Dodaj do ulubionych

TRAMPING PO INDIACH sierpien 2013- 5500 zł

13.03.13, 14:33
Witam
Szukamy chętnych osób na wyprawę trampingowe po Indiach w terminie od 1.08.2013 do 18.08.2013 + - 2dni.
Tramping organizowany jest przez naszego kolegę Pawła a za pośrednictwem AZS Uniwersytetu Ślaskiego w Katowickiego
Jest nas 5 osób do tego żeby wyprawa się odbyła potrzebujemy minimum 8 osób
całkowity koszt wyprawy to 5500 zł
szczegóły dostępne na stronie AZS oraz pod nr tel. 359 19 97, mail: azs@us.edu.pl
oraz na stronie :
azs.us.edu.pl/index.php/component/content/article/9-carousel-news/1425-indie-2013
Obserwuj wątek
    • kornel-1 He he 15.03.13, 00:26
      Dobre, dobre. 5.500 PLN bez wyżywienia, wstępów i innych wydatków :-) Razem pewnie koło 7.000 PLN
      Za 18 dni. I to, przy jakże nudnym programie.
      ROTFL

Ja wydałbym 7.000 PLN następująco:
      1800 bilet do Delhi
      1500 miesięczny tramping po Indiach i Nepalu
      2000 bilet do Dżakarty
      1700 miesięczny tramping po Indonezji

Kornel
      • venezia82 Re: He he 27.03.13, 10:31
        Wyżywienie wyjdzie jakieś 400 zł max
        wstępy to nie duży koszt. najdroższy Taj Mahal około 50 zł
        zagwarantowane w cenie są już opłaty za przejazdy na miejscu , hotele i ubezpieczenie.
        Na co jeszcze można wydać pieniądze ? chyba na biżuterie która jest tam bardzo tania,

Nie rozumiem dlaczego uważasz ze to nudny program.
        To podstawy Indi, jeśli ktoś nie był w Indiach a dla takich osób jest to wyjazd.
        Na dodatek będziemy w miejscach w które zwykle biura podroży nie zabierają turystów.
        Będziemy mogli na własne oczy zobaczyć umieralnie i znajdziemy się w miesicie małp.

A to wszystko praktycznie zwykłymi środkami komunikacji tak aby poznać Indie od środka a nie za szyby klimatyzowanego autobusu

Może jesteś doświadczonym podróżnikiem to świetnie ale ja nie jestem a chciałabym poczuć Indie choć trochę takie jakie są naprawdę. I to wyprawa dla takich osób, które nie maja 2 miesięcy urlopu
        • kornel-1 Re: He he 28.03.13, 16:38
          venezia82 napisała:
          > Wyżywienie wyjdzie jakieś 400 zł max

Odpowiedz najpierw czytelnikom forum, dlaczego skłamałaś pisząc, że 5500 zł to CAŁKOWITY koszt wyprawy?

> Nie rozumiem dlaczego uważasz ze to nudny program.
          > To podstawy Indi

Indii.

Co do wątpliwej atrakcyjności programu: objazdówka obejmuje tylko New Delhi, Waranasi, Agrę, Jaipur z Amber oraz Puskhar i Adżmer. W tym bezsensownie 4 dni w Jaipur. Moim zdaniem w ciągu 16 dni można zobaczyć w Indiach dużo więcej miejsc. A choćby i Khajuraho i Fatehpur Sikri, które omijacie na swej drodze.

> Na dodatek będziemy w miejscach w które zwykle biura podroży nie zabierają tury
          > stów.

Wow. Poczekam na relację ze Złotej Świątyni w Waranasi.

> A to wszystko praktycznie zwykłymi środkami komunikacji tak aby poznać Indie o
          > d środka a nie za szyby klimatyzowanego autobusu

He he. Już to widzę, że z Agry do Jaipur autobus będzie bez klimy :D

>to wyprawa dla takich osób, które nie maja 2 miesięcy urlopu

He he(2). A kto jak nie studenci ma dwa miesiące wolnego?
          Nota bene - sierpień to fatalna pora na wyjazd do Indii. Odradzam.

Kornel
          • venezia82 Re: He he 29.03.13, 11:10
            Bo to nie jest wyjazd tylko dla studentów :) mamy trojkę osób które są dużo starsze i nie studiują :)

"całkowity koszt " fakt mogłam użyć innego stwierdzenia ze jest to koszt wyprawy bez wyżywienia. Pisałam to pod wpływem emocji bo bardo się ciesze na ta wyprawę bo to moje marzenie ale nie pisałam tego w złej wierze. Wszystkie szczegóły są na stronie AZS łącznie z informacja o wyżywieniu- niczego nie ukrywamy.

Szkoda że jest pan nam tak nieprzychylny :(
            • kornel-1 Re: He he 29.03.13, 16:41
              venezia82 napisała:

> Bo to nie jest wyjazd tylko dla studentów :) mamy trojkę osób które są dużo sta
              > rsze i nie studiują :)

Normalni ludzie [turyści] jeżdżą do Indii poza monsunem. Wyjazd w sierpniu, gdy temperatura w środkowych Indiach osiąga skrajne wartości a opady są rekordowe - jest głupotą. Organizowanie wyjazdu w okresie wakacyjnym oznacza, że jest on skierowany do studentów i ewentualnie pracowników oświaty [nauczycieli]. Ale, jeśli chce się trafić do takich klientów, to organizuje się wyjazd w inne regiony Indii - choćby do Ladakh i Kaszmiru.

>fakt mogłam użyć innego stwierdzenia ze jest to koszt wypraw
              > y bez wyżywienia.

I bez wstępów, prawda? Dlaczego wciąż kręcisz?

>. Wszystkie szczegóły
              > są na stronie AZS łącznie z informacja o wyżywieniu- niczego nie ukrywamy.

No, może poza tym, że autorką zdjęcia Tadż Mahal użytego na stronie AZS jest Rosa Ballada.

Kornel
            • jabolkn Re: He he 30.03.13, 18:57
              venezia82 napisała:

> Szkoda że jest pan nam tak nieprzychylny :(

ciesz cie mloda tutystko
              ze jest taki Kornel bo daje dobre rady i ostrzega przed tym wyjazdem
              lipiec i sierpien to najgorsze miesiace na ten program
              cena tez nie powala - widac ze ktos chce sobie zrobic wycieczke na koszt uczestnikow
    • venezia82 Re: TRAMPING PO INDIACH sierpien 2013- 5500 zł 29.03.13, 11:16
      Poprawiam wiec moja niedoprecyzowaną wypowiedz i Informuje ze 5500 to koszt wyprawy bez wyżywienia które w Indiach wyjdzie około 400 zł w planach mamy jedzenie w sprawdzonych knajpkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka