Dodaj do ulubionych

Lis.....................

24.01.04, 16:12
Co sadzicie o Lisie jako kandydacie na prezydenta.? Przeciwstawienie Jolce?
Mnie sie podoba ten pomysl.Po jakims namysle moze bym i zaakceptowala.
Obserwuj wątek
    • chetor Re: Lis..................... 24.01.04, 18:48
      Propozycja atrakcyjna chyba z powodu braku innych, politycznych.
      Nadal uważam, że Polsce potrzeba systemu prezydenckiego, jaki chciał
      wprowadzać Wałęsa. To co jest teraz jest bezsensowne, powielanie niektórych
      urzędów, przerost administracji i fury dobrze opłacanych doradców. A skandalem
      jest prezydent, głowa państwa, mówiący o tym państwie, że nie jest państwem
      prawa. To do czego jest taki prezydent i jego urząd - nie odpowiem bo nie będę
      obrażał ***y.
      • toja50 Re: Lis..................... 24.01.04, 22:23
        No nareszcie. Ten gladko gadajacy dobrze zyjacy w panstwie bezprawia jest
        prezydentem drzacym przed Milerem i mataczacym bez umiaru, tylko tyle, ze
        interesuje sie sportem, ale co z tego? Tylko prezydentura w/g Walesy. Ale nie
        wiedzial, ze sam konstytucje pisze dla siebie , no i jest jak jest, ale czy tak
        byc musi?
        • magikos Re: Lis..................... 26.01.04, 20:48
          JA jestem za ,młody ,przystojny ,przez Tymochowicza wyszkolony :>, ma wiedzę i
          zna języki ,będą z niego ludzie :]]]]]]]]]]]]]
          • toja50 Re: Lis..................... 26.01.04, 21:19
            No i juz zadzialalo polskie piekielko i zostal narazie odsuniety z pracy.
            Pewnie za bardzo zagraza Jolce K. A swoja droga nalezaloby sie zastanowic nad
            polskimi wyborami, byle znany, medialny, popularny a czy kompetentny?
            • naata Re: Lis..................... 26.01.04, 22:41
              Magikosie? Kto, Lis? czy Ty? Jeżeli chodzi o Lisa, ja tam do niego nic nie
              mam, lubię jak ładnie włoski wymodeluje, czyściutki, zadbany noooo to lubię
              hehehe Ale, ale, polityk z niego zaden, widziałam, jak strasznie poddaję sie
              egzaltacji, o mało nie płakał, jak relacjonował pobyt Papieża. Z całym
              szacunkiem, ale przedstawiciel wszystkich Polaków, musi byc NIM, naprawdę.
              Prywatne życie uczuciowe nie może dominować. Toja ma rację, nam nie o
              medialność chodzi a o kompetencję.Pozdrawiam
              • parkowy Re: Lis..................... 27.01.04, 00:39
                Chetor ma rację,brak innych konkretnych kandydatów.Lis jest świetnym prowadzącym Fakty i tyle.Z dwojga złego głosowałbym na niego,jednak wolę poczekać na kogoś innego.
                • naata Re: Lis..................... 27.01.04, 00:50
                  Ale Ci sie rymnęło! :))
                  Możesz powiedziec Parkoś co Ciebie w Lisie tak urzekło? Zgoda, jest popularnym
                  dziennikarzem, mogę nawet powiedziec, ze zdolnym, madrym itede itepe...ale czy
                  to jest powodód(w naszym państwie jest z reszta możliwe),by rządzić krajem?
                  W końcu dojdzie do tego że kto pierwszy wstanie w dzienniku sie pokaże ten
                  rządzi? Proponuje codziennie kogo innego, bedzie weselej. W tej dziedzinie
                  mamy wybór wielki zacząwszy od starszych po najmłodszych.
                  • chetor Re: Lis..................... 27.01.04, 07:50
                    No zamiast tutaj trafiłem na wątek "nerwowe ruchy" i tam wsadziłem opinię o
                    kandydowaniu Lisa. Chceta to poczytajta ;)
                    • parkowy Re: Lis..................... 27.01.04, 09:49
                      Co mnie w Lisie urzekło? Czy ja cosik pisałem na ten temat?Po prostu jako prezenterowi nie mam mu nic do zarzucenia.Podoba mi się sposób prowadzenia Faktów w TVN,a to jest zasługa Lisa.I tyle.Nie widzę go jako polityka,a tym bardziej prezydenta.
    • chetor Re: Lis..................... 27.01.04, 12:48
      Z tego co czytam to chyba nieżle mu się przysłużóno z tą ankietą. Zachodzi
      pytanie czy wiedział o niej czy nie.
      TVN zareagował dość nerwowo zdejmując go z anteny. Lis chciał powiedzieć w
      Faktach, że dopóki pracuje w TVN-ie to nie będzie kandydował. Natomiast TVN
      chciał deklaracji na piśmie, że wcale nie będzie kandydował. Widać Lis chce
      zostawić sobie jakąś maleńką furteczkę, może go skuszą na kandydowanie.
      • naata Re: Lis..................... 27.01.04, 12:57
        Ja również czytałam, że Lis jest zszokowany, mówią, że PO potrzebuje nowej
        twarzy i chętnie wezma Go do siebie. To się nazywa "działać" przez zaskoczenie
        przeciwnika...hehehe
        • chetor Re: Lis..................... 27.01.04, 13:00
          Rokita mówił, że ich kandydatem jest Donald a nie Lis.
          • toja50 Re: Lis..................... 27.01.04, 13:20
            Wlasnie, Tusk. A narodowe spekulacje nic nie daja. TVN wyszedl przed orkiestre
            i tyle. Jeszcze przedstawia to taki glupek jak Soltysik. Malo powazny, do
            reality pasuje a nie do rzecznikowania. Ten TVN cos traci twarz pod mlodymi
            rzadami. Soecjalnie juz nic nie ogladam, beznadzieja i proscizna. A Lis? chyba
            go zaskoczyli a On nie mial okazji nic powiedziec. Chyba juz tylko czekali zeby
            sie go pozbyc, za madry na ta stacje i tyle. Jestem zniesmaczona.
            • naata Re: Lis..................... 27.01.04, 16:38
              Wygląda, że chcą sie pozbyć Lisa. Z jego popularnościa? Da sobie radę!
              • toja50 Re: Lis..................... 27.01.04, 18:49
                On sobie da rade, ale TVN spadnie na leb i szyje, juz spada.
                • chetor Re: Lis..................... 27.01.04, 20:23
                  Jaka TV mogłaby przygarnąć Lis? Publiczna chyba nie - wojna z Durczokiem, może
                  Polsat?
                  Ale faktycznie jeśli odejdzie to tvn upadnie całkiem na pysk.
                  • naata Re: Lis..................... 27.01.04, 20:51
                    Tak to niby wygląda, ale nie ma ludzi nie zastąpionych. Sama jestem ciekawa,
                    jak to sie dalej potoczy?
                    • toja50 Re: Lis..................... 28.01.04, 13:13
                      Pewnie, ze nie ma, ale traca okropnie, a taka to byla fajna telewizja i smutno
                      patrzec jak sie stacza. Soltysik ze swoim szczerzastym usmiechem chyba tylko
                      nizej i nizej. Jak mozna tego nie widziec?
                      • naata Re: Lis..................... 28.01.04, 14:19
                        Jeżeli chodzi o przystojnych facetów,szczgólnie jeden, zawsze usmiechnięty
                        to, na TVN 24, najczęściej oglądam. :)
    • chetor Re: Lis..................... 28.01.04, 22:45
      "Tomaszowi Lisowi zrobiono poważną krzywdę"

Mam wrażenie, że dziennikarzowi inteligentnemu, zdolnemu i być może także z
      ciekawą polityczną przyszłością zrobiono poważną krzywdę, przesadzając w tym
      happeningu" - ocenił Donald Tusk (PO).

Tusk krytycznie odniósł się do prasowych doniesień, jakoby dziennikarz
      telewizji TVN Tomasz Lis miał być kandydatem PO w wyborach prezydenckich.

"Po raz pierwszy na taką skalę spotkałem się z happeningiem, w którym
      przekroczono pewne granice, np. używając opinii PO, która nigdy takich opinii
      nie wypowiedziała, ani w rozmowach poufnych, ani oficjalnych, ani w
      jakikolwiek inny sposób" - podkreślił.

Zaznaczył, że Tomasz Lis jest wybitnym dziennikarzem telewizyjnym, który
      posiada kwalifikacje także do zajmowania się innymi rzeczami, w tym polityką.

"Nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego, gdyby z dziennikarstwa do polityki
      przeszedł kolejny człowiek, bo nie tylko w Polsce jest to rzecz naturalna. Mam
      wrażenie, że dziennikarzowi inteligentnemu, zdolnemu i być może także z
      ciekawą polityczną przyszłością zrobiono poważną krzywdę, przesadzając w tym
      happeningu" - ocenił Tusk.

• naata Re: Lis..................... 28.01.04, 22:55
        Nie wiem Chetorku co o tym sądzic, bo nie sledzę dalszych wydarzeń. Jedno jest
        niezaprzeczalne, Lis jest indywidualnością na skale Polski, na pewno!
        • toja50 Re: Lis..................... 29.01.04, 12:54
          Czekalam w nocy na plame, a plamy nie ma, co sie dzieje, czyzby TVN tez
          zrezygnowal, hahaha co tam zostanie, Hubert i Soltysik??????? ale j...
          • naata Re: Lis..................... 29.01.04, 13:38
            Została jeszcze, doceniona i popularna Drzyzga? ;))))
            • toja50 Re: Lis..................... 29.01.04, 18:41
              No to postanowione, zdecydowane, Lis odchodzi jak to sie szybko potoczylo i czy
              bylo konieczne? Ale czy na prezydenta nie wiem. Widac mial dosc tych
              napuszonych snobow z TVN. Teraz to juz nie beda fakty, niestety.
              • chetor Re: Lis..................... 29.01.04, 18:49
                Gdzie o tym było ????
                Tego się obawiałem, młode dupki walterowe go załatwili :(
                Nie cierpię TVNu - teraz będzie już całkiem szmaciarska stacją. Napiszę do
                nich maila, niech wiedzą co o nich myślą inni.
                • toja50 Re: Lis..................... 29.01.04, 20:20
                  Moze wszyscy napiszmy, tylko czy oni sie przejmuja takimi kulturalnymi glosami?
                  ale sproboeac mozna. Do roboty.
                  • chetor Re: Lis..................... 29.01.04, 20:35
                    Nie napisałaś skąd takie wieści o zwolnieniu ???
                    Szukałem po necie - nie znalazłem.
                    Doczytałem się jednak, że Jolka jest w radzie tvn-a, a także przyjaciółką
                    Walterka jr.
                    • toja50 Re: Lis..................... 29.01.04, 20:51
                      I wszystko jasne hehe a na powaznie wyczytalam na forum gazety, a tam dosyc
                      wczesnie wszystko wiedza no i TVN milczy jak zaklety, a coz to za trudna
                      sprawa, ze trzeba ja rozpatrywac tygodniami.
                      • chetor Re: Lis..................... 30.01.04, 10:42
                        Wiedzą lub specjalni puszczają niektórzy ploty, jak w życiu.
                        Ostatnie wieści są takie. Rozważana jest możliwość przejścia Lisa do TVP, pod
                        nowym prezezem, wzajemnie cenią się bardzo. Ale dotychczas TL ma umowę z
                        Walterkiem jr.
                        • toja50 Re: Lis..................... 30.01.04, 19:59
                          Oj Chetorku nie mac nam w glowach, sluchales Lisa u Zakowskiego rankiem. Nic z
                          tych rzeczy.
                          • parkowy Re: Lis..................... 01.02.04, 00:12
                            Chetor cosik przekombinował.:)Niby Jolka i Walter jr??...udziały?? Faktem jest,że Fakty nie mają swego twórcę i prowadzącego,reszta to ploty.Lis jest na tyle dobry,że nie zagrzeje długo w domowych pieleszach.
                            • naata Re: Lis..................... 01.02.04, 12:36
                              :-) no chyba, że ma ciekawe pielesze, hehe
                              • toja50 Re: Lis..................... 01.02.04, 20:08
                                Lubie Rymanowskiego, ale tyle dni go ogladac trudno. Za to dzisiaj ta sztywna
                                sztywnota Werner, ulizana szpecaco, co to ma byc,? czy tego nikt nie widzi, ja
                                zmykam na informacje w polsat i dzisiaj po dluuuuuugim czasie spotkalam
                                Jaroslawa Gugale,pamietacie go? A Marcin Pawlowski tez niedobry,? cos sie
                                dzieje z tymi Faktami.
                                • parkowy Re: Lis..................... 01.02.04, 21:02
                                  Jeśli czas pozwala,wolę oglądać TVN24.Nie muszę wtedy czekać na Fakty czy inne Wiadomości wieczorne.Pojawienie się Gugały w Polsacie oceniam pozytywnie.Dotychczas Polsat kojarzył mi z amatorszczyzną,może teraz będzie bardziej profesjonalnie.
                                  • toja50 Re: Lis..................... 01.02.04, 22:16
                                    No i jeszcze Lis do tego, oj to bylby poziom, szkoda, ze tak nie jest. Na
                                    Polonii widzialam Zimocha, coz to? stare wraca?
                                    • chetor Re: Lis..................... 02.02.04, 12:02
                                      Z Lisem wychodzi coraz większe zamieszanie. Jego wypowiedzi raczej
                                      przekreślają powrót do tvn-u. Marcina P. nie ma bo podobno, niestety, ma
                                      nawrót choroby. Anita Werner jest nie do patrzenia - jakby "Obcy" na mnie
                                      patrzył.
                                      Już od pewnego czasu oglądam Informacje, są całkiem niezłe, a powrót Gugały
                                      oceniam pozytywnie.
                                      • toja50 Re: Lis..................... 02.02.04, 13:06
                                        Dzieki za wyjasnienia i fajne to okreslenie "obcy", ja bym dodala lodowaty
                                        obcy. Straszna, caly czas chce mi sie na bacznosc stac, no odstrasza i tyle.
    • toja50 Prezydenter... 02.02.04, 21:52
      Jak Wam podoba sie nowe okreslenie Lisa. Czytaliscie w Duzym formacie? to
      wszystko przez wolnosc i swobode. Te Waltery tez maja swoja polityke
      naciskania. Jakie to wszystko brudne.
      • chetor Re: Prezydenter... 03.02.04, 11:29
        Waltery to przyjaciele miłościwie nam panującej pary królewskiej.
        dzisiejsze ploty medialne głoszą o objęciu przez TL zarządcy TAI w TVP, ponoć
        były utajnione rozmówki z nowym prezesem D. Kurcze, może by to wyszło tiwi na
        zdrowie.
        • toja50 Re: Prezydenter... 03.02.04, 22:39
          Oby, ale to wszystko spekulacje. A jak bedzie dowiemy sie w odpowiednim czasie,
          czyli tak predko jak to bedzie mozliwe.
        • parkowy Re: Prezydenter... 03.02.04, 22:41
          Jest szansa na naprawę wizerunku tivi,nie można jej zmarnować.Swoją drogą jestem ciekawy jakim politykiem okazał by się TL?Jak myślicie?
          • naata Re: Prezydenter... 03.02.04, 23:26
            Myślę, że TL, byłby ciekawym politykiem... w ogóle byłoby ciekawie...Ale On
            nerwus jest ;)))
            Wierzycie, że jest szansa na poprawę TVi? Nie wiem, może?
            • chetor Re: Prezydenter... 05.02.04, 19:23
              Polecam wywiad z Lisem na WP - przeprowadzony dzisiaj w "sygnałach dnia".
              Mam coraz gorsze zdanie o "różowych walterach".
              • parkowy Re: Prezydenter... 05.02.04, 19:41
                Ręka rękę....;)?
    • toja50 Re: Lis..................... 06.02.04, 12:18
      Jak myslicie? czy to prawda z tym objeciem szefostwa wiadomosci TVP przez Lisa?
      Nie bardzo mi sie to podoba, znowu roszady polityczne? osobiste? no nie jest to
      komfortowa sytuacja.
    • chetor Re: Lis..................... 10.02.04, 13:06
      Dzisiaj, podobno, tvn ma podjąć decyzję w sprawie TL.
      Spekulacje mówią o przjeściu do tvp Lisa i Olejnikowej. Ciekawe ile z tego się
      sprawdzi?
      Czytałem wczoraj artykuł o tym co zrobiono Lisowi. Faktycznie jest on w
      trudnej sytuacji. Łatkę kandydata już mu przylepiono i teraz cokolwiek będzie
      robił będzie to brane pod uwagę. Może rzeczywiście powinien iść w politykę?
      Jak to ktoś napisał: jest "Kasia i Tomek" - będzie "Jolka i Tomek".
      • toja50 Re: Lis..................... 10.02.04, 14:31
        Zdecydowanie NIE, niech robi to co umie i lubi. Po co ma sie ublocic.
    • toja50 Re: Lis..................... 10.02.04, 22:35
      To jest rozboj w bialy dzien. Nie myslalam, ze az tak spadl poziom walterowski.
      Nawet nie potrafili rozwiazac umowy o prace w przyzwoity sposob. To sa bojace
      gnoje, jednego Lisa sie obawiaja. Slabeusze. Szczegolnie ten szczerzacy kretyn
      Soltysik. Na niego tez przyjdzie pora. Wszystko mozna zrobic, ale forma jest
      wazna, no i zabraklo klasy.
      • chetor Re: Lis..................... 11.02.04, 12:14
        No i okazali się "różowymi walterkami" bez klasy. Wykopali TL, ma jeszcze
        pracę do końca sierpnia ale bez obowiązku jej świadczenia.
        Właściwie to też bym mógł tak mieć aż do emerytury ;)
        Zobaczymy kto "złapie" Lisa - tvp czy polsat?
    • toja50 Re: Lis..................... 11.02.04, 17:14
      Ale cienko sie ten Walter tlumaczy, dziecinnie wprost. Widac na mile, ze
      szukali bata. I po co ten kit?
      • naata Re: Lis..................... 11.02.04, 17:53
        Ciekawe, gdzie TL będzie sie pokazywał?
    • toja50 Re: Lis..................... 11.02.04, 22:59
      Dziwne to pozegnanie Lisa w dzisiejszych faktach, to bardzo delikatnie
      powiedziane.
      • naata Re: Lis..................... 11.02.04, 23:01
        Myślę, że koledzy dziennikarze z TVN, tylko tyle mogli zrobić?.... Smutne to
        było.
    • chetor Re: Lis..................... 19.02.04, 20:15
      Polecam wywiad z Lisem w Przekroju. Uwaga na razie dostęny poprzez WP, przegląd
      prasy - Przekrój.
      Naprawdę warto poczytać, a na końcu prawie mowa prezydencka :)
      • toja50 Re: Lis..................... 19.02.04, 20:34
        Czytalam, juz gdzies o ty wspomnialam. Tak po mojej mysli.
        • chetor Re: Lis..................... 20.02.04, 10:19
          Lis powiedział parę słów o różowych Walterach, reszty można się domyślać. Ale
          kto wie czy jedynym wyjściem Lisa nie będzie kandydownie.
          • naata Re: Lis..................... 20.02.04, 15:29
            To mogłoby byc ciekawe? Jak myślicie, miałby poparcie?
          • toja50 Re: Lis..................... 20.02.04, 21:45
            Wolalabym, by zostal tym kim jest. Po co ma sie ubabrac tym politycznym blotem.
            Za szkoda Go, moze kiedys?
    • toja50 Re: Lis..................... 23.02.04, 22:17
      Cos cicho o Lisie, moze ktos cos wie?
      • naata Re: Lis..................... 23.02.04, 22:42
        właśnie co z Nim? Może jednak dałby radę zostac politykiem, na miarę czasów?
        Młody, wykształcony, energiczny, inteligentny, myslę, że pozostałby takim? co?
        Powinien założyc nową partie, Wolnych Demokratów? Albo inną nazwę...macie
        jakieś pomysły?
        • chetor Re: Lis..................... 24.02.04, 11:04
          Jak na razie to Lis ma aktualną umowę z tvn i pobiera wynagrodzenie do końca
          sierpnia bez świadczenia pracy. Myślę, że dopiero jesienią rozpocznie gdzieś
          pracę, chyba, że nowy pracodawca dogada się z nim finansowo.
    • chetor Re: Lis..................... 26.02.04, 10:11
      W Przekroju (wp lub onet) jest teraz wywiad z M.Walterem, który przedstawia
      Lisa w innym, mniej znanym, świetle. Co jest prawdą, jak zwykle, można tylko
      domniemywać. Pewnie jak zazwyczaj, prawda leży pośrodku.
      • toja50 Re: Lis..................... 26.02.04, 11:21
        Musi sie jakos bronic, tyle glupstw narobil.Poziom spada na leb na szyje,/ nie
        czytalam,/ ale i tak mu nie wierze.
        • toja50 Re: Lis..................... 26.02.04, 23:41
          No i przeczytalam i sie zalamalam. Takiego poziomu sie nie spodziewalam. Wstyd
          i Najsztub i Walter, plotkarski, histeryczny, beznadziejny. Do tego szantazuje
          Lisa, broni syna, osmiesza siebie.Bez klasy. Fe. Jeszcze to zdjecie na
          okladce , nonszalancja z papierosem. (((((
          • parkowy Re: Lis..................... 26.02.04, 23:45
            obiecuję jutro przeczytać.Zaintrygowaliście mnie.
          • chetor Re: Lis..................... 27.02.04, 10:30
            Dość nisko upadły Walterki.
            Czytajcie na GAzeta.pl wywiad Żakowskiego z Lisem - dzisiejszy.
            Lis oddał sprawę do sądu i chce odszkodowania w wys. 3-miesiecznego
            wynagrodzenia na cele społeczno-edukacyjne.
            Przynajmiej jasno załatwia sprawę. Do sądu i już !
            • toja50 Re: Lis..................... 27.02.04, 10:52
              Mam nadzieje, a nawet pewność, że Żakowski to nie Najsztub, inny poziom. A wiec
              do czytania, "hej szable w dloń".
    • toja50 Re: Lis..................... 27.02.04, 19:09
      Moze oczekiwania mialam na wyrost. Nic szczegolnego, poinformowal i tyle, a czy
      dobrze robi?, tego juz nie wiem.
      • naata Re: Lis..................... 27.02.04, 19:19
        Kurczę, gdzie Wy to czytacie, nie mogę znaleźć? Może jakis link? :)
        • toja50 Re: Lis..................... 27.02.04, 19:21
          No przeciez Chetor podal adres, www.wiadomosci.pl
        • toja50 Re: Lis..................... 27.02.04, 19:24
          Naata, sorry www.gazeta.pl na czerwono nie umiem, przykro mi.
          • parkowy Re: Lis..................... 27.02.04, 22:30
            Masz inny link
            www.przekroj.com.pl/
            • toja50 Re: Lis..................... 28.02.04, 16:30
              No to na wywiad z Walterem ,ale Lis rozmawial z Zakowskim i to jest na gazecie,
              jak podalam. A zreszta Naata jest bystra i znajdzie sama.
              • naata Re: Lis..................... 29.02.04, 13:23
                heheh..chyba mało bystra jestem, z wiekiem stępiło sie wyostrzenie :))
                Faktycznie Lis ma jakieś wizje na inną Polskę. Może nie dokońca jest przekonany
                co chciałby robić. Moim zdaniem posiada osobowość polityka,i może, niebawem
                usłyszymy go z trybuny sejmowej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka