Dodaj do ulubionych

Informacja ze strony urzędu.

29.08.11, 22:43
Komunikaty » Posiedzenie Komisji Rady Miejskiej

Informuję, że dniu 30 sierpnia 2011 r. (wtorek) o godzinie 17.00 w sali nr 5 Urzędu Miejskiego w Łomiankach przy ul. Warszawskiej 115 odbędzie się wspólne posiedzenie Komisji Rady Miejskiej w Łomiankach.

Temat posiedzenia:
1. Sytuacja finansowa gminy Łomianki
Obserwuj wątek
    • wardecka78 obligacje?! 29.08.11, 22:52
      a co to?
      Pszczółkowskiego obligacje byly beee a Dąbrowskiego bedą cacy?

tyle sie naszczekali o obligacjach a teraz sami chca emitować?
      Na pensje im nie starcza?
      • apart36 Re: obligacje?! 29.08.11, 23:00
        no co Ty wardecka zabrakło im na inwestycje, przecież widać ile ulic się robi, wszystko rozkopane ależ to wspaniała władza. Ach i ta woda i kanalizacja nie słyszałeś ostatnio jak spec wicek rusio się chwalił ile to rury układają.
      • mazowianka Re: obligacje?! 29.08.11, 23:01
        Ja się na tę komisję wybieram i mam nadzieję że burmistrz Dąbrowski osobiście nam wytłumaczy bez wysługiwania się wice burmistrzami co się takiego przez 8 miesięcy wydarzyło że jest potrzeba wydania nowych obligacji?
        • krzad Re: obligacje?! 30.08.11, 08:46
          Może coś na działania zapobiegajace kolejnym podtopieniom Sadowej skapnie?
        • swojak_net Re: obligacje?! 30.08.11, 14:19
          mazowianka napisała:

> Ja się na tę komisję wybieram i mam nadzieję że burmistrz Dąbrowski osobiście n
          > am wytłumaczy bez wysługiwania się wice burmistrzami co się takiego przez 8 mie
          > sięcy wydarzyło że jest potrzeba wydania nowych obligacji?

Z dokumentu na lomianki info wynika,że większość z 12 mln będzie szło na przejedzenie.
          Wspomieli o dietach radnych, a nie wspomnieli ile kosztują nowe nominacje personalne podjęte przez "świętoszków moliera" .Mimo zakrojonych na wielką skale restrukturyzacji i oszczędności taka dziura w sakwie? Obciach.
          Jeżeli nie potrawią gospodarować ponad 80 mln niech zrezygnują w posadek.
          • brycezion Re: obligacje?! 30.08.11, 16:33
            Byłem przeciwny obligacjom za Pszczółkowskiego. Teraz też nie zmieniam zdania.
    • swojak_net Re: Informacja ze strony urzędu. 30.08.11, 09:24
      mazowianka napisała:

> Komunikaty » Posiedzenie Komisji Rady Miejskiej
      >
      > Informuję, że dniu 30 sierpnia 2011 r. (wtorek) o godzinie 17.00 w sali nr 5 Ur
      > zędu Miejskiego w Łomiankach przy ul. Warszawskiej 115 odbędzie się wspólne pos
      > iedzenie Komisji Rady Miejskiej w Łomiankach.
      >
      > Temat posiedzenia:
      > 1. Sytuacja finansowa gminy Łomianki
      • stefanprawo Re: Informacja ze strony urzędu. 30.08.11, 13:19
        Moim zdaniem urzędnicy gminni zarabiają za dużo. Oszczędności ( nawet symboliczne) władza powinna rozpocząć od siebie...powinni dać sygnał...Przecież Burmistrz Dąbrowski i wice Burmistrzowie jak na polskie warunki dostają duże pensje (płacone między innymi z naszych podatków) Potem trzeba moim zdaniem zrobić restrukturyzacje ZWiK i innych komórek i może będzie lepiej...TWARDZIEL jest potrzebny...
        • dr_sztrosmajer1 Re: Informacja ze strony urzędu. 30.08.11, 23:42
          W ramach tych, szeroko posuniętych oszczędności, został zatrudniony nowy dyrektor domu kultury. Dostał angaż o ponad 40% wyższy od poprzedniej pani dyrektor. Nie wspomnę już o tym, co do niedawna o nim mówili jego obecni pracodawcy. Takie tam 36 tys. rocznie, na samej różnicy, w wysokości dyrektorskiego uposażenia. Może w ramach kontraktu będzie śpiewał na sesjach rady, albo do snu, dziewczynkom z okładki gazety łomiankowskiej (tym prezentującym czerwony pasek na świadectwie)?
          • brycezion Re: Informacja ze strony urzędu. 31.08.11, 00:48
            Wzrost uposażenia nowego dyr. DK o 36 tys zł, to jeszcze nie wszystko.
            Zachwyty nad uzyskaniem dotacji UE na rozbudowę DK będą trochę cichsze, gdy dowiecie się, że w przyszłym roku ZGODNIE Z WARUNKAMI DOTACJI trzeba będzie zatrudnić w DK dodatkowo 6 osób.
            6 osób x 2000 brutto x 12 m-cy = 144 tysiące w 2012 roku.
            • phalena Re: Informacja ze strony urzędu. 31.08.11, 08:07
              brycezion napisał:> > Zachwyty nad uzyskaniem dotacji UE na rozbudowę DK będą trochę cichsze, gdy dow
              > iecie się, że w przyszłym roku ZGODNIE Z WARUNKAMI DOTACJI trzeba będzie zatrud
              > nić w DK dodatkowo 6 osób.

W większym domu - większa obsada. To chyba zrozumiałe? Każda taka dotacja narzuca swoje warunki.

• dr_sztrosmajer1 Re: Informacja ze strony urzędu. 31.08.11, 09:38
                Brycezion nie widzi potrzeby inwestowania w kulturę. Daje czasami na to dowody, tu na forum.
                • brycezion Re: Dr_sztrosmajer1 31.08.11, 10:07
                  Jeszcze wczoraj oburzałeś się na wzrost uposażenia dyrektora DK. Ale dodatkowe 6 etatów Tobie nie przeszkadza.
                  Uważam, że trzeba umieć oceniać co jest ważniejsze dla ludzi. Zdrowie przede wszystkim. Wod-kan. to podstawowy warunek higieny i zdrowia.
                  Trzeba było spojrzeć na wyniki ankiety Lomianki.info : "Jak często ludzie korzystają z DK".
                  • phalena Re: Dr_sztrosmajer1 31.08.11, 10:30
                    brycezion napisał: >> Jeszcze wczoraj oburzałeś się na wzrost uposażenia dyrektora DK. Ale dodatkowe
                    > 6 etatów Tobie nie przeszkadza.
                    > Uważam, że trzeba umieć oceniać co jest ważniejsze dla ludzi. Zdrowie przede ws
                    > zystkim.

Też tak uważam, że trzeba oceniać co jest ważniejsze. Kultura - moim zdaniem - idzie nawet przed zdrowiem.
                    Porównajmy koszty zatrudnienia dodatkowego personelu w domu kultury z kosztami zatrudnienia dodatkowego mecenasa w urzędzie przez wiele miesięcy.
                    Zobaczmy, że w początkach kadencji pod hasłem oszczędności pozwalniano sprzątaczki. Czy czystość nie jest warunkiem higieny i zdrowia?
                    Oszczędność na sprzątaczkach mieści się - ile razy? w podwyżce pensji dla dyrektora?
                  • dr_sztrosmajer1 Re: Dr_sztrosmajer1 31.08.11, 10:35
                    Tak, jestem szczerze oburzony z powodu nominacji na dyrektora domu kultury człowieka, który w lwiej części jest odpowiedzialny za nędzną strukturę kanalizacji w Łomiankach. To przez niego Łomianki bezpowrotnie straciły jakże ważne 8 lat. Zahamował rozwój i wprowadził miasto w długoletni letarg. Dodatkowo dostaje o ponad 40% wyższą pensję od p. Mikruty, która tak naprawdę ten dom kultury stworzyła. Co do wynagrodzeń za dodatkowe etaty, to jestem za. Dlatego, że dodatkowe osoby, będą wnosiły "wartość dodaną" w postaci rozszerzenia ofertu domu kultury. Natomiast wywindowanie wynagrodzenia łomiankowskiemu dewastatorowi, tylko po to, żeby odsunąć go od JG, jest niesłuszne, niemoralne i kretyńskie! Tak, KRETYŃSKIE!!!
                    • brycezion Re: Phalena 31.08.11, 11:51
                      Koszty sprzątaczek można będzie porównać po pół roku, czy własne czy na zlecenie. Do tego trzeba dodać koszty środków czyszczących.
                      • brycezion Re: Dr_sztrosmajer1 31.08.11, 12:00
                        "Wartość dodana"...dobre sobie. A przeczytałeś starą ankietę Lomianki.info pt. "Jak często chodzisz do DK" ?
                        Kwiatek do kożucha. Potrzebne są wod-kan. i porządne drogi, a o kulturę mieszkańców już się nie martwcie.
                      • phalena Re: Phalena 31.08.11, 12:27
                        Oooo, rzeczywiście? Do sprzątania potrzebne są środki czystości? Odkrywcze, naprawdę odkrywcze.
                        • neptun666 brycezion 31.08.11, 12:49
                          brycek daj sobie spokój z obroną obecnych niedolnych władz.
                          Jak nie wiesz to zapytaj żonę czy do sprzątania używa środków czyszczących bo sprzątaczki
                          używały ich na pewno i podejrzewam że firma sprzątająca też będzie ich używać.
                          Chyba że w ramach oszczędności powierzchnie płaskie ( tak to się nazywa) będą zmywać używając własnych języków:)
                        • dr_sztrosmajer1 Re: Brycezion 31.08.11, 12:54
                          A może sprzedamy ICDS? Po co nam jakiś basen i boiska? Część sportowo-rekreacyjną "pod młotek" i będzie kasa na rurę. Dom kultury też sprzedajmy, może na jakąś luksusową konkurencję dla villa rosy. Zlikwidujmy jakiekolwiek wydatki bieżące na place zabaw, zieleń miejską itp. Rura rura uber alles. No i jeszcze parę tysi na kolejną bitwę zostanie. Może nawet na kaplicę w UM?
                          • brycezion Re: Dr_sztrosmajer1 31.08.11, 14:38
                            Zdecyduj się. Czy podoba Ci się ICDS, czy nie podoba Ci się Sokołowski, który go zbudował.
                            • brycezion Re: Phalena 31.08.11, 14:41
                              Sprawdź, ile wydaje się w dziale "administracji" na różne środki czystości.
                              • brycezion Re: Neptun666 31.08.11, 14:44
                                Czy bronię obecnych władz ? Sprawdź co napisałem w sprawie nowych obligacji.
                                • neptun666 brycezion 31.08.11, 14:52
                                  Już kto jak kto, ale Ty powinieneś wiedzieć najlepiej że ICDSu nie budował Sokołowski tylko
                                  firma " MITEXS"
                                  Jak dobrze zrozumiałem Tobie wybór Sokołowskiego na Dyrektora Domu Kultury bardzo się podoba, prawda.
                                  A czasem nie potrzebuje Sokołowski jakiegoś doradcy? zapytaj?
                              • phalena Re: Phalena 31.08.11, 16:23
                                Czy powinnam to jeszcze przeliczyć na kilometry sieci wodociągowej? Czy Ty poważny jesteś?
                                • brycezion Re: Phalena 31.08.11, 19:15
                                  Oszczędności trzeba szukać wszędzie. Koszty pracownicze są tak duże, że firmy wolą zatrudniać ludzi, którzy mają zgłoszoną działalność gospodarczą, niż na etat. Odpada wtedy płacenie za ZUS itp.
                                  Naucz się Phalena elementarza prowadzenia firmy.
                                  A czy zlecenie firmom zewnętrznym sprzątania opłaci się, będzie wiadome za pół roku. Wtedy policz.
                                  Na razie jest to durna pyskówka, nic więcej. Żal wam porażki w wyborach.
                                  • brycezion Re: Neptun666 31.08.11, 19:23
                                    Bardzo Ci dziękuję, że oświeciłeś mnie kto budował ICDS.
                                    Czy Sokołowski będzie dobrym dyrektorem ICDS, nie wiem. Może się na to stanowisko nadaje, zważywszy na wykształcenie muzyczne, bo na burmistrza - nie.
                                    W każdym razie nie lubię tępić ludzi za to, że coś im nie wyszło. Umiejętność zarządzania polega na dopasowaniu każdego do odpowiedniego stanowiska. Jak w łamigłówce.
                                  • brycezion Re: Neptun666 31.08.11, 19:26
                                    Bardzo Ci dziękuję, że oświeciłeś mnie kto budował ICDS.
                                    Czy Sokołowski będzie dobrym dyrektorem ICDS, nie wiem. Może się na to stanowisko nadaje, zważywszy na wykształcenie muzyczne, bo na burmistrza - nie.
                                    W każdym razie nie można w czambuł i na wieki tępić ludzi za to, że coś im nie wyszło. Umiejętność zarządzania polega na dopasowaniu każdego do odpowiedniego stanowiska. Jak w łamigłówce.
                                  • phalena Re: Brycezion 31.08.11, 19:47
                                    Chciałabym od razu i poważnie wyjaśnić: w Łomiankach mieszkam krótko, zamieszkałam tu
                                    na początku 2008 roku. Nie brałam udziału w tutejszych wyborach, nie należę do żadnej grupy, i nie dotyczy mnie żadna porażka do żałowania. Wypowiadam tylko rozmaite swoje spostrzeżenia. Zaś poprzednio mówiliśmy o kosztach środków czystości, a nie o kosztach pracowniczych, działalności gospodarczej ani o ZUSie itp.
                                    Więc nie pleć, kolego i nie pouczaj, zwłaszcza gdy sam nie zrozumiałeś, o czym się mówi. Żegnam ozięble.
                                    • brycezion Re: Phalena 31.08.11, 20:15
                                      Widać, że jesteś "nowa". Po 20 latach zorientujesz się w miejscowych "układach".
                                      I nie jestem Twoim kolegą.
                                      • phalena Re: Brycezion 31.08.11, 20:34
                                        Zdaje się, że bardzo łatwo wprawiasz się w stan irytacji. Tak czy owak, nie pleć. Układy mnie interesują. Żegnam podwójnie ozięble.
                                        • neptun6666 Re: Brycezion 31.08.11, 21:10
                                          Ta , jesteś nowa? Zdaje się że brycek dał sobie znów kilo kitu ,,wcisnąć,,.
    • kokoszka30 Re: Informacja ze strony urzędu. 25.05.20, 15:52
      W niektórych sytuacjach, odzyskanie środków z obligacji, to wymagająca i ciężka kwestia. Nie zawsze można działać w sposób sprawdzony i ufać osobom, które je kupują. Jeśli jesteś właśnie w takiej sytuacji i nie wiesz co zrobić dalej z tym tematem, to koniecznie zajrzyj na stronę ktmh.pl/odzyskiwanie-srodkow-z-obligacji-procedura-pozywania-emitenta/ gdzie opisano jak postępować, niemal krok po kroku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka