesadzając w tym happeningu" - ocenił Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Lis..................... 28.01.04, 22:55 Nie wiem Chetorku co o tym sądzic, bo nie sledzę dalszych wydarzeń. Jedno jest niezaprzeczalne, Lis jest indywidualnością na skale Polski, na pewno! Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Lis..................... 29.01.04, 12:54 Czekalam w nocy na plame, a plamy nie ma, co sie dzieje, czyzby TVN tez zrezygnowal, hahaha co tam zostanie, Hubert i Soltysik??????? ale j... Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Lis..................... 29.01.04, 13:38 Została jeszcze, doceniona i popularna Drzyzga? ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Lis..................... 29.01.04, 18:41 No to postanowione, zdecydowane, Lis odchodzi jak to sie szybko potoczylo i czy bylo konieczne? Ale czy na prezydenta nie wiem. Widac mial dosc tych napuszonych snobow z TVN. Teraz to juz nie beda fakty, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Lis..................... 29.01.04, 18:49 Gdzie o tym było ???? Tego się obawiałem, młode dupki walterowe go załatwili :( Nie cierpię TVNu - teraz będzie już całkiem szmaciarska stacją. Napiszę do nich maila, niech wiedzą co o nich myślą inni. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Lis..................... 29.01.04, 20:20 Moze wszyscy napiszmy, tylko czy oni sie przejmuja takimi kulturalnymi glosami? ale sproboeac mozna. Do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Lis..................... 29.01.04, 20:35 Nie napisałaś skąd takie wieści o zwolnieniu ??? Szukałem po necie - nie znalazłem. Doczytałem się jednak, że Jolka jest w radzie tvn-a, a także przyjaciółką Walterka jr. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Lis..................... 29.01.04, 20:51 I wszystko jasne hehe a na powaznie wyczytalam na forum gazety, a tam dosyc wczesnie wszystko wiedza no i TVN milczy jak zaklety, a coz to za trudna sprawa, ze trzeba ja rozpatrywac tygodniami. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Lis..................... 30.01.04, 10:42 Wiedzą lub specjalni puszczają niektórzy ploty, jak w życiu. Ostatnie wieści są takie. Rozważana jest możliwość przejścia Lisa do TVP, pod nowym prezezem, wzajemnie cenią się bardzo. Ale dotychczas TL ma umowę z Walterkiem jr. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Lis..................... 30.01.04, 19:59 Oj Chetorku nie mac nam w glowach, sluchales Lisa u Zakowskiego rankiem. Nic z tych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: Lis..................... 01.02.04, 00:12 Chetor cosik przekombinował.:)Niby Jolka i Walter jr??...udziały?? Faktem jest,że Fakty nie mają swego twórcę i prowadzącego,reszta to ploty.Lis jest na tyle dobry,że nie zagrzeje długo w domowych pieleszach. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Lis..................... 01.02.04, 12:36 :-) no chyba, że ma ciekawe pielesze, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Lis..................... 01.02.04, 20:08 Lubie Rymanowskiego, ale tyle dni go ogladac trudno. Za to dzisiaj ta sztywna sztywnota Werner, ulizana szpecaco, co to ma byc,? czy tego nikt nie widzi, ja zmykam na informacje w polsat i dzisiaj po dluuuuuugim czasie spotkalam Jaroslawa Gugale,pamietacie go? A Marcin Pawlowski tez niedobry,? cos sie dzieje z tymi Faktami. Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: Lis..................... 01.02.04, 21:02 Jeśli czas pozwala,wolę oglądać TVN24.Nie muszę wtedy czekać na Fakty czy inne Wiadomości wieczorne.Pojawienie się Gugały w Polsacie oceniam pozytywnie.Dotychczas Polsat kojarzył mi z amatorszczyzną,może teraz będzie bardziej profesjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Lis..................... 01.02.04, 22:16 No i jeszcze Lis do tego, oj to bylby poziom, szkoda, ze tak nie jest. Na Polonii widzialam Zimocha, coz to? stare wraca? Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Lis..................... 02.02.04, 12:02 Z Lisem wychodzi coraz większe zamieszanie. Jego wypowiedzi raczej przekreślają powrót do tvn-u. Marcina P. nie ma bo podobno, niestety, ma nawrót choroby. Anita Werner jest nie do patrzenia - jakby "Obcy" na mnie patrzył. Już od pewnego czasu oglądam Informacje, są całkiem niezłe, a powrót Gugały oceniam pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Lis..................... 02.02.04, 13:06 Dzieki za wyjasnienia i fajne to okreslenie "obcy", ja bym dodala lodowaty obcy. Straszna, caly czas chce mi sie na bacznosc stac, no odstrasza i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Prezydenter... 02.02.04, 21:52 Jak Wam podoba sie nowe okreslenie Lisa. Czytaliscie w Duzym formacie? to wszystko przez wolnosc i swobode. Te Waltery tez maja swoja polityke naciskania. Jakie to wszystko brudne. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Prezydenter... 03.02.04, 11:29 Waltery to przyjaciele miłościwie nam panującej pary królewskiej. dzisiejsze ploty medialne głoszą o objęciu przez TL zarządcy TAI w TVP, ponoć były utajnione rozmówki z nowym prezesem D. Kurcze, może by to wyszło tiwi na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Prezydenter... 03.02.04, 22:39 Oby, ale to wszystko spekulacje. A jak bedzie dowiemy sie w odpowiednim czasie, czyli tak predko jak to bedzie mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: Prezydenter... 03.02.04, 22:41 Jest szansa na naprawę wizerunku tivi,nie można jej zmarnować.Swoją drogą jestem ciekawy jakim politykiem okazał by się TL?Jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Prezydenter... 03.02.04, 23:26 Myślę, że TL, byłby ciekawym politykiem... w ogóle byłoby ciekawie...Ale On nerwus jest ;))) Wierzycie, że jest szansa na poprawę TVi? Nie wiem, może? Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Prezydenter... 05.02.04, 19:23 Polecam wywiad z Lisem na WP - przeprowadzony dzisiaj w "sygnałach dnia". Mam coraz gorsze zdanie o "różowych walterach". Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Lis..................... 06.02.04, 12:18 Jak myslicie? czy to prawda z tym objeciem szefostwa wiadomosci TVP przez Lisa? Nie bardzo mi sie to podoba, znowu roszady polityczne? osobiste? no nie jest to komfortowa sytuacja. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Lis..................... 10.02.04, 13:06 Dzisiaj, podobno, tvn ma podjąć decyzję w sprawie TL. Spekulacje mówią o przjeściu do tvp Lisa i Olejnikowej. Ciekawe ile z tego się sprawdzi? Czytałem wczoraj artykuł o tym co zrobiono Lisowi. Faktycznie jest on w trudnej sytuacji. Łatkę kandydata już mu przylepiono i teraz cokolwiek będzie robił będzie to brane pod uwagę. Może rzeczywiście powinien iść w politykę? Jak to ktoś napisał: jest "Kasia i Tomek" - będzie "Jolka i Tomek". Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Lis..................... 10.02.04, 14:31 Zdecydowanie NIE, niech robi to co umie i lubi. Po co ma sie ublocic. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Lis..................... 10.02.04, 22:35 To jest rozboj w bialy dzien. Nie myslalam, ze az tak spadl poziom walterowski. Nawet nie potrafili rozwiazac umowy o prace w przyzwoity sposob. To sa bojace gnoje, jednego Lisa sie obawiaja. Slabeusze. Szczegolnie ten szczerzacy kretyn Soltysik. Na niego tez przyjdzie pora. Wszystko mozna zrobic, ale forma jest wazna, no i zabraklo klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Lis..................... 11.02.04, 12:14 No i okazali się "różowymi walterkami" bez klasy. Wykopali TL, ma jeszcze pracę do końca sierpnia ale bez obowiązku jej świadczenia. Właściwie to też bym mógł tak mieć aż do emerytury ;) Zobaczymy kto "złapie" Lisa - tvp czy polsat? Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Lis..................... 11.02.04, 17:14 Ale cienko sie ten Walter tlumaczy, dziecinnie wprost. Widac na mile, ze szukali bata. I po co ten kit? Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Lis..................... 11.02.04, 17:53 Ciekawe, gdzie TL będzie sie pokazywał? Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Lis..................... 11.02.04, 22:59 Dziwne to pozegnanie Lisa w dzisiejszych faktach, to bardzo delikatnie powiedziane. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Lis..................... 11.02.04, 23:01 Myślę, że koledzy dziennikarze z TVN, tylko tyle mogli zrobić?.... Smutne to było. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Lis..................... 19.02.04, 20:15 Polecam wywiad z Lisem w Przekroju. Uwaga na razie dostęny poprzez WP, przegląd prasy - Przekrój. Naprawdę warto poczytać, a na końcu prawie mowa prezydencka :) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Lis..................... 19.02.04, 20:34 Czytalam, juz gdzies o ty wspomnialam. Tak po mojej mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Lis..................... 20.02.04, 10:19 Lis powiedział parę słów o różowych Walterach, reszty można się domyślać. Ale kto wie czy jedynym wyjściem Lisa nie będzie kandydownie. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Lis..................... 20.02.04, 15:29 To mogłoby byc ciekawe? Jak myślicie, miałby poparcie? Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Lis..................... 20.02.04, 21:45 Wolalabym, by zostal tym kim jest. Po co ma sie ubabrac tym politycznym blotem. Za szkoda Go, moze kiedys? Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Lis..................... 23.02.04, 22:17 Cos cicho o Lisie, moze ktos cos wie? Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Lis..................... 23.02.04, 22:42 właśnie co z Nim? Może jednak dałby radę zostac politykiem, na miarę czasów? Młody, wykształcony, energiczny, inteligentny, myslę, że pozostałby takim? co? Powinien założyc nową partie, Wolnych Demokratów? Albo inną nazwę...macie jakieś pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Lis..................... 24.02.04, 11:04 Jak na razie to Lis ma aktualną umowę z tvn i pobiera wynagrodzenie do końca sierpnia bez świadczenia pracy. Myślę, że dopiero jesienią rozpocznie gdzieś pracę, chyba, że nowy pracodawca dogada się z nim finansowo. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Lis..................... 26.02.04, 10:11 W Przekroju (wp lub onet) jest teraz wywiad z M.Walterem, który przedstawia Lisa w innym, mniej znanym, świetle. Co jest prawdą, jak zwykle, można tylko domniemywać. Pewnie jak zazwyczaj, prawda leży pośrodku. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Lis..................... 26.02.04, 11:21 Musi sie jakos bronic, tyle glupstw narobil.Poziom spada na leb na szyje,/ nie czytalam,/ ale i tak mu nie wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Lis..................... 26.02.04, 23:41 No i przeczytalam i sie zalamalam. Takiego poziomu sie nie spodziewalam. Wstyd i Najsztub i Walter, plotkarski, histeryczny, beznadziejny. Do tego szantazuje Lisa, broni syna, osmiesza siebie.Bez klasy. Fe. Jeszcze to zdjecie na okladce , nonszalancja z papierosem. ((((( Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: Lis..................... 26.02.04, 23:45 obiecuję jutro przeczytać.Zaintrygowaliście mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Lis..................... 27.02.04, 10:30 Dość nisko upadły Walterki. Czytajcie na GAzeta.pl wywiad Żakowskiego z Lisem - dzisiejszy. Lis oddał sprawę do sądu i chce odszkodowania w wys. 3-miesiecznego wynagrodzenia na cele społeczno-edukacyjne. Przynajmiej jasno załatwia sprawę. Do sądu i już ! Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Lis..................... 27.02.04, 10:52 Mam nadzieje, a nawet pewność, że Żakowski to nie Najsztub, inny poziom. A wiec do czytania, "hej szable w dloń". Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Lis..................... 27.02.04, 19:09 Moze oczekiwania mialam na wyrost. Nic szczegolnego, poinformowal i tyle, a czy dobrze robi?, tego juz nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Lis..................... 27.02.04, 19:19 Kurczę, gdzie Wy to czytacie, nie mogę znaleźć? Może jakis link? :) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Lis..................... 27.02.04, 19:21 No przeciez Chetor podal adres, www.wiadomosci.pl Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Lis..................... 27.02.04, 19:24 Naata, sorry www.gazeta.pl na czerwono nie umiem, przykro mi. Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: Lis..................... 27.02.04, 22:30 Masz inny link www.przekroj.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Lis..................... 28.02.04, 16:30 No to na wywiad z Walterem ,ale Lis rozmawial z Zakowskim i to jest na gazecie, jak podalam. A zreszta Naata jest bystra i znajdzie sama. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Lis..................... 29.02.04, 13:23 heheh..chyba mało bystra jestem, z wiekiem stępiło sie wyostrzenie :)) Faktycznie Lis ma jakieś wizje na inną Polskę. Może nie dokońca jest przekonany co chciałby robić. Moim zdaniem posiada osobowość polityka,i może, niebawem usłyszymy go z trybuny sejmowej? Odpowiedz Link Zgłoś