agulinka1982 05.08.06, 16:47 Mam pytanie:Ile płacicie, jeżeli odklei wam się kostka? I czy przyklejena jest ta co odpadła czy nowa? Interesują mnie ceny jeśli chodzi o aparat porcelanowy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
awok Re: cena przyklejania oderwanej kostki 05.08.06, 18:30 u mnie za darmo raz przyklejono mi starą (odklejoną) kostkę, ale ta po kliku dniach z powrotem się oderwała dostałam więc nową - wszystkie usługi + kostka za darmo miałam jeden taki przypadek w ciągu półtora roku Odpowiedz Link
agulinka1982 Re: cena przyklejania oderwanej kostki 07.08.06, 00:54 Moja chce za przyklejenie oderwanej kostki 50pln,a za przyklejenie nowej 150pln,a i tak to co przyklei odrazu mi sie odkleja. Zastanawiam sie czy ona nie robi tego specjalnie, zwłaszcza,że przez to czasem wizyta wynosi mnie koło 400 pln. Odpowiedz Link
awok Re: cena przyklejania oderwanej kostki 07.08.06, 06:24 u mnie było to cenie jakby całego serwisu to że zamek odpada może być spowodowane wieloma przyczynami: zły klej, złe przyklejenie, uszkodzenie mechaniczne - albo ze strony Orto - jak Ci majstruje z drutem, albo jakieś Twoje zasadniczo jednak "to" powinno się dobrze trzymać mi w ciągu tego półtora roku zdarzył się jeden taki przypadek - w sałatce z kurczakiem (McDonald ;-) znalazła się kość, ja się jej tam nie spodziewałam i poleciał zamek po próbie przyklejenia starego zamka, ten się oderwał i ostatecznie dostałam nowy zamek. Za darmo. Trudno mi "interpretować" Twoją Orto... Odpowiedz Link
lewek5 Re: cena przyklejania oderwanej kostki 07.08.06, 14:13 mi się nie zdarzyło, żeby się zamek odkleił, ale słyszałam, że koszt jednego zamka to jest 100 zł, więc pewnie stąd się to bierze.. a interesowałam się tym, bo na dole nie mam zamka na piątce, bo ząb się nie dał "wytrawić" (czyli przygotować do przyklejania) a z drugiej strony - skoro z mojego pierwotnego zestawu zamków został ten jeden, to chyba można go komuś za darmo przykleić, nie? Odpowiedz Link
awok Re: cena przyklejania oderwanej kostki 07.08.06, 16:47 może i tak ja nie wzięłam dwóch swoich zamków (kiedyś miałam usunięte górne dwójki) i nie pytałam co się z nimi stanie ponieważ pewnie z połowa z nas ze wskazań ortodontycznych cos tam wyrwała i nie korzysta z kompletu zamków, teoretycznie po niemal każdym z nas jeden czy dwa zameczki zostają... kwestia jak wykorzystają je nasze Orto mi moja przykleiła nowy zamek za darmo, nie mój, kogoś innego, zaś mój pewnie dostał jeszcze ktoś - moja robi te podmianki za darmo :-))) Odpowiedz Link
agulinka1982 Re: cena przyklejania oderwanej kostki 07.08.06, 18:54 Tylko ja się zaczynam zastanawiać czy coś nie jest nie tak,skoro praktycznie co każdą wizytę muszę przyklejać 2-3 zamki. Już nawet przyszło mi do głowy,że ona specjalnie to jakoś źle przykleja, bo nie raz sie zdarzalo,że przykleiła mi nowy zamek,a on już nastepnego dnia odpadał,a ja na nastepnej wizycie musiałam znowu płacić. Odpowiedz Link
outhlar Re: cena przyklejania oderwanej kostki 08.08.06, 10:20 Ty jej coś powiedz, bo to przesada. Przez to masz 2 razy większe koszty. Odpowiedz Link
hexe25 Re: cena przyklejania oderwanej kostki 08.08.06, 07:47 u mojej orto koszt przyklejenia zamka to 10zł niezależnie od tego jaki ma się aparat - czy metalowy czy porcelanowy. Odpowiedz Link
heca5 Re: cena przyklejania oderwanej kostki 11.08.06, 14:52 Heh, mi po ok. 3 miesiacach odpadl zamek na dole od siodemki no wiec zawdzwonilam i na drugi dzien przed szkolką pojechalam z rana jak smietana do orto :). Dodatkowo nie placilam, bo przy okazji wymienil mi łuk czyli wizyta byla standardowa i standardowa oplata (plus pol godziny czekania az klej wyschnie...). Hehe. Orto jedynie na mnie "nawrzeszczal" i dosadnie powiedzial zebym nie gryzla wiecej landrynek jesli nie ma takiej potrzeby hehehe.... Bo generalnie wchrzanilam sie przed inne umowione i czekajace osoby, ktore musialy potem czekac na mnie :). Rozbawilo mnie to :D. Odpowiedz Link
aneczkax Re: cena przyklejania oderwanej kostki 22.08.06, 22:09 Za przyklejenie zamka nie placilam, a gdy zdarzylo sie to drugi raz, ortodontka stwierdzila, ze na razie go nie potrzebuje i nie doklejala nowego. Pzdr:) Odpowiedz Link