Dodaj do ulubionych

opinie motoryzacjyjne usług dla naszych aut

12.04.11, 10:39
Witam założyłem ten temat w celu rozeznania i tworzenia opinii na temat usług motoryzacyjnych na terenie łomianek i okolic . Sam niejednokrotnie nie byłem zadowolony z usług związanych z moim autkiem dlatego własnie licze na to że bedziemy wspólnie polecać lub odradzać usługi w danych miejsach (mechanicy,elektrycy,myjnie , blacharze lakiernicy itp.)aby każdy mógł zadbać o swój samochód w miejscu gdzie nie zostanie oszukany lub gdzie odbywa sie tzw. "fuszerka "
Odradzajcie lub polecajcie usługodawców.
Obserwuj wątek
    • kunene ASO Citroen 12.04.11, 11:19
      Mam mieszane uczucia. Z jednej strony nie spotkałem się tam z żadnymi nieprzyjemnościami czy gburowatością, z drugiej strony przy kilku drobnych sprawach wykazali się ignorancją, ot choćby to, że wmawiali mi ile oleju wchodzi do mojego samochodu, chociaż instrukcja mówiła o prawie 1 litrze więcej. Nie wspomnę o "kosmicznych" cenach przeglądów...
      • przmemko Re: ASO Citroen 12.04.11, 22:03
        kunene napisał:

> Mam mieszane uczucia. Z jednej strony nie spotkałem się tam z żadnymi nieprzyje
        > mnościami czy gburowatością, z drugiej strony przy kilku drobnych sprawach wyka
        > zali się ignorancją, ot choćby to, że wmawiali mi ile oleju wchodzi do mojego s
        > amochodu, chociaż instrukcja mówiła o prawie 1 litrze więcej. Nie wspomnę o "ko
        > smicznych" cenach przeglądów...
        Wiesz jak jest to dobrze że chcieli ci chociaż olej wymienić bo często jest tak że tylko stawiają "ptaszka" przy wymianie oleju i nic nie robią radze też zwrócić uwage na klocki i tarcze hamulcowe też często "zapominają ?" wymienić na nowe lub wogóle wymienić (Ogólnie serwisy) Dzieki za opinie Pozdrawiam

• lomark1 Re: ASO Citroen 13.04.11, 00:03
        robiłem u nich w zeszłym roku przegląd. Zapłaciłem ok. 1tys PLN. Nie ustawili nawet km do następnego przeglądu. Zwykle gdy wyjezdza sie po przegladzie to "poprawiony" jest reczny,. Podciagniete sprzeglo, itd. a po przeglądzie u nich....nic! Więcej tam nie pojadę.
    • ftalowa Re: opinie motoryzacjyjne usług dla naszych aut 12.04.11, 22:22
      Od kilkudziesięciu lat jeżdzę francuzami. I od kilkunastu lat korzytam z serwisu w Sadowej, przy ulicy Kwiatowej. Numeru nie pamiętam. i wiem,m że Pan Darek Sternicki wysokiej klasy fachowcem jest. Nidgy mnie nie zawiedli. Zawsze zrobili dobrze i za przyzwoite pieniądze. Mimo, że mój stary wysłużony Citroen ma już za sobą lata swietności, to Darek zawsze doprowadzi go do kultury. i wciąż jeżdzę tym starociem, bo go kocham.
      Natomiast jeśli chodzi o blacharkę, to tylko Marek Sawicki w Sadowej. Ten facet robi cuda z niczego. Nie jest najtańszy, ale warto zapłacić za jakośc. Moja cytrynka ma 23 lata, ale wygląda jak nowa. Właśnie dzięki Markowi.
      • dr_sztrosmajer1 Re: opinie motoryzacjyjne usług dla naszych aut 12.04.11, 22:37
        RoCar, to warsztat na bielanach prowadzony przez rodowitego mieszkańca Łomianek. Mechanika i blacharstwo-lakiernictwo. Istnieje "od zawsze" i od zawsze ma wielu zadowolonych klientów. Ceny umiarkowane, park masszynowy na wysokom poziomie (komputery i inne pierdoły), a właściciel ma pojęcie i potrafi doradzić w każdej sprawie. Polecam.
      • arturlomianki Re: opinie motoryzacjyjne usług dla naszych aut 15.04.11, 11:12
        Nie zgodzę się z tą opinią w peugeot-cie nie potrafią nawet paska klinowego porządnie założyć by nie spadł (5 razy mi zakładali i spadał po przejechaniu 3-13 km, twierdząc że coś było krzywe w aucie, że auto było bite, że to, że tamto - a w serwisie na Bemowie założyli mi to od ręki i śmieli się tylko z warsztatu na Sadowej) - drugą wadą jest to że nie dbają o klienta.

Zaletą jest cena - robią tanio i byle jak. Jest to dobry serwis na wymianę oleju czy klocków - nie do poważniejszych rzeczy. Np elektryki nie robią jak coś się zepsuje (kiedyś popsuł mi się włącznik świateł STOP) a na Bemowie mieli elektryka i robią wszystko kompleksowo co znacznie skraca czas "bez samochodu".

Polecam warsztat na Bemowie ul. Wrocławska 4 - robią dość drogo ale bardzo dobrze.
        • jerzes Re: opinie motoryzacjyjne usług dla naszych aut 17.04.11, 21:29
          jesli chodzi o gaz - to chodza slabe opinie o kolesiu z Łomianki - majowa.
          ale ja bylem zadowolony z montazu - i serwisu. ale moze mialem farta

w łomiankach nie polecil bym serwisu na rolniczej , miej wiecej po drogiej stronie od Koss-remo
          znajomy zmienial rozrzad. zaplacil z 900zl . kupil moj inny znajomy - i okazalo sie ze pasek stary - i nie wymieniany. na szczescie byla faktura - i pojechali do typow pogadac ...

obecnie na przeglad wpadlem na wółczyńska ( przy rozwidleniu - nowa stacja konroli pojazdow ) - a obok serwis . nowy serwis - wiec kolejki brak - przeglad i wymiana kol od razu. cey przystepne ( pewnie na rozruchu ...potem kto wie )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka