Dodaj do ulubionych

Noc swietojanska

IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 23.06.03, 20:43
Jutro nad Wisla grudziadzanie spotykaja sie o 20 tej, wszyscy z wiankami
wlasnorecznie zrobionymi,ktore beda rzucane na wode. W ubieglym roku bylo
super, piekna pogoda i mile towarzystwo. Ciekawe jak bedzie w tym roku,
szkoda, ze Was grudziadzanie na obczyznie nie bedzie, oj byloby wesolo ale i
tak bedzie. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: naata Re: Noc swietojanska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.03, 21:29
      Wianki nad Wisłą , uroczy wieczór, miłe wspomienia z dzieciństwa i młodych
      latek , nie pamietam , kiedy ostatnio byłam obecna przy tym obrządku ?
      Ja chyba pójdę do lasu , może znajdę kwiat paproci he he he
      Życzę milej zabawy Krysiuroz :)
      • Gość: parkowy Re: Noc swietojanska IP: 80.48.150.* 24.06.03, 12:24
        Może Naata potrudzi się troszeczkę,poszuka w okolicy rzeczki spływającej do
        Wisły,rzuci weń wianek z kwiatem paproci,a Krysiaroz odpisze,czy widziała
        takowy,przepływający pod spichrzami grudziądzkimi?:))
      • chetor Re: Noc swietojanska u mnie 24.06.03, 13:12
        Zapraszam do Torunia. Moc atrakcji- przemarsze, przeloty, regaty Toruń-
        Bydgoszcz, Kopernik, Blue Cafe na Bulwarze Filadelfiskim. Naata - gdybyś
        dzisiaj jechała do G-dza wieczorem to jedź przez Toruń. Z mostu zobaczysz
        najpiękniejsze miasto na świecie :))))
        pzdr

www.nowosci.com.pl - program uroczystośći
        • Gość: naata Re: Noc swietojanska u mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.03, 13:30
          chetor napisał:

> Zapraszam do Torunia. Moc atrakcji- przemarsze, przeloty, regaty Toruń-
          > Bydgoszcz, Kopernik, Blue Cafe na Bulwarze Filadelfiskim. Naata - gdybyś
          > dzisiaj jechała do G-dza wieczorem to jedź przez Toruń. Z mostu zobaczysz
          > najpiękniejsze miasto na świecie :))))
          > pzdr
          >
          > www.nowosci.com.pl - program uroczystośći

Wiem Chetorku ! Nie jeden wieczór przespacerowałam po starówce , odwiedzając
          przybytki rozrywki (dla młodzieży oczywiście). Nie tylko w celach rozrywkowych
          bywałam he he he. Zawsze jak jestem na Pomorzu , jestem w Toruniu. Dla mnie to
          również , urokliwe miasto z atmosferą. Jak widzisz my prawie krajanie he he he
          Za zaproszenie dziękuję, w Toruniu też będę :)))
          • chetor Re: Noc swietojanska u mnie 24.06.03, 14:06
            Gość portalu: naata napisał(a):

> Za zaproszenie dziękuję, w Toruniu też będę :)))

Naatuś - spotkajmy się najpierw w Toruniu a potem jakoś potocym się do Twojego
            Grudziądza i siedniemy na wiklinach na jakoweś piwne podlecenie ;-)
            Bede Cie trzymoł pod rękę - albo łobie ;D
            pzdr
            • Gość: naata Re: Noc swietojanska u mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.03, 14:23
              Uważaj na mnie jak będę po rondach toruńskich kluczyć!Mnie łatwo zobaczyć bo
              rzucam sie w oczy :)) Wyprowadzę Cię na trasę Toruń - Bygoszcz, przy Elanie ,
              tam już wiesz ? Dużo żywicy wszędzie ! he he he Nie bój sie, ja tam niedaleko
              mam rodzinę i w zaciszu na tyłach domku , kanapa z wikliny tez stoi i dużo
              rozgadanych i bydgoszczaków, toruniaków i grudziądzaków :))) No i tylko
              Grudziądz zostaje na koniec, bo z Grudziądza to juz prosto - Toruń - Łódź i
              Katowice :))))
              No to jak ? he he he
              • chetor Re: Noc swietojanska u mnie 24.06.03, 14:30
                Gość portalu: naata napisał(a):

> Uważaj na mnie jak będę po rondach toruńskich kluczyć!Mnie łatwo zobaczyć bo
                > rzucam sie w oczy :)) Wyprowadzę Cię na trasę Toruń - Bygoszcz, przy
                Elanie ,
                > tam już wiesz ? Dużo żywicy wszędzie ! he he he Nie bój sie, ja tam niedaleko
                > mam rodzinę i w zaciszu na tyłach domku , kanapa z wikliny tez stoi i dużo
                > rozgadanych i bydgoszczaków, toruniaków i grudziądzaków :))) No i tylko
                > Grudziądz zostaje na koniec, bo z Grudziądza to juz prosto - Toruń - Łódź i
                > Katowice :))))
                > No to jak ? he he he

Idę na całość - chodż ze mną :)))
                Ale coś nie tak napisałaś. Na trasie do Bydgoszczy nie ma Elany ale Merinotex i
                Polchem. Ale Ty jesteś "rozrzucona" po kraju !! ;)
                pzdr
                • Gość: naata Re: Noc swietojanska u mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.03, 14:51
                  Może masz rację , wiem , że tam coś z przędzą , ale jest to droga nr.10 na
                  Bydgoszcz - Fordon i dalej :))) Stamtąd nie wracam do Torunia , a na skróty w
                  Złej Wsi w prawo, dalej przez wsie na Dąbrowę Cheł. na Czarże , Kokocko,
                  Chełmno (Rybaki) no i w zależności od pogody i humoru albo Świecie bo wygodnie
                  i szybko, albo nostalgiczna wycieczka przez Podwiesk. :)Czasami robię wycieczkę
                  do Tucholi ! Szczecinek .... Wracam zawsze przez Stolno i oczywiście Toruń ,
                  teraz jednak już objazdem. cdn. :)))
                  • chetor Re: Noc swietojanska u mnie 24.06.03, 14:54
                    I w każdym z wymienionych miejsc masz rodzinę ???? :)))))
                    • Gość: naata Re: Noc swietojanska u mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.03, 15:06
                      Nie, w większości mam znajomych i przyjaciół! Ale jeszcze nie wszystko
                      wymieniłam! :D :))))
    • chetor Co Wam powim to... 25.06.03, 09:15
      Wam powim - piknie było w moim mieście :))
      Macie pozdrowienia od Mikołaja K. i Flisaka ;-)
      pzdr
      • Gość: NAATA Re: Co Wam powim to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.03, 09:53
        chetor napisał:

> Wam powim - piknie było w moim mieście :))A CO JUŻ NIE JEST ? :)))

> Macie pozdrowienia od Mikołaja K./KOPERNIKA?/ i Flisaka ;-)
        > pzdr
        >
        Pozdrów ich też .. :))
        No a ja Ciebie pozdrawiam a co ?! he he he
        • Gość: krysiaroz Re: Co Wam powim to... IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 25.06.03, 11:38
          Osobiscie im pomachalam, ale prawde mowiac Torun to smutne miasto i te kilka
          dni nie zalatwia sprawy. Tylko starowka reszta do bani. A nad Wisla na wiankach
          nie bylam buuuuuuu, moze w przyszlym roku.
          • chetor Re: Co Wam powim to... 25.06.03, 14:10
            Gość portalu: krysiaroz napisał(a):

> Osobiscie im pomachalam, ale prawde mowiac Torun to smutne miasto i te kilka
            > dni nie zalatwia sprawy. Tylko starowka reszta do bani. A nad Wisla na
            wiankach
            >
            > nie bylam buuuuuuu, moze w przyszlym roku.

Noooo nieee!
            Jeśli Toruń jest smutniejszy od Grudziądza to muszę wyjechać chyba na Marsa :(
            • Gość: krysiaroz Re: Co Wam powim to... IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 25.06.03, 15:23
              Lepiej zostan tam gdzie jestes, a nastroj zalezy od pogody, ogolnie nie mam nic
              do Torunia, chcialam cie troche podenerwowac. A Grudziadz i tak ladny tylko
              biedny.
              • Gość: parkowy Re: Co Wam powim to... IP: 80.48.150.* 25.06.03, 19:45
                Grudziądz,bezapelacyjnie ładniejszy.Chetor,nie próbuj zaprzeczać (no popatrz na
                czerwony nagłówek wyżej:)).Jakoś pokrzywione w tym Toruniu,jakieś krzywe domy,czy coś?:)))
                pzdr
                • Gość: naata Re: Co Wam powim to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.03, 20:49
                  Zróbmy przyjemność sobie i powiedzmy: Grudziądz i Toruń są piękne i są
                  podobne ! ;))) i tak samo leżą nad Wisłą i mają stare domy ale tylko starówki
                  posprzatane ;))))
                  • Gość: parkowy Re: Co Wam powim to... IP: 80.48.150.* 25.06.03, 20:57
                    Droczę się tylko z naszym koleżką.:)
                    Oba miasta są piękne.Lubiłem,jako młodzian,wałęsać się po Toruniu.Dobre wino
                    podawano wtedy na Wisłą (Zamkowa?)A,pierniki...pychota.Katarzynki lubię do tej
                    chwili.Kurcze, mam nadzieję,że Chetor tego nie przeczyta?
                    pzdr
                    • chetor Re: Co Wam powim to... 26.06.03, 09:09
                      Gość portalu: parkowy napisał(a):

> Droczę się tylko z naszym koleżką.:)
                      > Oba miasta są piękne.Lubiłem,jako młodzian,wałęsać się po Toruniu.Dobre wino
                      > podawano wtedy na Wisłą (Zamkowa?)A,pierniki...pychota.Katarzynki lubię do tej
                      > chwili.Kurcze, mam nadzieję,że Chetor tego nie przeczyta?
                      > pzdr

Drocz się, drocz - zniosę to jako krzyżak ;)
                      Wcześniej napisałeś o krzywych domach. A po tym wpisie to przypuszczam, że to
                      Ty mogłeś być przyczyną tej krzywizny. Nadużywając wina, opierałeś się o ten
                      domek, który najbardziej się przechylił, a wychodząc z Zamkowej rujnowałeś
                      riuny zamczyska :)
                      Gdzie tam się szlajałeś po obcych landach ;-) Może się spotkaliśmy kiedyś w
                      Zamkowej?
                      pzdr
                    • chetor Re: Co Wam powim to... 26.06.03, 15:51
                      Czekam na jakąś odpowiedź w sprawie Zamkowej i innych knajp toruńskich, w
                      których balowałeś !
                      • Gość: parkowy Re: Co Wam powim to... IP: 80.48.150.* 26.06.03, 19:41
                        Ten dom próbowałem jedynie z kolesiami prostować,bezskutecznie.Do teraz nie wiem
                        dlaczego nam się nie udało.:))Do więcej knajpek się nie przyznaję!Lubiłem
                        jedynie zajadać się lodami w małej lodziarni na deptaku.Lody w gałkach podane na
                        stalowej,nierdzewnej miseczce,pychota.
                        • Gość: krysiaroz Re: Co Wam powim to... IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 26.06.03, 21:11
                          Osobiscie nie lubie metalowych naczyn, ale podobno sa bardzo wygodne,gdyz sie
                          nie tluka hehe, lody jednak lubie w kazdym naczyniu, ale najbardziej w waflowym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka