ac3 10.03.07, 11:28 ciekawy wątek na FBydgoszcz forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=58707706&v=2&s=0 może warto aby i grudziądzanie dołączyli do lobbingu na rzecz budowy drogi expresowej Grudziądz - Wrocław Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
parkowy Re: s5 11.03.07, 18:32 Przejrzałem cały cytowany wątek,przez moment zawładnęło mną uczucie dzikiej satysfakcji."marginalizacja Bydgoszczy","przecież jesteśmy miastem większym od .." itd.Grudziądz tak naprawdę nigdy nie liczył się dla Bydgoszczy,teraz potrzebują nas do przepchnięcia inwestycji,a potem będize po staremu : z braku funduszy odetnie się odcinek do Grudziądza.Nie wierzę w ich dobre intencje ... Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: s5 11.03.07, 23:28 "dzika satysfakcja" dzięki parkowy za pomoc. Nie ma to jak podkładanie sobie nóg i wzajemna życzliwość Odpowiedz Link Zgłoś
ac3 Re: s5 11.03.07, 23:43 akurat w tym przypadku interesy Bydgoszczy i Grudziądza są zbieżne! S5 należy popierać! Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: s5 12.03.07, 09:10 Interesy są w tym momencie zbieżne, ale budowę należałoby rozpocząć od Grudziądza, aby potem Bydzia nie wypięła się kontynuację, gdy już osiągnie Nowe Marzy. Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: s5 12.03.07, 21:20 chetor napisał: > Interesy są w tym momencie zbieżne, ale budowę należałoby rozpocząć od > Grudziądza, aby potem Bydzia nie wypięła się kontynuację, gdy już osiągnie Nowe > Marzy. Właśnie to samo miałem na myśli pisząc wcześniejszy tekst.Nie ma się o co obrażać.Kilkadziesiąt lat życia w cieniu "wielkiej Bydzi" nauczyło mnie realistycznie patrzeć na podobne propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
paig Re: s5 15.03.07, 00:48 "Kilkadziesiąt lat życia w cieniu "wielkiej Bydzi" nauczyło mnie realistycznie patrzeć na podobne propozycje." - Dlaczego kilkadziesiat lat?? Przeciez Grudziadz nie byl w starym wojewodztwie Bydgoskim i chyba nie powinienes miec pretesji do Bydgoszczy.. chyba, ze takie same jak do Gdanska, czy Olsztyna... Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: s5 15.03.07, 15:00 "Przeciez Grudziadz nie byl w starym wojewodztwie Bydgoskim " Muszę Cię zmartwić stary,Grudziądz BYŁ w województwie bydgoskim.:) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: s5 15.03.07, 15:45 I o to wlasnie chodzi, ze Bydgoszcz znamy az za dobrze. Torun zreszta tez. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: s5 15.03.07, 17:05 Torun też zna Bydgoszcz z tej samej strony co Grudziądz :( Odpowiedz Link Zgłoś
ac3 Re: s5 15.03.07, 22:44 nie ma dymu bez ognia np. na stronie głównej TVP3 Bydgoszcz ww6.tvp.pl/6480.dzialy zamieszczono herby 3 miast! jak myślicie, Grudziądza także? Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: s5 15.03.07, 22:51 Na stronie z Twojego linku nie widzę żadnych herbów :( Odpowiedz Link Zgłoś
ac3 Re: s5 16.03.07, 13:42 parkowy napisał: > Na stronie z Twojego linku nie widzę żadnych herbów :( są na górnym zielonym pasku! może masz starą wersję javy albo activexa Odpowiedz Link Zgłoś
mcphisto Re: s5 16.03.07, 10:52 to może akcja obywatelska? pisma do TVP3 w Bydgoszczy i zarządu tejże w Warszawie. z ideą umieszczenia w Grudziądzu oddziału TVP3 i z podpisami mieszkańców pod ową? Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: s5 20.03.07, 11:49 Wczoraj byl z wizyta robocza w G. nasz wojewoda, za duzo sie po nim nie spodziewam, tzn, niczego sie nie spodziewam:-( Nasze wladze same musza wskazywac kierunek i dzialac i porywac mieszkancow, tylko nie tak jak AW gadaniem. Z ta TVP3 mam mieszane uczucia, nie mamy materialow do TK wiec i w TVP nie mamy co pokazywac. Ekipa TK dziala rutynowo, nie ma zapalu, jest senna, takie sa moje odczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
ac3 Re: s5 20.03.07, 13:44 > Z ta TVP3 mam mieszane uczucia, nie mamy materialow do TK wiec i w TVP nie > mamy co pokazywac Nie zgadzam się, a cóż takiego szczególnego mają do pokazania inne miasta województwa? a dlaczego Grudziądz nie ma żadnego parlamentarzysty? Bez tv nie można zaistnieć Odpowiedz Link Zgłoś
mcphisto Re: s5 21.03.07, 10:48 Toja, nie chodzi o nadawanie 24 - godzinnego programu z Grudziądza redakcja TVP3 w Grudziądzu może się przyczynić do wzmocnienia głosu naszego miasta w województwie z Twoją opinią na temat TK się zgadzam w 100% materiał o dziurach w chodnikach trwający 10 minut i relacjonowany pełnym "pasji" głosem pana Urbańskiego (dla którego czarną magią jest akcentowanie słów w języku polskim) to typowy przykład może TVP3 stanie się konkurencją dla TK co wpłynie na podwyższanie jakości? Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: s5 21.03.07, 16:16 Ta pani jedna i druga tez nielepsza, niestety, i wiem,Mcphisto, ze nie chodzi o nadawanie przez dobe. Ale wlasnie TK jest odzwierciedleniem tego, co dzieje sie w G. czyli prawie nic:-( Mysle, ze to sie zmieni. Wczoraj ogladalam Ekspres Reprterow, bylo o wloclawskich pijakach w srodmiesciu i ryneczku i okolicznych, rozwalajacych sie domach. I mialam wrazenie, ze ogladam Grudziadz. Nieinterweniujaca policje, ktora urzeduje w swoim wielkim, calkiem ladnym gmaszysku, na przedmiesciu. Pijaczki i sprzedawcy wodencji, czy papieroskow, na Pl. Stycznia, niby po kryjomu hahaha kon by sie usmial. Snujace sie po ulicach pijane kobiety, coraz wiecej,niestety,i mnostwo dzieci nie wiadomo kogo. A o 13tej pelno brudnych,obsikanych, smierdzacych garow i meneli czekajacych na zupe przed Charitasem. Ci biedni i chorzy gina w tym tlumie. Ech, przepraszam, ale to chyba ogolnopolski problem. Odpowiedz Link Zgłoś
misshka Re: s5 21.03.07, 17:09 Sami pewnie, w wiekszsci zgotowali sobie taki los. Co nie znaczy, że są nic niewarci. Trzeba im też pomóc. Tylko tyle, że leczyć a nie dokarmiać. Co do niby pokatnego handelku towarami akcyzowymi, to również odnoszę wrażenie jakby to komuś było na rekę. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: s5 23.03.07, 15:58 Leczyc? Oni nie chca zadnego leczenia, tylko wodeczka sie liczy. Bardzo z nas pijane spoleczenstwo:-( Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: s5 25.03.07, 20:44 Cos sie dzieje w naszym swiatku dziennikarskim? jakas audycja ponoc na TVB o Grudziadzu,kogos zwolnili, z czegos zrezygnowano, nie znam konkretow, moze ktos cos wie:-) Byloby fajnie bywac w regionalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: s5 26.03.07, 11:00 Maliniak zwolnił ludzi ze Studia Akcent. Oni mieli produkować program dla regionalnej TV3, a teraz robić to będzie firma z ...... Chełmna !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ac3 Re: s5 28.03.07, 22:21 miasta.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35590,4021938.html Premier z nami - S5 prawie pewna! - Będę rozmawiał z ministrami w sprawie budowy drogi ekspresowej nr 5 - zadeklarował Jarosław Kaczyński w czasie spotkanie z posłem PiS Tomaszem Markowskim. - Budowa drogi jest już niemal pewna - mówi portalowi Gazeta.pl bydgoski parlamentarzysta -------------------------- a1, s5 Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: s5 30.03.07, 16:09 Ktos tu jeszcze wierzy premierowi? niesamowita taka wiara, zazdroszcze. Odpowiedz Link Zgłoś