Dodaj do ulubionych

Peło przeciwko swoim posłom

21.09.11, 20:47
Oglądałem sesję. Jestem zupełnie zdegustowany zachowaniem radnych PełO w Łomiankach. Nie myślić z PO, Tuska. Podczas wejścia na sesję pani poseł Olechowskiej(poseł PO, film nr. 4), na sali tylko radni PełO w Łomiankach nie bili brawa. Mało tego podczas gdy pani poseł próbowała zabrać głos, protestowała przeciwko temu radna PełO w Łomiankach pani Sylwia Maksim-Wójcicka, która próbowała nie dopuścić panią poseł Olechowską do mikrofonu. Dlaczego radni PO, utrudniają pracę nawet swoim posłom. To jest chyba jakiś skandal.
Czy radni PełO zupełnie zwariowali, czy postradali rozum? Nie wiem na pewno gdzieś się zagubili w swojej nienawiści:(
Sytuację ratował radny Krystecki(chciał dopuścić posłankę Po do głosu), ale mu wyłączyli mikrofon,
Oby radni PełO odnaleźli w końcu właściwą drogę i zeszli ze ścieżki nienawiści do wszystkich i wszystkiego. Obecni na sesji mieszkańcy nie tylko mieli dość takiego zachowania, ale wręcz zapowiedzieli jeszcze większą aktywność przeciwko radym PełO i ich koalicjantowi panu Gradziemu, który idzie ramię w ramię z PełO.
Resztę można zobaczyć tutaj.
vimeo.com/29135844
Film został tak zmontowany aby ukryć wypowiedź pani poseł (dopiero 32 minuta filmu)i zachowanie radnej Wójcickiej i te wypowiedzi wrzucono w najdłuższy ze wszystkich fragment filmu nr 5. Radnemu Krysteckiemu, który domagał się aby udzielić głos pani poseł PO wyłączył przewodniczący też notabene członek PO mikrofon.
Nierozumiem też zachowania redakcji info
Po co takie sztuczki są stosowane przez kiedyś obiektywaną redakcję? Nie wiem. Chcę tylko zwrócić uwagę jak montuje się kolejne filmy, na początku wrzucając to co redakcja chce. Czy teraz lomianki.info bawią się w politykę po jednej stronie? Szkoda, naprawdę szkoda.

od 23 minuty merytoryczna wypowiedź pani Skarbnik. Warto zobaczyć jak zachowują się radni PełO.
Obserwuj wątek
    • neptun666 Piotrek wyluzuj 21.09.11, 20:57
      i daj ludziom żyć, od kiedy tak pałasz miłością do PO?
      Co Nas obchodzi posłanka Olechowska która odnajduje
      drogę do Łomianek co cztery lata tylko po to aby sobie
      zapewnić koryto na następne 4 lata.
      Co Wam obiecała że tak ją lansujecie?
      • cnz66 Re: Piotrek wyluzuj 21.09.11, 21:10
        Zachowanie radnych PełO w Łomiankach, przekracza wszelkie dopuszczalne granice. Przewodnicząca PO Sylwia Wójcicka(członek zarządu koła PełO w Łomiankach) oszalała unimożliwiając zabranie głosu posłance PO. W tym czasie radny Krystecki walczący o udzielienie głosu posłowi Rzeczypospolitej, wyłączanie mu mikrofonu przez przewodniczącego też z PO jest chyba jakąś kpiną.

Co ty masz z tym Piotrkiem, jakiś kompleks?

Podobna jest jeszcze uchwała koła PełO zmuszająca radnych do głosowania przeciwko obigacjom, pod groźbą wyrzuceni z partii. Uchwała koła PełO przeciwko obligacjom ponoć powstała 8 września a radni dokumenty o obligacjach dostali 9 września. Może Łomianki.info taką uchwałę by opulikowały wraz z listą nazwisk zarządu PO, czyli Panem Pszczółkowskim, panem Kolwasem, panią Sywią Wójcicką, panem Wolaninem. Mam nadzieję że słabo ostatnio obiektywne loamianki.info opublikują też tą uchwałę wraz z składem osobowym tej partii. Jak to jest, że kilka osób z koła PełO chce rządzić całą gminą i nakazuje radnym co mają robić, to jest samorząd a nie sejm. SKANDAL!
        • drabbu Re: Piotrek wyluzuj 21.09.11, 21:28
          neptun666 napisał:> > i daj ludziom żyć, od kiedy tak pałasz miłością do PO?

Neptunie, przecież to nic innego nie jest, jak tylko przygotowywanie gruntu pod kolejną nadzwyczajną sesję w sprawie obligacji, która ma być podobno w poniedziałek, prowadzone
          w tym samym duchu, jaki panował na poprzedniej - piętnowania radnych. Z tego wynika, że i ta najbliższa będzie tak samo "nadzwyczajna" jak tamta i tak samo panom burmistrzom zabraknie argumentów. No bo skąd wezmą nowe? Tak więc, należy z góry i możliwie wcześnie zasugerować, jacy to źli są radni, jaki to skandal i obraza boska. A tymczasem byłyby to co najwyżej wewnętrzne sprawy PO, do rozliczenia pomiędzy panią poseł i gminną komórką partii. Ciekawość, czy i na tę poniedziałkową sesję zostaną tak licznie"zaproszeni" pracownicy gminy i czy znowu będzie się ich straszyć zwolnieniami?
          • drabbu Re: Piotrek wyluzuj 21.09.11, 21:50
            P.S. Przy okazji dostało się Info. Też jak zwykle. Złe wiadomości przyniósł - najlepiej go obić.
            Idę o zakład, że jeśli ta najbliższa sesja potoczy się tak jak poprzednia, to Info jeszcze bardziej oberwie. Info, trzymaj się :)
            • cnz66 Re: Piotrek wyluzuj 21.09.11, 22:02
              Wystąpienie posła na sesji w Łomiankach jest wyjątkowe, bez względu na przynależnośc partyjną.
              Wywalanie wypowiedzi posłanki do 40 minutowego filmu, gdzie inne trwają 10-20 minut i to na koniec jest celową manipulacją. Wypowiedzi radnych Peło i Gradzkiego rozpoczynają większość filmów. Odpowiedzi burmistrzów są na końcach filmów a brawa za ich wypowiedzi wycinane. Gratuluję obiektywizmu. Sympatie pana Maćka w końcu się ujawniły, tylko po co to było ukrywać. Myślę, że warto to też opisywać, może zrobić jakąś akcję społeczną w tej sprawie? Media prywatne mogą pisać i publikować co chcą, ale ktoś kto mówi że jest obiektywny a robi takie sztuczki z filmami, sam się określa. Trudno, może kiedyś będzie ktoś obiektywny?
              • drabbu Re: Piotrek wyluzuj 21.09.11, 22:12
                cnz66 napisał:> > Wystąpienie posła na sesji w Łomiankach jest wyjątkowe, bez względu na przynależnośc partyjną.

Ale każdy poseł bez względu na przynależność partyjną też podlega prawom nadzwyczajnej sesji. Praw dla burmistrzów to naprawdę nie było, więc co niby miał pan Maciek wycinać?
                Film z posłanką trwa 40 minut właśnie przez jej wypowiedź. I co dalej, jaką akcję społeczną proponujesz w sprawie sympatii pana Maćka?
                • cnz66 Re: Piotrek wyluzuj 21.09.11, 22:22
                  Szanowny Panie uważam, że wystarczy zobaczyć jak ułożone i wycinane są filmy. Padnie mit głoszony tutaj przez członków PO o obiektywizmie serwisu. Obiektywizm jest wtedy gdy wszyscy lub nikt na niego nie narzeka.
                  • drabbu Re: Piotrek wyluzuj 21.09.11, 22:58
                    Szanowny Panie, a jak mają być inaczej ułożone, niż zgodnie z tokiem sesji? Czy któraś wypowiedź została przekłamana albo zniekształcona? Czy którejś brakuje?
                    Jak sądzę, solą w oku jest Panu to, że Info te relacje w ogóle podaje, że cieszą się popularnością i że się wszyscy do nich odwołują. Oj, tak, niewygodne to dla Szanownego Pana. Obiektywizm absolutnie nie polega na tym, że "nikt nie narzeka", ale polega (w tym przypadku) na zgodności ze stanem faktycznym, na bezstronnej relacji z wydarzeń. A stan faktyczny na sesji był jaki był :(

W zamian proponuję uprzejmie Szanownemu Panu zrobić jakąś szybką akcję społeczną w dwu innych sprawach: "Gazłomu" przy którym zapowiadane były wielkie zmiany, gdzież one? oraz urzędowej strony internetowej, która jest nieprzejrzysta i źle prowadzona. Nie mam na myśli tylko językowych błędów. Niechże Szanowny Pan pilnie porozmawia o tym
                    z burmistrzami :)
                  • esscort Re: Piotrek wyluzuj 21.09.11, 23:55
                    cnz66 napisał: Obiektywizm jest wtedy gdy wszyscy lub nikt na niego nie narzeka.

Możesz podać jakikolwiek przykład jakiegoś medium (jakiegokolwiek, z jakiejkolwiek dziedziny), które spełnia te dziwne kryteria? Oczywiście oprócz gazety Żołnerz Wolności z czasów komuny, który najwyraźniej był super obiektywny, bo wszyscy narzekali.
                • vox.populi666 Re: Piotrek wyluzuj 21.09.11, 22:28
                  drabbu napisał:

> cnz66 napisał:> > Wystąpienie posła na sesji w Łomiankach jest wyjątkow
                  > e, bez względu na przynależnośc partyjną.
                  >
                  > Ale każdy poseł bez względu na przynależność partyjną też podlega prawom nadzwy
                  > czajnej sesji. Praw dla burmistrzów to naprawdę nie było, więc co niby
                  > miał pan Maciek wycinać?
                  > Film z posłanką trwa 40 minut właśnie przez jej wypowiedź. I co dalej, jaką akc
                  > ję społeczną proponujesz w sprawie sympatii pana Maćka?

Drabbu poniekąd ma rację. Wedle konstytucji poseł jest obywatelem RP a obywatele są sobie równi, i równi wobec prawa, tego lokalnego również. Jeżeli uważasz to za przesąd jest to również w Konstytucji 3-maja.
                  No chyba że popierasz rozwarstwienie i kasty społeczne-co by mnie nawet nie zadziwiło. Demokrata z Łomianek Dolnych/cnz/.
              • wiaro-lomny O czym mówiła Pani Olechowska ? 22.09.11, 01:34
                cnz66 napisał:
                > Wystąpienie posła na sesji w Łomiankach jest wyjątkowe, bez względu na przynale
                > żnośc partyjną.

Pani Olechowska mówiła że kryzys dopiero nadciąga wbrew temu co przepowiadał Minister Rostkowski. Ostrzegała tym właśnie przed zadłużaniem się czyli też przed obligacjami na przejedzenie. Czy to takie jest trudne do zrozumienia?
                Zapraszacie Panią Olechowską na sesję (no bo przejazdem to tu nie wstąpiła) a teraz odkręcacie kota ogonem.
                Posłuchaj sobie jeszcze raz, drugi, trzeci co mówi Panie Olechowska to może zrozumiesz.

• piesek_izbowy Re: O czym mówiła Pani Olechowska ? 22.09.11, 15:00
                  Nie muszę słuchać. Spokojnie.
    • rycerz_ni Re: Peło przeciwko swoim posłom 21.09.11, 21:58
      Czy według ciebie posłanka miała prawo głosu podczas nadzwyczajnej sesji rady? Posłanka stoi ponad prawem? Wam się już chyba kompletnie w tych pustych głowach posmerdoliło. To, że ponad prawem stawiacie siebie, już wiemy. Boguś-Rapter i Pietka-Zadymiarz udowodnili to strasząc i szantażując radnych. Tomcio Paluch pokazał swoje prawdziwe oblicze podczas absurdalnego ataku na radnego Iwaszkę. A ostatecznym dowodem waszej ignorancji i przeinaczania rzeczywistości niech będzie fakt, że człowieka o manierach walca drogowego – Tadzika, próbujesz tu przedstawić jako Łomiankowskiego Rejtana, broniącego posłanki O. Włosy się na głowie nie jeżą, od razu wypadają.
    • kaliop323 Re: Peło przeciwko swoim posłom 21.09.11, 22:47
      Hmm, robi się w Łomiankach coraz ciekawiej. Warto zwrócić uwagę na przewdoniczącego który nie daje głosu burmistrzom, nawet wtedy gdy ich się pomawia. Na początku sesji radny Etienne w stylu Samoobrony pomówił burmistrzów, padły nazwiska, a burmistrzom nie dano głosu. Burmistrz Kłódkiewicz pomimo chęci nie dostał głosu, nawet wstał i wyszedł.
      Tak wygląda demokracja na sesji?
      • esscort Re: Peło przeciwko swoim posłom 21.09.11, 22:52
        kaliop323 napisał:

> Hmm, robi się w Łomiankach coraz ciekawiej.

tak myślisz? A mnie sie wydaje, że coraz mniej ciekawie.
        • kaliop323 Re: Peło przeciwko swoim posłom 21.09.11, 23:06
          Oczywiście, że ciekawie. Jak zresztą ma być skoro dowiedziałem, się że p. S. Wójcicka i inni radni z Po odrzucili 3-4 zaproszenia burmistrza na rozmowy, nawet na piśmie. Nie chcą rozmawiać? Dla mnie sprawa jest jasna chcą robić zadymy, wystarczy przyjść na sesję.
          • esscort Re: Peło przeciwko swoim posłom 21.09.11, 23:45
            Kaliop, a gdzie jest powiedziane, że radni powinni sie spotykać na nieformalnych spotkaniach z burmistrzem? Co burmistrz chciał na takim spotkaniu powiedzieć? Jakieś tajemnice ma, że nie chce tego mówić na oficjalnym zebraniu np. komisji albo na sesji? Nie wiem, jakie były powody, ale może uznali, że np. nie ma sensu doprowadzać do sytuacji, ze burmistrz spotyka się oddzielnie z każdym klubem i z każdym klubem robi inne ustalenia? Czemu burmistrz nie zaprasza klubów (bo chyba nie zaprasza), żeby pytac ich o zdanie, gdy np. ma zamiar powoływać osoby zarządzające instytucjami gminnymi albo nie konsultuje innych ważnych spraw? Nagle sobie przypomniał o radnych, gdy poczuł, że mus ię gorąco robi i ma pretensję, ze ktoś nie chce przyjść? Trzeba było wcześniej zrobić zwyczaj tego typu spotkań i pokazać na nich, ze faktycznie słucha rad i się z nimi liczy
      • rycerz_ni Re: Peło przeciwko swoim posłom 21.09.11, 22:53
        To twój guru zapowiadał, że koniec z demokracją, a teraz co? Jak wam potrzebna, to ma być?
      • drabbu Re: Peło przeciwko swoim posłom 21.09.11, 23:17
        kaliop323 napisał:
        Na pocz
        > ątku sesji radny Etienne w stylu Samoobrony pomówił burmistrzów, padły nazwiska
        > , a burmistrzom nie dano głosu.

Burmistrz Dąbrowski w imieniu burmistrzów odpowiedział radnemu jak następuje:
        "Nie wiem, o czym pan mówi". Oj, ktoś tu jest nieobiektywny.
    • esscort ja sie dziwię 22.09.11, 00:13
      że te filmiki z sesji są transmisją całości sesji. Przecież tego się nie da oglądać. Kto przez to przebrnie. Burmistrz, wiceburmistrz Kłódkiewicz mają problem z wyartykułowaniem nawet prostych myśli, niektórzy radni (np. radny Grądzki) wygłaszają jakieś płomienne przemówienia itp. Oglądanie tego w całości jest niestrawne. nawet osoby zainteresowane wydarzeniami nie są w stanie przez to przebrnąć. W ten sposób skutecznie zniechęca sie ludzi do obserwowania działania samorządu. Moim zdaniem powinny być robione skróty najważniejszych wypowiedzi, jakieś streszczenia, żeby normalni ludzie mogli sie dowiedzieć, co się działo na sesji. A pełny zapis niech sobie tez będzie dla maniaków, którzy potem analizują każde słowo. Wyobrażacie sobie, że zycie polityczne kraju jest relacjonowane jedynie poprzez pełne relacje filmowe z obrad sejmu albo rządu? Oczywiście każde streszczenie może się narazić na zarzut stronniczości, ale przecież nic nie stoi na przeszkodzie, żeby ktoś niezadowolony zwrócił uwagę, że coś zostało pominięte albo zrobił sobie inne streszczenie czy komentarz.
      • wiaro-lomny Re: ja sie dziwię 22.09.11, 01:06
        esscort napisał:

> że te filmiki z sesji są transmisją całości sesji. Przecież tego się nie da ogl
        > ądać. Kto przez to przebrnie. Burmistrz, wiceburmistrz Kłódkiewicz mają problem
        > z wyartykułowaniem nawet prostych myśli, niektórzy radni (np. radny Grądzki) w
        > ygłaszają jakieś płomienne przemówienia itp. Oglądanie tego w całości jest nies
        > trawne. nawet osoby zainteresowane wydarzeniami nie są w stanie przez to przebr
        > nąć. W ten sposób skutecznie zniechęca sie ludzi do obserwowania działania samo
        > rządu. Moim zdaniem powinny być robione skróty najważniejszych wypowiedzi, jaki
        > eś streszczenia, żeby normalni ludzie mogli sie dowiedzieć, co się działo na se
        > sji. A pełny zapis niech sobie tez będzie dla maniaków, którzy potem analizują
        > każde słowo. Wyobrażacie sobie, że zycie polityczne kraju jest relacjonowane je
        > dynie poprzez pełne relacje filmowe z obrad sejmu albo rządu? Oczywiście każde
        > streszczenie może się narazić na zarzut stronniczości, ale przecież nic nie sto
        > i na przeszkodzie, żeby ktoś niezadowolony zwrócił uwagę, że coś zostało pomini
        > ęte albo zrobił sobie inne streszczenie czy komentarz.

Panie Escorcie. Najlepiej żeby te streszczenia robiono pod czujnym okiem Pana Rusieckiego wiceburmistrza to wtedy nie będzie się musiał cnz denerwować biedaczysko że manipuluje nim internet i gazety i Pan Grądzki i Pan Wójcicki i Pan Etjen i inni. Zaraz wyjdzie mu że burmistrzów też ktoś wmanipulować do urzędu ;-)

A tak poważnie to chwała dla Info Łomianki że pokazuje w całości to co się dzieje na sesjach. Ja nie mam czasu z powodu pracy żeby o 16 czy 17 przyjść. Nie czytam sprawozdań z sesji pisanych na zamówienie. Na filmie widać i słychać 100% tego co kto mówi albo stara się powiedzieć.

• lomianki2011 Re: ja sie dziwię 22.09.11, 07:11
          Sztuka montażu i manipulacja to fundament tego portaliku. Co do zachowania radnych, to mamy takich radnych jakich wybraliśmy:-)
          • tuzimka Re: ja sie dziwię 22.09.11, 08:28
            lomianki2011 napisał:> Sztuka montażu i manipulacja to fundament tego portaliku.>

Kiedyś dawno modna była pioseneczka Rodowicz ze słowami "Struchlał dwór w ogóle, jak w takich razach". Pasuje jak ulał do sytuacji. Struchlał dwór bo głupio wyszło i posądzeniami o manipulacje broni się równie głupio. Do błędu nie przyzna się za żadne skarby.
            • kmsanczia Re: ja sie dziwię 22.09.11, 11:21
              Takie metody, dużo i głośno krzyczeć 'kłamstwo, cenzura, manipulacja!'.
              Zawsze ktoś usłyszy i może nawet uwierzy. ;)
        • esscort Re: ja sie dziwię 22.09.11, 11:54
          wiaro-lomny napisał:

> A tak poważnie to chwała dla Info Łomianki że pokazuje w całości to co się dzie
          > je na sesjach. Ja nie mam czasu z powodu pracy żeby o 16 czy 17 przyjść. Nie cz
          > ytam sprawozdań z sesji pisanych na zamówienie. Na filmie widać i słychać 100%
          > tego co kto mówi albo stara się powiedzieć.

Jestem za, niech sobie pełne nagranie dla maniaków będzie. Ja pisałem, że powinien być skrót dla normalsów, których guzik obchodzi 80% tego bełkotu. Chcą wiedzieć, co było omawiane, jakie zapadły decyzje, jakie były podstawowe argumenty rożnych stron oraz ewentualnie jakieś ciekawostki. 10-20 minut na streszczenie tej ostatniej szopki w zupełności by starczyło.
          • jwc3 Re: ja sie dziwię 22.09.11, 12:35
            cnz66 napisał, że ..."zachowanie radnych PełO przekracza wszelkie dopuszczalne granice". Jak w takim razie ocenic zachowanie radnego Tadeusza Krysteckiego, który oświadczył całej sali, że on nie ma tu z kim rozmawiac. Słusznie za tak chamskie zachowanie został "wybuczany".
            POzdrowienia.
            • neptun666 Re: ja sie dziwię 22.09.11, 12:49
              jwc3 napisał:

> cnz66 napisał, że ..."zachowanie radnych PełO przekracza wszelkie dopuszczalne
              > granice". Jak w takim razie ocenic zachowanie radnego Tadeusza Krystecki
              > ego, który oświadczył całej sali, że on nie ma tu z kim rozmawiac. Słusznie za
              > tak chamskie zachowanie został "wybuczany".
              > POzdrowienia.

Radny Krystecki nie rozmawia,On pisze skargi że nie ma z kim rozmawiać, sorry że radni przeszkadzają mu w myśleniu:)
          • kmsanczia Re: ja sie dziwię 22.09.11, 12:57
            Dopiero zajarzyłam o co chodzi z tym cięciem nagrań, pewnie wypowiedzi niepełowców są specjalnie montowane żeby wychodzili na gupków. :)
            • piesek_izbowy Re: ja sie dziwię 22.09.11, 13:05
              Dalej się będziecie czepiać to i dziury zostaną
              Jak będziecie grzeczni to będzie tak ładnie jak u mnie.
              Więc spokojnie, spokojnie. Po co te nerwy. Zajmij się domem, gotowaniem
              • piesek_izbowy Re: ja sie dziwię 22.09.11, 13:08
                Km sama bądź w porządku a później oceniaj innych.
                • kmsanczia Re: ja sie dziwię 22.09.11, 13:27
                  Piotrek ale się nudzisz. :D
                  • piesek_izbowy Re: ja sie dziwię 22.09.11, 14:55
                    Kompleksy jakieś?
    • piesek_izbowy Czy Info Łomianki ma pozwolenie ba filmowanie 22.09.11, 12:43
      Czy Info Łomianki ma pozwolenie na filmowanie urzędników. Nie sobie filmuje ty radnych z PełO . Trzeba będzie się tą sprawą zająć.
      • neptun666 Re: Czy Info Łomianki ma pozwolenie ba filmowanie 22.09.11, 12:51
        piesek_izbowy napisał:

> Czy Info Łomianki ma pozwolenie na filmowanie urzędników. Nie sobie filmuje ty
        > radnych z PełO . Trzeba będzie się tą sprawą zająć.

Koniecznie musisz to zrobić, najlepiej dziś bo do jutra zapomnisz .POwodzenia:)
        • piesek_izbowy Re: Czy Info Łomianki ma pozwolenie ba filmowanie 22.09.11, 13:00
          neptun666 napisał:

> piesek_izbowy napisał:
          >
          > > Czy Info Łomianki ma pozwolenie na filmowanie urzędników. Nie sobie filmu
          > je ty
          > > radnych z PełO . Trzeba będzie się tą sprawą zająć.
          >
          > Koniecznie musisz to zrobić, najlepiej dziś bo do jutra zapomnisz .POwodzenia:)

Nept więcej dystansu do życia, mniej agresji, więcej uśmiechu będzie lepiej. Nie martw się nie zapomnę :)

• esscort Re: Czy Info Łomianki ma pozwolenie ba filmowanie 22.09.11, 12:57
        Ja bym też sprawdził, czy lomianki.info ma pozwolenie na pracę w warunkach szkodliwych dla zdrowia (sesja)
      • piesek_izbowy Info Łomianki zablokował dostęp do filmów z Sesji 22.09.11, 15:20
        Pisałem że manipulują i robią co chcą.
    • wardecka78 Czy Krystecki miał pozwolenie 22.09.11, 16:49
      `.. na nagrywanie sesji w zeszłej kadencji?

Pietrek znow zapomniałes zmienić nicka przy piasaniu (w tym temacie 22.09.11, 15:00)

czyli reasumując
      jabberwoki/ropcio/cnz66/piesek_izbowy zacznij uzywać swojego starego nicka PAPIRUSIE!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka