Dodaj do ulubionych

Kaszmir Śrinagar - ogrody

28.10.10, 08:42
Witam. Poszukuję informacji o ogrodach miłości w Kaszmirze Śrinagar. Czy ktoś coś słyszał o tym. Proszę o jakiekolwiek informacje. A może wiecie gdzie szukać, albo macie jakieś przewodniki....
Obserwuj wątek
    • don45dario Re: Kaszmir Śrinagar - ogrody 28.10.10, 13:50
      Hi, W kwietniu tego roku bylem w Kaszmirze, rowniez w Szrinagarze,...sa one oddalone od centerum 2 do 7 km, odwiedzilem 2 z nich i nie rzucily mnie na kolana, NIC WIELKIEGO. sa malo zadbane... i nie ciekawe, pozrdr
      • piootr3 Re: Kaszmir Śrinagar - ogrody 29.10.10, 10:11
        Kaszmir jest ubogą prowincją, bo ciągle tam są walki. W związku z tym i ogrody takie, jakie są...
        Poczytaj sobie : www.plecakowcy.pl/wiat/14-azja/77-i-znowu-do-indii?start=1
    • asuzi Re: Kaszmir Śrinagar - ogrody 01.11.10, 20:23
      nie napisalam że muszę napisac referat na studia o tych ogrodach :/
      • asuzi Re: Kaszmir Śrinagar - ogrody 01.11.10, 20:28
        potrzebuje jakiś informacji z przewodników czy zdjęć
        • piootr3 Re: Kaszmir Śrinagar - ogrody 01.11.10, 21:30
          No to masz pecha. Ten ogród, to właściwie nazywa się Ogród Śalimar (Śhalimar Bagh), poszukaj sobie w internecie. Jeżeli chodzi o fotki, to nie mam pojęcia, które są z tego właśnie. Może jak pomyślę, to jakoś dojdę, tyle że później będzie mnie głowa bolała, a moja żona tego bardzo nie lubi...
          Potrzebujesz fotek, a nie podajesz adresu poczty. Mentalnie mam wysłać? Czy telepatycznie na post-restant?
          Ale jestem złośliwy zołz. Przepraszam.
          Pozdrawiam - Piotr
          • piootr3 Re: Kaszmir Śrinagar - ogrody 01.11.10, 21:31
            Aha! Podsyłam link: translate.google.pl/translate?hl=pl&langpair=en|pl&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Shalimar_Bagh_%28Srinagar%29
            Mam nadzieję, że pisać za Ciebie już nie będę musiał?
            • asuzi Re: Kaszmir Śrinagar - ogrody 09.11.10, 13:49
              Napisze już sama. Wielkie dzięki za informację. Adres poczty wysłałam na emiala :)
              Proszę o fotki plisss
            • asuzi Re: Kaszmir Śrinagar - ogrody 09.11.10, 13:53
              ukłony bije do samej ziemi :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka