niunia221 19.12.03, 10:07 Witam wszystkich. Jestem dzisiaj bardziej "pociagająca" niż zwykle z powodu grypy. Moze ktoś z Was zna jakiś magiczny sposób na szybkie wyleczenie sie??? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chetor Re: sposób na grypke 19.12.03, 12:34 Moj malo magiczny sposob na grypke, to przede wszystkim zapobieganie. A moje zapobieganie polega na zazywaniu duzej ilosci witaminy C. A duza ilosc witaminy C znajduje sie po prostu w piFku ;)))) Gdy jendak to juz nie pomoglo to nalykam sie dodatkowej porcji tableteczek witaminowych i popijam jeszcze wieksza ilosci piFka ;))) Goraco polecam, naprawde warto. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
el_kurczako Re: sposób na grypke 19.12.03, 22:19 Wieść głosi ze prócz witamików (szczególnie z grupy B ) to i jeszcze zacna porcyja Kreatyny w tem szlachetnym trunku jest :P A co do grypki to zostaje ci leczenie objawowe (środki przeciwbólowe, przeciwgorączkowe, środki zmniejszające obrzęk błony śluzowej jam nosowych) Jak się jeszcze rozwijasz radzę nie używać salicylanów (aspiryna ,polopiryna) dla uniknięcia zespołu Rey'a (możliwe zejście). A najlepiej do wyra i wyleżeć :p Ja osobiście zapodaje sobie jakieś termogeniki wzmacniam naturalnymi metyloksantynami bądź salicynami zapijam wiadrem wody i jest git (na drugi dzień wstaję fresh:) Ale radzę nie stosować takiej metody bez znajomości swojego organizmu Bo ja jestem niedzwiedż co nie jedno może wrzucić do śmietnika i nawet nim nie strzeli. Pozdrawiam dr Paj-chi-wo Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: sposób na grypke 19.12.03, 12:47 I jeszcze krotkie pytanie techniczne. W ktorej czesci tego swiata jestes taka "pociagajaca"? Gdyby nie bylo za daleko to podrzucilbym troche witamin w plynie ;))) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: sposób na grypke 19.12.03, 15:40 No to kapkę daleko jest do Ciebie ;( I jeszcze zapytania. Masz jakieś związki z G-dzem i/lub Tychami? Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: sposób na grypke 19.12.03, 18:11 Cześć Niunia, O to jesteśmy prawie sąsiadkami:) Mamy w Gliwicach rodzinę:) Zdrówka życzę! Ja używam dużo cytryny, dużo płynów, herbatka z malinami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: sposób na grypke 19.12.03, 19:51 pozdrawiam Niunię!:)Rzeczywiście ciut daleko,w innym razie przygnalibyśmy z Chetorem ratować Ciebie Hubalem.:) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
qba26 Re: sposób na grypke 20.12.03, 13:39 parkowy napisał: > pozdrawiam Niunię!:)Rzeczywiście ciut daleko,w innym razie przygnalibyśmy z Che > torem ratować Ciebie Hubalem.:) > pzdr i tu mamy typowy spam reklamę konkretnego piwa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: sposób na grypke 20.12.03, 21:11 Czepianie juz tak glupie, ze nie skomentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: sposób na grypke 20.12.03, 21:46 Qba!!! do qwy nędzy :))) a poważnie, czy Ty baby nie masz czy co? Życie jest piękne! chopie! A z nami możesz znaleźć, a Ty koniecznie chcesz co innego...Twój wybór :( Odpowiedz Link Zgłoś
el_kurczako Re: sposób na grypke 20.12.03, 22:18 Że niby "baby" takie zajmujące :p - cóż za marna prowokacja samsobiedziwiesie. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: sposób na grypke 20.12.03, 22:32 Kurczaczku :)) Baby, to nie komputery :))) Odpowiedz Link Zgłoś
el_kurczako Re: sposób na grypke 20.12.03, 22:36 I dobrze bo jak bym miał sie do takiego szumiącego skrzeczącego i zakurzonego rzęcha przytulić tobym wolał sikać na siedząco. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: sposób na grypke 20.12.03, 23:18 he he ..sprzęt zawsze mozna zmienić, odnowić, ulepszyć :)) Na chore nerki, do lekarza, najlepiej:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
el_kurczako Re: sposób na grypke 21.12.03, 09:14 Fasolki mam jak dzwon :)) A sprzetu nie zmienię bo to tego trupa się już przyzwyczaiłem, predzej jakąś kobietę se zmotam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: sposób na grypke 21.12.03, 15:18 No i znalezli sposob na grypke hehe szkoda, ze nie na gba26. Odpowiedz Link Zgłoś
el_kurczako Re: sposób na grypke 22.12.03, 09:55 Fakt, Już przed wiekami w japoni odkryto drogocenny wpływ mięsa kurzego na grypę, Ma to związek z chamowaniem wydzielania serotoniny, oraz kojącym działaniem wyżej wymienionego. Nie wspominając o właściwościach grzewczych, bierze sie takiego kurczaczka do wyrka pod kołderkę a kurczaczek już wie co robić (uwaga! ta opcja dostępna tylko dla pań, z niewiadomych przyczyn podczas pobytu pod męską kołderką kurczaczki nie działąją tak efektywnie). Pozdrawiam Serdecznie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: sposób na grypke 22.12.03, 09:58 Pod męską kołderką lepiej działają wiewiórki, tak słyszałem ;) pzdr PS. Ale to Twoje Hamowanie serotoniny nie działa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
qba26 Re: sposób na grypke 22.12.03, 14:07 chetor napisał: > Pod męską kołderką lepiej działają wiewiórki, tak słyszałem ;) > pzdr > PS. Ale to Twoje Hamowanie serotoniny nie działa ;) sprawdziłeś na sobie? :-) Odpowiedz Link Zgłoś