Dodaj do ulubionych

Kto burmistrzem ?

15.07.02, 13:04
Obserwuj wątek
    • georghe Re: Kto burmistrzem ? 15.07.02, 13:10
      Słyszałem ostatnio "na mieście" że do roli burmistrza naszego miasta
      przymierzany jest S. Zając. Ktoś coś słyszał? Co Wy na to, dobrze czy źle ?
      • millennik1 Re: Kto burmistrzem ? 15.07.02, 18:01
        ...gdy mysle o polityce lokalnej i krajowej to w glowie mam tylko to-
        bleeeeeeeeee...
        • kolor Re: Burmistrzem Marysia:-))))))))))))))))) 15.07.02, 20:22
          A moze zaglosujta na Marysie?-)))))
          • jepat Re: Burmistrzem Marysia:-))))))))))))))))) 15.07.02, 20:49
            a znasz ją "na żywo"?,ona zbyt impulsywna i szczera nie potrafiła by kraść
            • millennik1 Re: Burmistrzem Marysia:-))))))))))))))))) 15.07.02, 21:16
              ...no to moze wymyslimy takiego swojego burmistrza(miasto nie gra roli-nasz
              burmistrz sprawdzi sie wszedzie!!!...nawet na nieznanej planecie PUNUNKU((ale
              wtajemniczeni mowia na nia po prostu 23ujki4))...wg mnie powinna to byc ponetna
              kobieta ok 30-tki z wielk....co jeszcze powinien miec ten burmistrz???
          • m.a.r.y.s.i.a Re: Burmistrzem Marysia:-))))))))))))))))) 16.07.02, 20:24
            kolor napisał:

> A moze zaglosujta na Marysie?-)))))
            Marysia się na burmistrza nie nadaje bo jest szarą gęsią.Ale jeśli chodzi o
            pana Zet. to jestem za . Ma chłop układy gdzie trzeba i może nam co załatwi.
            • georghe Re: Burmistrzem Marysia:-))))))))))))))))) 17.07.02, 07:10
              m.a.r.y.s.i.a napisała:

> Marysia się na burmistrza nie nadaje bo jest szarą gęsią.Ale jeśli chodzi o
              > pana Zet. to jestem za . Ma chłop układy gdzie trzeba i może nam co załatwi.

Załatwi albo dostanie -za przeproszeniem - w łeb od czerwonych w ramach
              rozliczeń za ubiegłą kadencję.
              • gadacz Re: Burmistrzem Marysia:-))))))))))))))))) 17.07.02, 09:43
                Marysia na Burmistrza (nie mam nic zdrożnego na myśli) a propo Marysiu czy ten
                obecny jest w Twoimn typie ????
                • georghe Re: Burmistrzem Marysia:-))))))))))))))))) 17.07.02, 11:18
                  gadacz napisał:

> Marysia na Burmistrza (nie mam nic zdrożnego na myśli) a propo Marysiu czy
                  ten
                  > obecny jest w Twoimn typie ????

Bo my z Gadaczem ni cholery nie jesteśmy do niego podobni....
                  :))
                  • gadacz Re: Burmistrzem Marysia:-))))))))))))))))) 17.07.02, 14:55
                    Oj nie!!! - reprezentujemy bardziej defetystyczno, autystyczny typ urody - ten
                    pan na fotelu burmistrza wygląda przy nas jak pyzata Małgosia wśród
                    recydywistów..
                    • gadacz Re: Burmistrzem Marysia:-))))))))))))))))) 18.07.02, 08:04
                      Mam jednak wrażenie że Pan Z. na burmistrza nie będzie startował tylko
                      prawdopodobnie będzie kogoś popierał - kandydatów upartywałbym napewno w trójce
                      naszych byłych burmistrzów i paru jegomościach o nośnych nazwiskach ale ich
                      gębunie będziemy pewnie oglądać na każdym słupie od końca sierpnia. Prawda
                      niestety jest taka że nie umiejętności ale koneksje i układziki (tak jak
                      napisała Marysia) to kryterium doboru najlepszego .
                      • Gość: sztaszek Re: Burmistrzem Marysia:-))))))))))))))))) IP: *.jaslo.sdi.tpnet.pl 18.07.02, 17:05
                        pan z. na purmistrza nie bedzie startował, ale nie bedzie też oponował. co
                        zrobić skoro wszscy tak usilnie będą go prosić no to sie zgodzi.

na burmistrza proponuję prezesa czarnych !!
                        jurek węgrzyn na burmistrza !!

TYLKO CZARNI !
                  • m.a.r.y.s.i.a Re: Burmistrzem Marysia:-))))))))))))))))) 18.07.02, 23:07
                    georghe napisał:

> gadacz napisał:
                    >
                    > > Marysia na Burmistrza (nie mam nic zdrożnego na myśli) a propo Marysiu czy
                    >
                    > ten
                    > > obecny jest w Twoimn typie ????
                    >
                    > Bo my z Gadaczem ni cholery nie jesteśmy do niego podobni....
                    > :))

Uffff, jaka ulga !!!!!Nareszcie spokojnie zasnę.Dotychczas sen z oczu spędzała
                    mi niepewność czy też dwaj panowie G. nie są przypadkiem podobni do naszego
                    burmistrza.
                    PS.Nie wiem czy możemy tu takie dyrdymały pisać bo działa link do naszego forum
                    w wyszukiwarce Urzędu Miasta < Gadaczu-)))))))))))> i pan burmistrz może nas
                    tu odwiedzić.
                    • jepat Re: Burmistrzem Marysia:-))))))))))))))))) 19.07.02, 06:17

> Uffff, jaka ulga !!!!!Nareszcie spokojnie zasnę.Dotychczas sen z oczu
                      spędzała
                      > mi niepewność czy też dwaj panowie G. nie są przypadkiem podobni do naszego
                      > burmistrza.
                      > PS.Nie wiem czy możemy tu takie dyrdymały pisać bo działa link do naszego
                      forum
                      >
                      > w wyszukiwarce Urzędu Miasta < Gadaczu-)))))))))))> i pan burmistrz może
                      > nas
                      > tu odwiedzić.
                      • gadacz Re: Burmistrzem Marysia:-))))))))))))))))) 19.07.02, 10:45
                        Pan Burmistz nas tu nie odwiedzi -bo pan Burmistrz tyra i wół i nie ma czasu na
                        surfowanie po sieci - zresztą pewnie z korzyścią dla niej a niekorzyścia dla
                        naszego miasta ...
                        • jepat Re: Burmistrzem Marysia:-))))))))))))))))) 20.07.02, 07:54
                          a wiadomo napewno że nie ma go tutaj??
                          • millennik1 Re: Burmistrzem Marysia:-))))))))))))))))) 21.07.02, 08:00
                            ...niech no tylko naszemu kochanemu burmistrzowi nie wyrosnie garb od tego
                            tyranie,bo nie bedzie taki ladny...i zle sie bedzie prezentowal na zdieciach
                            przedwyborczych...
                            • Gość: sztaszek Re: Burmistrzem Marysia:-))))))))))))))))) IP: *.jaslo.sdi.tpnet.pl 21.07.02, 19:40
                              nie boj, nie boj........... wyratuszują.
                              • gadacz NOWY KANDYDAT!!!! 21.08.02, 08:31
                                Zasłyszane na mieście i w niektórych kręgach zbliżonych do kół:
                                Nowym kandydatem którejś tam frakcji prawicy na burmistrza jest miłościwie
                                panujący włodarz naszego sejmiku - Bogdan Rzońca..
                                To chyba dowód ostateczny jak władza uzależnia..
                                • georghe Re: NOWY KANDYDAT!!!! 21.08.02, 10:08
                                  gadacz napisał:

> Zasłyszane na mieście i w niektórych kręgach zbliżonych do kół:
                                  > Nowym kandydatem którejś tam frakcji prawicy na burmistrza jest miłościwie
                                  > panujący włodarz naszego sejmiku - Bogdan Rzońca..
                                  > To chyba dowód ostateczny jak władza uzależnia..

Jeśli do wyścigu o folet burmistrza staną: Czernecki, Rzońca, Zając itd. to
                                  chyba przestana niebawem być kolegami, a zaczną się przepychanki i utarczki.
                                  Może i my - czyli plebs jasielski - dowiemy sie przy okazji wielu ciekawych
                                  rzeczy :))))
                                  • gadacz Re: NOWY KANDYDAT!!!! 27.08.02, 08:04
                                    Prawdopodobnie nie będzie takiej rywalizacji - układ zmierza (zasłyszane na
                                    mieście) w kierunku personalnego zamieszania: Rzońca - Burmistrzem, Pawluś -
                                    Sekretarzem - Czernecki - Starosta, Górczyk sekretarz powiatu czy coś takiego .
                                    To oczywiście zasłyszane na mieście ploty - ale moim skromnym zdaniem nie wróżą
                                    nic dobrego. Mamy szanse zostać takim Twin Peaks (mam nadzieje że z mniejszą
                                    ilością trupów...).
                                    • millennik1 Re: NOWY KANDYDAT!!!! 27.08.02, 19:55
                                      ...Twin Peaks-Jaslo...ciekawe...ostatnio(podobno) w naszym miescie ktos kogos
                                      zabil,kogos wylowili z rzeki(martwego i nieswiezego)...powoli rusza "kampania"
                                      wyborcza...moze tak jest wszedzie...osobiscie mysle ze to amerykanskie
                                      miasteczko nie umywa sie do naszego...
                                      • gadacz Re: NOWY KANDYDAT!!!! 28.08.02, 08:13
                                        To może GIM SAT Productions zreazlizuje serial - Miasteczko Jasło. Proponuje
                                        grupe filmowców:
                                        Scenariusz: A. Czernecki
                                        Reżyseria: S. Zając
                                        FX: Górczyk
                                        Opieka artystyczno - etyczna: ks. M. Putyra
                                        Kierownictwo produkcji: M. Gancarz
                                        Dystrybucja i rozpowszechnianie: W. Jajko
                                        Casting: B. Rzońca
                                        Obsada aktorska: My - społeczeństwo, temat pierwszego odcinka "jak zamordować
                                        w mieście Jaśle ustawę o zamówieniach publicznych i dostać za to premie".

• georghe Re: NOWY KANDYDAT!!!! 28.08.02, 11:44
                                          Dobre !! :))))))))))))))))
                                          • m.a.r.y.s.i.a Re: NOWY KANDYDAT!!!! 04.09.02, 16:51
                                            georghe napisał:

> Dobre !! :))))))))))))))))
                                            Nie tylko, że bardzo dobre ale powiem więcej. Jadąc autobusem słyszałam jak
                                            gość ten tekst komuś opowiadał. JESTEŚMY CZYTANI !!!!!
                                            • millennik1 Re: NOWY KANDYDAT!!!! 04.09.02, 19:36
                                              ...po prostu fajnie...
                                            • gadacz Do Marysi 05.09.02, 07:57
                                              m.a.r.y.s.i.a napisała:

> Nie tylko, że bardzo dobre ale powiem więcej. Jadąc autobusem słyszałam jak
                                              > gość ten tekst komuś opowiadał. JESTEŚMY CZYTANI !!!!!

O kurcze !!! teraz kiedy w Zaiksie taka padaczka :((jestem cytowany w
                                              autobusach... - wszem i wobec w myśl ustawy zastrzegam sobie prawa autorskie do
                                              onego postu. Następnym razem Marysiu skasuj gościa za rozpowszechcnianie bez
                                              zezwolenia - masz moje upoważnienie. Uzyskaną kwotę proszę przekazać
                                              Gertrudzie na prace w instytucie nad specjalną ławką powyborczą dla ww. grupy
                                              producenckiej. A tak ogólnie to fajnie że wróciłaś... Dzień dobry !
                                              • georghe Re: Do Gadacza 05.09.02, 13:15
                                                A co Ty facet takim jakimś wierszem tutaj walisz ? Co to za ścieg ? Dwa słowa i
                                                enter, dwa słowa i enter...... ups...
                                                :))))))) :)))))))))
                                                • georghe Re: Do siebie :-O 05.09.02, 13:17
                                                  O kurcze !! To w tym wątku wszyscy tak mają !! Co to się podziało ?
                                                  • gadacz Re: Do siebie :-O 05.09.02, 13:24
                                                    już Ci zazdroszcze tego co piłeś...
                                              • m.a.r.y.s.i.a Re: Do Marysi 05.09.02, 16:18
                                                A juści wróciłam !!!!!!!
                                                Będę na nowo marysiować forum.
                                                • kolor Re: Do Marysi 05.09.02, 17:49
                                                  Piyknie witomy i do pisonia zaprosomy:-)))))
                                                  • gadacz Do Nabijacza 11.09.02, 08:13
                                                    Te Nabijacz przed Tobą sporo pracy. Zgłoś się do najbliżeszgo komitetu
                                                    wyborczego - jest okropne zapotrzebowanie na nabijaczy. Pewnie niedługo ktoś
                                                    zapuka do Waszych drzwi i będzie zachęcał do startowania. Nowy typ politycznej
                                                    akwizycji. Dajecie swoją twarz i nazwisko, płacicie kaske do wspólnej puli -
                                                    dostajecie 47 miejsce na liście i nabijacie cwaniaczkom głosów. Jeśli nie
                                                    dostaniecie konkretów - nie dajcie się wrobić !!!!!
                                                    Słyszałem od znajomych że sezon polowań już otwarto !!!!

• gadacz Re: Zerkanie ze smakiem 26.09.02, 10:51
                                                    Zauważyliście jak obecny Pan Burmistrz zerka z plakatu smakowicie na swój
                                                    urząd w perspektywie kolejnej kadencji ?! Ruszyła kampania. W mieście zaczeły
                                                    się prawybory... ciekawy miesiąc przed nami.
                                                    Mam tylko pytanko - jak rozegrano przetarg na lokal PP w samym przecież centrum
                                                    miasta?!
                                                  • Gość: SZAK Re: Zerkanie ze smakiem IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 26.09.02, 22:24
                                                    ZAGRANIE BEZ SMAKU
                                                  • gadacz Re: Zerkanie ze smakiem 01.10.02, 08:23
                                                    Gość portalu: SZAK napisał(a):

> ZAGRANIE BEZ SMAKU

A to niby dlaczego bez smaku ?
                                                    Chyba można się dopytać jak władzuchna zarządza mieniem miejskim - przecież nie
                                                    swoim i nie na ich partyjne potrzeby. Lokalik jest dość atrakcyjny - więc i
                                                    czynsz płacony przez partyjkę burmistrza jest na pewno adekwatny do miejsca.
                                                    Tylko jakoś ciężko mi w to uwierzyć - na to pytanie w UM Jasło - nie dostaniesz
                                                    odpowiedzi w jakim trybie i za jaką cenę. Zresztą większość przetargów w tym
                                                    mieście od 1998 roku jest rozstrzyganych w przedziwny sposób. Zagraniem bez
                                                    smaku jest o tym nie mówić.
    • georghe Re: Kandydaci 01.10.02, 14:35
      Kandydatów jak dotąd jest pięciu:
      Czernecki, Rzońca, Augustyn (PSL), Przetacznik, Balik ["bezpartyjny" z SLD :))]
      Bodaj w środę o północy mija ternin "zgłoszeń".
      Boże, w czym tu wybierać ??!!
      • gadacz Re: Kandydaci 03.10.02, 08:09
        Chyba się coś zmieniło i zamiast Przetacznika zobaczymy kogoś innego na liście.
        Ale dokładnie jeszcze nie wiem kogo...
        • georghe Re: Kandydaci 03.10.02, 10:41
          gadacz napisał:

> Chyba się coś zmieniło i zamiast Przetacznika zobaczymy kogoś innego na
          liście.
          >
          > Ale dokładnie jeszcze nie wiem kogo...

...może "KLAPACZA", on też Przetacznik się nazywa...
          • gadacz Re: Kandydaci 03.10.02, 12:36
            Klepacz ?! - to ten co się drze na meczu do sędziego "chamie zepsuty, psie
            łańcuchowy" ? jego bym dał do komisji sportu i egzekwowania czytej
            polszczyzny...
            A tak już na poważnie to wiem że zamiast Przetacznika będzie Kachlik.
            czyli- Rzońca, Czernecki, Kachlik, Bialik i ktoś tam jeszcze...
            Na kogo głosujecie Jaslanie ?!
            • georghe Re: Kandydaci 03.10.02, 13:00
              Szczerze mówiąc to myślałem o Przetaczniku, ale w sytuacji gdy go nie ma wśród
              kandydujących to pewnie postawiłbym na KLEPACZA :))))))
              No bo co zostaje ? Komuchy odpadają, prawicowcy już mieli okazję się wykazać i
              co ? I - za przeproszeniem - dupa ! No to kto ?
              Gadacz, a Ty na kogo ? Może mi coś w głowie rozjaśnisz ma CIEMNOŚĆ WIDZĘ.
              • gadacz Re: Kandydaci 03.10.02, 13:14
                Starzy wybrali :D
                W moim przypadku zmiana Przetacznika na Kachlika spowodowała odwrotną reakcje.
                Głosuje na Kachlika.

Gdyby nie było Kachlika miałbym poważnego zgryza.
                Na prawą stronę nie mogę patrzeć - komuchy mnie zawsze rozśmieszały ...
                Nie spodziewam się cudów - ale tęsknie do normalności... może będzie normalniej.

PS. Najlepsze odzywki Klepacz miał na siatkówce kobiet - zgrywał kulturalnego
                kibica... tarzaliśmy się ze śmiechu...koleś nawet zapisywał zobaczę czy zostało
                mu coś z tych złotych myśli.

• georghe Re: Kandydaci 03.10.02, 13:32
                  Zobacz koniecznie ! To będzie hit ! Tylko, że wejście na te dygresje KLAPACZA
                  trzeba by zdaje się jakimś hasłem zabezpieczyć żeby małotaów nie zgorszyć, a i
                  miejscowa dewocja miała by sporo do zarzucenia. :))
                  • gadacz Re: Kandydaci 09.10.02, 08:52
                    Intensywne poszukiwania trwają...
                    Jak tam pierwsze wrażenia z kampani i obcowania z wizerunkami naszych
                    kandydatów?
                    • georghe Re: Kandydaci 09.10.02, 14:27
                      Szczerze mówiąc to jakoś nie dane mi było narazie "poobcować". Po mieście nie
                      łażę bo nie mam po co, śmignę autkiem i po krzyku - nie muszę się denerwować. :)
                      Wiem, że "Drukarnia Jasło" jest tak zwalona robotą (czytaj: produkcją ulotek
                      przedwyborczych i innych dupereli dla kandydatów), że lewdie zipie więc pewnie
                      przed nalotem przedwyborczym nikt się nie uchroni.
                      A ja dalej nie wiem na kogo.......
                      • jepat Re: Kandydaci 10.10.02, 01:33
                        Ja na marginesie wtrące ze obcowałem z jednym "niezależnym" :-))
                        kandydatem.Obcowanie odbyło się w sobotę ,obcowało nas 3-ech i 4-ry butelki
                        wódki.Pod koniec obcowania ustaliliśmy konsensus.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka