Dodaj do ulubionych

sikające psy

08.09.11, 16:22
Moi sąsiedzi, którzy mieszkają na przeciwko mnie regularnie wypuszczają swoje dwa psy na drogę w celu obsikania mojego ogrodzenie. Mur w kilku miejscach jest zółty, totalnie zniszczony, tynk odpada. Ale nie tylko oni są winni, bo reszta moich sasiadów wyprowadzając swoje pieski na smyczy czekaja spokojnie aż się załatwia na moim ogrodzeniu. Niejednokrotnie weszłam też w coś grubszego.... . Ja tez mam psy, ale moje załatwiają się w swoim obejściu, gdzie ja regularnie sprzatam. Nie wyobrażam sobie abym mogła spokojnie patrzeć jak niszczą czyjaś własnosć. Ogrodzenie należy raczej do drogich inwestycji. Mieszkam w centrum, więc nie widze tu miejsc na psie toalety. Może to przeczytają i coś do nich dotrze, bo jeśli nie to nie wiem co moge na to poradzić?
Obserwuj wątek
    • stefanprawo Re: sikające psy 08.09.11, 17:22
      niestety kultura w Polsce jest bliższa naszym wschodnim sąsiadom niż cywilizowanej Europy. My żeby pod względem kultury dogonić Niemców,Szwedów,Francuzów czy nawet Hiszpanów i inne narody stojące wyżej w rozwoju cywilizacyjnym od nas musimy jeszcze pomęczyć się jakieś 50 lat. Sikanie psów ma tez związek z wychowaniem ich właścicieli. nic przybyszom ze wsi nie ujmując,ale niestety na wsi psy biegają jeszcze luzem lub są na łańcuchach i dużo osób pochodzących ze wsi przenosi swoje zwyczaje też do Łomianek...po prostu puszczają psy luzem żeby oddały mocz czy kał byle gdzie tylko nie na własnym podwórku. Skoro w domu nie wychowano to potrzebna jest edukacja społeczeństwa. Moim zdaniem to jest zadanie dla Burmistrza,który na swojej nowej stronie powinien zaapelować do właścicieli psów...PRzecież psie kupy i mocz to siedliska bakterii więc sprzątajmy po naszych czworonogach nie bądźmy prostakami..PRECZ Z PSIMI KUPAMI I MOCZEM!!!!
    • lomek2 Re: sikające psy 08.09.11, 20:46
      Kup kilka małych petard w sklepie z fajerwerkami. Kiedy pies podejdzie i zacznie się załatwiać, odpal i rzuć pod płot. Drugi raz nie podejdzie - gwarantuję.
      • gazeta60 Re: sikające psy 08.09.11, 22:08
        Chciałam trafić do mentalności włascicieli zwierzaków a nie straszyć biedne psiny, które tak instynktownie ukochały mój płot :)
        • lomek2 Re: sikające psy 09.09.11, 02:31
          Jako realista proponuję realne rozwiązania :)
    • mmc_lomianki Re: sikające psy 09.09.11, 15:50
      Zamiast petard lepsza bedzie metoda naturalna. Czy lubisz koty?
      Pamietam jak swego czasu mialem kota-potwora i jeszcze jak mieszkalem na Teczy to podczas jednego z "wietrzen" uslyszalem pisk psa z sasiedniego "szeregowkowiska", a moj kot-potwor cofal lape zza plotu... Sadze, ze podrapanie penisa moze byc jeszcze bardziej przykre i skuteczne ;-)
      • gazeta60 Re: sikające psy 09.09.11, 18:12
        Mam kota, ale nie potwora, zyje w przyjaźni z psami, na pewno z moimi a obce są mu obojętne. Cały czas wierzę, ze to jednak właściciele swoich pupili bedą mieli większą świadomosć. Trzeba o tym pisać, głośno mówić. Nie wiem, czy by byli zadowoleni, jak bym zwoływała pijaczków co wieczór, w celu obsikania ich ogrodzenia. Nie widzę żadnej różnicy między tym co robią ich psy a tym co ja bym im zorganizowała. Nie rozumiem, dlaczego kodeks karze takiego pijaczka a na psa nie ma przepisu. Może tabliczki na każdym ogrodzeniu w Łomiankach "TU NIE SIKAMY" cos by wskurały i wtedy Łomianki zyskały by popularnosć w całej Unii. :)
    • miu4 Re: sikające psy 10.09.11, 00:22
      Chyba mamy tych samych sąsiadów. Moi wyprowadzają swoje 2 psy i oczywiście psy osikują wszystkie płoty. Przy moim wyschły (zostały wypalone) kwiaty. Sąsiedzi niereformowalni. Zwracam uwagę, że bez smyczy psy chodzą i zagrażają mnie i moim dzieciom, ale to nie pomaga.
      Ps. Taką tabliczkę na płot chyba sobie sprawię :-)
      • graid Re: sikające psy 10.09.11, 10:20
        A może w sklepach zoologicznych zapytać o odstraszacze? Pamiętam, że kupowałam coś takiego., gdy uczyłam szczenie czystości.

Sąsiad miał taki sposób, że przy ogrodzeniu rozstawił tzw pastucha - pies nie sika mu już po tujach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka