Dodaj do ulubionych

Dlaczego powinniśmy poprzeć Dąbrowskiego

30.11.10, 21:22
Ponieważ poprzedni wątek nabrał ekstremalnych rozmiarów idąc na przeciw zwolennikom Pszczółkowskiego kompresuję go do rozsądnych rozmiarów
Obserwuj wątek
    • wosabi Dąbrowski jest świetnyma managerem 30.11.10, 21:23
      1. Nagroda Syzyfa została nadana firmie Jopek za znakomite wyniki ekonomiczne całej grupy przy zachowaniu wysokich standardów współpracy z zatrudnionym ludźmi i w uznaniu działalności społecznej przyczyniającej się do rozwoju przedsiębiorczości. Nagrodę w imieniu prezesa odbierał Tomasz Dąbrowski w uznaniu zasług dla rozwoju całej firmy. Oddział Jopka w Radziejowicach przez długie lata był motorem napędowym firmy i jego bardzo dobre wyniki ekonomiczne umożliwiły modernizację pozostałych zakładów. Obecnie nadszedł czas na modernizację Radziejowic.

2. Prawdą jest, że przy modernizacji, która przebiega w dobie światowego kryzysu, konieczna była redukcja zatrudnienia. Natomiast każdy zwalniany w Radziejowicach pracownik otrzymał przed wręczeniem wypowiedzenia ofertę pracy w innych lokalnych firmach co najmniej równą finansowo z dotychczasową. Czyli nie były to zwolnienia na bruk.

3. Prawdą jest podany dług publiczny (2mln - informacja podana przez woynowskiego1). Jednakże w zestawieniu z towarem na placu wartości ponad 40 mln zł nie jest to kwota wskazująca na upadłość. Modernizacja Radziejowic pochłonie kwotę kilkudziesięciu mln. zł ale ma przynieść nowe miejsca pracy i stworzenie zakładu jednego z najnowocześniejszych w Europie. Czasami lepiej jest mieć chwilowo dług publiczny ale modernizować zakład niż zwolnić część zatrudnionych w innych zakładach i ograniczyć produkcję dając pole do podboju rynku konkurencji z Niemiec.

4. Jeśli chodzi o zarzut manipulacji w spr. wałów - przeczytaj sąsiedni wątek, bo nie chce mi się powtarzać.

5. Uprzedzając następne ataki zamieszczam list z poparciem dla Dąbrowskiego jaki wystosował właściciel Jopka.
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2522719,2,1,jopek.html
    • qaz2510 Re: Dlaczego powinniśmy poprzeć Dąbrowskiego 30.11.10, 21:24
      wosabi a kim Ty jestes?
      piszesz ze Dabrowski nie bedzie zwalniać ludzi - pytam się w tym kontekscie
      • wosabi Re: Dlaczego powinniśmy poprzeć Dąbrowskiego 30.11.10, 21:40
        Po prostu znam Dąbrowskiego. Znam też Pszczółkowskiego i widzę jak postępuje z ludźmi. Wybieram lepszego kandydata - Tomasza Dąbrowskiego
        • qaz2510 Re: Dlaczego powinniśmy poprzeć Dąbrowskiego 30.11.10, 21:51
          a kim ty jestes ze mam ci ufac?

to tak jakby kupic kota w worze i wyjdzie z tego ZONK!

kolo wyluzuj jakim ty autorytetem jestes - piszesz pod wieloma nickami - sam siebie cytujesz
          Dla mnie jestes "tytułem" z repertuaru LADY PANK

wiesz co to za tytuł ?

zaczyna się na tak : Mniej niż....
          • wosabi Re: Dlaczego powinniśmy poprzeć Dąbrowskiego 30.11.10, 22:01
            qaz2510 daję Ci szansę na pisanie prawdy i mniej nerwowe wypowiedzi.
            • qaz2510 Re: Dlaczego powinniśmy poprzeć Dąbrowskiego 30.11.10, 22:08
              dziekuję Tobie bardzo za szanse, nigdy nie kłamałem w przeciwienstwie do paru inych forumowiczow, jak widzisz zawsze uzywam jednego nicka.

Nie zakrzywiam rzeczywistości, gdy popełnie błąd zawsze się do niego przyznaje

po prostu jestem uczciwym facetem

powinienes to uszanowac
    • wosabi bo Pszczółkowski sobie nie radzi 30.11.10, 21:26
      Przykładem jest sprawa zaniedbania sprawy modernizacji walów przeciwpowodziowych. Przesyłam link w wypowiedziami:
      forum.gazeta.pl/forum/w,229,119020576,119126116,uwaga_Woynowski1_poda_szczegoly_.html
    • wosabi Dąbrowski umie rozmawiać z ludźmi 30.11.10, 21:28
      Jest zupełnym przeciwieństwem Pszczółkowskiego.

Pszczółkowskiemu zdarzało się pokazywać fucki radnym i ich słownie obrażać na sesjach.
      Częsta jest maniera u Pszczółkowskiego okazywania mieszkańcom jawnego lekceważenia i zwykłego chamstwa. Nie dotrzymywania obietnic, w tym wyborczych.
      Ten kto myśli inaczej jest wrogiem. Przykładem są radni opozycji i podszyta strachem atmosfera w gminie.

Dąbrowski jest typem managera, który umie z ludźmi rozmawiać. Pozytywnie motywuje podwładnych. Traktuje ich podmiotowo, a nie jako narzędzie do bezdyskusyjnego wykonywania poleceń. Wprowadza bardzo dobre relacje z pracownikami i dzięki temu jest w stanie zbudować zespół zdolny do intensywnej, ale spokojnej pracy. Jestem pewien, że w krótkim czasie taki właśnie będzie urząd gminy za 2 miesiące.
      • corner111 Bogobojny kłamca i ignorant! 30.11.10, 21:30
        Lepiej mieć na burmistrza bogobojnego kłamcę i ignoranta?
        • wosabi Re: Bogobojny kłamca i ignorant! 30.11.10, 21:46
          No ładnie. Wypowiedź rodem z PZPR. Żaden rozsądny człowiek nie kpi czyjejś wiary w Boga. A jeśli chodzi o kłamstwo i ignorancję - bardzo dużo pokazał ich Pszczółkowski w ciągu 4 lat burmistrzowania.
    • wosabi Dąbrowski nie zaniedba kontaktów z mieszkańcami 30.11.10, 21:30
      Na spotkaniach wyborczych na których byłem Dąbrowski dużo mówił o konieczności dobrych kontaktów z mieszkańcami. Do tej pory, także za kadencji Pszczółkowskiego, kontakty z mieszkańcami wyglądały na zasadzie: wybraliście mnie, to teraz macie dobrą okazję, żeby siedzieć cicho - ja wiem najlepiej.
      Jednym z haseł Dąbrowskiego jest : nic o gminie bez udziału mieszkańców. Plany zagospodarowania, inwestycje, imprezy kulturalne są dla mieszkańców i to oni powinni mieć możliwość współdecydowania. Dąbrowski przywróci Łomianki mieszkańcom.
      • qaz2510 Re: Dąbrowski nie zaniedba kontaktów z mieszkańca 30.11.10, 21:48
        lepiej niech zwróci pracę mieszkancom Radziejowic
    • wosabi Dąbrowski zapewni Łomiankom rozwój 30.11.10, 21:31
      Gmina może się rozwijać m-in w oparciu o nowe tereny inwestycyjne. Na spotkaniach wyborczych Dąbrowski mówił o planach zagospodarowania przestrzennego i odblokowaniu terenów strategicznych. Przez ostatnie lata obserwujemy lokowanie się inwestycji w gminie Czosnów, która stworzyła odpowiednie warunki. Powodem jest brak planów zagospodarowania przestrzennego w Dziekanowie Polskim. Obecne władze owszem robią plany zagospodarowania, ale w większości na terenach już zabudowanych lub zalewowych, gdzie żadna zabudowa nie powinna mieć miejsca. Tworzenie planów zagospodarowania dla takich terenów jak Dziekanów jest możliwe tylko w porozumieniu z mieszkańcami. Dąbrowski umie porozumiewać się z ludźmi. Spotkania wyborcze są takim przykładem. To porozumienie jest gwarantem dalszego rozwoju Łomianek. Dąbrowski zapewni Łomiankom rozwój.
    • wosabi bo Dąbrowski zapewni Łomianko rozwój 30.11.10, 21:33
      Co widzimy przez ostatnie dni kampanii wyborczej? Pracownicy podległych burmistrzowi jednostek są zastraszani zwolnieniami z pracy w przypadku wygranej Dąbrowskiego. Jakim człowiekiem jest Pszczółkowski skoro toleruje takie praktyki? Dodatkowo wysyłane są ekipy ludzi mających za zadanie niszczenie materiałów wyborczych - zrywanie plakatów, niszczenie banerów. Co będzie za kilka dni? Bojówki? Dodatkowo kolportowane są kłamliwe ulotki na Dąbrowskiego. Nie tak powinny wyglądać wybory w europejskim kraju. Ale jak widać Pszczółkowskiemu bliżej do Białorusi niż do Europy Zachodniej.
      Tomasz Dąbrowski tak nie działa. Nie niszczy, nie burzy, nie sieje nienawiści i pomówień. Jest to człowiek z klasą, o jakiej Pszczółkowski może tylko pomarzyć. Plakat wyborczy w eleganckim czarnym garniturze razem z elegancką żoną nie świadczy o klasie człowieka. O klasie świadczą czyny. Dlatego, podejmując decyzję nawet przez porównanie, na burmistrza trzeba wybrać Dąbrowskiego
    • wosabi Dąbrowski jest w stanie pogodzić różne środowiska 30.11.10, 21:35
      Nie sztuką jest wszczynać wojny, które podziela mieszkańców. Nie sztuką jest popierać swoich kosztem ogółu. Ten tył pójścia na łatwiznę widzimy u polityków wszystkich partii politycznych. Tam nie liczy się dobro społeczne - liczy się interes partyjny i pognębienie przeciwnika nawet wbrew faktom. Obstawianie Urzędu Gminy swoim ludźmi i rodziną, torpedowanie wszelkich inicjatyw radnych opozycji nawet wbrew elementarnej logice, wykorzystywanie pieniędzy publicznych do autopromocji (pochwalne laurki pisane sobie w GŁ) i pomijanie niewygodnych dla siebie faktów. Widzieliśmy to wszystko przez ostatnie 4 lata burmistrzowania p. Pszczółkowskiego. Tomasz dąbrowski jest człowiekem zupełnie innego pokroju. Widać to było podczas debety w ICDS. Zaniedbania burmistrza Pszczółkowskiego są znane większości mieszkańców. Tomasz Dąbrowski nie skorzystał z nadarzającej się okazji do publicznego wypunktowania tych zaniedbań. Po co jednak antagonizować środowiska? Przecież w przyszłej Radzie Gminy zasiadać będzie 10 osób z komitetu Pszczółkowskiego. Są to bez wątpienia wartościowi ludzie. Trzeba będzie razem pracować dla dobra Łomianek. Czasem lepiej zrezygnować z publicznego piętnowania błędów dla zachowania dobrego klimatu do przyszłej współpracy. Dąbrowski jest człowiekiem, który mówi: pomimo różnic możemy razem pracować dla dobra mieszkańców, 2+2= zawsze 4, bez względu na przynależności. Stanowisko burmistrza nie jest jakąś synekurą, fuchą dla własnej korzyści i zadowolenia. Jest to ciężka praca dla dobra Łomianek. Dąbrowski jest w stanie sprostać temu zadaniu.
      • lomek2 Re: Dąbrowski jest w stanie pogodzić różne środow 30.11.10, 21:44
        Z barku chętnych do komentowania wypocin sam sobie odpowiadasz? Czy jakaś głębsza przyczyna Tobą kieruje?
        • zorro500 Re: Dąbrowski jest w stanie pogodzić różne środow 30.11.10, 21:55
          Ja to rozszyfrowale, sam sobie odpowiada bo jego celem jest ciągłe utrzymywanie na szczycie listy wątków typu "Dąbrowski zdecydowanie wygrał" . Jak ktoś napisze cos dobrego o Pszczolkowskim albo złego o Dąbrowskim, wosabi tego nie skomentuje tyko zaloży kilka wątków z wymownym tytulem i będzie klepał głupoty byle to utrzymywało sie na górze a po za tym zeby zepchną te niewygodne dla nich, a glupie ludzie dają sobą sterowac takiemu cwaniaczkowi, dają sie sprowokować i robią dokładnie to czego on sobie życzy, napisze cos durnego a druga strona, tez nie za bardzo kumata bedzie wwpolpracowac z nim, zeby to co on chce było na szczycie.
          • wosabi Re: Dąbrowski jest w stanie pogodzić różne środow 30.11.10, 21:59
            qaz2510 mnie prosił, żeby nie musiał szukać wpisów. sorry gregory
            • zorro500 Re: Dąbrowski jest w stanie pogodzić różne środow 30.11.10, 22:03
              To juz 12 sty wpis w założonym przez siebie watku. Trafiłem w sedno. Tutaj będziesz pisał choćby cokolwiek
            • qaz2510 Re: Dąbrowski jest w stanie pogodzić różne środow 30.11.10, 22:10
              wosabi napisał:

> qaz2510 mnie prosił, żeby nie musiał szukać wpisów. sorry gregory

Wosabi o co Ciebie prosiłem?
    • bolo889 Re: Dlaczego powinniśmy poprzeć Dąbrowskiego 01.12.10, 08:49
      odpowiedź jest prosta.

Gwarantuje swoją osobą konieczne zmiany! Jest uczciwy i kompetentny a co najważniejsze spokojny i zrównoważony. Nie atakuje personalnie, więc za zmianami polepszy się jezyk debaty. Ten tu na forum proponowany przez PO jest poniżej krytyki.
      • lomek2 Re: Dlaczego powinniśmy poprzeć Dąbrowskiego 01.12.10, 10:26
        GWARANTUJE? W jaki sposób? Gdzie zobowiązanie gwarancyjne?

Postawisz na to coś n a czym Ci zależy? Czy po prostu pieprzysz nie zważając na znaczenie używanych słów?
        • qaz2510 Re: Dlaczego powinniśmy poprzeć Dąbrowskiego 01.12.10, 10:40
          Gwarantuje powtórke z Radziejowic?
      • corner111 Re: Dlaczego powinniśmy poprzeć Dąbrowskiego 01.12.10, 13:40
        Odkąd to kłamca jest uczciwy?
    • jwc3 Re: Dlaczego powinniśmy poprzeć Dąbrowskiego 01.12.10, 12:12
      Szanowny Piotrze Rusiecki,
      w innym wątku napisałem, że połowa wpisów jest twoja. Teraz widzę, że dochodzisz już do 80%. Kolejny twój sukces!!! Wszystko wskazuje jednak, że ty robisz hałas, a inni w tym czasie przejmują władzę (Edward Wołyński). Cóż, taką mieli taktykę. Ty byłeś potrzebny tylko do pewnego czasu, podobnie jak inni członkowie KWW TŁ. Teraz zostawią cię najpewniej samego. Za kilka miesięcy musiałbyś krytykować swoich obecnych kolegów, a im to zupełnie niepotrzebne.
      POzdrowienia.
    • stefanprawo Poprzyjmy lepszego-Pszczółkowskiego 01.12.10, 12:19
      Poprzyjmy kandydata,który gwarantuje stabilny rozwój i przewidywalność. Przy całych swoich wadach jest o wiele lepszym kandydatem niż Dąbrowski.Debata jasno wykazała,że merytorycznie lepsze przygotowanie merytoryczne do sprawowania funkcji Burmistrza Pszczółkowski niż były komandos Dąbrowski aha a jaki stopień wojskowy zdołał osiągnąć Dąbrowski czy jest oficerem? podoficerem? czy może zwykłym żołnierzem? eh to tak trochę z przekąsem...JAkie wyniki finansowane osiągnęła zarządzana przez niego cegielnia w Radziejowicach?Niech powie, niech się zaprezentuje...jednym słowem Głosujcie na Pszczółkowskiego nie zostawajcie w domu!!! zostając w domu nie macie wpływu na to kto zostanie Burmistrzem!!! Wybierzcie PSZCZÓŁKOWSKIEGO LICZY SIĘ KAŻDY GŁOS!!!
      • wosabi Pszczólkowski - wadliwy 01.12.10, 22:06
        stefanprawo napisał o Pszczółkowskim:

Przy całych swoich wadach jest o wiele lepszym kandydatem

Pszczółkowski jest jedną wielką wadą. Nie nadaje się na burmistrza
        • qaz2510 Re: Dąbrowski - wadliwy 01.12.10, 22:08
          ja podobnie mysle o Dabrowskim i jego pokręconej historii
    • k.jurek Re: Dlaczego powinniśmy poprzeć Dąbrowskiego 01.12.10, 13:31
      Nie wiem, dlaczego powinniśmy poprzeć pana TD, dlatego że nie wiem, co chcę zrobić dla Łomianek. Podczas debaty usłyszałem tylko o skutecznym sposobie na uzyskanie gruntów pod nowe drogi. Jakoś ten wariant mnie nie przekonuje. Z pewnością wiedzą, dlaczego poprzeć P. TD ci, którzy gwizdali podczas debaty. Bez powodu tego nie robili, więc odpowiedź na to pytanie z pewnością znają.
    • wosabi Dąbrowski jest lepszy 03.12.10, 19:32
      Poprzyjmy lepszego kandydata. Pszczółkowskiemu już dziękujemy. Łomiankom należy się zmiana - czas na Dąbrowskiego
      • wardecka78 Re: Dąbrowski jest lepszy 03.12.10, 19:40
        wosabi napisał:

> Poprzyjmy lepszego kandydata. Pszczółkowskiemu już dziękujemy. Łomiankom należy
        > się zmiana - czas na Dąbrowskiego

Proszę Pana najlepszym kandydatem jest Burmistrz Pszczółkowski - dobrze Pan o tym wie!
        • wosabi Re: Dąbrowski jest lepszy 03.12.10, 19:51
          Jest na pewno najlepszym w nie dotrzymywaniu obietnic i w nieudolności, o chamstwie nie wspominając, proszę Pani
    • aneta_kuro Re: Dlaczego powinniśmy poprzeć Dąbrowskiego 03.12.10, 20:14
      Ja napiszę tylko odpowiedz na pytanie zawarte w temacie wątku:
      Jeśli głosować na D. to tylko dlatego, że nie ma zadnego argumentu za!!!
      Kto widział debatę ten wie.
      • wosabi Re: Dlaczego powinniśmy poprzeć Dąbrowskiego 03.12.10, 20:32
        Byłem na debacie i utwierdziłem się w przekonaniu, że Dąbrowski jest lepszy
    • wosabi Re: Dlaczego powinniśmy poprzeć Dąbrowskiego 03.12.10, 21:41
      jeszcze raz daję szansę zwolennikom Pszczółkowskiego na przemyślenie tematu. Błądzić, to rzecz ludzka. Pszczółkowski jest słaby - poprzyjcie Dąbrowskiego!
      • wardecka78 Re: Dlaczego powinniśmy poprzeć Dąbrowskiego 03.12.10, 21:45
        poprę dąbrowskiego ja zrezygnuje:to chyba potrafi?
        P

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka