nii-dea 21.07.10, 08:53 Czy wiecie coś o repertuarze jazz clubu ? Na ich stronce cisza. Czy on jeszcze działa aktywnie (?) bo dawno nic nie słyszałam.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
esscort Re: Jazz Club 21.07.10, 09:10 działa, ale przecież teraz nie sezon na takie imprezy Odpowiedz Link Zgłoś
marmit1 Re: Jazz Club 21.07.10, 09:18 esscort napisał: > działa, ale przecież teraz nie sezon na takie imprezy Jasne, teraz jest sezon na parady zboczeńców :) Sam chętnie bym się wybrał do tego Jazz Clubu. Też poproszę o informacje, co tam grają, kiedy i dlaczego tak drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Jazz Club 21.07.10, 09:23 Marmit, strasznie cie ta parada podnieciła. Nie daje ci spokoju. Wyobraź sobie, co się dzieje w nocy w seminariach zakonnych. A do Jazzu możesz się wybrać, nie ma problemu, otwarte. Dowiesz się, co grają. Piwo jest droższe niż w sklepie, ale to chyba normalne, że w knajpie drożej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marmit1 Re: Jazz Club 21.07.10, 09:40 esscort napisał: Dzięki esscort, już znamy swoje poglądy na tematy społeczno- religijno-obyczajowe. W dalsze dyskusje nie będę się wdawał, bo mili i tolerancyjni sąsiedzi mogą nam powybijać szyby. Agresja na tym forum jest duża. A byłeś w tym Jazz-clubie ? Kiedy są koncerty na żywo ? Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Jazz Club 21.07.10, 10:48 pewnie że byłem. wiele razy. koncerty pewnie będą po wakacjach, bo w czasie wakacji muzycy najczęściej gdzieś w kurortach ;) Na stronie jazzu chyba jest możliwość zapisania sie na mailing. Nie słyszałem, żeby ktoś komuś za jakiekolwiek wpisy na forum wybijał szyby. Zresztą skąd by ktoś wiedział, gdzie mieszkasz? Ja twoich poglądów na tematy społeczno-religijno-obyczajowe nie znam (poza tym, że zafascynowała cie parada ;)) Ty moich chyba też nie, bo z moimi poglądami religijnymi sie tu nie obnoszę Odpowiedz Link Zgłoś
marmit1 Re: Jazz Club i poglądy 21.07.10, 11:07 esscort napisał: > > Nie słyszałem, żeby ktoś komuś za jakiekolwiek wpisy na forum > wybijał szyby. Zresztą skąd by ktoś wiedział, gdzie mieszkasz? > Ja twoich poglądów na tematy społeczno-religijno-obyczajowe nie znam > (poza tym, że zafascynowała cie parada ;)) Ty moich chyba też nie, > bo z moimi poglądami religijnymi sie tu nie obnoszę Wystarczyło mi przeczytać Twoją wypowiedź w tym wątku, aby mieć jasność co do Twoich poglądów na tematy społeczno-religijno- obyczajowe. Ty moje też znasz, skoro wdałeś się ze mną w dyskusję. Co do wybijania szyb, być może nie grozi. Ale było już grożenie Strażą Miejską. Wyzwiska i ataki osobiste są na porządku dziennym. Krótko mówiąć - poziom rynsztoka. Jeśli chodzi o adres to nietrudno ustalić. Anonimowość jest złudna. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Jazz Club i poglądy 21.07.10, 11:15 O, naprawdę wystarczyło ci przeczytać te wypowiedź, żeby wszystko wiedzieć? No dobra, to był prawie cytat z pewnego oświadczenia Watykanu:) Ja sie nie spotkałem w łomiankach z agresją na tematy światopoglądowe. Owszem, widziałem agresję w sprawach lokalnych - trasa po wale itp. Odpowiedz Link Zgłoś
marmit1 Re: Jazz Club i poglądy 21.07.10, 11:26 esscort napisał: > > Ja sie nie spotkałem w łomiankach z agresją na tematy światopoglądowe. > Owszem, widziałem agresję w sprawach lokalnych - trasa po wale itp. Ja wypowiadam się na tym forum przez miesiąc i spotkały mnie już trzy ataki personalne za to, że krytycznie wyraziłem się o Palikocie. Reklamowali na forum, że będzie agresja na jutrzejszym spotkaniu w ICDS. Może warto pójść sprawdzić :) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Jazz Club i poglądy 21.07.10, 11:45 marmit1 napisał: > Reklamowali na forum, że będzie agresja na jutrzejszym spotkaniu w > ICDS. Może warto pójść sprawdzić :) Może warto. Ale to raczej będzie wspomniana agresja na tematy lokalne (trasa po wale), a nie światopoglądowe. Ja się nie spotkałem w Łomiankach z agresją na tematy światopoglądowe Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: Jazz Club 21.07.10, 16:03 esscort napisał: > pewnie że byłem. wiele razy. koncerty pewnie będą po wakacjach, bo w > czasie wakacji muzycy najczęściej gdzieś w kurortach ;) > Na stronie jazzu chyba jest możliwość zapisania sie na mailing. > > Nie słyszałem, żeby ktoś komuś za jakiekolwiek wpisy na forum > wybijał szyby. Zresztą skąd by ktoś wiedział, gdzie mieszkasz? > Ja twoich poglądów na tematy społeczno-religijno-obyczajowe nie znam > (poza tym, że zafascynowała cie parada ;)) Ty moich chyba też nie, > bo z moimi poglądami religijnymi sie tu nie obnoszę >>Ess , to nie wiesz że zakazany owoc smakuje najbardziej. On jak Tomasz chciałby dotknąć i uwierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
marmit1 Re: Jazz Club 21.07.10, 16:32 roberto19633 napisał: > > >>Ess , to nie wiesz że zakazany owoc smakuje najbardziej. > On jak Tomasz chciałby dotknąć i uwierzyć. W co uwierzyć ? Sąsiedzie znad Wisły, pomieszanie z poplątaniem. Uważaj, bo wezwiemy Straż Miejską za ataki personalne :) Widzę, że temat religijny porusza sąsiada. To dobrze. Trzeba "być zimnym, albo gorącym, nie zaś letnim", jak mówi Apokalipsa. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: Jazz Club 21.07.10, 17:11 marmit1 napisał: > roberto19633 napisał: > > > > >>Ess , to nie wiesz że zakazany owoc smakuje > najbardziej. > > On jak Tomasz chciałby dotknąć i uwierzyć. > > W co uwierzyć ? Sąsiedzie znad Wisły, pomieszanie z poplątaniem. > Uważaj, bo wezwiemy Straż Miejską za ataki personalne :) > > Widzę, że temat religijny porusza sąsiada. To dobrze. Trzeba "być > zimnym, albo gorącym, nie zaś letnim", jak mówi Apokalipsa. > >>Czyżbyś marmitku wolał by doszło do mordobicia, po to jest straż miejska by zgarniała oszołomów. Ty widzę jesteś Hot, więc pewnie obchodzi Cię co siostry i księża noszą pod sutanną, mnie natomiast to wcale nie rusza ich sprawa.Jedyna księga apokalipsy jaką trawię, to raczej film Czas Apokalipsy. Mam nadzieję że jako prawdziwy Chrześćijanin modlisz się za takiego bliżniego jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
marmit1 dyskusje światopoglądowe i inne 22.07.10, 10:52 roberto19633 napisał: > >>Czyżbyś marmitku wolał by doszło do mordobicia, po to jest > straż miejska by zgarniała oszołomów. > Ty widzę jesteś Hot, więc pewnie obchodzi Cię co siostry i > księża noszą pod sutanną, mnie natomiast to wcale nie rusza > ich sprawa.Jedyna księga apokalipsy jaką trawię, to raczej > film Czas Apokalipsy. Mam nadzieję że jako prawdziwy > Chrześćijanin modlisz się za takiego bliżniego jak ja. Robertku, nie umiesz dyskutować na temat, tylko robisz osobiste wycieczki. To mi się nie podoba. Wspomniałem o Straży Miejskiej, bo straszyłeś nią innego forumowicza/-czkę. Nie czyń bliźniemu, co Tobie nie miło. Można dyskutować o trasie i o polityce nie wyzywając się, ani nie strasząc. Wiadomo, że jest walka interesów. Ten co mieszka nad Wisłą nie chce mieć trasy nad Wisłą. Ten, co mieszka przy puszczy, nie chce mieć trasy przy puszczy. To zrozumiałe. Można więc dyskutować mając do siebie szacunek, wpływać na decydentów, pisać artykuły do gazet, pisma do urzędów, zakładać stowarzyszenia. Nie trzeba się wyzywać i obrażać. Oczywiście, że modlę się za bliźnich. Za Ciebie w szczególności zmówię dziś dziesiątkę różańca. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: dyskusje światopoglądowe i inne 22.07.10, 16:00 marmit1 napisał: > roberto19633 napisał: > > >>Czyżbyś marmitku wolał by doszło do mordobicia, po to > jest > > straż miejska by zgarniała oszołomów. > > Ty widzę jesteś Hot, więc pewnie obchodzi Cię co siostry > i > > księża noszą pod sutanną, mnie natomiast to wcale nie > rusza > > ich sprawa.Jedyna księga apokalipsy jaką trawię, to raczej > > film Czas Apokalipsy. Mam nadzieję że jako prawdziwy > > Chrześćijanin modlisz się za takiego bliżniego jak ja. > > Robertku, nie umiesz dyskutować na temat, tylko robisz osobiste > wycieczki. To mi się nie podoba. Wspomniałem o Straży Miejskiej, bo > straszyłeś nią innego forumowicza/-czkę. Nie czyń bliźniemu, co > Tobie nie miło. > > Można dyskutować o trasie i o polityce nie wyzywając się, ani nie > strasząc. Wiadomo, że jest walka interesów. Ten co mieszka nad Wisłą > nie chce mieć trasy nad Wisłą. Ten, co mieszka przy puszczy, nie > chce mieć trasy przy puszczy. To zrozumiałe. Można więc dyskutować > mając do siebie szacunek, wpływać na decydentów, pisać artykuły do > gazet, pisma do urzędów, zakładać stowarzyszenia. Nie trzeba się > wyzywać i obrażać. > > Oczywiście, że modlę się za bliźnich. Za Ciebie w szczególności > zmówię dziś dziesiątkę różańca. > > Pozdrawiam, >>dziękuję za wyrozumiałość marmitku, ty zdaje się w wątku o Ronsonie proponowałeś jakieś doniesienie/może żle zrozumiałem/ U kogoś w oku dostrzegasz żdżbło nie zauważając belki w swoim. Nie wazne ,jestem sąsiadem i tych nad Wisłą i tych pod puszczą/może ogarniesz metraż/. I w sprawie obwodnicy żadna gra interesów nie jest aktualna, raczej sprawy zagrywek politycznych do przyszłych wyborów. O trasie było już wiadomo 20 lat wstecz, reszta to mżonki osób które kupiły grunty w Dąbrowie myślą że zmienią przebieg trasy. I to marmi nie tylko moje zdanie ale dużej części forumowiczów i osób odpowiedzialnych za budowę obwodnicy. Więc nie uciekaj jak Kępa w tak zwaną obronę przed atakiem personalnym. I pomyśl czy lepiej by mi się piło piwo i trawiło obiad z myślą że Ci ,,dogadałem,,. Otóż nie ,wolę dobre trawienie bez wspomnień i czkawki. Osobiste wycieczki , też coś- nie znoszę ,, katolicyzmu obrzędowego,,, natomiast bliski mi jest ten prawdziwy np w zakonie Dominikanów, ogarnij ten temat, bo nie znasz ludzkich histori, a tym bardziej życia. Patrzysz na Boga poprzez złocone ramy obrazów i inne świecące bajery. Odpowiedz Link Zgłoś
marmit1 Re: dyskusje światopoglądowe i inne 22.07.10, 16:24 roberto19633 napisał: > ty zdaje się w wątku o > Ronsonie proponowałeś jakieś doniesienie/może żle zrozumiałem/ > U kogoś w oku dostrzegasz żdżbło nie zauważając belki w > swoim. > Chodziło o pilotowanie rekultywacji gruntu po byłej garbarni. Jest w interesie nas wszystkich. Nie ma związku ze straszeniem rozmówcy na forum. > Nie wazne ,jestem sąsiadem i tych nad Wisłą i tych pod > puszczą/może ogarniesz metraż/. I w sprawie obwodnicy żadna > gra interesów nie jest aktualna, raczej sprawy zagrywek > politycznych do przyszłych wyborów. O trasie było już > wiadomo 20 lat wstecz, reszta to mrzonki osób które kupiły > grunty w Dąbrowie myślą że zmienią przebieg trasy. I to > marmi nie tylko moje zdanie ale dużej części forumowiczów i > osób odpowiedzialnych za budowę obwodnicy. Więc nie uciekaj > jak Kępa w tak zwaną obronę przed atakiem personalnym. Przypomnę, że dyskusja z Tobą w tym wątku zaczęła się od Twojej zaczepki. "Ess , to nie wiesz że zakazany owoc smakuje najbardziej. On jak Tomasz chciałby dotknąć i uwierzyć. " Kto więc robi ataki personalne ? Co do obwodnicy - wypowiadam swoje obserwacje na temat tego, co przez miesiąc na forum przeczytałem. Nie interesują mnie pobudki, jakimi kierują się dyskutanci, drugie i trzecie dno. Interesuje mnie kultura wypowiedzi. To czytam i to zauważam. > Osobiste wycieczki , też coś- nie znoszę ,, katolicyzmu > obrzędowego,,, natomiast bliski mi jest ten prawdziwy np w > zakonie Dominikanów, ogarnij ten temat, bo nie znasz ludzkich > histori, a tym bardziej życia. Patrzysz na Boga poprzez > złocone ramy obrazów i inne świecące bajery. Patrzę na Boga przez osobiste doświadczenie. Byłem ślepy, a teraz widzę. Nie widziałem sensu życia a teraz widzę. O tym mogę opowiedzieć. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
cek1234 Re: dyskusje światopoglądowe i inne 23.07.10, 00:20 Marmit - odpuść sobie. roberto19633 to idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: dyskusje światopoglądowe i inne 23.07.10, 07:00 Dziękuję że mnie cek doceniasz. Rozumiem że to ocena wedłu twego kryterium. Pisz dalej w ten sposób, jesteś ciekawą formą życia. Odpowiedz Link Zgłoś
marmit1 Re: dyskusje światopoglądowe i inne 23.07.10, 08:31 cek1234 napisała: > Marmit - odpuść sobie. roberto19633 to .... Mam inne zdanie w tej kwesti. Poza tym naruszyłaś regulamin wyzywając innego dyskutanta, więc zgłaszam ten wątek do usunięcia przez moderatora. Pozdrawiam z życzeniami większej kultury dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
cek1234 Re: dyskusje światopoglądowe i inne 23.07.10, 11:20 Marmit - przecież nikogo nie wyzwałem. Poinformowałem Cię jedynie o mojej opinii na temat inteligencji (lub jej braku) jednego z forumowiczów, oraz ostrzegłem przed dalszymi kontaktami z nim właśnie. Odbyło się to w odpowiedzi na Twój post, nie na osoby przed którą Cie przestrzegłem, więc jest do rodzaj polemiki z Tobą, nie zaś 'wyzywania' kogokolwiek. A tak na marginesie - o którym dokładnie punkcie regulaminu mówisz? Odpowiedz Link Zgłoś
marmit1 Re: dyskusje światopoglądowe i inne 23.07.10, 12:21 forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617503.html Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców. Zgodnie z Regulaminem Forum wypowiedzi naruszające Netykietę mogą być usuwane. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: dyskusje światopoglądowe i inne 23.07.10, 12:48 marmit1 napisał: > forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617503.html > Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców. > > Zgodnie z Regulaminem Forum wypowiedzi naruszające Netykietę mogą > być usuwane. >>dzięki marmit, ja sobie odpuszczam, zabrakło mi epitetów. Mimo że mam inne zdanie niż ty, nie zamierzam Cię obrażać, ani narzucać swojego światopoglądu. W sumie na drzewie z owocami jest mi całkiem dobrze, no i sam fakt że należę do ssaków naczelnych bardzo mnie nobilituje, a co by było gdybym był jamochłonem? Mimo wszystko zaimponowałeś mi marmi pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
cek1234 Re: dyskusje światopoglądowe i inne 25.07.10, 17:26 Przecież Cię nie obraziłem... a tak na marginesie - nie chce mi się już odpisywać na durne posty usera roberto, korzystajac z zasad netykiety (Ignoruj trolle) kończę temat. Roberta bardzo uprzejmie proszę o niezabieranie głosu w dyskusjach ze mną, z racji tego, że nic do niej nie wniosą. pozrdawiam Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: dyskusje światopoglądowe i inne 25.07.10, 18:06 Właśnie zszedłem dla Ciebie z drzewa. Tęskniłem za Tobą. Mów tak dalej to mnie bardzo nakręca. Szkoda tylko że poziom tak niski i nie pozwala mi na następny krok w ewolucji. Tak nawiasem przydałaby Ci się ,,Turecka zemsta,, ,może przez to miejsce do głowy by co nieco trafiło. Z Tobą nie dyskutuję. Mam wielu przyjaciół na forum, dlatego nie zawłaszczaj tego miejsca dla siebie i nie kreuj się na główną postać takowego. Mógłbym napisać bardziej dosadnie, ale polaryzacja epitetów nic nie da. Gdyby głupota mogła fruwać, latałabyś niczym gołębica pod sufitem, Odpowiedz Link Zgłoś
cek1234 Re: dyskusje światopoglądowe i inne 26.07.10, 12:22 a jednak! Roberto jesteś bardzo mądrym człowiekiem, naprawdę wielokrotnie to udowodniłeś dając jasne i fachowe odpowiedzi na poruszane tutaj kwestie. Wszyscy twoi "przyjaciele" doceniają i podziwiają twoją elokwencję, wiedzę na każdy temat (jesteś - trudne słowo - erudytą!). Każdy twój post stanowi esencję każdej dyskusji tego forum, i z pewnością nie jest prawdą, że głównym powodem dla którego tutaj zaglądasz jest "pokrzyczenie" sobie na innych, gdyż w życiu jesteś po prostu mało ważnym szarym, pospolitym ludkiem, którego każdy forumowicz zauważa jedynie na przejściu dla pieszych (bo musi). Pisząc o "zawłaszczaniu" forum wcale nie dowodzisz powyższego oraz swojej -trudne słowo - megalomanii. PS. Tekst o gołębicy też oczywiście jest twój i nieprawdą jest, że pochodzi ze szpitala na peryferiach. Odpowiedz Link Zgłoś
nii-dea i inne... 26.07.10, 13:10 Ale jaki to ma związek z Jazz cafe? ! Dajże już spokój, cek. Masz zapewne ciekawsze rzeczy do roboty w swoim arcy -ciekawym i ultra fantastycznym życiu, pełnym słonecznych barw, oryginalnym jak Twoje wyszukane słownictwo pełne niezrozumiałych dla szarego, niedouczonego ludzia słów, wyszukanych z wikipedii. Pozdrawiam i życzę spojrzenia w głąb. Odpowiedz Link Zgłoś
cek1234 Re: i inne... 26.07.10, 13:49 związek zostanie z pewnością wyjaśniony przez autora personalnych wycieczek (rebertcośtam), którego zachowania staram się nauczyć stawiając go sobie jako niedościgniony wzór. A nawiązując do tematu - Jazz Cafe bardzo lubię, nie znoszę jednak koncertów. Pamiętam jak poszliśmy na Annę Marię Jopek, słowo 'kameralny' nijak nie pasowało do tegoż koncertu. Ścisk, wszyscy stoją, generalnie mało fajnie. Na wypad na małe jasne polecam jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Jazz Club 21.07.10, 10:41 Chodzi o koncerty w Jazz Cafe? W czerwcu były ostatnio, w lipcu zapraszają na desery lodowe. www.facebook.com/pages/Jazz-Cafe/361153274171 Odpowiedz Link Zgłoś
nii-dea Re: Jazz Club 21.07.10, 11:24 Może chodzi im o to, aby przełamać kolejne lody między mieszkańcami..? Ale skoro upał nie roztopił, to ja nie wiem.. No chyba, że kubańska muzyka by pomogła... (?) Odpowiedz Link Zgłoś
wolo_p Re: Jazz Club 21.07.10, 16:42 Po pierwsze, nie jazz club, tylko Jazz Cafe po drugie, to trzeba się tam wybrać, coś zjeść, wypić, poczuć klimat tej knajpy i albo na miejscu wypełnić karteczkę z prośbą o mailowe informowanie o koncertach, albo zrobić to z poziomu strony internetowej. Lokal jest już kultowy, znany i ceniony w środowisku muzyków i klientów nie tylko w łomiankach. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: Jazz Club 21.07.10, 17:15 wolo_p napisał: > Po pierwsze, nie jazz club, tylko Jazz Cafe po drugie, to trzeba się > tam wybrać, coś zjeść, wypić, poczuć klimat tej knajpy i albo na > miejscu wypełnić karteczkę z prośbą o mailowe informowanie o > koncertach, albo zrobić to z poziomu strony internetowej. Lokal jest > już kultowy, znany i ceniony w środowisku muzyków i klientów nie > tylko w łomiankach. Wolo wyluzuj, tu panuje moda na Chorały Gregoriańskie, a nie tam jakaś muzyka afroamerykańska, toż jazz to wymysł Lucyfera , taka muzyka może porazić. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
nii-dea muza... 23.07.10, 11:39 I doszło do... szczęko-kliku... a miało być lekko, miło i przyjemnie, czyli bez gorących dyskusji w jazz cafe (pomięszałam z jazz clubem, za co sorki:-)) A muzyka gregoriańska jest ok. Jakieś sprzeciwy...? :-P Odpowiedz Link Zgłoś
marmit1 Re: Jazz Club 23.07.10, 12:41 Muzyka to muzyka. I chorał jest dobry i jazz. Zbieram się, żeby z synem pograć na instrumentach dętych. On się uczy w szkole muzycznej. Ja kupiłem saksofon i zacząłem się uczyć w zeszłym roku. Niestety ciągle nie ma czasu, żeby pograć. Teraz za duże upały. Odpowiedz Link Zgłoś