esscort 12.04.11, 09:35 uwierzyłem w wasze zapewnienia, że korek mały, więc zwlokłem się dziś dziś bladym świtem o godz. 8 rano i postanowiłem wyruszyć do Wielkiego Miasta na południu Łomianek. Zawróciłem na wysokości Burakowa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kmsanczia Re: korek 12.04.11, 09:42 To chyba powinno być w wątku 'zdradzeni o świcie'. :D Odpowiedz Link Zgłoś
jogi42 Re: korek 12.04.11, 09:58 kmsanczia napisała: > ups Bąk ci to poszedł, czy tylko czkawka? Odpowiedz Link Zgłoś
tfoje_lom Re: korek 13.04.11, 09:08 kmsanczia napisała: > ups Ty mie tu nie upsuj. Zdradziłaś Dorotę zaraz po świcie! Potłukła się bidulka. Odpowiedz Link Zgłoś
derbeste Re: korek 12.04.11, 10:56 W innym wątku kilka osób przekonywało, że brak korka spowodowany jest wysokimi cenami paliw i spowolnieniem gospodarczym (mniej ekip budowlano-remontowych zjeżdżających do stolicy). Dzisiaj tankowałem Verva ON za 5,38 PLN więc związek korka z drogim paliwem odpada. Ja nadal uważam, że wróciła "normalność" czyli koniec urlopów zimowych (znajomi właśnie wrócili z narciarskiego urlopu z Italii) i powrót na drogi kierowców, którzy zimą nie jeżdżą z różnych względów (umiejętności, brak odśnieżonych parkingów itp.). No i zbliżające się Święta, które zawsze generują większy ruch. Odpowiedz Link Zgłoś
mmc_lomianki Zle ustawione swiatla przy Mlocinach 12.04.11, 11:02 No i te fatalnie ustawione swiatla na Mlocinach (przy budowie mostu polnocnego). Niestety - ZDM twierdzi, ze swiatla ustawia wykonawca (ci z kolei nie widza jaki korek codziennie formuje sie od strony Warszawy), do wykonawcy nie ma jak dotrzec. Moze wladza powinna sie zainteresowac ustawienem tych swiatel? Cierpimy juz kilka miesiecy i nic... Odpowiedz Link Zgłoś
stefanprawo Re: Zle ustawione swiatla przy Mlocinach 12.04.11, 11:05 hhehheh mitem jest to,że ruch się zmniejszył bo ceny paliwa skoczyły...dzisiaj korek duży aż do świateł na Młocinach i dalej aż do mostu Płn. więc nie ma reguły na korek raz jest większy a raz mniejszy i jedyną prawdą było moje objawienie,że policja kieruje rano ruchem i wtedy rzeczywiście bardziej płynnie to idzie,ale przecież to nie dowodzi,że ruch samochodowy się zmniejszył.... Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: korek 12.04.11, 11:57 :D szczęśliwi Ci, którym dane jest zawracać!!!! Ja mknęłam dalej. U nas był korek, ale w Wielkim Mieście bylo w miarę ok. Nie bardzo rozumiem tylko czemu wczoraj po 8 korka na trasie nie było. Wczoraz z Italii jeszcze nie wrócili? Czy dziś Ci, którzy z Italii wrócili na drogi wylegli? ;) Naprawdę uwierzę mężowi, że wszystko zależy od umiejętnego kierowania ruchem przez policjantów. Mężowi przeciez wierzyć trzeba, prawda? I w męża ;) Odpowiedz Link Zgłoś
s.x Re: korek 12.04.11, 14:01 Korek był dlatego, że na wysokości Heroldów przy wlocie na Wisłostradę łatali dziury - zwłaszcza jedną taką w której robotnik stał po pas. W sumie na czterech pasach które są w tym miejscu na skrajnym prawym był korek na wjeździe na Marymoncką, skrajny lewy łatanie dziur... AUta przeciskały się jedynie dwoma środkowymi, korek powodowali również CI wciskający się z drugiego prawego w Marymoncką... Odpowiedz Link Zgłoś
derbeste Re: korek 12.04.11, 14:37 > Nie bardzo rozumiem tylko czemu wczoraj po 8 korka na trasie nie było. Wczoraz > z Italii jeszcze nie wrócili? Czy dziś Ci, którzy z Italii wrócili na drogi wyl > egli? ;) Wczoraj po 8 rano stałem na Kolejowej na wysokości Wiślanej, myślę więc, że sytuacja ta podchodzi pod definicję korka. Od paru dni również Estrady się przytyka, czego jeszcze ze dwa tygodnie temu nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
amator97 Re: korek 12.04.11, 16:20 Upada także mit, że gdy ruchem przy Wóycickiego kierują policjanci, korka nie ma... Łomianki nierozłącznie wiąże się z korkiem, dla wielu korek to wręcz synonim Łomianek. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: korek 12.04.11, 19:30 Uparcie będe powtarzał. Gdzie te korki widzicie? Dzisiaj, tradycyjnie wróciłem z centrum w 25 minut a rano dojechałem w 5 minut krócej. Dojechałbym szybciej ale omijałem gestapowską łapankę na górce. Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: korek 12.04.11, 21:17 Krzysiom, jak ja Cię lubię za te "korka niewidzienie", nawet nie wiesz! Ja też nie widzę. Śpiewam, pończochę zmieniam, paznokcie maluję, i w ogóle łomiankowski korek mam w .......;) naprawdę mam inne problemy na głowie niż analizy powyższego. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: korek 13.04.11, 06:42 Wygląda na to, że nie Ty jedna tak robisz:) Widziałem kiedyś za kierownicą dziewczę, które przy Brukowej jadło słodką bułkę popijając jogurtem a przed Wójcickiego zaczęło sobie robić oko.:) Ta to czasu nie marnowała! Odpowiedz Link Zgłoś
tfoje_lom Re: korek 13.04.11, 09:17 krzysiom1 napisał: > Uparcie będe powtarzał. Gdzie te korki widzicie? > Dzisiaj, tradycyjnie wróciłem z centrum w 25 minut a rano dojechałem w 5 minut > krócej. > Dojechałbym szybciej ale omijałem gestapowską łapankę na górce. Mój ojciec jest Policjantem. Ty jesteś najgorszym kawałkiem ścierwa, jaki kiedykolwiek tu pisał. Porównanie Policji do gestapo to nie tylko obraza, ale zachowanie pachnące kryminałem. Męska dzi..a!!! Odpowiedz Link Zgłoś
niecugow Re: korek 13.04.11, 15:38 > Mój ojciec jest Policjantem. Ty jesteś najgorszym kawałkiem ścierwa, jaki kiedy > kolwiek tu pisał. Porównanie Policji do gestapo to nie tylko obraza, ale zachow > anie pachnące kryminałem. Męska dzi..a!!! oj Kaśka, Kaśka tego się nie spodziewałem Odpowiedz Link Zgłoś
tfoje_lom Re: korek 13.04.11, 16:39 Pudło, ta Kaśka, a Ty zdecyduj wreszcie, jesteś ona czy on, może ono? Odpowiedz Link Zgłoś
tfoje_lom Re: korek 13.04.11, 17:31 Powiem Ci ono, że masz chyba manię prześladowczą. Nigdy nie pracowałem i nie będę pracował ws UM. Nie bawią mnie realia z ula, czy DĄBrowy. Idź do specjalisty, pomoże Ci określić płeć. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: korek 12.04.11, 19:34 i_bella napisała: > :D > szczęśliwi Ci, którym dane jest zawracać!!!! > Ja mknęłam dalej. U nas był korek, ale w Wielkim Mieście bylo w miarę ok. > Nie bardzo rozumiem tylko czemu wczoraj po 8 korka na trasie nie było. Wczoraz > z Italii jeszcze nie wrócili? Czy dziś Ci, którzy z Italii wrócili na drogi wyl > egli? ;) > Naprawdę uwierzę mężowi, że wszystko zależy od umiejętnego kierowania ruchem pr > zez policjantów. Mężowi przeciez wierzyć trzeba, prawda? I w męża ;) Przed Mostem Północnym coś wykopywano. Zamknięto jeden z dwu pasów. Przejezdność minimalna , a korek do Łomianek. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.alex Re: korek 13.04.11, 09:09 Byłam wczoraj w ciągu dnia w Błoniu. Jechałam przez Ożarów. O godzinie 13 korek na trasie poznańskiej stanął na wysokości Bronisz i ciągnął się aż do Błonia. A może dalej nawet, ale tego już nie sprawdziłam. Do miasta nie dało się wjechać i nie dało się wyjechać. Kilometry tirów blokowały każdą uliczkę dojazdową do trasy poznańskiej no i samą trasę. Mega korek - nasz łomiankowski piątkowo-wakacyjny to pikuś przy tym co tam się dzieje w tygodniu w środku dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
ksfilipek Re: korek 13.04.11, 09:55 Wczorajo 8ej korka nie było, bo mój mąż nie jechal :) (zawsze wyjezdza o 8ej), ale odwoził teściową i jechał o 7ej i był ogromniasty korek :) Odpowiedz Link Zgłoś