Dodaj do ulubionych

Wegetarianizm...

IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 10:35
Wiecie co mnie wkurza?! Wegetarianie... Może nie tyle wkurzają co dziwuje się
wielce patrząc co wyprawiają. Maja chyba jakieś kompleksy. Nie jedzą mięsa,
ale tak: KOTLETY sojowe, PARÓWKI sojowe, PASZTET sojowy i pewnie milion
innych substytutów mięcha. Nie mogą nazwać tego wszystkiego po swojemu?
Placki sojowe np.? Albo sojowe patyki? Paćka sojowa? Dziekuje za udzielenie
głosu.
Obserwuj wątek
    • chetor Re: Wegetarianizm... 13.11.03, 10:49
      Mnie nie wkurzają ale nie mogę patrzeć na te wyroby sojowe itp.
      • Gość: toja Re: Wegetarianizm... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 11:44
        Patrzec jak patrzec , ale to jesc, chociaz za miesem tez nie przepadam. Ja juz
        w ogole bym nie jadla, zeby sie tak dalo zyc. Ale nie mam nic przeciwko jak
        mnie nie zaczepiaja. Pozdrawiam
      • Gość: naata Re: Wegetarianizm... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 11:50
        A gadaj Szwed, nawet dużo,o wegetarianach też można.:)
        Ja osobiście,nie to, że nie lubię, ale unikam mięsa, dla zdrowia.
        W wielu sprawach popieram wegetarianów. Ale, jak to napisała pewna
        pani...jedzta co chceta.:))
        • parkowy Re: Wegetarianizm... 13.11.03, 20:20
          Jak zwykle obiad jadłem podczas oglądania Faktów (19,00),
          i zmroziła mnie relacja z rzeźni,gdzie żywe świnie wrzucano do wrzątku!Lubię wieprzowinę,sojowe badziewie toleruję jedynie na reklamach,jednak w tym momencie jedzonko podeszło mi do gardła.No ludzie ,taka relacja przy obiedzie?!
          • naata Re: Wegetarianizm... 13.11.03, 20:33
            No właśnie,kiedyś gadaliśmy o koniach.. Okazuje, się że ludzie to dopiero
            świnie! Ech, szkoda gadać...
            • magikos Re: Wegetarianizm... 13.11.03, 20:36
              Była kiedys pasztetowa z papieru toaletowego ,może być i kotlet i parówki i
              inne :]]]]]]]]]
              • Gość: naata Re: Wegetarianizm... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 21:33
                Woda jest cięższa od papieru.:)))
                • Gość: toja Re: Wegetarianizm... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 22:36
                  Parkosiu! tez to ogladalm i do tej pory mam parszywy nastroj. Ludzie co wy
                  robicie?
                  • Gość: naata Re: Wegetarianizm... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 15:30
                    Toju! Ja jestem przeciw :((
                  • Gość: toja Re: Wegetarianizm... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.03, 18:16
                    Teraz beda kontrole. Ja nie rozumiem zawsze odpowiednie sluzby zaczynaja
                    dzialac dopiero jak sie cos stanie lub naglosni, czy to jest normalne???????A
                    tak siedza cicho i maja pelno roboty, tylko komu ona potrzebna.:-(((
                    • Gość: naata Re: Wegetarianizm... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.03, 19:42
                      Ja nie zabieram głosu w dyskusji, bo to wszystko pozorne działania ...na jakieś
                      pięć?! minut?! Nie zapominajmy o starej sprawie, "exporcie" Koni! To jest
                      poniżej godności!Czyjej??? No właśnie!!! Koń, to inteligentne zwierzę!!! Ech,
                      szkoda, naprawdę szkoda słów!!!!
                      • Gość: naata Re: ......A konia znasz??? :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.03, 21:11
                        Dodam, by wątpliwości nie było dlaczego tak myślę?!
                        Pewna "Gęba", załóżmy, że damska..niestety! :(
                        Dobrze umalowana, wystrojona, jak Karuzela :\ Obwieszona złotem(!), pełna
                        drętwych frazesów (cały czas o gębie!), wycwaniona, obrotna!
                        Skupiajaca, przy dobrze zastawionym stole: "inteligentów-nagodupców",
                        zaczynających karierę polityczną..By śmieszniej było,mądrzejszych od 'Gęby",
                        ale zniżających się po KASĘ! Gośćmi są na Kruzeli... :( Wszyscy chcą
                        naturalnie, zmieniać świat...na lepsze?! "Karuzela- Gęba" wodzi rej, ma dużo
                        kasy i jeszcze więcej do powiedzenia!!!! Na "smyczy' są wszyscy, potulni-
                        uniżeni! Dla rekreacji, modnej i w 'bontonie", zakłada stadniny! Szkólki i
                        niedzielne przytułki! Wszystko to, poświęcone i ukoronowane."Gęba" jest dobra!
                        Akceptowana! "Gęba", lubi też zwierzęta, ma jakiegos pieska lub kotka!
                        Zwierzątko jest dobrze karmione. Nie koniną! Na nie niej, "Gęba" tylko zarabia!
                        Zarabia krocie!!!
                        Osobiście, wyrżnęłabym "Gębę" w mordę...

Nie o ludziach zamożnych i madrych, powszechnie szanowanych!
                        Nie o ludziach przyzwoitych i prawych, których na szczęście nie brakuje!
                        Ale???
                        "Gęba", to WIELKA cwaniactwa, to parszywy twór! Rak, toczący nasze
                        społeczeństwo!...Kto?"Gębę" powstrzyma?????
                        • toja50 Re: ......A konia znasz??? :(( 17.11.03, 22:23
                          Ostatnio jakos sie natykam na takie okropne programy w telew. o zwierzetach, a
                          raczej ich meczeniu. Dzisiaj bylo o koniach bioracych udzial w wyscigach,
                          okropne meczarnie te biedne zwierzaki przechdza, niektore sa dobijane na
                          miejscu wyscigu, okropne nie wiem dokladnie, bo nie moglam na to patrzec, jak
                          mozna, wczoraj bylo o transporcie koni, kilka dni temu tez cos, walki
                          psow,kogutow, ten swiat jest okropny, a ludzie sie takim czyms pasjonuja, czy
                          ja jestem nienormalna?
                          • naata Re: ......A konia znasz??? :(( 17.11.03, 22:54
                            Oglądałam na Polsacie program o transporcie koni...to był uchylony rąbek Tematu!
                            Nie wiem dlaczego tak "ostrożnie" potraktowano ten problem? Może będzie ciąg
                            dalszy? Programów o tej karygodnej tematyce powinno być zdecydowanie więcej.
                            Ktoś powiedział, że mozna zmienić przepisy i paragrafy ale mentalności nie
                            zmienia się tak szybko! Miał rację. Znam ludzi, którzy dziwią się, że zwierzę
                            może czuć, odczuwać!!!??? Mogłabym opisać tu wiele przypadków bezduszności i
                            absolutnego braku jakiejkolwiek wrażliwości. Ale w miarę pisania podnosi się mi
                            adrenalina....szkoda słów...
                            • soter_mlodszy Jeja co za wątek................................!! 30.10.04, 17:03
                              dziwi mnie fakt, takiego Waszego nastawienia na owe kotelty sojowe, kurczę a ja
                              jem prawie wyłącznie ryby!;-)))

a i może kotlecika sojowego sobie dzisiaj kupię!

smacznego!!
                              • naata Re: Jeja co za wątek............................. 31.10.04, 09:23
                                Ryby sa spoko, ale wyłącznie? ;-)))
                                Wegetarianie, weganie, ryb też nie jedzą ;-)
                                Soja/lecytyna/ jest na pewno bardzo potrzebna, ale są przypadki, w których nie
                                może byc spozywana ;-)) Nooo ale to nie dotyczy XXX-młodzieży ;-)))))

• soter_mlodszy Re: Jeja co za wątek............................. 31.10.04, 11:28
                                  no właśnie... nie no jasne że nie same ryby!;-) nie jestem na razie Fischman!;-)

w rzeźni jak to w rzeźni czasz szybko mija,
                                  tutaj nie ma czasu na myślenie bo tutaj się zabija!

tak śpiewał DEZERTER, i to chyba w jakiejś grudziądzkiej akcji, czy przyłączył
                                  się do jakiegoś grudziądzkiego towarzystwa...już nie pamiętam...proszę o pomoc
                                  w tym!;-)))

serdecznie znad_śniadania!
                                  • soter_mlodszy Re: Jeja co za wątek............................. 31.10.04, 14:31
                                    to prawda...nie jedząc mięsa pozbywamy się agresji przyjmowanej z mięsa
                                    odzwierzęcego

TO DZIAŁA!:-)
                                    • toja50 Re: Jeja co za wątek............................. 31.10.04, 17:15
                                      A ja jem to co lubie i najlepiej jak mi podadza, cholerka, ostatnio tylko ja
                                      podaje i juz mnie nogi bola i usiadlam, zeby sie przywitac, dobre i to:-)))
                                      • naata Re: Jeja co za wątek............................. 31.10.04, 19:44
                                        Ja tam swoim gościom mówię; "czujcie się jak u siebie, no i jak bedziesz robić
                                        kawę, to przy okazji zrób dla mnie" he he he he
                                        Ale i tak masz spoko, jak dają odpoczać ;-)))))

Soterku, białko zwierzęce jemy juz ho ho ho a może i dłużej? ;))
                                        To prawda, że obchodzenie sie ze zwierzętami woła o pomste do nieba ;(
                                        Słusznie mówisz o hormonach "strachu" wytwarzanych w organizmach zwierząt
                                        podczas uboju, szkodzi to i nam ;((
                                        Najlepiej wschuchiwać się w swój organizm i nie przesadzać ;)

Pozdrawiam

• soter_mlodszy Re: Jeja co za wątek............................. 01.11.04, 09:55
                                          wszystko ma swoje wady i zalety!;-)
                                          pierwsza zasada: umiarkowanie...a co jedzenia padliny!;-) zdanie swe
                                          powiedzialem i czynię znak ryby!;-)))
                                          • naata Re: Jeja co za wątek............................. 01.11.04, 10:01
                                            ...znak ryby? Znam taki znak ;-)))
                                            Tyż lubie rybki, najbardziej morskie, ale i słodkowodne są pyszne, eee Soterku
                                            nie rób mi apetytu, bo swieżych ryb nie ma w marketach, a wędkowac nie mam
                                            gdzie he he he

• soter_mlodszy Re: Jeja co za wątek............................. 01.11.04, 10:15
                                              no ja mam sklepik z rybami!;-) opodal!...
                                              szczęśliwi Ci, co znają samk dobrej ryby!
                                              • naata Re: Jeja co za wątek............................. 01.11.04, 10:25
                                                > "no ja mam sklepik z rybami!;-) opodal!..."

opodal Grudziądza? ;-)
                                                A żebys wiedział, że szczęśliwi ci co mogą rybke złowić ;-)))
                                                • hrabia_potocki Re: Jeja co za wątek............................. 01.11.04, 10:29
                                                  naata napisała:

> > "no ja mam sklepik z rybami!;-) opodal!..."
                                                  >
                                                  > opodal Grudziądza? ;-)

nie w mieście B.

> A żebys wiedział, że szczęśliwi ci co mogą rybke złowić ;-)))

brak czasu!, niewysiedzialbym!;-)))
                                                  • soter_mlodszy Re: Jeja co za wątek............................. 01.11.04, 10:48
                                                    wpadnę do Pana Hrabiego na staw i Jan mi parę rybek złowi!;-)))
                                                  • naata Re: Jeja co za wątek............................. 01.11.04, 10:53
                                                    he he he dobrze jest mieć i staw i jana i jeszcze rybki świe ze ;-)))
                                                  • soter_mlodszy Re: Jeja co za wątek............................. 01.11.04, 10:57
                                                    ano, ale My szara masa pracująca i kupująca w sklepach!;-)))
                                                  • naata Re: Jeja co za wątek............................. 01.11.04, 18:50
                                                    noooo nieee taka znowu szara ;-))
                                                  • hrabia_potocki Re: Jeja co za wątek............................. 01.11.04, 18:53
                                                    właśnie soter!
                                                  • chetor Re: Jeja co za wątek............................. 02.11.04, 13:44
                                                    Z dań wegetariańskich najbardziej lubię pyFko ;-)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka