Dodaj do ulubionych

Dyżur radnych powiatowych PWZ-wraca normalność:)

19.02.11, 14:40
W poprzedniej kadencji radni nie należący do PO pełnili swoje dyżury poza urzędem. Do urzędu chyba nie mieli wejścia, swój dyżur radny Wołyński i Grądzki pełnili w Domu Kultury.

Obecnie sytuacja wygląda inaczej, wszyscy radni i z PO, PIS i Forum Samorządowego dyżur pełnią normalnie w Urzędzie Miejskim w każdy poniedziałek 18.00-19.00
www.lomianki.pl/lomianki/index.php?a=wiadomosci&szczegol=1302
Obserwuj wątek
    • lomlive Re: Dyżur radnych powiatowych PWZ-wraca normalnoś 19.02.11, 14:51
      Ciekawe...ale fakt, nowa władza wie, jak sie pokazać żeby było "miodzio".
    • phalena Re: Dyżur radnych powiatowych PWZ-wraca normalnoś 19.02.11, 16:17
      pzpws napisał:> swój dyżur radny Wołyński i Grądzki pełn
      > ili w Domu Kultury.

Po pierwsze, gdzie jest ustalone, że wszyscy radni powinni pełnić dyżur tylko w Urzędzie?
      Po drugie, czy w Domu Kultury tym dwu panom działa się jakaś krzywda? Straszyły ich wilki?
      Dom Kultury jest tak samo gminny jak Urząd. Gdzie tu ma być objaw "powrotu do normalności"?

• esscort Re: Dyżur radnych powiatowych PWZ-wraca normalnoś 19.02.11, 16:44
        Gdybym był radnym, to zdecydowanie wolałbym mieć dyżur w DK lub w bibliotece niż w urzędzie. Raczej zabiegałbym o to, żeby z urzędem mnie nie kojarzono. Więc też kompletnie nie rozumiem tego powrotu do normalności.To raczej powrót do jakiegoś zadęcia. Radny powinien być wśród ludzi a nie wśród urzędników. Wiadomo, że urząd nikomu się dobrze nie kojarzy i nikt, kto nie musi, to tam raczej nie wejdzie.
        Myślę, że autor wątku chciał powiedzieć, że poprzedni radni byli niemile widziani przez poprzedniego burmistrza, a obecny burmistrz ich toleruje.
        • kmsanczia Re: Dyżur radnych powiatowych PWZ-wraca normalnoś 19.02.11, 16:58
          Ja wiem, że Dom Kultury lepiej brzmi niz urząd, ale oni tam siedzieli w małym kąciku na korytarzu, na zdezelowanym krzesełku, pośród kręcących się ludzi i dzieci przebierających się po zajęciach. Słabe miejsce na rozmowy z interesantami. ;)
          • phalena Re: Dyżur radnych powiatowych PWZ-wraca normalnoś 19.02.11, 17:13
            kmsanczia napisała:> ale oni tam siedzieli w małym k
            > ąciku na korytarzu, na zdezelowanym krzesełku,

I przez cztery lata nie umieli zorganizować sobie niczego lepszego? Krzeseł w DK brakowało? Nie potrafili się upomnieć? Toż w ostatku nawet z domu można przynieść całe krzesło.
        • phalena Re: Dyżur radnych powiatowych PWZ-wraca normalnoś 19.02.11, 17:07
          Miejsce pobytu na dyżurze, jak dla mnie, jest zupełnie obojętne. Ważne jest tylko to,
          żeby mieszkańcom wiadomo było, gdzie i kiedy mogą do radnego przyjść. Trudno
          powiedzieć, co chciał powiedzieć autor wątku. To jakiś ważny autor? Jakiś powód,
          żebyśmy się domyślali "co autor chciał powiedzieć"?
          • mikadooo Re: Dyżur radnych powiatowych PWZ-wraca normalnoś 19.02.11, 17:13
            Myslę, że autor wątku chciał założyć kolejny wątek krzyczący, że dzieje się dobrze i za tego burmistrza będzie dobrze. Ot weekendowe nadrabianie PR - nomen omen.
            • kmsanczia Re: Dyżur radnych powiatowych PWZ-wraca normalnoś 19.02.11, 18:00
              mikadooo napisał:
              > Myslę, że autor wątku chciał założyć kolejny wątek krzyczący, że
              > za tego burmistrza będzie dobrze

Też tak myślę, Jak będzie normalnie to nie trzeba będzie o tym mówić, bo będzie normalnie.
              Albo to jest próba odwrócenia uwagi od poważniejszych kwestii, którym daleko do normalności.
              • tamtamtuptup Re: PWZ-wraca normalność 20.02.11, 20:32
                kmsanczia napisała:
                > Albo to jest próba odwrócenia uwagi od poważniejszych kwestii, którym daleko do
                > normalności.
                Ostatnio główny architekt grupy TŁ z forum samorządowego a aktualnie zarząd powiatu, demonstracyjnie przestał identyfikować się z TeDe co wydaje się dalekim od normalności patrząc z perspektywy dwóch miesięcy wspólnie firmowanych rządów.
                • esscort Re: PWZ-wraca normalność 20.02.11, 20:45
                  Przestań, nawet z żoną czasem można czasem się demonstracyjnie nie identyfikować, ale potem ;) człowiekowi przechodzi
                • kmsanczia Re: PWZ-wraca normalność 20.02.11, 20:49
                  tamtamtuptup napisał:
                  > Ostatnio główny architekt grupy TŁ z forum samorządowego a aktualnie zarząd p
                  > owiatu, demonstracyjnie przestał identyfikować się z TeDe

Nie ma tak łatwo, teraz trzeba ponieść konsekwencje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka