Dodaj do ulubionych

Nakładki wyborcze Pszczółkowkisego i PO pękają

29.01.11, 21:52
Jakiś czas temu opisywano tutaj robione dla nakładki asfaltowe dla członków PO.
Dziś wystarczy pojechać tropem maszyny wyrabiającej te nakładki i obliczyć ile naszą gminę kosztowały te wyborcze robione na pokaz nakładki asfltowe. Popekane, rozkruszone, dziurawe, tak wyglądała gospodarność Pszczoły i jego ekipy. Z czyich pieniędzy będą robione naprawy i dlaczego robiono to przed położeniem asfaltu. Fotoreportaż w Twoich Łomiankach.
Obserwuj wątek
    • roberto19363 Re: Nakładki wyborcze Pszczółkowkisego i PO pękaj 29.01.11, 21:59
      nie wiedziałem ze pszczoła własnorecznie kładł asfalt - moze zwroci się Bukowski do firmy lejącej asfalt z reklamacją zamiast bawić się w księdza urzędowego

macie o co morde teraz wycierac

za miesiąc koklusz też będzie winą pszczoły nieudacznicy
      • brycezion Re: Nakładki wyborcze Pszczółkowkisego i PO pękaj 29.01.11, 22:37
        Jest o czym mówić. Za mało mamy pieniędzy na takie prowizoryczne nakładki.
        Na Podleśnej mieszkańcy własnym sumptem wykonali wodociąg.
        Gmina chcąc im nagrodzić wysiłek, powinna położyć kanalizację i dopiero potem robić nawierzchnię.
        A tak pieniądze poszły w błoto.
        • obserwatorka1947 Re: Nakładki wyborcze Pszczółkowkisego i PO pękaj 29.01.11, 22:54
          A kto im doprowadził główną rurę.Jak ci mieszkańcy to zrobili własnym sumptem,ciekawe to?.U mnie nie ma kanalizacji i mieszkam znacznie bliżej centrum jak ul.Podleśna.Też byśmy chcięli to zrobić.
    • obserwatorka1947 Re: Nakładki wyborcze Pszczółkowkisego i PO pękaj 29.01.11, 22:49
      Na ul.Warszawskiej ,to mieszkają tylko członkowie PO. Cnz66 ,Ty jezdzisz tylko po drogach w Łomiankach? Zobacz inne miejscowości.Tylko uważaj ,bo tam to dopiero wpadniesz w prawsziwa dziurę.
      • roberto19363 Re: Nakładki wyborcze Pszczółkowkisego i PO pękaj 29.01.11, 22:50
        niech przejedzie się ulicą Wóycickiego - doceni Łomiankowskie drogi.
        • roberto19363 Re: Nakładki wyborcze Pszczółkowkisego i PO pękaj 29.01.11, 22:51
          ...albo główną ulicą w Czosnowie
          • mieczprawdy Re: na krytyce da się pojechać , ale krótko 29.01.11, 23:09
            Na krytyce Pszczółkowskiego da sie pojechać przez kilka miesięcy, może przez rok. Potem trzeba będzie pokazać co się samemu zrobiło... a tu d.... Gdzie te 20 baniek na wodkan ? Na wszelki wypadek radzę zachować sprawozdanie z minonej kadencji z Gazety Łomiankowskiej (jeszczcze dostęna w internecie- bo juz wkrótce pewnie zniknie żeby nie było porównań). Z niego wynika co zostało wybudowane w 2006-2010 r.
            • cnz66 Re: na krytyce da się pojechać , ale krótko 29.01.11, 23:13
              Mieczuprawdy na krytyce pewnie można jechać rok, gorzej jednak jak jest coś więcej niż tylko krytykę :)
              • mieczprawdy Re: na krytyce da się pojechać , ale krótko 29.01.11, 23:34
                Radzę skupić się na realizacji obietic wyborczych. Wszyscy czekamy na te cuda. Każdy nieudacznik zaczyna od kwękania i oskarżania poprzedników, to jest łatwe. Macie na pokładzie ludzi doświadczonych w biznesie , do boju pokażcie że wasze nakładki nie pękają.
                • brycezion Re: Obserwatorka 1947 + Mieczprawdy 30.01.11, 00:27
                  1. Mieszkańcy Podleśnej, nie wierząc w możliwości gminy, skrzyknęli się i za zgodą UM sami wynajęli wykonawcę wodociągu. Kosztowało to ich 2 razy taniej!!! niż przedmiar robót podany im przez UM.

2. Mieczuprawdy - jak narazie tylko prorokujesz : " a tu d..a..". To co, chciałbyś aby po 1,5 m-cu już ruszyły, w dodatku zimą, roboty wod-kan.? Przy wysokim stanie wód gruntowych ?
                  Poczekaj do 15 marca, aż będzie skorygowany budżet Pszczółkowskiego na 2011, który założył na inwestycje wod-kan. 2 mln zł!!!
                  Przestań pleść od rzeczy.
                  • phalena Re: Brycezion 30.01.11, 06:02
                    brycezion napisał: > 2. Mieczuprawdy - jak narazie tylko prorokujesz : " a tu d..a..".

I miał rację, bo dupa. Goła. Nie tylko roboty wod.kan. liczą się w mieście. Co z innymi!?
                    Co my wiemy o zamierzeniach inwestycyjnych nowej ekipy? Nic. Co wiemy o poprawkach
                    do budżetu? Nic. Na razie mamy tylko likwidację gazety i ceremonie w urzędzie. Chyba
                    ktoś tu inny plecie od rzeczy.
                    • wiesiomak Re: Brycezion 30.01.11, 09:04
                      Wychodzi na to że po PO trzeba wszystko POprawiać, nawet budżet w którym nie ma kasy na wodociąg.
                      • phalena Re: Brycezion 30.01.11, 11:14
                        To jak to się stało, że to złe PO wraz z Pszczółkowskim, tak skąpiącym kasy na wodociąg,
                        tegoż wodociągu wybudowało jednak sporo?
                        • baldur1 Re: Brycezion 30.01.11, 13:24
                          >. Z czyich pieniędzy będą robione naprawy

Swego czasu Pan Sokołowski( no nie sam oczywiście, z Panem Wawrem i Panem Krysteckim)
                          robił nakładki na ulicy KONOPNICKIEJ ,która to też popękała.
                          Ale w ramach gwarancji Pszczółkowskiemu udało się wyegzekwować naprawę w ramach gwarancji .
                          A tu proszę – piszemy a nie działamy bo to za trudne dla osób które jeszcze w tej gminie nic dla ludzi
                          nie zrobili
                          • ul.podlesna Re: Brycezion 30.01.11, 13:57
                            Mieszkam przy tej ulicy
                            i przez wiele lat nie dało się po niej poruszać
                            naprawiane dziury pojawiały się po tygodniu
                            Zrobiony w 2009 roku asfalt pozwolił nam na normalne funkcjonowanie.

Niestety droga została zniszczona przez samochody dowożące
                            materiały budowlane na budowę domów które tam powstają

Wielokrotnie dzwoniłem z prośbą o pomoc do Pana Krysteckiego
                            ale ten nic w tej sprawie nie zrobił.

Przepraszam - zrobił zdjęcia.
                            • 2hestia Re: Brycezion 30.01.11, 17:20
                              Po co miał robić. Niech się psuje . Będzie na kogo zwalić winę . Oczywiście na Pszczółkowskiego.
                • roberto19633 Re: na krytyce da się pojechać , ale krótko 30.01.11, 17:54
                  mieczprawdy napisał:

> Radzę skupić się na realizacji obietic wyborczych. Wszyscy czekamy na te cuda.
                  > Każdy nieudacznik zaczyna od kwękania i oskarżania poprzedników, to jest łatwe
                  > . Macie na pokładzie ludzi doświadczonych w biznesie , do boju pokażcie że wasz
                  > e nakładki nie pękają.
                  >>>>>> Ja też czekam na realizację obietnic wyborczych Radnych do Powiatu- czyli trasa S-7. A co do kanalizy to niech miejscy Radni z P.O. a jest ich dziesięcioro /większość/ zamiast negować Burmistrza niech przyłożą się do uchwał w sprawie wodociągów i KANALIZACJI.
                  • brycezion Re: Phalena 30.01.11, 23:00
                    1. Poprawki do budżetu będą do 15 marca.
                    2. Przypominam po raz któryś, że poprzednik tak dbający o infrastrukturę zaplanował na 2011 na inwestycje wod-kan 2 mln zł!!! Dotarło to do Was ???
                    3. Nie ma co się chwalić osiągnięciami Pszczółkowskiego, jeśli się weźmie pod uwagę 5 lat do 2015 i ile jeszcze pozostało do wykonania.
                    Można było uzyskać dotację 57 mln zł, ale wniosku nie złożono. To też trzeba koniecznie Wam przypominać ???
                    • phalena Re: Brycezion 30.01.11, 23:43
                      A dlaczego "Wam" i "Was"? i których "Was" to ma dotyczyć? I dlaczego jesteś aż taki rozindyczony? Gdyby nawet i nie było za co chwalić Pszczółkowskiego, choć to kompletna nieprawda, to podaj konkretnie, co w budżecie zrobi nowa ekipa? I nie rzucaj się tak.
                    • szewczyk2 Re: brycezjon 31.01.11, 16:08
                      Ciekawy jestem czy na twoje kotlety też zaplanują budżet i czy znowu, tak jak przez ostatnie 15 lat, tworzysz białą księgę? Ciekawe ile tysięcy zł. będzie zmarnowane.
                      >można było uzyskać dotację 57 mln zł, ale wniosku nie złożono. To też trzeba k
                      > oniecznie Wam przypominać ???
                      Szkoda, że nie byłeś taki aktywny przed wyborami. A? Nie byłeś pewny kto wygra i czy będzie kasiorka. Dobry Wacuś.
                  • brycezion Re: ul. Podleśna 30.01.11, 23:09
                    A co miał zrobić Krystecki? Wstrzymać budowę domów ? Jak jeżdżą ciężarówki to kto robi prowizoryczne nakładki ?
                    A gdzie był inspektor nadzoru ?
                  • drabbu Re: na krytyce da się pojechać , ale krótko 30.01.11, 23:33
                    Roberto. Początki kadencji nowych władz burmistrzowskich nie olśniewają ani dynamiką, ani nowymi inicjatywami, ani pomysłami, ani zmierzaniem do naprawy tak tu "opiewanych" rzekomych błędów poprzednika. W zakresie informacji dla mieszkańców również nie widać
                    poprawy, wręcz przeciwnie. Mam wrażenie, że podkreślanie niedociągnięć poprzedniej kadencji,
                    zarówno tych rzeczywistych, jak zmyślanych (w jeszcze większym stopniu) służy po prostu odwróceniu uwagi od tego bardzo nieciekawego widoku.

Przy tym wszystkim - nie rozumiem dlaczego swoje apele kierujesz tylko do radnych PO,
                    na których zresztą z pewnością nie głosowałeś. Bądź łaskaw nie zapominać o dwóch pozostałych klubach. Od nich chyba też można i należy wymagać przyłożenia się do roboty.
                    Realizacji górnych obietnic wyborczych, "łączenia Łomianek" i "Łomianek zowu twoich",
                    postępu w kanalizacji i S7. Czy nie? Dlaczego nie stawiasz swoich pytań ŁnŁ, czy TŁ? Twoim zdaniem, tylko radni PO "negują burmistrza"? Klub p. Grądzkiego też nie był za.

To nie tylko radni (dowolnej orientacji) mają wychodzić z nowymi projektami uchwał dla rozwoju gminy. Także burmistrz wraz ze swą dobraną drużyną, nawet przede wszystkim oni.
                    Czy możesz nam coś powiedzieć o takich projektach z ich strony? Bo sami burmistrzowie dziwnie jakoś milczą :(
                    • roberto19633 Re: drabbu. 31.01.11, 15:26
                      Dzięki za odpowiedż. Powiem tak zadaję pytania na forum P.O. dlatego że tylko poprzez to forum mogę dotrzeć do rozognionych głów Radnych z P.O.
                      Nie oskarżam ,tylko zwracam uwagę
                      -dość sporów politycznych, poprzyjcie Burmistrza w działaniach które dotyczą całych Łomianek.
                      -nie negujcie niektórych propozycji, tylko dlatego że wyszły od konkurencyjnego klubu.
                      -myślcie wspólnie o przyszłości mieszkańców, bez względu na przynaleność do partii.
                      -problemy lepiej byście rozstrzygali na boisku, niż na forum romanum/inernetowym/.

• drabbu Re: Roberto 31.01.11, 17:45
                        Nie, Roberto. To nie jest odpowiedź na moje pytania. Poza tym, nie zarzucałem Ci żadnego "oskarżania". Uważasz, że w innych klubach nie ma "rozognionych głów"?
                      • wardecka78 głowa zmyta przez Dąbrowskiego? 31.01.11, 17:51
                        Rob - czyżby Dąbrowski zmył Ci głowę za Twoje wpisy na forum?
                        Dlaczego teraz tak się polerujesz?
                        Chcesz poparcia?
                        Trzeba było się nad tym zastanowic przed tymi wszystkimi swoimi komentarzami...
                        • roberto19633 Re: głowa zmyta przez Dąbrowskiego? 31.01.11, 18:29
                          wardecka78 napisała:

> Rob - czyżby Dąbrowski zmył Ci głowę za Twoje wpisy na forum?
                          > Dlaczego teraz tak się polerujesz?
                          > Chcesz poparcia?
                          > Trzeba było się nad tym zastanowic przed tymi wszystkimi swoimi komentarzami...
                          Jeżeli nie chcesz dyskusji , ani dialogu. Twoja sprawa. Nikomu nie poleruję ani też nie proszę. Napisałem że jestem niezależny. Niczego też władzom obecnym ,ani poprzednim
                          nie zawdzięczam. Prosić też nigdy nikogo o nic nie prosiłem. Poparcia też nie oczekuję.
                          Jedzenie i pracę mam, i niczego więcej nie potrzebuję. Zaczynasz mnie poniżać, a ja nie po to napisałem ten post. Nie to nie. ten kto zechciał to przeczytał i przemyślał. To nie było tylko pod twoim adresem, więc nie musisz tego brać do siebie.
                          • wardecka78 Re: głowa zmyta przez Dąbrowskiego? 31.01.11, 18:44
                            Rob!
                            oczywiście, że wezmę to do siebie - jestem otwarta na dyskusję ale...

... za dużo złych słów zostało wypowiedzianych, zeby nad tym przejść do porządku dziennego...

• roberto19633 Re: na krytyce da się pojechać , ale krótko 31.01.11, 17:56
                      Drabbu takie projekty na pewno będą. A swoje apele już skierowałem do Radnych
                      z T.Ł , to chyba wyczerpuje znamiona odpowiedzi. Interesuje mnie jako mieszkańca co dalej:
                      Co dalej z S-7 , co dalej z wodociągiem ? co dalej z kanalizacją? co dalej z planem zagospodarowania? Co dalej z równomiernym rozwojem terenów Gminnych?,
                      • drabbu Re: na krytyce da się pojechać , ale krótko 31.01.11, 18:10
                        roberto19633 napisał: >A swoje apele już skierowałem do Radnych
                        > z T.Ł ,

Jeśli tak, to mam też nadzieję, że obok "faworyzowania" radnych PO, tym z TŁ też nie dasz spokoju

>to chyba wyczerpuje znamiona odpowiedzi

Wyczerpuje :)

>Interesuje mnie jako mieszkańca co dalej:
                        > Co dalej z S-7 , co dalej z wodociągiem ? co dalej z kanalizacją
                        > co dalej z planem zagospodarowania? Co dalej z równomiernym
                        > rozwojem terenów Gminnych?,

Wszystkich to bardzo interesuje. Tylko dowiedzieć się nie ma skąd ani jak.
                        • robeerto19633 Re: na krytyce da się pojechać , ale krótko 31.01.11, 20:31
                          Wszyto piknie. Ale jeżeli burmistrz ma czas zajmować się księgami stanowiącymi pogranicze mobbingu, nadużycia władzy i konstytucji, to widać że ma duuużo, bardzo duuużo czasu wolnego. I słusznie go rugają za brak konkretów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka