figalion 18.11.07, 00:46 Czy ktoś z Was mógłby polecić fajny i niedrogi hotel w Delhi i w jaki sposób dojechać do niego z lotniska? Zaznaczam, że przylot jest po północy. Z góry dziękuję za informację. Ania Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
photon Re: Hotel w Delhi 18.11.07, 10:38 przyloty zwyczajowo sa po polnocy.... bierzesz taksówkę za 300INR w okolice dworca kolejowego New Delhi - tam jest sporo tanich hoteli ja mieszkalem w hotelu VIVEK, nie jest zły.... pozdrawiam Kys Odpowiedz Link
lil_witch Re: Hotel w Delhi 18.11.07, 23:01 Hotele w Delhi nie są tanie. Znowu mieszkałam w hotelu Surya Shelter na Karol Bagh. Jak dla mnie zaletą było to, że oferowali również nocleg dla kierowcy. W Indiach większość kierowców śpi po prostu w samochodach żeby zaoszczędzić parę groszy. Jeżeli chodzi o hotel to całkiem sympatyczny, zatrzymuje się tam sporo wycieczek zagraniczynych, więc pokój warto wcześniej zabukować. Odpowiedz Link
pachamama Re: Hotel w Delhi 22.11.07, 17:55 czy te tanie hotele trzeba rezerwowac z wyprzedzeniem czy wystarczy pojechac po przylocie i cos sie znajdzie? Pozdro Aśka Odpowiedz Link
lil_witch Re: Hotel w Delhi 24.11.07, 14:05 pachamama napisała: > czy te tanie hotele trzeba rezerwowac z wyprzedzeniem czy wystarczy pojechac po > przylocie i cos sie znajdzie? > Pozdro > Aśka tych najtańszych to raczej przez internet nie da się zarezerwować, chociaż co dla kogo jest tanie to zawsze kwestia względna. My płaciliśmy ok. 2000 rs za 2os. pokój czyli, jakiej 125 zł. wszystko zależy w jakim okresie lecisz, czy akurat są jakieś święta, czy wybierzesz hotel polecany przez lp, itd. Paharganj czy Karol Bagh są pełne hoteli zawsze się coś znajdzie. Odpowiedz Link
tynia Re: Hotel w Delhi 03.12.07, 18:41 W Delhi nie byłam, ale w każdym hinduskim mieście jakie odwiedziłam sprawdzali się panowie rikszarze. Zazwyczaj ochoczo zgarniali nas z lotniska czy dworca i wieźli do kilku hoteli, oglądałyśmy je sobie i wybierałyśmy co nam się podobało najbardziej. Nigdy nie zdarzyło się, żebyśmy nie miały gdzie spać, a riksze są tanie, można więc jeźdić i grymasić godzinę. Odpowiedz Link
ahkoscian Re: Hotel w Delhi 04.01.08, 22:14 my na "dzien dobry" zarezerwowalismy sobie miejsca w Delhi. Anoop Hotel...organizacja ok, bo i ich kierowaca po nas przyjechal na lotnisko. polecam tez inne hotele z przewodnika - sprawdzone.... A ---------------- mam ogromna prosbe dla osob wyjezdzajacych do Indii. my bylismy rok temu - było super! jeżeli macie trochę miejsca w bagażu - weźcie kilka długopisów "reklamówek" z Polski. Nas to nic nie kosztuje a w małych wioskach, na pustyni zamiast słodyczy warto takiemu dzieciakowi dać np. długopis....A Odpowiedz Link