Dodaj do ulubionych

Co wysypują na Chopina?

05.10.10, 16:51
Ostatnio słyszałam, że to coś, co gmina wysypuje od czasu do czasu na Chopina, to odpady z huty ArceloMittal. Ktoś coś na ten temat wie? Biorąc pod uwagę, że jeśli przez 2 dni nie pada, to po każdym samochodzie jadącym szybciej niż 10 km/h powstają tumany kurzu, które wdycha każdy idący w tym czasie piechotą, dobrze byłoby wiedzieć.
Obserwuj wątek
    • roberto19633 Re: Co wysypują na Chopina? 05.10.10, 18:59
      Jeżeli jest to lesz z pieca hutniczego, to współczuję. Zazwyczaj taki odpad ma poziom szkodliwości porównywany z azbestem.
      I przy okazji proponuję zmierzyć poziom promieniowania.
    • stefanprawo Re: Co wysypują na Chopina? 05.10.10, 19:21
      NAjlepiej zgłoś sie do wydizału infrastruktury gminy i tam ci powiedzą co to za materiał
      • fregata10 Re: Co wysypują na Chopina? 05.10.10, 21:10
        kiedyś sypany był destrukt drogowy , może teraz jest coś nowego ...
        • esscort Re: Co wysypują na Chopina? 05.10.10, 21:19
          pewnie to też jest destrukt.
          Jedno jest pewne - to nic nie daje. Z 2-3 miesiące będą dziury takie jak były. Erzac zrobionej ulicy. Raczej wywalanie pieniędzy :(

• amigo465 Re: Co wysypują na Chopina? 05.10.10, 22:03
            A gdyby ja wyasfaltować pierwszy zaczął byś wrzeszczeć ( specjalnie podkreślam wrzeszczeć) bo na ulicy nie położono mediów. Przypomnij sobie sprawę ul Niegodzisza!
            • esscort Re: Co wysypują na Chopina? 05.10.10, 23:18
              nigdy nie wrzeszczałem w sprawie ul. Niegodzisza. Ale też uważam, że ulice należy najpierw uzbrajać, a potem asfaltować/kostkować i w dodatku wg. jakiegoś logicznego planu.
          • krzysiom1 Re: Co wysypują na Chopina? 06.10.10, 08:08
            esscort napisał:

> pewnie to też jest destrukt.
            > Jedno jest pewne - to nic nie daje. Z 2-3 miesiące będą dziury takie jak były.
            > Erzac zrobionej ulicy. Raczej wywalanie pieniędzy :(

Daje efekty ale tylko na ulicach po których nie jeżdżą cięzarówki.
            Wystarczy ruch szambiarek, żeby skasowac destrukt w dwa miesiące.
            • esscort Re: Co wysypują na Chopina? 06.10.10, 10:00
              u mnie jeżdżą szambiarki :)
              Po kilku ulewnych deszczach jest po destrukcie, a po zimie są jeszcze gorsze dziury.
              • roberto19633 Re: Co wysypują na Chopina? 06.10.10, 19:15
                Ess, przestań krzyczeć, proszę. Zdecydowanie psujesz image naszym włodarzom.
                To jest przedwyborczy destrukt/lesz/ i musi bez dziór wyleżeć do wyborów i jeszcze jeden dzień dłużej.
                • esscort Re: Co wysypują na Chopina? 06.10.10, 19:32
                  ja nie krzyczę :)
                  Poprzednia ekpia burmistrzów łomiankowskich przegrała sromotnie wybory mimo nerwowego budowania ulic i wysypywania destruktu. Czyli to nie gwarantuje sukcesu.
                  • amigo465 Re: Co wysypują na Chopina? 06.10.10, 20:46
                    Powtórzę jeszcze raz: A gdyby ja wyasfaltować pierwszy zaczął byś wrzeszczeć ( specjalnie podkreślam wrzeszczeć) bo na ulicy nie położono mediów. Przypomnij sobie sprawę ul Niegodzisza!
                    To nie ja podniosłem alarm, że położenie samego dywanika pzred skanalizowaniem ulicy to niegospodarność! To nie ja wałkował przez dłuższy czas ten temat, aż się wszystkim odechciało przełamywać dotychczasowe przyzwyczajenia i nawyki!
                    Popatrzcie kto i za czym się opowiada: forum.gazeta.pl/forum/w,229,103759372,103759372,Asfalt_przed_czy_po_8230_.html
                    forum.gazeta.pl/forum/w,229,104193911,104193911,Mieszkancy_protestuja_.html
                    • esscort Re: Co wysypują na Chopina? 06.10.10, 21:01
                      amigo465 napisała: To nie ja podniosłem alarm, że położenie samego dywanika pzred skanalizowaniem ulicy to niegospodarność! To nie ja wałkował przez dłuższy czas ten temat

Ja też nie podniosłem i nie ja wałkował :)
                      Chociaż zawsze uważałem, że powinno się robić nawierzchnię ulicy, gdy jest ona uzbrojona

PS
                      A może warto by było się zdecydować, czy jesteś facetem czy kobietą
                      • roberto19633 Re: Co wysypują na Chopina? 07.10.10, 15:55
                        Ess , daj spokój rzecznik i tak wie swoje. Jak to się mówi , ma wybitnie szeroki horyzont wiedzy pobieżnej.

A z tym krzykiem to był żart.
                        • kaczusio Re: Co wysypują na Chopina? 07.10.10, 16:56
                          Dobrze że swe żarty tłumaczyć. Na przyszłość zrób to tak by były na prawdę śmieszne!
                    • marmit1 Re: Co wysypują na Chopina? 08.10.10, 10:36
                      Jak dla mnie to mogą położyć asfalt na Chopina. Obiecuję, że nie będę wrzeszczeć.

Jednak jak ostatnio dzwoniłem, to mówili, że nie będą kłaść. Jaki tu argument wymyślić, żeby ten asfalt położyli. Gdyby np. 3 x destrukt = asfalt albo 5 x destrukt = asfalt, to może wtedy by się opłacało asfalt zamiast co roku destrukt. Ale jeśli asfalt = 10 x destrukt, to już się nie opłaca, bo za 10 lat ma być i kanalizacja i asfalt w malowniczych Ł. Dolnych.
                      • esscort Re: Co wysypują na Chopina? 08.10.10, 10:51
                        marmit1 napisał:
                        bo za 10 lat ma być i kanalizacja i asfalt w malowniczych Ł. Dolnych.

Okazuje się, że Marmit to optymista :)
                        • marmit1 Re: Co wysypują na Chopina? 08.10.10, 10:56
                          esscort napisał:
                          >
                          > Okazuje się, że Marmit to optymista :)

Oczywiście. Zobacz jakie ładne słoneczko dzisiaj świeci. Od razu chce się żyć. Cały ten piękny świat jest dla nas :)

• esscort Re: Co wysypują na Chopina? 08.10.10, 11:03
                            To prawda :))
            • boziewicz Re: Co wysypują na Chopina? 07.10.10, 02:38
              Destrukt spełni swoje zadanie, kiedy będzie wysypany i wałowany na początku lata, tak aby wysoka temperatura go skleiła. Destrukt wysypywany jesienią będzie się zachoiwywał jak żwir luzem. Zaraz zrobią się dziury.
              • uprl Re: Co wysypują na Chopina? 07.10.10, 17:24
                niektórzy prymitywni wysypują ...śmieci w krzaki wzdłuż Chopina (sorry, że troszkę nie na temat :))
                • kaczusio Re: Co wysypują na Chopina? 07.10.10, 21:40
                  To jest również temat, tyle że dotyczący całych Łomianek. Śmieci, palone, podrzucane, rozrzucane po wszystkich kątach i miejscach, a nawet sąsiadowi za płot! Pomijając wszystko, to również problem trujących odpadów w postaci azbestu i co ciekawsze sprzętu elektronicznego zbieranego stale przez gminę!
                  • krzysiom1 Re: Co wysypują na Chopina? 08.10.10, 11:06
                    kaczusio napisał:
                    > Pomijając wszystko, to również problem trujących odpadów w postaci azbestu i co
                    > ciekawsze sprzętu elektronicznego zbieranego stale przez gminę!

Nie stale, tylko raz w miesiącu.
                    Nigdy jeszcze nie udało mi się wstrzelić z w tą nieszczęsną "trzecią sobotę miesiąca".
                    • kaczusio Re: Co wysypują na Chopina? 08.10.10, 14:11
                      Oj biednyś ty biednyś!
    • jaberwoki Re: Co wysypują na Chopina? 08.01.11, 21:18
      honek16 napisała:

> Ostatnio słyszałam, że to coś, co gmina wysypuje od czasu do czasu na Chopina,
      > to odpady z huty ArceloMittal. Ktoś coś na ten temat wie? Biorąc pod uwagę, że
      > jeśli przez 2 dni nie pada, to po każdym samochodzie jadącym szybciej niż 10 km
      > /h powstają tumany kurzu, które wdycha każdy idący w tym czasie piechotą, dobrz
      > e byłoby wiedzieć.

No to czas się ożywić.
    • edek.destrakszyn hałda !!! droga Pani ... 08.01.11, 23:32
      tablica mendelejewa jest niczym ....... po czym śmigasz swoim pełnoletnim samochodzikiem....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka