Dodaj do ulubionych

Tylko szczerze - który Burmistrz lepszy?????

07.09.11, 14:23
A teraz tak na spokojnie!! proszę się zastanowić i podać odpowiedź- tylko proszę o szczere przemyślenie!!!!

Poprzedni był lepszy, czy obecny robi więcej i lepiej?
Który był/jest skuteczniejszy?
Który szybciej reagował/reaguje???

Nie chodzi mi tutaj o zachowanie, czy to jak traktuje ludzi, którzy go wybrali. Chodzi bardziej, który robił/robi więcej pożytecznych rzeczy, więcej mądrych decyzji i w ogóle, czy coś robił/robi???

Ja jestem młodą osobą (mam 26 lat), ale jestem w szoku szczerze mówiąc co się teraz u nas dzieje!!!!
Dużo psioczenia i żali było na "Pszczołę", gadania jaki on zły i mało gospodarny, a od prawie roku mamy nowego. Czym się nam zasłużył? Może jeszcze nie minęło dużo czasu, aby coś zrobić konkretnego, ale każdy swoje widzi. Chociaż by jak działa urząd i w ogóle całe miasto, jak wyglądają drogi, szkoły itd...

ja tak patrze na to wszystko i wydaje mi się, że tutaj się NIC nie dzieje!!!!
Czy tylko mi się tak wydaje??
czy TD jest prawdziwym gospodarzem i czy wie co robić/co robi??
Czy tylko mi się wydaje, że nasze miasto stanęło w miejscu??
Dobrze, że jest tutaj sporo młodych ludzi, bo tak pewnie było by ciemno, szaro i cicho...
Obserwuj wątek
    • sindaco2006 Więcej optymizmu! 07.09.11, 15:27
      szu123szu123 napisał:

> A teraz tak na spokojnie!! proszę się zastanowić i podać odpowiedź- tylko prosz
      > ę o szczere przemyślenie!!!!
      >
      > Poprzedni był lepszy, czy obecny robi więcej i lepiej?
      > Który był/jest skuteczniejszy?
      > Który szybciej reagował/reaguje???
      >
      > Nie chodzi mi tutaj o zachowanie, czy to jak traktuje ludzi, którzy go wybrali.
      > Chodzi bardziej, który robił/robi więcej pożytecznych rzeczy, więcej mądrych d
      > ecyzji i w ogóle, czy coś robił/robi???
      >
      > Ja jestem młodą osobą (mam 26 lat), ale jestem w szoku szczerze mówiąc co się t
      > eraz u nas dzieje!!!!
      > Dużo psioczenia i żali było na "Pszczołę", gadania jaki on zły i mało gospodarn
      > y, a od prawie roku mamy nowego. Czym się nam zasłużył? Może jeszcze nie minęło
      > dużo czasu, aby coś zrobić konkretnego, ale każdy swoje widzi. Chociaż by jak
      > działa urząd i w ogóle całe miasto, jak wyglądają drogi, szkoły itd...
      >
      > ja tak patrze na to wszystko i wydaje mi się, że tutaj się NIC nie dzieje!!!!
      > Czy tylko mi się tak wydaje??
      > czy TD jest prawdziwym gospodarzem i czy wie co robić/co robi??
      > Czy tylko mi się wydaje, że nasze miasto stanęło w miejscu??
      > Dobrze, że jest tutaj sporo młodych ludzi, bo tak pewnie było by ciemno, szaro
      > i cicho...

------------------------------------------------

Trochę popadasz w panikę Kolego sympatyczny. Jak możesz pisać, że nic się nie dzieje?

1. Udało się wydrylować budżet z kilkuset tysięcy na kilka etatów – prawnicy, dyrektorzy, naczelnicy, sekretarze itp.,
      2. W UM wystawiono złotą księgę,
      3. Udało się obsadzić na stanowisku dyrektora Domu Kultury wybitnie zasłużonego dla Łomianek pana Sokołowskiego. Udało się na ten cel wygospodarować pensję z czterema zerami,
      4. Udało się usunąć dawnego dyrektora ICDS i zastąpić go nowym, który "restrukturyzuje" ICDS. "Restrukturyzacja" dobiega końca. Udało się wynająć fitnes za parę złotych i zagospodarować wszystkie środki budżetu ICDS. Dzięki temu "restrukturyzacja" potrwa jeszcze miesiąc. No, góra dwa...
      5. Udało się "zrestrukturyzować" Zarząd ZWiK poprzez powołanie na przewodniczącego rady nadzorczej fachowca od... soków,
      6. Udało się ułożyć 120 mb kanalizacji,
      7. Udało się zorganizować kościelną imprezę z okazji dnia dziecka za kilkadziesiąt tysięcy,
      8. Udało włodarzom polecieć za gminne pieniądze do Francji,
      9. Udało się Gminie zachować w stanie nietkniętym blisko 90% dziur,
      10. Udało się prawie całkowicie zlikwidować inwestycje drogowe,
      11. Udało się podnieść cenę biletów KMŁ,
      12. Udało się zlikwidować ulgi w przedszkolach dla wielodzietnych rodzin,
      13. Udało się opłacić wyjazd córki urzędniczki na wakacje z dziećmi,

Być może nawet uda się zadłużyć miasto na 12 milionów...

Pytasz, który burmistrz lepszy? No, sam nie wiem, ale więcej optymizmu!
    • kowalski_lomiankowski Re: Tylko szczerze - który Burmistrz lepszy????? 07.09.11, 15:44
      szu123szu123 napisał: > A teraz tak na spokojnie!! proszę się zastanowić i podać odpowiedź- tylko proszę o szczere przemyślenie!!!!

O czym Ty w ogóle mówisz, chłopie? Już sam pomysł porównywania TeDe do burmistrza Pszczółkowskiego jest niepoważny. Chyba widzisz, jak miasto wygląda. Jak wyglądają drogi - niedługo nie będzie ich widać spod dziur. Konkret... i zdrowaśki. Jakość... i bylejakość. Poziom... i przepaść. Daj spokój.
    • dzn30 nie nazywajmy... 07.09.11, 16:35
      ...traźniejszego szamba perfumerią jak by to powiedział obecnego wlodarza wzór - Tadusz Rydzyk
      • stefanprawo z oceną poczekajmy... 07.09.11, 18:08
        Z oceną poczekajmy do końca kadencji P.Dąbrowskiego wtedy będziemy mogli ocenić dokonania obu Panów ( Pszczółkowskiego i Dąbrowskiego) i je porównać. Porównanie teraz było by niemiarodajne więc nie ma sensu.
        Oczywiście na tym etapie można chwalić lub krytykować Burmistrza za to co zrobił i za to czego nie zrobił...
        Dotychczas nie pochwalam:
        1. wyłożenia księgi w świeckim urzędzie
        2. za wolne łatanie dziur
        3. pokaz kontrowersyjnego filmu pt. "Mgła"
        4. położenie małej ilości mb rury kanalizacyjnej i wodociągowej
        5. sposób uchwalania miejscowych planów zagospodarowania przestrzennego
        6. brak odpowiedzi burmistrza na niektóre wnioski,zapytania
        7. zmianę strony internetowej
        8. wysokich zarobków urzędników gminnych w obliczu kryzysu finansów
        etc etc

Pochwalam:
        1. działania w sprawie modernizacji szkoły
        2 rekonstrukcję szarży
        ......
        dopisujcie te pozytywne i negatywne waszym zdaniem działania lub zaniechania...
        ,ale i tak stoję na stanowisku,że podsumujemy P.Dąbrowskiego w dniu wyborów wtedy my wyborcy stwierdzimy czy zrobił on więcej dobrego czy złego dla gminy...(oby były same pozytywne odczucia) a teraz myślę,że na porównania jest za wcześnie.
        • neptun6666 Re: z oceną poczekajmy... 07.09.11, 20:03
          Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził.
          Dzięki Bogu wypierniczono największych partaczy z ICDS.
          Urealniono budżet, przypomnijmy ,,kosmiczny,, przedwyborczy budżet Wiesława.
          Kończy się remont i rozbudowa D.K.
          Łatano dziury mimo wydrenowanej przed wyborami kasy miejskiej.
          Wprowadza się normalność w stosunkach Urząd - Obywatel. A przypomnijmy jest to dopiero 9 miesiąc pracy T.D i zmagania się z nieprzyjaznym zapleczem Pszczoły w U.M.
          • tabit Re: z oceną poczekajmy... 07.09.11, 20:50
            najważniejsze że odstawił o żłoba wszystkich smouwielbiających się debili, kretynów koloru różowo-czerwonego
            • dendrolog666 Re: z oceną poczekajmy... 07.09.11, 20:53
              coś więcej Tabit, może nie tylko kolory, bo nie łapię. Powaga.
            • przyjaciel_siara Re: z oceną poczekajmy... 07.09.11, 21:18
              tabit napisał:

najważniejsze że odstawił o żłoba wszystkich smouwielbiających się debili, kretynów koloru różowo-czerwonego

Racja! Zostało jeszcze kilku idiotów koloru zielono-żółtego! Jeśli się zaufa tym niebiesko-białym to istnieje realne ryzyko, że ci brązowo-pomarańczowi zrobią nas na szaro...

"Reservoir Dogs" - Quentina Tarantino :)

Wasz Przyjaciel Siara
              • dr_sztrosmajer1 Re: z oceną poczekajmy... 07.09.11, 21:28
                A na koniec przyjdzie gajowy i wyp...rosi całe to towarzystwo z lasu.
              • tabit Re: z oceną poczekajmy... 07.09.11, 23:13
                dobrze wiesz przyjacielu o co chodzi
    • cnz66 Odowiedź jest prosta- szczera 07.09.11, 22:18
      Na pytanie który burmistrz jest lepszy odpowiedź padła w dniu wyborów. O 120 głosów Dąbrowski!
      • dzn30 Re: Odowiedź jest prosta- szczera 07.09.11, 22:27
        no własnie 120 głosów

przytłaczajace zwycięstwo:P

czym wy się chwalicie?!
        • tabit Re: Odowiedź jest prosta- szczera 07.09.11, 23:14
          dzn30 napisał:

> no własnie 120 głosów
          >
          > przytłaczajace zwycięstwo:P
          >
          > czym wy się chwalicie?!

że zostaliście wykopani 120 głosami
          • dzn30 Re: Odowiedź jest prosta- szczera 07.09.11, 23:24
            ja?

ja tu zabijam czas
            mam gdzies przepychanki partyjne

ale mi jako mieszkancowi wstyd jest przed znajomymi z Wrocławia ze mamy takie coś na stanowiskach

bo ani to lepsze
            ani reprezentatywne
            a do tego niewygadane!

• tabit Re: Odowiedź jest prosta- szczera 07.09.11, 23:33
              dzn30 napisał:

> ja?
              >
              > ja tu zabijam czas
              > mam gdzies przepychanki partyjne
              >
              > ale mi jako mieszkancowi wstyd jest przed znajomymi z Wrocławia ze mamy takie c
              > oś na stanowiskach
              >
              > bo ani to lepsze
              > ani reprezentatywne
              > a do tego niewygadane!
              >
              kogo obchodzą twoi znajomi z Wrocławia
              • dzn30 Re: Odowiedź jest prosta- szczera 07.09.11, 23:38
                głupia odpowiedz tabit

za to przednie sie bawimy ogladajac sesje na lomianki.info

zgadnij ktore momenty sa najbardziej smieszne

na tyle czasami śmieszne, że żenujące jak to nie potrafi się sklecić sensownego zdania do kupy

• dr_sztrosmajer1 Re: Odowiedź jest prosta- szczera 07.09.11, 22:47
        cnz66 napisał:

> Na pytanie który burmistrz jest lepszy odpowiedź padła w dniu wyborów. O 120 gł
        > osów Dąbrowski!

Nie do końca rozumiesz istotę wyborów. Wybrano komandosa, który dużo obiecał, a jeszcze więcej nakłamał. Stąd ten wynik. Ocenę pracy na stanowisku, TD dopiero otrzyma od swoich wyborców. O to bądź spokojny. Na pewno będzie celująca. Wceują i odstrzelą.
        • tabit Re: Odowiedź jest prosta- szczera 07.09.11, 23:18
          dr_sztrosmajer1 napisał:

> cnz66 napisał:
          >
          > > Na pytanie który burmistrz jest lepszy odpowiedź padła w dniu wyborów. O
          > 120 gł
          > > osów Dąbrowski!
          >
          > Nie do końca rozumiesz istotę wyborów. Wybrano komandosa, który dużo obiecał, a
          > jeszcze więcej nakłamał. Stąd ten wynik. Ocenę pracy na stanowisku, TD dopiero
          > otrzyma od swoich wyborców. O to bądź spokojny. Na pewno będzie celująca. Wceu
          > ją i odstrzelą.

komandosów to miałeś doktorku od czasu burmistrza Jeziorskiego, zarówno TD jak i vice są swoje łomiankowskie chłopaki
          • neptun666 do papirusa 08.09.11, 00:03
            komandosów to miałeś doktorku od czasu burmistrza Jeziorskiego, zarówno TD jak
            > i vice są swoje łomiankowskie chłopaki

Czym się Piotrek chwalisz, pogubiliście się chłopaki i gdzie się nie obrócę to wstyd że
            mieszkam w Łomiankach.
            Jeszcze poczekamy zobaczymy wybory już niedługo, więc weż się do roboty, zapomniałem
            od czego Ty jesteś wice?, a od oświaty to zrób coś dobrego dla wszystkich i uważaj żeby
            na rekonstrukcji bitwy koń cię nie poniósł do innej gminy:) szkoda by było tak dobrego i zdolnego łomiankowskiego chłopaka:)) pilnuj komandosa bo bez niego jesteś nikim i wrócisz do kabli, chyba że Krystecki odda ci mandat.
            • dzn30 Re: do papirusa 08.09.11, 00:12
              ejj od razu do kabli!

niech lepiej doradzi jaki krem na spekana skóre na łokciach w oriflejmie wybrac - podobno był w tym dobry!
              • jeser Re: szczerze 08.09.11, 01:27
                stefanprawo napisał:
                > ......
                > dopisujcie te pozytywne i negatywne waszym zdaniem działania lub zaniechania...
                > ,ale
                > e.

Wczoraj byłem na tzw. odbiorze przebudowy odcinka ul. 11 Listopada.
                Jeżeli wszystkie odbiory robót wyglądają w podobny sposób i wszystkimi odbiorami rządzą podobne procedury, a właściwie ich brak, to ręce opadają.
                • 2hestia Re: szczerze 08.09.11, 09:15
                  Tylko szczerze - który Burmistrz lepszy?????
                  szu123szu123 aktorko/autorze pytania czy na podstawie tych wpisów wyprowadziłaś/wyprowadziłeś wniosek który Burmistrz lepszy?????
                • vox.populi666 Re: szczerze 09.09.11, 20:46
                  jeser napisał:

> stefanprawo napisał:
                  > > ......
                  > > dopisujcie te pozytywne i negatywne waszym zdaniem działania lub zaniecha
                  > nia...
                  > > ,ale
                  > > e.
                  >
                  > Wczoraj byłem na tzw. odbiorze przebudowy odcinka ul. 11 Listopada.
                  > Jeżeli wszystkie odbiory robót wyglądają w podobny sposób i wszystkimi odbioram
                  > i rządzą podobne procedury, a właściwie ich brak, to ręce opadają.
                  >
                  >
                  Jeser szanując twoją fachowość i wiedzę apeluję byś o tych fuszerkach zameldował T.D , ewentualnie Kłódkiewiczowi.
                  Niestety większość urzędali trzęsie portami i znacznie bardziej ceni święty spokój i brak jekiejkolwiek odpowiedzialności.
                  A praca według ich motta ,,winna być lżejsza od snu,,.
                  • dr_sztrosmajer1 Re: szczerze 10.09.11, 00:38
                    vox.populi666 napisała:

> Jeser szanując twoją fachowość i wiedzę apeluję byś o tych fuszer
                    > kach zameldował T.D , ewentualnie Kłódkiewiczowi.
                    > Niestety większość urzędali trzęsie portami i znacznie bardziej ceni ś
                    > więty spokój i brak jekiejkolwiek odpowiedzialności.
                    > A praca według ich motta ,,winna być lżejsza od snu,,.

Fajnie, że szanujesz wiedzę jesera, sam za to jej chyba nie posiadasz. Jeser wyłuszczał problem na każdej poprzedniej sesji. Był tam zarówno TD, jak i BK. Efektu brak. Dlatego daj sobie spokój z głodnymi kawałkami i zwalaniem wszystkiego na urzędasów. Z jednym się zgodzę, że zdecydowana ich część powinna wylecieć na pysk z tytułu lenistwa i braku kompetencji. Ale idąc tym torem, to twoi idole powinni podzielić los tych urzędasów.
      • stefanprawo do cnz 66 08.09.11, 17:29
        to nie jest szczera odpowiedź. Po prostu P.Pszczółkowski nie zachwycił, a program wyborczy komitetu który wspierał Burmistrza i samego Burmistrza jako publicznie złożona obietnica wyborcza był niezły...więc teraz poczekajmy na wypełnienie obietnic wyborczych ( myślę,że nie trzeba ich przypominać) i wtedy my wyborcy w następnych wyborach ocenimy czy P.Dąbrowski wypełnił swoje obietnice i wtedy będzie można powiedzieć czy jest słabszym czy lepszym Burmistrzem od Pszczółkowskiego...
        więc nie podniecaj się tak cnz..spokojnie poczekamy zobaczymy czy P.Dąbrowski wypełni swoje obietnice...i podsumujemy...wypełnienie obietnic wyborczych a czasu na ich realizację coraz mniej...więc cnz do pracy....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka