Dodaj do ulubionych

zwolnienia 1 etap

26.10.11, 20:28
Podobno posypały się zwolnienia w Urzędzie.Potrzebne miejsca dla swoich z Nowego Dworu.
V-ce społeczny działa.Zobowiązania wyborcze trzeba zrealizować.
Obserwuj wątek
    • wardecka78 Re: zwolnienia 1 etap 26.10.11, 21:08
      1. etap?

a kiedy bedzie drugi?
      w pierwszym etapie poległo 5 pracowników (gmina i jedostki podległe)

who/where/when next?
      • lomek2 Re: zwolnienia 1 etap 26.10.11, 22:47
        Podobno kogoś zwolnili żeby podobno kogoś przyjąć kto jest podobno znajomym?
        ja Cię p... przepraszam!
        • wardecka78 Re: zwolnienia 1 etap 26.10.11, 23:20
          haha ach ta malomiasteczkowosc
          a miało nie być kumoterstwa, roztrwaniania gminnej kasy, mnożenia etatów
          czy ja coś innego słyszalam podczas dukanej debaty?
          • dr_sztrosmajer1 Re: zwolnienia 1 etap 26.10.11, 23:58
            Etaty najlepiej zarabiajcego dyra domu kultu..rwy, doradcy ds. onej, są OK! Sie wypiermandoli kilka sprzątaczek, tak dla ludu. I wszystko będzie OK. Będzie PAN zadowolony.
            • wardecka78 co za płytkie szambo! 27.10.11, 00:14
              nie rozumiem zwolnien na najnizszym szczeblu

..choć moge nie rozumieć takiego menago jak to spróchniałe drewno!

Wypieprzenie jednego kierowniczka da tyle ile wypieprzenie z pracy 3 sprzataczek minimum.

Jestem ciekawa z czego pokryja 36 tysieczna kare za naruszenie dyscypliny - pewnie trzeba jeszcze zwolnić z 5 spataczek, a Ruski sam pojdzie zapieprzać na miotle!

Panowie płytkie to bardzo!

Przykro mi, że jednak nie pomyliłam się głosując na Pszczółkowskiego!
              • neptun666 czy to jeszcze pierwszy, czy już drugi etap? 27.10.11, 14:25
                Dziś następne osoby poleciały na bruk.
                Pan z biura podawczego i jeden ze SM.
                Burmistrz? czy wicek Rusiecki? a może Pani sekretarz dawkują emocje
                to kto następny?
                A konkurs na z-cę komendanta lada dzień się roztrzygnie?
                Ilu strażników trzeba zwolnić żeby przyjąć znajomego królika?
                Kiedy wyleci z pracy donosiciel który przekazał listę 30 osób do zwolnienia?
                dla którego utworzyło się specjalnie kierownicze stanowisko?
                Dalej Panowie i P.Sekretarz śmiało wywalcie wszystkich.
                Do 1 listopada macie czas,potem nastąpi czas zadumy.
                • neptun6666 Re: czy to jeszcze pierwszy, czy już drugi etap? 27.10.11, 14:30
                  neptun666 napisał:

> Dziś następne osoby poleciały na bruk.
                  > Pan z biura podawczego i jeden ze SM.
                  > Burmistrz? czy wicek Rusiecki? a może Pani sekretarz dawkują emocje
                  > to kto następny?
                  > A konkurs na z-cę komendanta lada dzień się roztrzygnie?
                  > Ilu strażników trzeba zwolnić żeby przyjąć znajomego królika?
                  > Kiedy wyleci z pracy donosiciel który przekazał listę 30 osób do zwolnienia?
                  > dla którego utworzyło się specjalnie kierownicze stanowisko?
                  > Dalej Panowie i P.Sekretarz śmiało wywalcie wszystkich.
                  > Do 1 listopada macie czas,potem nastąpi czas zadumy.

Neptunku, a kiedy wywalą tych najbardziej zaufanych? Panów T i K ?
                  Zaczęli jak zwykle od d... strony.
                  • neptun666 Re: czy to jeszcze pierwszy, czy już drugi etap? 27.10.11, 14:36
                    drogi klonie, piszę o donosicieli panu T, a drugi wydaje
                    się jest mocno okopany, mam nadzieję że do czasu.
                    • neptun6666 Re: czy to jeszcze pierwszy, czy już drugi etap? 27.10.11, 14:48
                      neptun666 napisał:

> drogi klonie, piszę o donosicieli panu T, a drugi wydaje
                      > się jest mocno okopany, mam nadzieję że do czasu.

>>drogi klonie, również mam taką nadzieję. Mając takich przybocznych Urzędników, czy będzie to TD czy WP to i tak du...a z tyłu.
                      • obserwatorka1947 Re: czy to jeszcze pierwszy, czy już drugi etap? 27.10.11, 15:18
                        To pierwszy jeszcze etap.W kolejce zapewne następni.Jeszcze kilka dni października.
                        Ciekawe jakie sumienie ma p.sekretarz i p.burmistrz,taki religijny,taki ,,dobry".Czy potrafią spojrzeć w oczy tym zwalnianym pracownikom tak w pracy jak i poza nią.Czy ten urząd to prywatna firma tej "spółki".
                        V-ce społeczny z tego ,co słychać ,widać i czuć nigdy nie miał sumienia,nawet w szkole nie był lubiany.W w tych układach dobrze się czuje,mąci,zwalnia.Szkoda,że nie potrafi nagradzać.
                        Ciekawe,kto, skąd,za ile zostanie przyjęty.?

• stefanprawo Re: zwolnienia 1 etap 27.10.11, 15:29
      Zwolnienia są były i będą nie ma pewnych stołków... to nie jest problem tutaj bym nie panikował. Jeżeli ktoś uważa,że Burmistrz lub jego urzędnicy łamią prawo niech dochodzi swoich praw na drodze sądowej a poza tym jeżeli zwolnienie jest uzasadnione i zgodne z prawem to jest to prerogatywą i obowiązkiem Burmistrza zwolnić delikwenta...takie jest życie słabsi odpadają...tak było jest i będzie....Lepiej zajmijcie się zadłużeniem gminy,dziurami,wodą i kanalizacją osobiście mnie jako mieszkańca nie obchodzi kto jest sprzątaczką czy sprzątaczem i kto przyjmuje pisma na biurze podawczym nie ma to zasadniczego znaczenia dla funkcjonowania urzędu...a ten kto wygrał wybory ma prawo doboru współpracowników i tyle.... LIVE IS BRUTAL I FULL OF ZASADZKAS jak to kiedyś mawiano i tyle. Też mi temat są poważniejsze...niż zwolnienie kogoś z pracy...co chwilę kogoś się zwalnia i kogoś przyjmuje takie życie nie ma stałych ciepłych posadek te były za komuny...a komuna się skończyła dawno i mam nadzieję,że nie wróci..Problem może leżeć w tym,że część Polaków ma mentalność roszczeniową i jest nie zaradna czeka aż Państwo da "za darmo" aż przyjmą do pracy....Polacy więcej własnej incjatywy taki jest świat...
      • wardecka78 słabsi odpadają... 27.10.11, 15:48
        Stefan!
        a jakim wzorem wylicza się "słabość" zwalnianych?
        Czy nie jest tak, że tą słabością jest np to, że zna się radnego z opozycji pomimo, że jest się dobrym pracownikiem?

• neptun6666 Re: zwolnienia 1 etap 27.10.11, 15:52
        Przykro pisać. Zwolnienia powinny być w styczniu. Teraz już po ptakach i zahacza o sado-maso. Zupełnie jak przyjęcie Sokoła do pracy, tylko po to by jeździć po nim
        jak po łysej kobyle/ przepraszam Sokoła za kolokwializm , wbrew pozorom to całkiem subtelny i kulturalny człowiek/ .
        W styczniu wszyscy byli z tym pogodzeni teraz mają nadzieję , a to jest jak horror .
        Im dalej tym straszniej.
        • stefanprawo słabsi odpadną 27.10.11, 16:00
          To jest przywilej władzy i tyle...dla funkcjonowania gminy nie ma to znaczenia mieszkańcom gminy jest naprawdę wszystko jedno kto będzie sprzątał w urzędzie a kto przyjmował i rozpatrywał ich wnioski...ważne żeby dobrze wykonywał swoją pracę... Jeżeli Burmistrz zwalniając pracownika działa zgodnie z prawem to nie ma się czego czepiać TO JEGO PRAWO ZWOLNIĆ pracownika jeżeli mu nie ufa lub jeżeli nie wywiązuje się należycie z umowy o pracę...jeżeli ktoś ma jakieś zastrzeżenia do zwolnień to niech odda sprawę do sądu...wielkie mi halo..wardecka zajmij się lepiej większymi problemami...takimi jak : dziury w drogach,inwestycje gminne etc...codziennie ktoś kogoś zwalnia z pracy takie życie...trzeba się przystosować....słabsi odpadną zostaną silne jednostki i tyle...tak było jest i będzie i strzępienie o akurat języka jest niepotrzebne i nie warte uwagi bo nie ma znaczenia dla mieszkańców Łomianek...
          • obserwatorka1947 Re: nie jest prawda ,ze słabsi odpadają 27.10.11, 16:25
            stefan prawo
            Mieszkańcom gminy nie powinno być obojętne skąd są zatrudniani pracownicy.Jeżeli zatrudni się ich z Łomianek ,to Ok,ale jak znajomi np.z Nowego Dworu ,to nie jest ok.
            Z tego co wiem ,to nie zwalnia się gorszych, tylko niewygodnych bo z innej opcji .
            Pan pisze,że należy zająć się problemami dróg inwestycjami itp.Tymi problemami,a nie plotkami ma się zajmować burmistrz i jego ekipa.
            Dla pana istotna jest droga,a dla zwalnianego pracownika ważne jest ,czy znajdzie pracę i jak będzie żył.Droga nie jest ważna ,bo tego młodego człowieka nie stać na samochód.
            • kowalik22 Re: nie jest prawda ,ze słabsi odpadają 27.10.11, 17:30
              obserwatorka1947 napisała:
              > Mieszkańcom gminy nie powinno być obojętne skąd są zatrudniani pracownicy.Jeżel
              > i zatrudni się ich z Łomianek ,to Ok,ale jak znajomi np.z Nowego Dworu ,to nie
              > jest ok.

Co za bzdura. A niby dlaczego mieszkańcom gminy powinno nie być obojętne gdzie mieszkają osoby zatrudniani w urzędzie? Widzę jeden, jedyny powód, jaki mógłby za tym przemawiać - udział w podatku PIT mieszkańca gminy, który ma pracę, trafi do budżetu gminy.
              Ale jak dla mnie, to nie jest argument, który uzasadniałby zatrudnienie w urzedzie kogoś, kogo jedyną zaletą jest, że mieszka w gminie Ł.
              Dla mieszkańców powinno nie być obojętne, jaką wiedzą merytoryczną, zaangażowaniem i starannością zawodową dysponuje zatrudniana osoba. Bo od tego zalezy jakość jego pracy, jako urzednika, a wiec i sposób, w jaki mieszkaniec zostanie obsłużony w urzędzie i jak sprawnie i rzetelnie zostanie załatwiona jego sprawa.

To tak ogólnie, bo nie mam pojęcia co się w tych podtekstach rzucanych na forum kryje, byc może wiecie coś, czego ja jeszcze nie wiem ;)

Skąd przekonanie że zwalnienia są po to, aby w to miejsce zatrudnić kogoś nowego? Może to jest owa zapowiadana rekontrukcja urzedu? I urżedników będzie mniej?
              • wardecka78 Re: nie jest prawda ,ze słabsi odpadają 27.10.11, 17:43
                kowalik22 napisała:

> Dla mieszkańców powinno nie być obojętne, jaką wiedzą merytoryczną, zaangażowan
                > iem i starannością zawodową dysponuje zatrudniana osoba
                .

haha szczególnie zwalniana sprzątaczka:)

no teraz dałaś do pieca;)

Oczywiście trzeba umieć sprzątać, ale skoro sprzątaczki pracowały na swoich stanowiska po kilka lat to wątpię, żeby nagle zaczęły źle sprzątać czy były przymykane oczy za poprzednich dyrektorów/burmistrzów

Prawda jest taka, że trzeba redukować, żeby mieć na swoje intratne posadki - moim zdaniem to jedyna przesłanka dotychczasowych zwolnien
                Dlaczego nie zaczną od siebie oszczędzać?
                po co drugi wicek, skoro jest sekretarz
                po co ten od promocji jest zatrudniony, co promuje, gdzie i w jaki sposób?

to etaty powyżej 10.000 miesięcznie bez podatków.

sprzataczki maja jakieś 1300 ? gdzie tu logika?

• esscort Re: nie jest prawda ,ze słabsi odpadają 27.10.11, 18:56
                  Ja mogę sobie wyobrazić źle pracującą sprzątaczkę. Sprzątać tez trzeba umieć. Nie twierdze, że tak jest w tym przypadku, nie wiem nawet kogo zwolniono. Chodzi o zasadę:
                  - pracodawca ma prawo zwalniać, byle robił to zgodnie z prawem i wg. jakichś kryteriów
                  - ugrupowanie wyborcze burmistrza zapowiadalo w kampanii racjonalizację kosztów administracji (czy jakoś tak), więc może to realizują.
                  - burmistrz przeciez sam nie będzie sprzątał, może uznał, że prace można zorganizować lepiej.
                  Piszecie o kilku zwolnionych osobach - to są same sprzątaczki? I naprawdę uważasz, że jest to jakaś zemsta polityczna?
                  • wardecka78 Re: nie jest prawda ,ze słabsi odpadają 27.10.11, 19:05
                    nie wiem jak one sprzatały, osobiście też nie znam
                    Czy to zemsta polityczna?
                    może nie, może tak...

Ess dobrze wiesz, że czystek nie robi się od najniżej uposażonych, bo to pseudoczystki

swoją drogą nie chodzi o to czy to sa sprzątaczki, czy strażnik miejski

chodzi o to, że to prawdopodobnie jedne z najmniejszych wynagrodzen na szczeblu gminnym, wiec czemu ma to służyć?

1 pensja sprzataczki/strażnika to 1/3 pensji kierownika lub 1/7 pensji dyrektora albo 1/9 naszego kochanego burmisia czy skarbony lub sekretarki

porażające co?

gdzie tu logika i oszczędności?
                    • esscort Re: nie jest prawda ,ze słabsi odpadają 27.10.11, 19:17
                      Nie wiem, czy jest w tym jakaś logika, bo przecież znam tylko odpryski jakieś, ale też trudno mi sobie wyobrazić zemstę polityczną na sprzątaczkach.
                      No i nie rozumiem tej specyfiki łomianek. Myślę, że w każdym mieście gdyby burmistrz ogłosił, że zmniejsza zatrudnienie, to by wszyscy się cieszyli, bo wiadomo, że w administracji z reguły są przerosty. I z reguły to radni oraz mieszkańcy domagają się, by burmistrz trochę administrację okroił, a burmistrz tłumaczy, że wszyscy ludzie są potrzebni. A w łomiankach jest odwrotnie :) Doszło do tego, że burmistrz straszy radnych, że będzie zmniejszał administrację:))
                      Ale odkąd Sokołowski został dyrektorem domu kultury i w dodatku trzeba go było namawiać, to mnie juz nic nie zdziwi

• wardecka78 Re: nie jest prawda ,ze słabsi odpadają 27.10.11, 19:23
                        tu nie chodzi o to ze zwalniaja sprzataczki czy kogos tam jeszcxze

tylko niech to zrobią w CYWILIZOWANY sposob

niech ustala sobie dzien JEDEN kiedy wrecza wypowiedzenia i FINITO

Po co ten stres dla pracowników?

jednym cięciem wrzód przeciąć i po sprawie
                      • kowalik22 Re: nie jest prawda ,ze słabsi odpadają 27.10.11, 20:32
                        > No i nie rozumiem tej specyfiki łomianek. Myślę, że w każdym mieście gdyby burm
                        > istrz ogłosił, że zmniejsza zatrudnienie, to by wszyscy się cieszyli, bo wiadom
                        > o, że w administracji z reguły są przerosty. I z reguły to radni oraz mieszkańc
                        > y domagają się, by burmistrz trochę administrację okroił, a burmistrz tłumaczy,
                        > że wszyscy ludzie są potrzebni. A w łomiankach jest odwrotnie :) Doszło do teg
                        > o, że burmistrz straszy radnych, że będzie zmniejszał administrację:))

:D To jest nas już dwoje zadziwionych;)
        • wardecka78 Re: zwolnienia 1 etap 27.10.11, 16:01
          ale po co stopniowanie napięcia?
          Zwolnić w jeden dzień i po sprawie!

Po co jeszcze grac na emocjach pracowników?
          Podobno jest jeden taki animator w ładnym garniturku, który za tym wszystkim stoi.
    • wardecka78 chamstwo zawsze będzie 27.10.11, 16:48
      chamstwem! Nawet jak to chamstwo składa ręce do boga...

Nie ma o czym tu dywagować!

Pytanie nasuwa się same:
      Dlaczego "ekipa" nie zaczęła zwalniać przed uchwaleniem obligacji?
      Dlaczego nie zrobią tego jednego dnia?

Może czcigodny Piotrek CNZ o tym opowie?
      • lomianki2011 Re: chamstwo zawsze będzie 27.10.11, 19:18
        Widzę, że zwolnienia dotknęły pupilków poprzedniej ekipy:-) Wreszcie szczota wśród urzędników, wreszcie jakieś decyzje personalne, kiedy obniżka diet radnych? To trochę bezczelność brać 1600 złotych w takich ciężkich czasach!
        • wardecka78 bezczelność to ... 27.10.11, 19:25
          troche bezczelność brac tyle za burmistrzowanie 20 tys miastem ile Gronkoewicz Walz za 2 milionową Warszawe!

działo by sie dobrze gdyby zwolnili i nie tworzyli kolejnych stanowisk
          • luciateresa Re: bezczelność to ... 27.10.11, 22:12
            Burmistrz nasz oszukał!!!!!
            Na przedostatniej sesji demonizował, co się stanie jak Radni nie przyjmą obligacji, i jakie to będą zwolnienia pracowników. Radni zgodzili się na obligacje i co zwalnia.
            Panie Burmistrzu, apeluję, aby zwolnił Pan P. Rusieckiego i Panią Duch, są to osoby niekompetentne, które destrukcyjnie wpływają na gminę,
            Sugeruję zwolnienie dyscyplinarne z wpisaniem do akt
            • wardecka78 Re: bezczelność to ... 27.10.11, 22:17
              haha a kto jego zwolni i wpisze mu to do akt?

mieli okazje - nie dostał by kasy z obligacji to by komisarz wszedł i by było po sprawie
              • dr_sztrosmajer1 Re: bezczelność to ... 27.10.11, 22:35
                Jest jeszcze sprzedawczyk - WT, dalej SK, pani K., pani JZ. Jest wiele kandydatur do utrącenia.
                • wardecka78 Re: bezczelność to ... 27.10.11, 22:38
                  za duzo wiedzą - zapomnij

lepiej po najnizszym szczeblu polecieć

swoja droga dlaczego zamknal morde kaliop i cnz
                  • neptun666 Re: bezczelność to ... 27.10.11, 23:24
                    Piotruś Pan tak zmęczył się tym zwalnianiem że sen nieboraka zmorzył.
                    Potrusiu niech Ci się przyśni twoje wypowiedzenie z naganą wpisaną do akt
                    i módl się aby na którąś sesję mieszkańcy nie przybyli z taczkami.
                    • obserwatorka1947 Re: bezczelność to ... 27.10.11, 23:39
                      neptun 666
                      Piotruś Pan był taki bystry do tej pory ,teraz wziął coś na uspokojenie.
                      Dam taczkę ,gdyby była potrzebna i potrzymam,żeby z niej nie spadł.
            • obserwatorka1947 Re: bezczelność to mało... 27.10.11, 23:31
              : luciateresa 27.10.11, 22:12

Na przedostatniej sesji demonizował, co się stanie jak Radni nie przyjmą obligacji, i jakie to będą zwolnienia pracowników. Radni zgodzili się na obligacje i co zwalnia.
              Panie Burmistrzu, apeluję, aby zwolnił Pan P. Rusieckiego i Panią Duch, są to osoby niekompetentne, które destrukcyjnie wpływają na gminę,
              Sugeruję zwolnienie dyscyplinarne z wpisaniem do akt

Jak się słucha wypowiedzi burmistrza ,to nie wiadomo o czym on mówi.
              Zgadzam się z Panią i też apeluję o zwolnienie P.Rusieckiego i P.Duch ,bo ten duet zaprowadzi Burmistrza w kręty zaułek.
              Niech pan zwolni też sprzedawczyków,wówczas zapanuje spokój.
              Pani Duch pracuje podobno i w kancelarii prawniczej i w Urzędzie.Kto wie kiedy - gdzie i w jakich godzinach.
              • 2hestia Re: bezczelność to mało... 27.10.11, 23:42
                Obserwatorko Duch pracuje w kancelarii mec. Zosieńki Szumilewicz. Jej szefowa (w kancelarii)mec. Szumilewicz jest podwładną Duchowej w Urzędzie. Zatem szefowa, szefowej nie podskoczy.
                • obserwatorka1947 Re:co na to P.Burmistrz. 27.10.11, 23:47
                  Nie wiedziałam,że to tak można.Teraz wiem dlaczego zwolniono innych radców.
                  Pytam P.Burmistrza .Czy to są układy ,czy też nie?
                  • wardecka78 Re:co na to P.Burmistrz. 27.10.11, 23:49
                    to nie układ!
                    to czysty zbieg okoliczności i opatrzność boska:P

tak samo jak w icdsie(w nawiazaniu do relacji z wolnych wniosków RM)
                  • obserwatorka1947 Re:co na to P.Burmistrz. 27.10.11, 23:53
                    Obserwatorko Duch pracuje w kancelarii mec. Zosieńki Szumilewicz. Jej szefowa (w kancelarii)mec. Szumilewicz jest podwładną Duchowej w Urzędzie. Zatem szefowa, szefowej nie podskoczy.
                    Hestio - Dziękuję za informację.
                    Nie wiedziałam,że to tak można.Teraz wiem dlaczego zwolniono innych radców.
                    Pytam P.Burmistrza . Czy są to układy ,czy też nie?
                    • neptun666 Re:co na to P.Burmistrz. 28.10.11, 09:48

> Obserwatorko Duch pracuje w kancelarii mec. Zosieńki Szumilewicz. Jej szefowa (
                      > w kancelarii)mec. Szumilewicz jest podwładną Duchowej w Urzędzie. Zatem szefowa
                      > , szefowej nie podskoczy.
                      > Hestio - Dziękuję za informację.
                      > Nie wiedziałam,że to tak można.Teraz wiem dlaczego zwolniono innych radców.
                      > Pytam P.Burmistrza . Czy są to układy ,czy też nie?

No wiesz, co to za pytanie, świątobliwy z wickiem działają tylko zgodnie z prawem.
                      Wszystko można tyle że nie wszystkim, powodzenia Panowie burmistrzowie tak trzymać do CZASU,Panowie do CZASU.
                      • lomianki2011 Re:co na to P.Burmistrz. 28.10.11, 14:29
                        O widzę, że poziom agresji wzrasta, wraz ze zwalnianiem pociotków, krewnych, znajomych i kochanek poprzedniej ekipy.
                        • esscort Re:co na to P.Burmistrz. 28.10.11, 14:34
                          Dawniej się mówiło, że do któregoś pokolenia trzeba trzeba wyrznąć. Ale żeby nawet do cudzych kochanek się dobierać...? :)
                          • neptun6666 Re:co na to P.Burmistrz. 28.10.11, 18:00
                            esscort napisał:

> Dawniej się mówiło, że do któregoś pokolenia trzeba trzeba wyrznąć. Ale żeby na
                            > wet do cudzych kochanek się dobierać...? :)
                            >>>>>>>>No nie, tam nie ma żadnej kobitki spełniającej kryteria ,, kochanki,,
                            Same leciwe matrony. Zresztą jak to/parafrazując/ ktoś powiedział : jaki prezydent taki zamach. Jaki urząd taka kochanka.
                            • esscort Re:co na to P.Burmistrz. 28.10.11, 19:05
                              No może. ja tam się na tym nie znam
                        • 2hestia Re:co na to P.Burmistrz. 28.10.11, 14:38
                          lomianki2011 czyją kochanką była zwolniona pani z księgowości lub pani sprzątaczka ze SM.
                          Czyim znajomym był pan z biura obsługi mieszkańców, zawsze taktowny i uprzejmy dla interesantów. Pracował w urzędzie blizko 8 lat. Nie bądź nietaktowny, żeby nie napisać bezczelny.
                          • krzysiom1 Re:co na to P.Burmistrz. 28.10.11, 20:20
                            2hestia napisała:

> lomianki2011 czyją kochanką była zwolniona pani z księgowości lub pani sprzątac
                            > zka ze SM.
                            > Czyim znajomym był pan z biura obsługi mieszkańców, zawsze taktowny i uprzejmy
                            > dla interesantów. Pracował w urzędzie blizko 8 lat. Nie bądź nietaktowny, żeby
                            > nie napisać bezczelny.
                            Staram się powstrzymywać od udziału kretyńskich dyskusjach, które ostatnio dominują na naszym forum ale teraz przegięłaś.
                            "Innaczej miły" Pan z biura obsługi był od lat kompromitacją naszego urzędu.
                            Przecież to był powszechnie znany gbur, wielokrotnie udzielający mieszkańcom błędnych informacji.
                            • obserwatorka1947 Re:ocena niewłaściwa p.Krzysiom 28.10.11, 21:15
                              Do Krzysiom1,który napisał"

"Staram się powstrzymywać od udziału kretyńskich dyskusjach, które ostatnio domi
                              > nują na naszym forum ale teraz przegięłaś.
                              > "Innaczej miły" Pan z biura obsługi był od lat kompromitacją naszego urzędu.
                              > Przecież to był powszechnie znany gbur, wielokrotnie udzielający mieszkańcom b
                              > łędnych informacji.

Myślę,że Krzysiom1 - to znany z mieszania p.V-ce społeczny.
                              Kompromitacją ,to są zachowania kogo innego.
                              Jak byłam w Urzędzie ,to pierwsze kroki skierowałam do okienka,skąd uzyskałam pełną informację , gdzie z moją sprawą mam się zgłosić.Potem dzwoniłam,kiedy jeździ BUS do Ożarowa.Ten pan poinformował mnie i podał miejsce i godziny odjazdu busa. Zawsze był grzeczny i kompetentny.
                              Co zatem zrobił ten młody człowiek? Może ma duże wiadomości i więcej wie jak p.V-ce.
                              Natomiast będąc w Urzędzie słyszałam jak p.V-ce rozmawiał przez telefon . Rozmowa świadczyła o niskiej kulturze osobistej tego pana, być może kryjącego się tu pod następnym nickiem , a może to teraz Krzysiom1.
                              Niech pan się ujawni p.V-ce burmistrzu i odpowie na zadawane pytania.

• kowalik22 Re:ocena niewłaściwa p.Krzysiom 28.10.11, 21:27
                                > Myślę,że Krzysiom1 - to znany z mieszania p.V-ce społeczny.

Źle myślisz.
                                • neptun6666 Re:ocena niewłaściwa p.Krzysiom 28.10.11, 22:28
                                  Obstawiam nieruchomego poruszyciela. Cichego ,, wielbiciela ,, mazowianki.
                                  Wolnego jeźdźca ze starszego Mercedesa. Naszego nieocenionego TeDeo
                                  • 2hestia Re:ocena niewłaściwa p.Krzysiom 31.10.11, 23:30
                                    Krzysiek nie bądź bezczelny
                                • krzysiom1 Re:ocena niewłaściwa p.Krzysiom 31.10.11, 21:31
                                  kowalik22 napisała:

> obserwatorka1947 napisała:
                                  > > Myślę,że Krzysiom1 - to znany z mieszania p.V-ce społeczny.
                                  >
                                  > Źle myślisz.
                                  Zbacz jakich czasów doczekaliśmy!
                                  Wszystkich doszczętnie pogięło na tym forum?
                                  Mozkowalik22 napisała:

> obserwatorka1947 napisała:
                                  > > Myślę,że Krzysiom1 - to znany z mieszania p.V-ce społeczny.
                                  >
                                  > Źle myślisz.

Zobacz jakich to czasów doczekaliśmy!
                                  Naprawdę wszystkich forumowiczów już doszczętnie pogięło?
                                  • wardecka78 Re:ocena niewłaściwa p.Krzysiom 31.10.11, 22:03
                                    niee krzysiom to taki siwulec co najpierw WP sie przymilal a pozniej upadl do stop dabka po debacie

dzisiaj to nabiera nowego wymaru

nizej juz nie mozna bylo upasc
                                    • krzysiom1 Re:ocena niewłaściwa p.Krzysiom 31.10.11, 23:02
                                      wardecka78 napisała:

> niee krzysiom to taki siwulec co najpierw WP sie przymilal a pozniej upadl do s
                                      > top dabka po debacie
                                      >
                                      >
                                      > dzisiaj to nabiera nowego wymaru
                                      >
                                      > nizej juz nie mozna bylo upasc

Ale boli wytykanie głupoty i zwykłej pazerności...:)
                                      Trzeba było słuchać mądrzejszych- to byście nie wylądowali na śmietniku.....
                                      • wardecka78 Re:ocena niewłaściwa p.Krzysiom 31.10.11, 23:30
                                        nadal uwazasz ze dabek jest lekiem na całe zło?
                                      • 2hestia Re:ocena niewłaściwa p.Krzysiom 31.10.11, 23:32
                                        ma się rozumieć ciebie neptunie6666
                                        • wardecka78 Re:ocena niewłaściwa p.Krzysiom 31.10.11, 23:39
                                          to nie neputn6666

klon neptuna to oryginał roberto

a krzysiom to taki doradca poprzedniej ekipy, ktory zaczal doradzac dabkowi

pytanie tylko czy nadal uważa ze:
                                          Dąbek jest lekiem na całe zło
                                          • wardecka78 Re:ocena niewłaściwa p.Krzysiom 31.10.11, 23:40
                                            ...moim zdanie jest LĘKiem na całe zło
                                            • neptun6666 Re:ocena niewłaściwa p.Krzysiom 01.11.11, 08:16
                                              wardecka78 napisała:

> ...moim zdanie jest LĘKiem na całe zło
                                              >

Chyba żeś przedawkowała. Nie miesza się leków z alkoholem.
                                              Cóż głupota i zapyziałość są mniej widoczne. Pytanie kiedy, przed spożyciem czy po?
                                              • wardecka78 Re:ocena niewłaściwa p.Krzysiom 01.11.11, 08:32
                                                Henryczku a Ty nie na grobach?

JA GDA wczoraj odwiedziłam.

Nie bulwersuj sie wszak sam głosowałeś na nieudolność, myśląc ze to pigułka na całe zło, a to się okazał piguła śniegowa, która powoli zmienia się kulę śniegową!

Czyż nie tak?
                                                • neptun6666 Re:ocena niewłaściwa p.Krzysiom 01.11.11, 09:17
                                                  wardecka78 napisała:

> Henryczku a Ty nie na grobach?
                                                  >
                                                  > JA GDA wczoraj odwiedziłam.
                                                  >
                                                  > Nie bulwersuj sie wszak sam głosowałeś na nieudolność, myśląc ze to pigułka na
                                                  > całe zło, a to się okazał piguła śniegowa, która powoli zmienia się kulę śniego
                                                  > wą!
                                                  >
                                                  > Czyż nie tak?
                                                  >

Głosowałem za lepszym jutrem , bez WP i jego koleżków. Koledzy jeszcze zostali/wczepieni w stanowiska/ WP już jest historią. A co będzie dalej przyszłość pokaże.
                                                  >
                                                  • otwarty-live Re:ocena niewłaściwa p.Krzysiom 01.11.11, 09:37
                                                    neptun6666 napisał: > Głosowałem za lepszym jutrem ,

A toś się doczekał :(
                                                  • wardecka78 zakłamany Henryczek? 01.11.11, 10:26

moze jemu odpowiada brak kompetencji i małostkowość na każdym kroku
                                                    do tego przelicznik kadrowy:
                                                    za zatrudnienie specjalisty za 10 tys wypieprzenie kogoś innego za 1,5 tys.

Co na to ekonomista Rosati? - popiera taką matematykę?

Henryczku a Ty chyba jeszcze jakiś tydzień temu wieszałeś psy na obecnej władzuchnie - czy miałam omamy czytając Twoje wypowiedzi?

Coś się zmieniło przez ten tydzień?
                        • obserwatorka1947 Re: 28.10.11, 15:03
                          lomianki 2011 napisał/a
                          O widzę, że poziom agresji wzrasta, wraz ze zwalnianiem pociotków, krewnych, znajomych i kochanek poprzedniej ekipy.

Bzdura i nie na miejscu. Myślę,że do tej pory urząd nie był agencją towarzyską.Takie bzdury może wymyślać tylko lomianki2011.

W tonie lomianki2011 - A teraz zobaczymy , podobno są już ciekawe pary.Tylko teraz burmistrz religijny będzie miał problem.

Lomianki 2011 powinien być zwolniony,pisze w godzinach pracy, chyba, że to nienaruszony PR.
                        • zchopina Re:co na to P.Burmistrz. 28.10.11, 15:13
                          lomianki2011 napisał:
                          > O widzę, że poziom agresji wzrasta, wraz ze zwalnianiem pociotków, krewnych, zn
                          > ajomych i kochanek poprzedniej ekipy.
                          >
                          >
                          >
                          >>>>

O tobie tu piszemy. przełącz się na cnzeta.

• kowalski_lomiankowski Kochanki ? 28.10.11, 15:37
                            Przecież nie od wczoraj wiadomo, że kochanki, metresy, faworyty i inne mniej czy więcej przepiękne panie miały wielkie wpływy u rządzących. Nie ma na co oburzać się, to prawidłowość dziejowa.
                            Sam chętnie bym się dowiedział, czyich słodkich szeptów słucha dziś Papirus, ma nowy nick, to może i panienkę ma nową? Albo czyim wdziękom pozamałżeńskim w pracy i po pracy ulega pan burmistrz (bardzo prosimy o zdjęcia w "Łomiankowskiej") . Nie sądzicie, że to jest bardzo interesujące?
                            • zchopina Re: Kochanki ? 28.10.11, 15:59
                              napisał: > Sam chętnie bym się dowiedział, czyich słodkich szeptów słucha dziś Papirus, ma
                              > nowy nick, to może i panienkę ma nową? Albo czyim wdziękom pozamałżeńskim w pr
                              > acy i po pracy ulega pan burmistrz (bardzo prosimy o zdjęcia w "Łomiankowskiej"
                              > ) . Nie sądzicie, że to jest bardzo interesujące?
                              >
                              >
                              >
                              >
                              >
                              >
                              Nie interesujące ale najważniejsze że na poziomie
                              insynuacji jednego pana który podpina
                              się pod ,,Cnzeta Kaliopa lomianki2011 lomianki_life,,

kto mieczem ten od miecza itd

• kowalik22 Re: Kochanki ? 28.10.11, 16:15
                              kowalski_lomiankowski napisał:
                              > Przecież nie od wczoraj wiadomo, że kochanki, metresy, faworyty i inne mniej cz
                              > y więcej przepiękne panie miały wielkie wpływy u rządzących. Nie ma na co oburz
                              > ać się, to prawidłowość dziejowa.
                              > Sam chętnie bym się dowiedział, czyich słodkich szeptów słucha dziś Papirus, ma
                              > nowy nick, to może i panienkę ma nową?

Dajcie spokój. Nie uchodzi, to po pierwsze. Po drugie - Papiego małzonka może te rzucane tu "rybki" wziąć na poważnie. Mozna komuś zrobić krzywdę.
                              Walcie w sprawach urzędowych, jak już musicie/chcecie ale to są już sprawy poniżej pewnego poziomu nawet, jak na standardy tego forum.
                              • lobotomia-d Re: Kochanki ? 28.10.11, 20:24
                                Kow czyżby chodziło o ciebie, żeś się aż tak zdenerwowała?
                                • kowalik22 Re: Kochanki ? 28.10.11, 21:31
                                  Zauważyłeś w moim poście jakieś zdenerwowanie?
                                  Och, a tak się starałam, żeby tego nie było widać.
                                  • lobotomia-d Re: Kochanki ? 29.10.11, 18:24
                                    No cóż swietnie się de-maskujesz!
                                    • turyfiury Re: Kochanki ? 01.11.11, 21:11
                                      lobotomia-d napisał:

> No cóż swietnie się de-maskujesz!
                                      Pewnikiem nawroty zmęczenia " materiału"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka