Dodaj do ulubionych

PO w Łomiankach wstydzi się szyldu partyjnego

09.10.10, 08:17
PO w Łomiankach w wyborach gminnych wstydzi się szyldu i startuje jako "Łomiankom już niepotrzeba zmian". Motto wyborcze : "My się teraz urządzimy"
Obserwuj wątek
    • corner111 Re: PO w Łomiankach wstydzi się szyldu partyjnego 09.10.10, 09:55
      Och widzę iż jesteś dobrze poinformowany. Poprzednio radziłem piszącym by poczekali z ocenami prac na ulicach aż będzie widać efekty, dziś radżę Tobie podobnie. I jeszcze jedno drobne pytania ; na jakiej podstawie tak piszesz? Czyżby prawda o lokalnym PISie, którego członkowie występują pod rożnymi szyldami, tak cie mocno kluła w oczy?
    • neptun666 Nie PO tylko PiS 09.10.10, 13:37
      Oj, facet wszystko Ci się myli.
      To nie PO tylko PiS się wstydzi swojego szyldu a tak konkretnie istnieje w Łomiankach coś takiego jak PiS?
      Na moim osiedlu rozmawiałem wczoraj z młodymi ludżmi którzy mają startować z list PO i nie zauważyłem aby się wstydzili,raczej odniosłem wrażenie że są z tego dumni.
      Więc nie wprowadzaj ludzi w błąd. Ja rozumiem że przykro Ci że twój guru Jan Grądzki ukrywa się w jakiś stowarzyszeniach ale to jest jego problem, my pamiętamy czasy działalności tego Pana i temu Panu już dziękujemy, farbowanym lisom mówimy STOP.
    • papaduluba Re: daj spokój 09.10.10, 21:38
      metaplos napisał:
      > startuje jako "Łomiankom już niepotrzeba zmian".

Podobne hasełko zamieszczono w ogłoszeniach płatnych ostatnich TŁ.
      Ten sam styl, ta sama ręka. Ten sam poziom obliczony na płaski i tani efekt.
      Tak się składa, że Pis łomiankowskie ma jakieś problemy kadrowe a ich były lider z wielkimi ambicjami ma problemy z grupami wsparcia. Hasło z ostatniego Echa "Grądzki powalczy z Pszczółkowskim" już dziś praktycznie jest nieaktualne. Żadna z grup pis-dzielców go nie chce i nie wspiera w działaniach na fotel burmistrza , grupa z TŁ wymówiła mu miejsce na liście do powiatu i człowiek został na lodzie z garstką swoich zwolenników i sztabowcem mającym w przeszłości coś wspólnego z AA w Łomiankach. I nawet zakładane wątki z tak chwytliwym medialnie metaplos tytułem tej prawdy nie są w stanie zmienić.
      • esscort Re: daj spokój 09.10.10, 22:45
        nie wiem, czy to wszystko prawda, ale jeśli tak, to o co najmniej rok za późno to oczyszczenie nastąpiło.
        • papaduluba Re: daj spokój 09.10.10, 23:30
          esscort napisał:
          > to o co najmniej rok za późno
          > to oczyszczenie nastąpiło.
          Jakie oczyszczenie. Panowie siedzieli wspólnie przy okrągłym stoliku i zaczęli rżnąć w karty. Jeden musiał być wywalony na aut żeby inny miał większe szanse. Tak to rozegrali. Przecież tylko paranoik mógł uwierzyć, że dwóch kandydatów na burmistrzów z różnych komitetów wyborczych , będzie startowało do powiatu z jednej listy. Była by to tylko czysta matematyka i skrajne wypaczenie medialne. Ktoś kogoś przechytrzył a czasu na ewentualne retusze sytuacyjne coraz mniej.
          • corner111 Re: daj spokój 10.10.10, 11:15
            Kalkulacja wyborcza doprawdy dziwaczna. Dwa nie przystające do siebie ugrupowania i jeden wspólny kandydat, który w dodatku raz konkuruje podczas wyborów burmistrza z kandydatem z listy, a potem współpracuje jako kandydat na radnego powiatowego. Paranoja. Bo wynika z tego, że raz prezentuje własny program partyjno-bezpartyjny jaka kandydat na burmistrza, a równocześnie, w tych samych wyborach, prezentuje program innego ugrupowania jako kandydat na radnego. Kolejny PISowski kameleon.
            Ale kiepscy historycy tak są!
            • tlom Wyjaśnienie 10.10.10, 12:13
              "grupa z TŁ wymówiła mu miejsce na liście do powiatu "

Naprawdę trudno się powstrzymać i nie komentować. JanG nigdy nie był brany pod uwagę jako jakikolwiek kandydat związany z TŁ. Tak było od samego początku. Nie znajdzie się także na listach forum samorządowego do powiatu. JanG ma swoje stowarzyszenie, działa na własną rękę. Nie ma nic wspólnego z TŁ, FS. Komitet wyborczy, który zaprezetował się w najnowszym wydaniu TŁ ma swojego kandydata na burmistrza i swoją listę radnych. Nie ma nic wspólnego z komitetem JanaG i jego ludźmi walczącymi o trasę po wale.
              W Łomiankach zostały zarejstrowane 3 komitety
              1. Twoje Łomianki-bezpartyjny
              2. PO
              3. Komitet JanaG, (ŁnŁ) czyli członek PIS-aktualny lub były*-

*do wyboru
              • esscort Re: Wyjaśnienie 10.10.10, 13:43
                No to nie wiem, czy nie za późno odpalono to stowarzyszenie.
                Są już gdzieś listy kandydatów w sieci?
                • adium Re: Wyjaśnienie 10.10.10, 15:55
                  A skąd takie informacje?
                  Skąd wiesz że w Łomiankach będą tylko 3 komitety?
                  Jeżeli wierzyć w to co napisałeś to w wyborach konkurować będą:
                  1. PO z Przczółkowskim Wiesławem na burmistrza
                  2. Ponadpartyjne Stowarzyszenie Łączą nas Łomianki z Janem Grądzkim na burmistrza
                  3. Stowarzyszenie Twoje Łomianki z Tomaszem Dąbrowskim na burmistrza
                  Czy tak?
                  • esscort Re: Wyjaśnienie 11.10.10, 09:49
                    wiem, bo przecież juz czas rejestrowania komitetów kilka dni temu minął. Oczywiście mogą swoich kandydatów wystawiać w Łomiankach komitety zarejestrowane jako ogólnopolskie. Tak jak chyba PO robi.
              • papaduluba Re: Wyjaśnienie 10.10.10, 16:45
                tlom napisał:

> "grupa z TŁ wymówiła mu miejsce na liście do powiatu "
                >
                > Naprawdę trudno się powstrzymać i nie komentować. JanG nigdy nie był brany pod
                > uwagę jako jakikolwiek kandydat związany z TŁ. Tak było od samego początku.
                >
                Jak mniemam odezwał się jakiś aktywista komitetu TŁ i pewnie dlatego, że kłamie jak z nut
                ukrywa się pod jakimś jednorazowym loginem.
                • tlom Re: Wyjaśnienie 10.10.10, 21:19
                  Dlaczego miałbym kłamać nie jestem z Peo w Łomiankach?

Próba pomieszania stowarzyszenia związanego z TŁ z JanemG nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. TŁ zajmują się sprawami społecznymi, nierozwiązanymi problemami gminy, publikacją materiałów ocenzurowanych przez burmistrza i jego gazetę . Próbujemy pokazać alternatywę dla władztwa partii, bezpartyjnego i niezależnego kandydata i podobnych kandydatów na radnych, zebranych z waszych sąsiadów. W Łomiankach rządzili ludzie z PIS, teraz rządzą z PO a nie rozwiązne problemy dalej pozostały. Dalejemy alterantywę, bo taka nasza rola a to kogo wybiorą mieszkańcy wkrótce się okaże. Konkurencja jest potrzebna wszystkim nawet PO i PIS tym bardziej, że mamy wybory samorządowe.

JanG i jego stowarzyszenie to mieszkańcy zajmujący się trasą po wale i nie ma nic wspólnego z TŁ.
                  • tefalfm Re: Wyjaśnienie 11.10.10, 10:05
                    Ulżyło mi że Grądzki nie ma nic wspólnego z Twoimi Lomiankami . Wp[rawdzie trasa po wale to był niewypał, mam nadzieję , że już nie powrócą z tym pomysłem. Ale potraktowania weteranów tak jak to zrobiła ta pożal się Boże gazetka nie wybaczyłbym. I to podobno stoi za tym facet kojarzony z ZchN czy LPR . Na pewno starsi ludzie na niego nie zaglosują.
                    • esscort Re: Wyjaśnienie 11.10.10, 10:37
                      teraz dużo młodych sie do lomianek sprowadziło :)
                      • stefanprawo Re: Wyjaśnienie 11.10.10, 11:11
                        Widać,że walka o wyborców ruszyła pełna parą. corner mam dla ciebie radę...walczysz jak lew o PO i widać,że jesteś sympatykiem Burmistrza Pszczółkowskiego....
                        Nie przepadam za PIS i jego agresywną retoryką...,ale ty już przesadzasz reagujesz dokładnie tak jak tego chce twoja konkurencja polityczna..dałeś się wyprowadzić z równowagi...spokojnie corner spokojnie... Widać,że radni i inni partyjni nawoływacze nie chcą się ujawniać..wolą pisać jako anonimowi w internecie....to mnie osobiście jako stefanaprawo razi...
                        NA RAZIE NIESTETY NIE WIEM na kogo będę głosować. Nie chcę głosować na przedstawiciela lub sympatyka PIS...,ale obecny Burmistrz mnie nie zachwycił...więc jeszcze nie ogłosiłem na kogo zagłosuję...corner pisząc na tym w taki sposób forum moim zdaniem bardziej szkodzisz obecnemu Burmistrzowi....nerwy puszczają...wyrzuty sumienia gryzą?
                        • pencroff Re: Wyjaśnienie 11.10.10, 11:23
                          stefanprawo napisał:
                          >więc jeszcze
                          nie ogłosiłem na kogo zagłosuję...

Ależ, Stefanie, nie trzymaj nas w niepewności, nie daj się prosić. Jak najprędzej ogłoś
                          tę decyzję. Możesz użyć radia, telewizji, plakatów, bilbordów, "Gazety Łomiankowskiej", "Twoich Łomianek", "Echa Łomianek i Bielan", a także i forum.
                          Ale nie odwlekaj dłużej, bardzo proszę.
                          • kiix Re: Wyjaśnienie - uzupełnienie 11.10.10, 13:41
                            tlom napisał:
                            > JanG i jego stowarzyszenie
                            >nie ma nic wspólnego z TŁ.
                            >> W Łomiankach zostały zarejstrowane 3 komitety
                            > 1. Twoje Łomianki-bezpartyjny
                            > 2. PO
                            > 3. Komitet JanaG, (ŁnŁ) czyli członek PIS-aktualny lub były
                            Po pierwsze to w Łomiankach jest pięć komitetów.
                            Po drugie do powiatu to z jakiego komitetu bedziecie startować chyba nie z TŁ.
                            Po trzecie jedziecie po bandzie. Tonący brzytwy się chwyta i może wam zrobić KUKU komunikując wszystkim jak to było z tym miejscem na liście do powiatu.
                            • etaam Re: Wyjaśnienie 14.10.10, 11:44
                              tlom napisał:
                              > "grupa z TŁ wymówiła mu miejsce na liście do powiatu "
                              >
                              > Naprawdę JanG nigdy nie był brany pod
                              > Nie znajdzie się także na listach forum samorządowego do powiatu.

Wśród serdecznych przyjaciół
                              psy zająca zjadły
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka