kasia1990bb 11.02.07, 11:23 Czy ktoś z was zna jakiegoś dobrego ortodontę na terenie Bielska-Białej i okolic? Jeśli tak to proszę o namiary. Mile widziane informacje o cenach aparatów. Z góry bardzo dziękuję :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emka1551 Re: BIELSKO-BIAŁA ortodonta 11.02.07, 19:06 ewa maksym Czechowice dziedzice ul.Niepodległości 48 (obok kina "świt") poniedziałki i czwartki 13.00-20.00 rejestracja telefoniczna 0 601 464 734 lub (032) 215 87 81 Ja za swoj aparat metalowy zaplacilam 2650 zł oczywiscie na dwa łuki. kosmetyczne kosztują chyba 2000zł za jeden łuk. Pani wykonuje tez aparaty ruchome chyba około 400zł one kosztują. Pani ortodontka jest bardzo miła, odpowie na kazde pytanie choc nie ma zwyczaju sama informowac co montuje w buzce i co sie bedzie dzialo. Gabiten jest bardzo ładny i przyjemny..a u dentysty i ortodonty nie często taki sie trafia. Widac ze orto jest bardzo kompetentna. Polecam ;] Odpowiedz Link
minka_18 Re: BIELSKO-BIAŁA ortodonta 20.02.07, 21:34 A na dodatek pani Maksym przyjmuje tez w Bielsku na Bohaterow Warszawy, moze nie jest to tak wypasiony gabinet jak w katowicach, bo to tylko filia, ale zdjęcia wykonuja na miejscu. Tez uwazam ze pani jest bardzo mila i ma cierpliwosc zwlaszcza do mnie, bo ja pytaniami zasypalam, a ona na kazde odpowiedziala. Odpowiedz Link
dagama1 Re: BIELSKO-BIAŁA ortodonta 22.02.07, 09:39 mam pytanie. czy w czechowicach tez mozna na raty i ile kosztuje?? Odpowiedz Link
minka_18 Re: BIELSKO-BIAŁA ortodonta 22.02.07, 13:36 Na 100% nie moge powiedzieć, ale skoro w Bielsku można na raty to czemu nie mozna by było w Czechowicach? W Bielsku (w Czechowicach zapewne tez) metalowy kosztuje 1450 zł i można to rozbić na 2,3 raty, a nawet jak ktos potrzebuje to podejrzewam, że można się dogadać i rozbić na jeszcze więcej. Odpowiedz Link
domii1985 Re: BIELSKO-BIAŁA ortodonta 22.02.07, 14:56 Gdzie kosztuje 1450zł? Mówisz o cenach aktualnych? Prawie nigdzie nie ma możliwości rat! Odpowiedz Link
minka_18 Re: BIELSKO-BIAŁA ortodonta 22.02.07, 16:11 Jak to nie ma? Ja zakładam w marcu aparat metalowy po 1450 zł za łuk (cene podano mi 9.02.07 więc myśle, że to nawet bardzo aktualne) i pytałam o możliwość rat i taka możliwość istnieje....czyżbym trafiła prawie nigdzie?? Odpowiedz Link
domii1985 Re: BIELSKO-BIAŁA ortodonta 23.02.07, 15:42 A gdzie zakładasz? W BB jedynie Mariodent i Pod Szyndzielnią mają renome. A niskie ceny ustalają ortodonci, którzy sami prowadzą gabinet. Ja wolę iść tam gdzie jest wielu specjalistów ;) Odpowiedz Link
minka_18 Re: BIELSKO-BIAŁA ortodonta 23.02.07, 19:59 W Medcentrum na Bohaterów Warszawy. Może w Bielsku nie jest to duży gabinet, bo główna "siedziba" jesli tak to mogę nazwać jest w Katowicach, ale skoro w tym jednym miejscu można jednoczesnie chodzić do dentysty, ortodonty i załatwiać prześwietlenia to nie jest tak źle. W Katowicach Medcentrum ma renomę, więc skoro ta sama ortodontka leczy w Bielsku to chyba mogę mieć niejaką nadzieję, że jestem w dobrych rękach. Co do Mariodentu i Pod Szyndzielnią to nie watpię, że są dobrzy, bo w końcu spore pieniądze biorą za swoje usługi :) Myślisz, że 1450 zł za łuk to taka niska cena? Mi sie wydaję, że parat metalowy w takim mieście jak Bielsko kosztuje zwykle właśnie ok 1500 zł i dziwnie niską ceną byłoby dla mnie np.1000. Odpowiedz Link
domii1985 Re: BIELSKO-BIAŁA ortodonta 24.02.07, 20:40 Acha :) Przy wyborze ortodonty Medcentrum zraziło mnie paniami w rejestracji, nie były zbyt chętne do udzielania informacji. Już się nie czepiam i życzę powodzenia :) Odpowiedz Link
dagama1 Re: BIELSKO-BIAŁA ortodonta 24.02.07, 15:36 dzieki wielkie za wiadomosc juz niedlugo sie wybiore i nareszcie bede "zadrutowana":) Odpowiedz Link
domii1985 Re: BIELSKO-BIAŁA ortodonta 11.02.07, 19:20 Witam koleżankę z mojego regionu;) Ja będę miała zakładany aparat w Mariodencie na ulicy Jaśminowej. Koszt aparatu metalowego 1650zł (jeden łuk). Jestem bardzo zadowolona z tej placówki. Na miejscu wykonywane są wszystkie potrzebne zdjęcia, wyciski. W moim przypadku konieczne było również chirurgiczne usuwanie zębów mądrości i też mogłam to zrobić właśnie tam. Napewno bardzo dobra jest też klinika pod Szyndzielnią, tam cena aparatu metalowego to 1800zł. Odpowiedz Link
dagama1 Re: BIELSKO-BIAŁA ortodonta 20.02.07, 13:45 mam pytanie. a na ile rat mozna rozlozyc splate aparatu?? ile kosztuje wizyta?? a w czechowicach jest tez na raty?? Odpowiedz Link
domii1985 Re: BIELSKO-BIAŁA ortodonta 20.02.07, 18:46 Na trzy raty. Pierwsza 800zł natomiast trzecia i czwarta po 400zł. Spłacać musisz co wizyte. Wizyta z aktywacją dwóch łuków kosztuje 70zł natomiast za separację i założenie aparatu płaci się po 50zł. Odpowiedz Link
domii1985 Re: BIELSKO-BIAŁA ortodonta 11.02.07, 19:29 Acha i chyba dużym plusem jest również możliwość rat:) pod Szyndzielnią niestety nie ma takiej możliwości. pozdrawiam Odpowiedz Link
diabli Re: BIELSKO-BIAŁA ortodonta 02.04.07, 14:46 witam. jestem umowiona do dr Maksym na zakladanie aparatu w kwietniu, wszystko super. jestem bardzo zadowolona z "obslugi" i podejscia do pacjenta. zastanawiam sie czy zakladac zwykly czy kosmetyczny aparat (roznica 550zl...co dla mnie jest kupa kasy :D mozna miec malucha np. hehe). czy ktos z Was moglby mi pomoc podjac decyzje? jakies wskazowki itd. aha i czy ludziska z Bielska, nie zastanawialiscie sie czy nie zakladac drutow w Czechach? przyznam, ze artykul o nizszych cenach za Olza troche namieszal mi w glowie i nie wiem czy przypadkiem nie odwolac tego co juz zaplanowalam tu na miejscu? czy to prawda, ze czeskie aparaty sa gorszej jakosci? i jak wygladaja ceny? bo jesli to faktycznie tysiac zlotych roznicy na dwoch lukach, to moze lepiej to dobrze przemyslec? do Cieszyna w koncu blisko ;) prosze o odp. Odpowiedz Link
prezes.poczta Re: BIELSKO-BIAŁA ortodonta 02.04.07, 14:56 hej , mozesz dac mi namiary na twojego orto i kilka info o cenach :) pozdrawiam Odpowiedz Link
minka_18 Re: BIELSKO-BIAŁA ortodonta 02.04.07, 18:11 Blisko to pojęcie względne. Ja mam 5 min spacerkiem ze szkoły do mojej orto i to jest dla mnie blisko, a do Czech jednak trzeba sie wybrać i troche czasu stracić. Roznica w cenach istnieje owszem, ale bariera językowa też....czeski i polski to jednak spora roznica mimo że się nie wydaje. Warto sprawę rozważyć jeśli masz możliwość bezproblemowego dojazdu do Czech. Co do tego czy metalowy czy kosmetyczny to widząc jak przezroczyste gumki sie przebarwiły myśle sobie, że szlag by mnie trafił jakbym miała kosmetyczny a nie metalowy. Dla mnie też liczy się to, że jest tańszy od kosmetycznego, a mimo to nie zdecydowałam się na założenie w Czechach chyba za bardzo zaufałam tej ortodontce żeby to rozważyć (nie spróbowawszy zakładania w Czechach nigdy nie dowiem się czy popełniłam błąd :D) Odpowiedz Link
karolinkanka Re: BIELSKO-BIAŁA ortodonta 16.03.18, 22:38 Owszem, w Centrum Medycznym Danea na Jaworzańskiej 40 przyjmuje bardzo doby ortodonta, Lek. Stom., Lek. dent. Ewy Maksym. Leczenie ortodontyczne jest przeprowadzane nie tylko u dzieci i młodzieży, ale również u dorosłych. Ze szczegółami oraz wskazówkami dojazdu można się zapoznać na ich stronie internetowej Odpowiedz Link