Dodaj do ulubionych

GŁ tylko na wybory...

16.11.10, 11:17
...właśnie jest dystrybuowana pożądana, niezbędna w każdym gospodarstwie domowym, kolorowa, cenuzrowana, pełna zdjęć, pięknie wydana gazeta propagandowa (GŁ na wybory-68 strony-listopad 2010). Gratulujemy panu burmistrzowi, że potrafi się wypromować ale tylko za nasze publiczne pieniądze. Za pieniądze komitetu wydawnictwa były słabe. Jestem spokojny o reakcję ludzi, bo wszyscy dobrze wiedzą, że to tylko propaganda sukcesu w kolorowym świecie naszych władz.
Obserwuj wątek
    • 2hestia Re: GŁ tylko na wybory... 16.11.10, 11:47
      PWZ P. Wołyński sprawozdanie z działalnosci 4 lat pracy, burmistrz i rada miejska ma nie tylko prawo ale i obowiązek złożyc przed mieszkańcami. To mam się poprostu należy. A za czyje pieniądze: za moje i innych podatników. Pana wkład podatkowy w skali całego miasta jest naprawdę bardzo znikomy. Jak mamy się dowiedzieć co rada miejska zrobiła jak nie z gazety lokalnej. Pan sie chwali osiągnięciami powiatu a innym nie wolno.
      • pwz90 Re: GŁ tylko na wybory... 16.11.10, 12:28
        Jest kolosalna różnica. Radny ten czy inny pisze w prywatnej gazecie, za prywatne pieniądze a burmistrz robi to także za publiczne pieniądze.
        • 2hestia Re: GŁ tylko na wybory... 16.11.10, 13:02
          Burmistrz łaski nie robi, że składa sprawozdanie z pracy V kadencji, ludzie chcą wiedzieć co sie w Łomiankach zrobiło przez 4 lata. Nie radni tylko trzech radnych pisze w gazetce prywatnej i nie chwalą sie co zrobili bo nic nie zrobili tylko od pierwszego numeru tej gazety pomawiaja i krytykuja.
          • kmsanczia Re: GŁ tylko na wybory... 16.11.10, 14:18
            Zgadzam się Hestia, ale pod warunkiem, że nie tylko burmistrz ma szansę zdać sprawozdanie z 4 lat rządzenia. Również rada i powiat powinni mieć taką możliwość na łamach gazłomu i chcieć z niej skorzystać. Oczywiście nie w tonie skarg i pomówień.
            • 2hestia Re: GŁ tylko na wybory... 16.11.10, 14:27
              Ja już tę gazetę dostałam. Ty może jeszcze nie. Więc zwróć proszę uwagę, że na pierwszej stronie są zdjęcia i nazwiska wszystkich radnych, którzy pracowali w V kadencji. Rozumiem, że to co zaprezentowano w środku jest ich wspólnym dobrem z czego my wszyscy teraz korzystamy. I za tę pracę Im wszystkim bez wyjątku dziękuję.
              • kmsanczia Re: GŁ tylko na wybory... 16.11.10, 14:34
                Mam nadzieję, że rzeczywiście są tam wszyscy. Ale czy w imieniu wszystkich jest to podsumowanie to bym raczej wątpiła, znając realia. ;)

W każdym razie nie ulegajmy złudzeniu, że wszystko jest takie piękne i dostępne również dla opozycji, bo nie jest, a powinno. Tak samo gazeta miejska jak i sale w gminnych obiektach. Nawet z debatą był problem gdzie by się miała odbyć.
              • esscort Re: GŁ tylko na wybory... 16.11.10, 15:16
                To jest jakiś specjalny gazłom poza tym, który jest w necie i ma na okładce leśną ścieżkę z podpisem, że tam idziemy na wybory?
        • qaz2510 Re: GŁ tylko na wybory... 16.11.10, 14:27
          pwz90 napisał:

> Jest kolosalna różnica. Radny ten czy inny pisze w prywatnej gazecie, za prywat
          > ne pieniądze a burmistrz robi to także za publiczne pieniądze.

Panie Wołyński!
          Spodziewałem się wyciągając ze skrzynki GŁ, że pewnie zaraz Pan będzie "głosił swoje propagandowe słowo"
          Nie wiem czy Pan zauważył, że w owej gazecie są dwa ogłoszenia Pańskiego Forum(Zalewska,Bochenek), więc nie do konca to propaganda Burmistrza;)

Płacę podatki w tej Gminie i cieszę się,że mogę przeczytać o podsumowaniu pracy Burmistrza i RM.

Boi się Pan, że to otworzy ludziom oczy?
          Niech się Pan ogarnie i promuje nadal drogę "po płytach"

Ma Pan jeszcze inne osiągnięcia(oprocz tej drogi i nieudanego spotu wyborczego w TVP3)?
    • 2hestia Re: GŁ tylko na wybory... 16.11.10, 15:07
      Kmsanczia pisałam juz Pairusowi (milczy) że nigdy żaden komitet ani TŁ ani ŁnŁ nie występowały z wnioskiem o udostepnienie sali dla komitetów wyborczych. Obiecałam że przeprosze Papirusa jesli na tym forum zeskanuje powyższy wniosek i tym samym udowodni, że się mylę. I co i nic.
      Jeśli chodzi o salę na debatę to za mało mam wiedzy. czytałam tylko w info.lomianki że sala w ICDS była zajęta przez sespół Ślask, a później że debata będzie w DK.
      • papirus22 Re: GŁ tylko na wybory... 16.11.10, 15:34
        lomianki.blox.pl/resource/scan0002.gif
      • e_wolyn Re: GŁ tylko na wybory... 16.11.10, 15:37
        Informuję "2hestia" i "gaz2510", że nie piszę jako pwz90 , tylko e_wolyn. Pozdrawiam wszystkich - Edward Wołyński
        • brycezion Re: 2hestia 16.11.10, 16:41
          No to chyba przeprosisz Papirusa jak obiecałeś.
          Scanu przecież nie sfałszował.
          • 2hestia Re: 2hestia 16.11.10, 19:18
            Papirusie dziękuję za dowód potwierdzający wystąpienie o wynajem sali. Dzwoniłam do ICDS oraz UM z pytaniem czy, komitety występowały z takim wnioskiem i otrzymałam odpowiedź, że NIE. Przepraszam. To dla mnie nauczka na przyszłość, że należy wnikliwiej dociekać prawdy.
            • mariaanna-3 Re: 2hestia 16.11.10, 23:15
              Ale jazda, to musi być niezła polityka, że burmistrz ma salę na spotkania a inni nie bo modernizacja. A przecież sala widowiskowa działa, są w niej różne zajęcia, wystawa obrazów...
    • saank Re: GŁ tylko na wybory... 17.11.10, 00:33
      pwz90 napisał:
      > ...właśnie jest dystrybuowana pożądana, niezbędna w każdym gospodarstwie domowy
      > m, kolorowa, cenuzrowana, pełna zdjęć, pięknie wydana gazeta propagandowa (GŁ n
      > a wybory-68 strony-listopad 2010)

W pełni uzasadniona krytyka Pana Burmistrza! Czegoś takiego jeszcze nie widziałem.... no może ponad 2O lat temu za komuszków! Jakim prawem? To nie jest sprawozdanie a foto album - tylko dla kogo?
      Ile kosztowało to wydanie? po co tyle zdjęć które na dodatek powatrzają się w kilku miejscach?
      Chetnych zachęcam do lektury - np. str 20. .....w 2008 roku zawarto umowę z gminą Czosnów , wybudowano od granic Czosnowa ..... itd - Zapraszam Panie Burmistrzu - wododciąg nie oddany a inwestycja zakończona 200 m przed granicą z Czosnowem. Dwa lata i nic - woda nie płynie - jaki sukces??????? Porażka!!!!!
      Nastepnym razem niech Pan znajdzie trochę czasu aby sprawdzić co i gdzie zostało wybudowane i gdzie Pana gmina się kończy - kilka kolorowych zdjęć nie zapewni sukcesu!
      Trzeba mieć trochę skromności! Trąbić każdy potrafi.

• roberto16933 Re: GŁ tylko na wybory... 17.11.10, 00:41
        Napisz coś jeszcze, bo czyta się ciebie z dreszczykiem emocji :)
        • saank Re: GŁ tylko na wybory... 17.11.10, 07:45
          roberto16933 napisał:

> Napisz coś jeszcze, bo czyta się ciebie z dreszczykiem emocji :)

Szanowny Roberto,

może tak bradziej merytorycznie? Jesteś na tej samej liście wyborczej? Może ktoś z rodziny? coś zabolało.....?

• dorota.alex Re: GŁ tylko na wybory... 17.11.10, 09:58
            To nie jest Szanowny Roberto. To klon. Szanowny Roberto ma numerek 19633!
          • vox.populi666 Re: GŁ tylko na wybory... 17.11.10, 16:46
            saank napisała:

> roberto16933 napisał:
            >
            > > Napisz coś jeszcze, bo czyta się ciebie z dreszczykiem emocji :)
            >
            > Szanowny Roberto,
            >
            > może tak bradziej merytorycznie? Jesteś na tej samej liście wyborczej? Może k
            > toś z rodziny? coś zabolało.....?
            >
            >
            >>>>Nie czytaj bzdur klona z PO. Ten merytoerycznie to może tylko z qaz25-do UM i z powrotem.
    • kmsanczia Re: GŁ tylko na wybory... 17.11.10, 16:44
      Właśnie znalazłam na podjeździe (trochę ubłocona).
      Bardzo fajna gazetka, bez przynudzania, takie fotostory z ostatnich 4 lat.
      Nic o wyborach.
      Wizualnie jak zwykle, można to było zrobić przynajmniej w lepszej okładce.

www.lomianki.pl/lomianki/get_gazeta.php?f=170
      • loginobywatelski Re: GŁ tylko na wybory... 17.11.10, 17:32
        ...troche ublocona..., dystrybucja polegajaca na rzucaniu na posesje, na ziemie, mija sie z celem..papier nasiaka i i zostaje juz sama makulatura...
        • 2hestia Re: GŁ tylko na wybory... 18.11.10, 10:44
          Chodzi pewnie o to aby zrywacze plakatów nie wyciągali tego sprawozdania ze skrzynek. Po co lud ma wiedzieć co rada miasta i burmistrz zrobili w ostatniej kadencji za nasze pieniądze.
          • loginobywatelski Re: GŁ tylko na wybory... 18.11.10, 10:45
            wyrzucili w błoto...
            • kmsanczia Re: GŁ tylko na wybory... 18.11.10, 10:47
              Może roznosiciel popiera inną opcję. :P
              • vox.populi666 Re: GŁ tylko na wybory... 18.11.10, 16:35
                kmsanczia napisała:

> Może roznosiciel popiera inną opcję. :P

>>Czy może miałaś na myśli orientację?
                • z.lomianek Re: GŁ tylko na wybory... 18.11.10, 20:29
                  Gazetka niezła w przekazie
                  i zamyka usta wiecznym malkontentom
                  Oprócz gazety to nowe drogi i oświetlenie
                  no oświetlenie bardziej np. na WSPÓLNEJ :)
                  są widoczne w Łomiankach
                  • kmsanczia Re: GŁ tylko na wybory... 18.11.10, 20:45
                    z.lomianek napisał:
                    > no oświetlenie bardziej np. na WSPÓLNEJ :)
                    > są widoczne w Łomiankach

E tam, na Wspólnej ledwo świecą, na Szczytowej i Paderewskiego ładniejsze, a te niskie na Warszawskiej mocno dają po oczach. ;)
                • kmsanczia Re: GŁ tylko na wybory... 18.11.10, 20:38
                  vox.populi666 napisała:
                  > >>Czy może miałaś na myśli orientację?

Zupełnie nie to miałam na myśli, jestem w miarę tolerancyjna.
    • jwc3 Re: GŁ tylko na wybory... 19.11.10, 12:25
      pwz90,
      68 stron listopadowego wydania GŁ pokazuje dokonania władz samorządowych ostatniej kadencji w Łomiankach. Zrobiono naprawdę bardzo dużo. Brawo!!! Jeżeli nie podobają ci się te dokonania, to po co stanąłeś do wspólnej fotografii (str. 2). Zresztą inni opozycjoniści również. Wy cały czas blokowaliście.
      W swoim programie piszecie, że w kolejnej kadencji zbudujecie wodociąg dla wszystkich. Czekam na to. Nie piszecie tylko skąd weźmiecie 150 mln zł (w tym 50 na wykup działek drogowych).
      POzdrawiam.
      • kmsanczia Re: GŁ tylko na wybory... 19.11.10, 12:48
        Foto rady z 2006 roku, jeszcze było piknie. ;)
        • anka0292 album na kredowym papirze za nasze pieniadze 19.11.10, 14:20
          Przeciez to jakas kpina
          Przed samymi wyborami wydaja za nasze pieniadze album kilkudziesieciostronicowy - dla niepoznaki oznaczony winieta gazety lomiankowskiej. Przeciez taki druk kosztuje majatek!
          Co to nie mogli wydac czegos skromnego, na gazetowce, za wlasne pieniadze w ramach materialow wyborczych?!
          Moj sasiad jak to wzial do reki to mu az twarz ze wscieklosci poczerwieniala.
          Lomianki pija wode z fekaliami a obecna ekipa wydaje kase na wyborcze albumy
          Do roboty nierobow poslac a nie do pilnowania budzetu naszej Gminy!
          • neptun666 anka złość piekności szkodzi:) 19.11.10, 14:27
            anka0292,wyluzuj kobieto bo przed wyborami zejdziesz na zawał i twój wybranek straci jeden głos.
            A sąsiad poczerwieniał może na Twój widok zastanów się nad tym.
            A mnie się bardzo to wydanie podoba i radni jacy ładni:)
            • anka0292 ktoren sliczniejszy 19.11.10, 14:40
              sliczni radni - jeden ladniejszy od drugiego a juz najsliczniejszy jest Wiesio
              musze powiedziec ze ujal mnie tymi bannerkami na rikszach
              taki stojacy wsrod pacholkow
              taki zapracowany w rozpietej koszuli
              mina zatroskana
              poprostu sliczny Wieslaw
          • 2hestia Re: album na kredowym papirze za nasze pieniadze 19.11.10, 14:40
            Jak tu słusznie zauważyłaś nie za Twoje ale za nasze pieniądze w tym i za moje przekazuje się sprawozdanie z V kadencji Rady Miejskej i Burmistrza. To sie ludziom po prostu należy. A sąsiada Ci współczuję. Mój sąsiad był zadowolony i z przyjemnościa oglądał sprawozdanie komenyjąc jak się Łomianki zmieniły na leprze. Tobie przeszkadzają równe chodniki, oświetlenie, pieniądze z UE to Twój problem.

• corner111 Re: album na kredowym papirze za nasze pieniadze 19.11.10, 14:50
              Anka zapominasz jak podczas powodzi pisałaś że najlepiej było by budował drogę wzdłuż Wisły? A informacja nam się należy, bo nie każdy obserwuje wszystko na bieżąco. I niektórych potrafią jeszcze zwieść baje Grądzkiego i Sokołowskiego, bo zapomnieli lub nie wiedzieli o innych gigantycznych inwestycjach dla mieszkańców ja na przykład centrum rowerowe w środku miasta za kilka milionów złotych, na co zdążył jeszcze pzred ustąpieniem wydać kilkaset tysięcy złotych! .
              • brycezion Re: album na kredowym papirze za nasze pieniadze 19.11.10, 16:45
                Bez przesady. Koszty poniesione na Centrum Rowerowe to ok. 40 tys zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka