Dodaj do ulubionych

Szczoteczki

27.01.07, 13:52
Mam pytanie o szczoteczki do mycia przestrzeni między zębami a drutami. Orto
mi pokazywała więc rodzice mi kupili.
[URL=www.periodent.com.pl/strona.php?132]http://www.periodent.com.pl/strona.php?132[/URL]
ja mam tą pierwszą a wydaje mi się że orto raczej pokazywała trzecią (kolorów
nie zapamiętałam). Czy jest w tym jakaś różnica? Na górze są podane wymiary i
wygląd. czy do czyszczenia musi być stożkowa szczoteczka czy cienka może być?
Pliss niech ktoś odpowie.
Obserwuj wątek
    • madziulla.w Re: Szczoteczki 31.01.07, 21:01
      Nie widzę tego zdjęcia - nie wiem czemu ale mi sie nie otwiera...
      Ja mam 3 szczoteczki - wszystkie dostałam od mojej orto i były one gratis do aparatu.
      Mam jedną taką:
      1. Curaprox CPS 25 "strong & implant" szczoteczka międzyzębowa sklep.dentylium.pl/popup_image.php?pID=216 do czyszczenia między aparatem a zębami.
      2. druga taka jak elektryczna to czyszczenia zamków
      3 jak zwykła szczoteczka ale z wgłębieniem przez środek mogę myć zęby nie szarpiąc bardzo zamków
      a co więcej... nie wiem co ci napisać :/
    • flashy00 Re: Szczoteczki 03.02.07, 20:55
      Myję tą szczoteczką, którą mam i dobrze się nią myje wiec już nie ma problemu.
      • kudlaczek79 Re: Szczoteczki 26.07.07, 20:33
        ja myje normalna szczoteczka, byle byla miekka. i mam jeszcze te smieszna
        szczoteczke z waska glowka do czyszczenia zamkow. poza tym plyn do plukania i
        jest oki :)
        • luka80 Re: Szczoteczki 27.07.07, 08:14
          Mi sie najlepiej myje szczoteczką oralB do przestrzeni międzyzębowych- stożkową.
          A poza tym to myję zwykłą szczoteczką elektryczna tej samej firmy, bo za
          końcówkę orto nie warto moim zdaniem przepłacać.
          A co to są za szczoteczki do zamków o których piszecie- nigdy o nich nie
          słyszałam, macie jakiś link żebym mogla zobaczyć jak wyglądają?
      • big_benka Re: Szczoteczki 01.06.15, 10:25
        Curaprox jest bardzo przydatny podczas leczeniu ortodontycznym.
    • dilse34 Re: Szczoteczki 27.07.07, 12:17
      Wczoraj kupiłam taka szczoteczkę z wyciorkami, jest świetna do mycia boków
      zameczków i pod drutami ,- wszędzie tak gdzie trudno się dostać normalną
      szczoteczką. Mam szczotkę orto Oral-B z dłuższym włosiem po bokach ale więcej
      jej nie kupię, w pracy świetnie mi się sprawdza normalna szczoteczka tylko
      miękka, a ta niby specjalna orto jest droga, a i tak szybko się niszczy (mam ją
      trochę ponad dwa tygodnie, a już nadaje się do wywalenia)
    • karolinam1973 Re: Szczoteczki 25.02.14, 12:56
      Nie chcę się wypowiadać o szczoteczkach do których załączyłaś link, ale z własnego doświadczenia mogę polecić szczoteczki Radius. (pani doktor poleca zapewne te bo ma z tego korzyści ;/) Sama już od 1,5 roku noszę aparat i też na początku miałam problem z dokładnym szczotkowaniem zębów i wszystkich słabo dostępnych przestrzeni między drutami jak to nazwałaś :) Najbardziej sprawdziła się ta o nazwie Original, a wypróbowałam jeszcze 2 rodzajów tej firmy. Tak naprawdę wszystkie były świetne, ale ostatecznie wybieram tę pierwszą. Mogłabym pisać o niej dużo, jednak chyba nie o to chodzi. Może cena nieco wyższa, ale WARTO!!!
    • lenartka17 Re: Szczoteczki 18.03.15, 12:15
      Moja siostra ma taką szczoteczkę, a dodatkowo używa taki irygator dentystyczny www.sonicare-sklep.pl/pl/c/Irygatory-dentystyczne-Philips-Sonicare/62 i jest z niego mega zadowolona! :)
    • marta.podgr Re: Szczoteczki 14.10.16, 17:59
      U mnie się sprawdzało:
      1 zwykła szczotka
      2 irygator czy jak to tam się nazywa to coś co płucze wodą
      3. szczotka z wycięciami włosia
      4. i takie małe szczoteczki dostępne w każdej aptece czy rossmanie jak coś wejdzie pomiędzy aparat
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka