Dodaj do ulubionych

S-7 w 2014r

19.12.11, 10:27
Nie bójcie się S-7 będzie wbrew niezasadnie protestującym..tak samo jak będzie auchan, a przypominam,że kilku niedowiarków jak np: esscort mi nie wierzyło,że powstanie więc ogłaszam,że S-17 niezależnie od niezasadnych protestów powstanie.

warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,10839193,Beda_nowe_wylotowki_z_Warszawy__Rzad_szuka_pieniedzy.html
Pamiętajcie rezerwa gruntowa pod ta trasę istnieje już od 40 niemalże lat i każdy kto się tam po wprowadzeniu rezerwy budował czynił to na własne ryzyko i teraz nie ma prawa protestować co najwyżej może mieć do siebie pretensje a nie do tego,że w końcu rząd zamierza budować tak potrzebną również mieszkańcom Łomianek trasę...wszelkie protesty na ten temat są ze szkodą dla mieszkańców korkujących się coraz bardziej Łomianek...
Obserwuj wątek
    • esscort Re: S-7 w 2014r 19.12.11, 10:37
      Stefan, daj spokój. Przecież nawet z tego tekstu wynika, że do 2020 raczej na naszą S7 nie ma szans
      • stefanprawo Re: S-7 w 2014r 19.12.11, 11:03
        hehehe esscort tak samo jak w przypadku auchan gdzie "piałeś",że go nie będzie.....tak i w przypadku trasy wspomnisz moje słowa w 2014roku sam ci je przypomnę...jak zaczną budować S-7...oj esscort nie znasz życia....mówiłeś,że auchan nie będzie i co za rok otwierają...mówisz,że s-7 szybko nie będzie...i co i ja mówię,że będzie...i zapewniam cię,że S-7 powstanie i to przed 2020r ...
        • esscort Re: S-7 w 2014r 19.12.11, 11:11
          O Auchanie mówiłem, ale też przypominam, że termin ukończenia hipermarketu był ok 2000 r. Ukończą w 2011, więc trochę czasu minęło.
          Ostatnoio mowiłem nie tyle, że nie powstanie, ale że klatwa na nim ciąży :) No i raczej chciałem zaczarować, bo dla mnie ten auchan do niczego nie jest potrzebny
          • kasia.buczkie Re: S-7 w 2014r 19.12.11, 12:01
            Nawet w tekście zacytowanym przez Stefana o S 7 mówi się raczej na marginesie. W pierwszej kolejności- jak znam życie- będą budowane wylotówki co do których istnieje silna presja społeczna- Każda władza dostaje przyśpieszenia kiedy jest kopana w tyłek. Raszyn kopie i znalazł się na liście priorytetów. My będziemy się żreć między sobą , między rezerwą a wałem :(.
            • esscort Re: S-7 w 2014r 19.12.11, 12:36
              My się już chyba nie żremy. Po prostu nikt nie lobbuje za, natomiast jest silny lobbing przeciw. No ale tak jest w demokracji - trzeba się umieć zebrać, pokazać jakąś siłę, determinację, wykorzystać procedury i bezwład urzędów. Przeciwnicy S7 to robią, więc mają efekty. Ja nie jeźdże w szczycie do Warszawy, właściwie w ogóle mogę tam nie jeździć, więc mi wcale nie zależy, ale bierność ludzi sterczących 2 godziny w korku codziennie jest jednak zastanawiająca
              • stefanprawo Re: S-7 w 2014r 19.12.11, 12:43
                Tylko laicy nie wiedzą,że drogi po wale (przy wale) nie będzie ze względu na:
                1. brak terenów rezerw gruntowych co skutkuje wysokimi odszkodowaniami dla właścicieli
                2. tereny chronione programem unii europejskiej NATURA 2000 ( jak widać w przypadku rospudy nie do ruszenia)
                3. Trudne warunki gruntowe
                4. brak takiej rezerwy w studium planu. Obecnie trwają prace nad planem dla tzw doliny łomiankowskiej,które nie przewidują stworzenie takiej rezerwy
                5. Bardzo wysoki koszt nie uzasadniony ekonomicznie ewentualnej takiej budowy
                6. brak miejsc do których można by taką trasę przyłączyć bo gdzie ona niby miałaby się zaczynać ? Przy wąskiej zabudowanej Brukowej? Czy przy moście Północnym gdzie w tym celu trzeba by było wyburzyć pół Młocin ( przy Farysa) oraz zrobić tunel podziemny pod lasem młocińskim lub zlikwidować las młociński w części ( to fantazje nie do urealnienia)
                więc nie róbcie ludziom wody z mózgu
                trasy nie będzie po wale za to powstanie ona tam gdzie miała być czyli przy KPN...
                etc
                • drabbu Re: S-7 w 2014r 19.12.11, 13:07
                  Stefanie, wiemy to wszystko doskonale. I takie argumenty, oprócz wielu, wielu innych
                  jeszcze, których nie wymieniłeś, podnosiliśmy tu zbiorowo gdy trwał spór o "trasę po wale" (także Esscort zużył niejedną klawiaturę). W tej chwili nie ma mowy, żeby "trasa po wale" mogła wrócić, więc nie musisz podejmować tych argumentów od początku. Nie sądzę, ażeby nawet gorący przeciwnicy trasy S-7 mogli liczyć na "trasę po wale" (też laikami nie są). Chodzi o to, żeby właściwa budowa S-7 mogła wreszcie ruszyć z martwego punktu.
                  • stefanprawo Re: S-7 w 2014r do drabbu 19.12.11, 14:01
                    Drabbu ja to wiem,ale widocznie tego nie wie osobnik pod nickiem kasia.buczkie bo to jej odpowiadałem,ale może nie precyzyjnie skierowałem moje wyjaśnienia.
                    Jednak ponawiam apel do tych ,którzy próbują blokować, odciągać budowę tak potrzebnej dla mieszkańców Łomianek trasy S-7:
                    Przeciwnicy trasy S-7 nie idźcie ta drogą parafrazując klasyka...
                    Próbując opóźniać budowę trasy S-7 działacie tak naprawdę przeciwko mieszkańcom Łomianek!!! dość stania w korkach!!! Dość hipokryzji!! Jak ktoś budował się przy planowanej trasie to robił to na własną odpowiedzialność i tyle i teraz może mieć pretensje tylko i wyłącznie do siebie...
                    • roberto196333 Re: S-7 w 2014r do drabbu 19.12.11, 15:14
                      Ja tam mówię - stafan na burmistrza , w następnej kadencji/o ile nie wymięknie/.
                      Trasa S-7 i węzły powstaną bo tak jest to w planach.
                      Ale co szkodzi jednym/Dąbrowa marzyć o trasie po wale, / drugim w to graj , oni i tak wiedzą że po wale nie będzie , ale mają sojusznika i starają się zachować większość
                      w naszej małej izbie gmin..
                    • kasia.buczkie do osbnika Stefana 19.12.11, 15:33
                      Osobniku pod nikiem Stefan, dobrze wiem, że żadneuj trasy po wale nie będezie i nie było w przeszłości takiego momentu żeby budowa trasy po wale nam groziła. Zalecam ci czytanie tekstów ze zrozumieniem. Zanim Stefan nauczy się czytać, nie należy wysuwać jego kandydatury na burmistrza.
                      • roberto196333 Re: do 19.12.11, 15:38
                        kasia.buczkie napisała:

> Osobniku pod nikiem Stefan, dobrze wiem, że żadneuj trasy po wale nie będezie i
                        > nie było w przeszłości takiego momentu żeby budowa trasy po wale nam groziła.
                        > Zalecam ci czytanie tekstów ze zrozumieniem. Zanim Stefan nauczy się czytać, ni
                        > e należy wysuwać jego kandydatury na burmistrza.

Nie przejmuj się stefek potrafi czytać , nawet ze zrozumieniem . Tylko czasami
                        gdy ma zbyt wiele czasu przypomina mu się że może zostać elektem.

• kasia.buczkie Re: do 19.12.11, 15:53
                          No dobra , uspokoiłeś mnie. Jak umie czytać, możemy kandydaturę Stefka wysunąć na burmistrza :).
                          • drabbu Re: do 19.12.11, 16:51
                            Ale Stefan, po intensywnej i widocznej kampanii przedwyborczej, którą jednoosobowo prowadził na forum, sam zrezygnował ze swojej burmistrzowskiej kandydatury :) No i można by powiedzieć, że mamy, co mamy :) Ale tłumu zwolenników też nie dało się zauważyć.
                            • esscort Re: do 19.12.11, 16:55
                              Wychodzi zatem na to, że wszystko przez Stefana.
                              • stefanprawo Re: do 19.12.11, 17:08
                                Byłbym najlepszym Burmistrzem...nie jestem i nigdy nie byłem urzędnikiem, nie potrzebuję kasy więc jak bym był Burmistrzem to oddałbym 1/2 pensji na rzecz gminy albo nie oddałbym 100% pensji w kryzysie...
                                Byłbym najlepszym Burmistrzem...
                                nie jestem zależny od koterii lokalnych i nie muszę się łasić do nikogo...wygram na podstawie oddolnego ruchu, który mnie wciągnie na szczyty władzy łomiankowskiej i zrobię porządek w gminie będzie tak jak się należy to urzędnicy będą służyć mieszkańcom i to bez łaski!!! (oczywiście nie twierdzę,że inni są od kogoś zależni...)
                                Będzie ład i porządek...
                                Wprowadzimy też monitoring miejski na głównych ulicach Łomianek...mam wiele pomysłów i to wcale nie takich złych...
                                • drabbu Re: do 19.12.11, 17:16
                                  stefanprawo napisał:> i zrobię porządek w gminie będzie tak jak się należy

I nikt już nigdy, przenigdy nie poważy się niszczyć Brzegowej ani Kościelnej Drogi.
                                  I wszyscy deweloperzy uciekną z piskiem, jak spłoszone myszy :)
                                  • mezar73 Re: do 19.12.11, 17:21
                                    i nie będzie niczego ? ;-)
                                • neptun6666 Re: do 19.12.11, 17:21
                                  stefanprawo napisał:

> Byłbym najlepszym Burmistrzem...nie jestem i nigdy nie byłem urzędnikiem, nie p
                                  > otrzebuję kasy więc jak bym był Burmistrzem to oddałbym 1/2 pensji na rzecz gmi
                                  > ny albo nie oddałbym 100% pensji w kryzysie...
                                  > Byłbym najlepszym Burmistrzem...
                                  > nie jestem zależny od koterii lokalnych i nie muszę się łasić do nikogo...wygra
                                  > m na podstawie oddolnego ruchu, który mnie wciągnie na szczyty władzy łomiankow
                                  > skiej i zrobię porządek w gminie będzie tak jak się należy to urzędnicy będą sł
                                  > użyć mieszkańcom i to bez łaski!!! (oczywiście nie twierdzę,że inni są od kogoś
                                  > zależni...)
                                  > Będzie ład i porządek...
                                  > Wprowadzimy też monitoring miejski na głównych ulicach Łomianek...mam wiele po
                                  > mysłów i to wcale nie takich złych...

>>> stefan , mało jest takich co choćby na przysłowiowy chleb nie potrzebują.
                                  Rozumiem 100% pensji, natomiast ustanowiłbyś dodatki
                                  -stażowy 50%
                                  -funkcyjny 60%
                                  -13 i 14 pensja.

No ale kontynuuj, rozwijaj temat ,rozwijaj , ciekawie brzmi, łapie za serce twa dobroć. Ciekaw jestem co by powiedziały MW +SMW? Zdaje się że by Cię uwaliły przed wyborami.
                                • drabbu Re: do Stefana 19.12.11, 18:19
                                  Stefanie, naprawdę cenię Twoje dobre chęci. Ale jest jeszcze dużo czasu do wyborów
                                  i nie przesadzaj może z obietnicami.
                                  Bo wiesz, już jeden szaman zapewniał swoich Murzynów, że potrafi wywoływać deszcz.
                                  I nawet niektórzy (choć tylko garstka) uwierzyli mu z początku. A dopiero potem okazało się, że nie bardzo. Że szaman nie jest taki potężny, jak głosił i deszczu nima i nie bedzie. W zamian powstała burza piaskowa. Szaman wywołał nie to, co potrzeba. Więc ostrożnie :)
                                  • stefanprawo Jam StefAnpRawo 19.12.11, 19:26
                                    Ja jestem Stefanprawo i nie będę nic obiecywał już tacy byli co to naobiecywali w trakcie kampanii wyborczych...
                                    JA jestem człekiem czynu z zewnątrz
                                    nie jestem i nie byłem urzędnikiem
                                    jak bym został Burmistrzem to bym natychmiast obniżył pensje najwyższym dostojnikom i urzędnikom gminnym zniósłbym wszelkie uznaniowe dodatki dla urzędników
                                    monitoring najważniejszych ulic w Łomiankach bym wprowadził
                                    Zlikwidować ZWiK
                                    zrestrukturyzować dom kultury i ICDS
                                    odchudzić biurokrację
                                    urząd przyjazny dla mieszkańców
                                    Burmistrz dostępny dla mieszkańców
                                    zlikwidować funkcję zastępców Burmistrza zamiast tego zadania wice burmistrzów przejęli by kierownicy poszczególnych referatów, zmniejszyć pobory Burmistrza o 1/2 bez żadnych dodatków
                                    zlikwidować i sprzedać jeden z budynków gminnych i po restrukturyzacji zmieścić wszystko w budynku przy ul. Warszawskiej 115 i w budynku szkoły przy Szkolnej
                                    zlikwidować część etatów w urzędzie
                                    więcej kasy na inwestycje gminne i miejskie
                                    itp itd
                                    po prostu jestem najlepszy!!!
                                    • stefanprawo Re: Jam StefAnpRawo 19.12.11, 19:29
                                      aha i do tego jeszcze:
                                      - zlikwidować straż miejską zostawić tylko referat bezpieczeństwa z 4 urzędnikami, którzy nadzorowali by czystość posesji, przestrzeganie przepisów gminnych w tym płacenia podatków i kontroli posesji etc
                                      -zlikwidować ZWiK
                                      -zmodernizować KMŁ i zrobić z tego referat a nie oddzielną spółkę.Część autobusów po prostu wynajmować od zewnętrznych firm np: pks grodzisk mazowiecki jak to czyni MZA, część autobusów sprzedać
                                      po prostu w obliczu długiego kryzysu odchudzić co się da nie patrząc na różne interesy różnych grup!!
                                      • drabbu Re: TYŚ StefAnpRawo 19.12.11, 20:48
                                        stefanprawo napisał:

> zlikwidować funkcję zastępców Burmistrza zamiast tego zadania wice burmistrzów
                                        > przejęli by kierownicy poszczególnych referatów,

Nie uda się :( ustawa nie pozwala. Burmistrz musi mieć zastęoców.

> zrestrukturyzować dom kultury i ICDS - ??? co to znaczy?

> Burmistrz dostępny dla mieszkańców - ale przecież przyjmuje mieszkańców, bodaj w poniedziałki, a czasem nawet odbywa spotkania, czyta przedszkolakom (też mieszkańcy)

> zlikwidować i sprzedać jeden z budynków gminnych i po restrukturyzacji zmieścić
                                        > wszystko w budynku przy ul. Warszawskiej 115 i w budynku szkoły przy Szkolnej

W budynku szkoły nie uda się - już była o to kiedyś sprawa, by urząd wyprowadził się ze szkolnych pomieszczeń (było tam planowanie przestrzenne)

> monitoring najważniejszych ulic w Łomiankach bym wprowadził

Monitoring Warszawskiej już mamy, zapewnia go Info na swojej stronie. Ale skoro proponujesz też:

>- zlikwidować straż miejską

to przecież przy monitoringu konieczna byłaby "siła" reagująca szybko na zauważone wykroczenia, naruszenia, nieporządki, inaczej monitoring nie ma sensu. Musiałbyś też zatrudnić personel do obsługi kamer, sterowania, podglądu, więc musisz powiększyć zatrudnienie

>zostawić tylko referat bezpieczeństwa z 4 urzędnikami, którzy nadzorowali by czystość posesji, przestrzeganie przepisów gminnych w tym płacenia podatków i kontroli posesji

Od przestrzegania płacenia podatków jest Skarbnik gminy wraz ze swoim aparatem, który działa. Czterech urzędników nie wystarczy do realizacji tak szeroko zakrojonych zadań. Zastanowiłeś się, ile jest posesji w Łomiankach?

>-zmodernizować KMŁ i zrobić z tego referat a nie oddzielną spółkę.Część autobusów po prostu wynajmować od zewnętrznych firm np: pks grodzisk mazowiecki jak to czyni MZA, część autobusów sprzedać

Zrobienie referatu ze spółki to nie jest modernizacja, tylko zmiana formy organizacyjnej.
                                        W tym referacie musiałbyś zatrudnić osobnych urzędników, co stoi w sprzeczności z postulatem:
                                        > zlikwidować część etatów w urzędzie.
                                        W ostatnim czasie Warszawa intensywnie kupuje nowe autobusy i tramwaje i ogłasza przetargi na nowe.

Stefanie - jednym słowem: nie bądź taki komandos. Masz czas, dokładnie przemyśl swój program :)
                                        • esscort Re: TYŚ StefAnpRawo 19.12.11, 21:43
                                          Ja też jestem przeciwko monitoringowi, bo po cholerę monitoring w miasteczku, w którym nie ma latarni, wodociągu, kanalizacj, Żeby "miejsko" wyglądało?
                                          • brycezion Re: TYŚ StefAnpRawo 19.12.11, 22:16
                                            Od początku, na spotkaniach w GDDKiA w Józefowie w sprawie budowy S-7, mówiłem publicznie w imieniu Komitetu Obywatelskiego Łomianek, że musi powstać S-7 w planowanym śladzie. Że "trasa po wale" jest nie realna.
                                            Za to co poniektórzy działacze z Dąbrowy nazywali mnie "znanym szkodnikiem społecznym".
                                            Teraz czeka nas wszystkich horror przez parę miesięcy, gdyż Auchon wreszcie zajął się za budowę, a potem nic nie będzie lepiej zważywszy dodatkowo na lotnisko w Modlinie.
                                            Można powiedzieć: "a nie mówiłem". Całe szczęście, że do W-wy jeżdżę sporadycznie.

Tylko nie bardzo rozumiem oporu przeciw S-7. Mieszkam w odległości ok. 100 m od E-7, Kolejowej, nie ma na niej ekranów, a latem okna mam otwarte i szum samochodów nie dochodzi. Przy ekranach na S-7 będzie podobnie.
                                            • neptun6666 Re: bry 19.12.11, 22:34
                                              brycezion napisał:

> Od początku, na spotkaniach w GDDKiA w Józefowie w sprawie budowy S-7, mówiłem
                                              > publicznie w imieniu Komitetu Obywatelskiego Łomianek, że musi powstać S-7 w pl
                                              > anowanym śladzie. Że "trasa po wale" jest nie realna.
                                              > Za to co poniektórzy działacze z Dąbrowy nazywali mnie "znanym szkodnikiem społ
                                              > ecznym".
                                              > Teraz czeka nas wszystkich horror przez parę miesięcy, gdyż Auchon wreszcie zaj
                                              > ął się za budowę, a potem nic nie będzie lepiej zważywszy dodatkowo na lotnisko
                                              > w Modlinie.
                                              > Można powiedzieć: "a nie mówiłem". Całe szczęście, że do W-wy jeżdżę sporadyczn
                                              > ie.
                                              >
                                              > Tylko nie bardzo rozumiem oporu przeciw S-7. Mieszkam w odległości ok. 100 m od
                                              > E-7, Kolejowej, nie ma na niej ekranów, a latem okna mam otwarte i szum samoch
                                              > odów nie dochodzi. Przy ekranach na S-7 będzie podobnie.

Bry z pierwszą częścią do akapitu ,,do W-wy jeżdżę sporadycznie ,,- zgoda.
                                              Natomiast dalsza część jest niestety ,,ściemą,, .
                                              Ja mieszkam dobry kilkaset metrów od S-7 ,niestety rano latem huk jest porażający.
                                              -być może ja się budzę dużo wcześniej
                                              -być może nie mam zatorów w małżowinach usznych.
                                              Czy tak czy inaczej ekrany są potrzebne, tak samo jak nieuniknione powstanie obwodnicy przez Leśny , Dąbrowę do W-wy.
                                              • brycezion Re: Neptun6666 19.12.11, 23:02
                                                Nie strasz "porażającym hukiem". Zapraszam na os. Kwiatowe, posłuchasz.
                                                Zatorów w małżowinach usznych nie mam.
                                                • neptun6666 Re: Neptun6666 19.12.11, 23:12
                                                  brycezion napisał:

> Nie strasz "porażającym hukiem". Zapraszam na os. Kwiatowe, posłuchasz.
                                                  > Zatorów w małżowinach usznych nie mam.

Miło będzie wdepnąć na kawę. Proszę przyjąć podobne zaproszenie na Dziekanów Bajkowy rano o godz 7,00 przełom wiosny i lata , wtedy kiedy najbardziej smakuje śniadanie kontynentalne. Natomiast przełknięcie kawy przynosi niesmak spożywany huku TIRów .
                                                  Pzdr
                                                  • marcinek005 Re: Neptun6666 20.12.11, 22:15
                                                    Ciekawe jak długo jeszcze bedzie widoczny glos bryzecona jako jedyny glos merytoryczny na tym forum. Reszta państwa zajmuje się tylko biciem piany. Może w końcu chociaż PIS w Łomiankach zająłby się kwestią przyspieszenia budowy s-7. Byłoby to bardziej przydatne niż roznoszenie gazetek po Łomiankach, które nic nikomu nie dają (sa tak beznadziejnie robione, że Kaczyński powinien przykładnie ukarać twórców jako pisowską piątą kolumnę). Przynajmniej mielibyście panowie jakiś konkret dla wyborców- przed następnymi wyborami jak znalazł. Niestety PO juz skreślam - są znani w Łomiankach tylko i wyłącznie dzięki owej nieszczęsnej pisowskiej gazetce, w której byli przedstawieni jako protestujący swego czasu po pałacem prezydenckim.To był ich najbardziej medialny występ. Zadowolenie z siebie bywa niestety zgubne. A do polityki też trzeba dorosnąć i nieszczęściem jest to, że zajmują sie nia ludzie w któtkich spodenkach, nie dostrzegający istotnych kwestii życia w Łomiankach.
                                                    Władza leży na ulicy i może warto w końcu się po nią schylić tylko trzeba mieć wyobraźnie a nie zajmować sie tylko- mieszaniem kto, z kim , przeciw komu, kto jest za Pszczólkowskim a kto za Zielskim itd.
                                                    I jeszcze przy okazji chciałem spytać - jak długo jeszcze te wygryzione bombki, będa wisieć na Warszawskiej. Może ktoś wreszcie się chociaż tym zainteresuje - myślę że jest to akurat kwestia na miarę naszych władz. Można chociaż być porządnym administratorem jak już wizji żadnej się nie posiada.
                                                  • stefanprawo do marcinek 21.12.11, 10:35
                                                    Mój głos jest merytoryczny wypraszam sobie...a jeżeli chodzi o PiS to uważam,że bardziej powinien się skoncentrować na bardzo poważnych zarzutach wobec P.Macierewicza...
                                                  • behemot.1 Re: do marcinek 21.12.11, 10:45
                                                    PIS to ma teraz co innego na głowie, Ziobro na wiosnę szykuje kongres założycielski partii, i będzie ciekawie...

Łomianki to trudny teren, gdzie zapyziała małomiasteczkowość ze swoim wścibstwem i zabobonami stoi w opozycji do wykształconych mieszczuchów, a interesy obu tych grup nie idą w parze. Nasze małe bagienko polityki lokalnej promuje nieudolność i brak poglądów, potrzeba nam ludzi charyzmatycznych z pomysłem i silną osobowością, szanujących odmienne zdanie. Ale ja niewielu takich widzę, niestety.

I tak na marginesie - niektórzy naprawdę mają PO-kompleksy...
                                          • roberto196333 Re: TYŚ StefAnpRawo 22.12.11, 07:16
                                            esscort napisał:

> Ja też jestem przeciwko monitoringowi, bo po cholerę monitoring w miasteczku, w
                                            > którym nie ma latarni, wodociągu, kanalizacj, Żeby "miejsko" wyglądało?
                                            essss????????????? samam prawda cieknie z twych ust. Re dotyczące podkładu
                                            • esscort Re: TYŚ StefAnpRawo 22.12.11, 09:03
                                              Ale o co chodzi? Uważasz, że nie mam racji?
                                              • roberto196333 Re: TYŚ StefAnpRawo 22.12.11, 16:27
                                                esscort napisał:

> Ale o co chodzi? Uważasz, że nie mam racji?
                                                A czy ty uważasz że dyskutuję z tobą w chamski sposób?

Jeżeli tak PRZEPRASZAM . Proponuję też by parę osób na forum nauczyło się i przyswoiło ten prosty zwrot. Który czasem zastąpi całe elaboraty bzdur.
                                                Prawda ? Magda mogłaby czasem opanować ten zwrot, ale uważa że w Sadowej nic i nikomu się nie stało , a ona strzeliła ,,babola,, o ZWiK ot tak przypadkiem, w trosce o dobro przyszłych pokoleń.
                                                A teraz pieje o chamstwie bo ktoś ją naciska o podanie sprostowania.
                                                A to tuzimka , zdaje się, a może i mazowianka , kręca mi się te nicki.
                                                • esscort Re: TYŚ StefAnpRawo 22.12.11, 16:32
                                                  Ale co to ma wspólnego z ta "prawdą, która cieknie z moich ust"??? Naprawdę uważasz, że problemem łomianek jest brak monitoringu i że w naszym zacofanym miasteczku powinno się w to inwestować pieniądze????
                                                • esscort Re: TYŚ StefAnpRawo 22.12.11, 16:44
                                                  roberto196333 napisał: > A czy ty uważasz że dyskutuję z tobą w chamski sposób?

Ja mam wysoki poziom tolerancji :)))
                                                  Ale uważam, ze wobec niektórych osób bywasz... niezbyt kulturalny ;)
                                                  Ale najwiekszym mankamentem jest rozmawianie nie na temat. Trochę na zasadzie "a za to u was biją Murzynów". I nie rozumiem, dlaczego każdy głos krytyczny wobec np. burmistrza traktujesz jako jakiś zorganizowany atak określonych sił. Czy burmistrz nie może podlegać krytyce? Naprawdę wszystkim tak dobrze kieruje? A czasem nawet nie krytykę burmistrza, ale nawet - jak np. w przypadku organizacji ruchu przy modernizacji brukowa/kolejowa - nie wiedzieć czemu słuszną troskę mieszkańców o to, by wykonawca zapewnił im jakieś minimum bezpieczeństwa i zmneijszenia uciążliwości atakujesz. Przecież to jest w interesie wszystkich i naciski na tę sprawę powinny być jak najmocniejsze,są obowiązkiem każdego, bo tylko w ten sposób można coś wywojować. I naprawdę lepiej być mądrym przed szkodą a nie po szkodzie.
                                                  • stefanprawo do esscortt 22.12.11, 16:57
                                                    Zapewniam Was,że monitoring podniósłby bezpieczeństwo w Łomiankach a nie kosztowałby wiele bowiem wiele firm by się dołożyło więc nie obciążyłoby to budżetu gminy a wręcz przeciwnie zamiast wydawać kasę na dodatkowe patrole policji oraz benzynę do samochodów straży miejskiej i policji wystarczy monitoring,żeby w razie potrzeby natychmiast w miejsce zagrożenia wysłać patrol byłoby to taniej i skuteczniej. Monitoring to najlepsza forma prewencji Nie rozumiem Waszego uporu ludzie opamiętajcie się a jak się nie znacie na kwestiach bezpieczeństwa to nie zabierajcie głosu bo to co tu głosi essort to wybaczcie wyłącznie wynika z jego nie wiedzy i nie znajomości teamtu więc esscorcie nie manipuluj i nie spłycaj tak ważnego tematu jakim jest monitoring,który by właśnie zapewnił oszczędności i zwiększył bezpieczeństwo..
                                                  • stefanprawo Re: do esscortt 22.12.11, 16:59
                                                    aha i jesszcze jedno monitoring to w razie złamania prawa idealny materiał bezpośredni dowodowy w sprawie lub przeciwko konkretnej osobie tak tak esscort czas już wyjść z zaścianka świat idzie do przodu...więc będzie i monitoring i auchan i leroy merlin i biedronka i estakada i trasa S-8...a Ci którzy nie idą z postępem zostaną na uboczu....
                                                • drabbu Re: TYŚ StefAnpRawo 22.12.11, 17:08
                                                  >Magda mogłaby czasem opanować ten zwrot, ale uważa że w Sado
                                                  > wej nic i nikomu się nie stało , a ona strzeliła ,,babola,, o ZWiK
                                                  > ot tak przypadkiem, w trosce o dobro przyszłych pokoleń.

To zacytuję na to jeszcze raz swój post sprzed paru dni. Na pewno nie Mazowianka jest winna przeprosiny i sprostowanie:

Re: Szanowna Pani Magdo vel mazowianko,proszę
                                                  drabbu 13.12.11, 08:14 Odpowiedz

Mazowianka umieściła wiadomość za pismem Prezesa ZWiK, które następnie zostało przytoczone w całości. Nie sugerowała winy obecnej ekipy i nie ma za co przepraszać. Rzucasz epitetami bez żadnego powodu. Nie rób z gęby cholewy i akurat na pewno nie tobie wypowiadać się o łączeniu mieszkańców.

Żeby to było wreszcie jasne, cytuję w całości wątek Mazowianki:

Unieważniony pretarg na budowę wod-kan

Autor: mazowianka 06.12.11, 23:15

Na stronie ZWiK ukazała się informacja z datą 25 pażdziernika 2011 r o unieważnienu postępowania na " Budowę sieci wodociągowej i kanalizacyjnej w ulicy Baonu Zośka
                                                  w Łomiankach"ZWik uprzejmie zawiadamia, iż w związku wystąpieniem istotnej zmiany
                                                  okoliczności powodującej, że prowadzenia postępowania w trybie przetargu nieograniczonego
                                                  o wartości poniżej 4 845 000 euro pn." Budowa sieci wodociągowej i kanalizacyjnej w ulicy
                                                  Baonu Zośka oznaczenie postępowania: i wykonanie zamówienia nie leży w interesie publicznym czego nie można było przewidzieć w chwili ogłaszania przetargu.
                                                  Zamawiający UNIEWAŻNIŁ POSTĘPOWANIE.

Mazowiecki Wojewódzki Inspektor Ochrony Środowiska wymierzył Zakładowi Wodociągów
                                                  i Kanalizacji w Łomiankach Sp z o.o administracyjne KARY PIENIĘŻNE na ŁĄCZNĄ
                                                  WARTOŚĆ: 1.092.818.00 zł.

Mam pytanie: czy radni podejmując uchwałę w sprawie zatwierdzenia taryf za zbiorowe zaopatrzenie w wodę i zbiorowe odprowadzanie ścieków na terenie miasta i gminy Łomianki, wiedzieli o tym?

[i tyle w wątku Mazowianki]

Pismo Prezesa: zwik-lomianki.home.pl/www/attachments/116_Informacja%20o%20uniewa%C5%BCnieniu%20post%C4%99powania.pdf

Szanowna Pani Magdo, niech się Pani nie przejmuje :)
                                                  • roberto196333 Re: re.drabbu 22.12.11, 17:18
                                                    Wiadomość Magdy była ,,niusem,, w dniu rozkręcania akcji,,Sadowa,,
                                                    Była podana /podprogowo/ na zasadzie:
                                                    Jednej pani ukradli torebkę-tam ktoś ucieka. To na pewno złodziej.
                                                    Zgarnęli człowieka na komendę ,okazało się że biegł bo spieszył się na tramwaj.
                                                    Prawdziwy złodziej w między czasie rozpłynął się jak kamfora.
                                                    Celem było podać wiadomość , a że się kiedyś wyjaśni -mało ważne. Ważne było nakręcić i podgrzać atmosferę anty Burmistrzowską./gonić królika/
                                                    Dlatego że było to działanie ukierunkowane na zamęt - proszę o wyjaśnienie.
                                                    Ale od ,,kulturalnej osoby, , jaką jest niewątpliwie MW pewnikiem nigdy się tego nie doczekam. Przyschło do gardła rok temu.
                                                    Dlatego niech dalej żyje w nieświadomości że jej autorytet uległ rozmyciu.
                                                    Drabbu gdyby pewne rzeczy były tak proste to niepotrtzbny byłby zderzacz hadronów.
                                                  • drabbu Re: re.drabbu 22.12.11, 17:22
                                                    Czy na pewno nic ci się nie pozderzało? Nic a nic, na pewno?
                                                  • roberto196333 Re: re.drabbu 22.12.11, 17:30
                                                    drabbu napisał:

> Czy na pewno nic ci się nie pozderzało? Nic a nic, na pewno?

Pewnie cierpię na paranoję maniakalno -depresyjną?
                                                    Niezłe, tylko pewne rzeczy widać zbyt oczywiście.
                                                    Odpowiem ci jak kiedyś odpowiedział pewien poseł-filozof we włoskim parlamencie. Gdy go spytali dziennikarze co sądzi o planie cięć budżetowych,odpowiedział:
                                                    jestem ,ślepy, głuchy, nic nie wiem-zostawcie mnie w spokoju.
                                                    Nie wiem czy łapiesz?. Ale mam nadzieję że się rozwijasz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka