Dodaj do ulubionych

Wstyd ,Hańba, Przykrość ......

07.02.04, 17:28
Niestety taka prawda ,w naszym kochanym mieście nigdy nie bedzie dobrze ,
jesli nawet brat brata i to ś.p. nie szanuje :((((((((((
Napewno już wiecie, nie będzie Memoriału Bronka MAlinowskiego, naszego
olimpijczyka, naszej chwały miasta i to kto sie do tego przyczynił w głównej
mierze - brat ,tak brat - v-ce prezydent. Grudziądz straci kolejną
imprezę ,która dawała jako taki rozgłos o tym mieście w eterze ,nie tylko
ogólnopolskim. Przykrość, HAńba,Wstyd - te 3 słowa odzwierciedlają uczucia
tych którym nie obca jest promocja naszego miasta i którym zależy na tym aby
miasto było znane - a nie oszczędzających (tak jak włodaże)10 tyś. złotych ,
które na tej imprezie wydawane było z kasy miasta- reszta kosztów Memoriału,
jeśli nie wiecie - była pokrywana w 90% przez klub Olimpia...... brak słów,
normalnie brak słów.

Ale czas wziąć sprawy w swoje ręce , zapraszam na spotkanie we wtorek o
godz.18stej w Spółdzielni Mieszkaniowej na Moniuszki zbiera się tam sztab
akcji referendalnej, walczącej o zaprzestanie działań "naszych" włodaży
zmierzających do pogrzebania naszego miasta.

Obserwuj wątek
    • toja50 Re: Wstyd ,Hańba, Przykrość ...... 07.02.04, 22:26
      Oj Magikosku urwales sie z choinki, juz kilka dni temu o tym pisalam, i tylko
      sie pytam po co ten kosztowny remont stadionu.
      • radzisz4 Re: Wstyd ,Hańba, Przykrość ...... 07.02.04, 22:38
        gdyby robił to solgrud to odpowiedz by sie sama nawinela a robilo to gepebe
        wiec nie mam zielonego pojecia :))
        • radzisz4 Re: Wstyd ,Hańba, Przykrość ...... 07.02.04, 22:39
          wlasnie misie przypomialo ze remont zaczal sie za tafela wiec odpowiedz jest
          prosta gepebe kasy potrzebowalo :))
          • parkowy Re: Wstyd ,Hańba, Przykrość ...... 07.02.04, 23:40
            Memoriał Bronka Malinowskiego był zawsze wizytówką Grudziądza.Ostatnio nieco poblakłą,nie mniej był promocją miasta za naprawdę małe pieniądze.Podzielam zdanie Magikosa,to wstyd dla naszych włodarzy!Jeśli rzeczywiście liczą się z każdym groszem,niech zrzekną się własnych poborów.
            • naata Re: Wstyd ,Hańba, Przykrość ...... 08.02.04, 02:08
              Myślę sobie...
              Jak to jest, ze nie umiemy siebie szanować???
              Grudziądz, to niewielkie miasto - wiadomo! Ale, nie znaczy to, że nie ma nic
              do zaoferowania!?! Żałosne, że włodarze, po prostu, nie dbają o Honor Miasta!
              Malinowski, był Grudziądzaninem, czy sie to komu podoba czy nie!
              Gdzie, jest duch walki, naszych mieszkańców???? BRONEK, nas reprezentował!
              Bronek, był Grudziądzakiem!
              • toja50 Re: Wstyd ,Hańba, Przykrość ...... 08.02.04, 10:21
                Wlasnie w takim duchu pisalam. Z wypowiedzi Jego trenera wynikalo, ze w tym
                roku byla szansa na dobra obsade. Ale co tam, i tak przyjezdzali Jego
                przyjaciele, jak Woronin, Wszola, jescze jak zyl, Slusarski i wielu innych, ale
                czy to kogo obchodzi, teraz jest zuzel i dotacje dlan. Ciekawe co bedzie
                pozniej, bo tak co ekipa to co innego promuje i nie ma niczego porzadnego. Nie
                moge sie z tym pogodzic. Medalista olimpijski byl tylko jeden.
                • magikos Re: Wstyd ,Hańba, Przykrość ...... 08.02.04, 10:42
                  Sorry Tojka nie zauważyłem :> , wszyscy macie rację, a zainteresował mnie ten
                  temat z solgrudem przybliżcie mi go :]]]]]]]] , a remont stadionu to dobra
                  rzecz bo jest jeszcze Olimpia Grudziądz nasz klub piłkarski :]]]]]]
                  • radzisz4 Re: Wstyd ,Hańba, Przykrość ...... 08.02.04, 12:18
                    Nie mozliwe zebys tego nie widział :) ze AW ma uklady z Solgrudem, tak jak
                    tafel miał z gepebe :)
                    • toja50 Re: Wstyd ,Hańba, Przykrość ...... 08.02.04, 17:40
                      Ja w sprawie ukladow nieswiadoma jestem, ale widac golym okiem, ze cos w tym
                      jest, co mowi Radzisz.
                      • chetor Re: Wstyd ,Hańba, Przykrość ...... 09.02.04, 11:14
                        Co do memoriału Maalinowskiego to mam mieszane uczucia. Myślę, że miał on
                        znaczenie wyłącznie regionalne. Przyjeżdżało parę byłych sław z Polski ale z
                        zagranicznymi bardzo kiepsko było. Teraz zawody w LA to musi być duża kasa. Na
                        stadionie też niewielu ludzi więc kiepski dochód z biletów. Kto wieczy właśnie
                        nie lepiej stawiać na imperzę masową. Relacje w TV prawie żadne z memoraiału
                        więc o jakij promocji można mówić.
                        A co do miejskich układów to wiem, tak jak młodzi: Tafla wyniosło GepPeBe
                        i "wygrywało" wszystkie przetargi. Wiśniewskiego Solgrud i "wygrywa" wszytkie.
                        No i remont stadionu to były układy eseldowskie Tafla i Szczepańskiego.
                        • parkowy Re: Wstyd ,Hańba, Przykrość ...... 09.02.04, 12:55
                          Młody jesteś Chetorku i nie możesz pamiętać złotych czasów Memoriału.:)Pierwsze lata,to impreza na światowym poziomie i z taką obsadą.Pamiętasz rekordy świata bite podczas memoriału przez biegaczy z Kenii?No widzisz ,a ja pamiętam.:)) To było wtedy,kiedy nie było w Grudziądzu klubu żużlowego,więc nie zwracałeś wtedy na G uwagi.:)
                          • chetor Re: Wstyd ,Hańba, Przykrość ...... 09.02.04, 15:18
                            No dobra, to było i se ne vrati. Ja pisałem o tym co jest od paru lat - to
                            jest ta bolesna rzeczywistość.
                            • toja50 Re: Wstyd ,Hańba, Przykrość ...... 09.02.04, 16:11
                              Od paru lat to wszedzie jest bryndza, ale czy juz ma tak byc do konca? To
                              jednak jak dotad jedyny medalista olimpijsi, nastepnego nie widac. No i juz nic
                              porzadnego w G. nie ma sie dziac? Stadion ladny i do czego? Wynajac gieldzie
                              calosc i czesc.:-(((
                              • chetor Re: Wstyd ,Hańba, Przykrość ...... 09.02.04, 16:22
                                Nie będzie porządnego memoriału bez porządnych pieniędzy. Takie to proste i
                                takie trudne :(
                                • toja50 Re: Wstyd ,Hańba, Przykrość ...... 09.02.04, 16:40
                                  Krotko, wezlowato. I tak szkoda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka