Dodaj do ulubionych

Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji

30.01.12, 20:43
wynagrodzenie burmistrza zostało przez radnych obniżone i wynosić będzie łącznie
z dodatkami 6.900 zł miesięcznie. Wiceburmistrz Piotr Rusiecki w długiej, płomiennej mowie bronił osiągnięć Urzędu; tak gorącego przemówienia jeszcze nie widziałem w jego
wykonaniu. Burmistrz Dąbrowski przyjął sprawę - jak mi się wydaje - z rezygnacją, mówił bardzo krótko i stwierdził, że będzie pracował na rzecz Łomianek z takim samym zaangażowaniem jak dotychczas, niezależnie od pensji. Obecnie trwa część budżetowa obrad, ale na niej już nie mogłem zostać.
Obserwuj wątek
    • obserwatorka1947 Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 30.01.12, 21:27
      Ja Radnym dziękuję.
      Burmistrz powinien wiedzieć,że jest " pracownikiem" Rady i umieć z nią współpracować,a nie konfliktować i robić łaskę odpowiadając na wnioski,czy postulaty.
      Słuchał swoich niedoświadczonych, kłótliwych doradców,a nie Radnych.Ponadto Radnych swoimi pismami wg mnie obrażał.
      Burmistrz poobniżał niektórym - nieswoim pensje w urzędzie, wiec dobrze się stało,że Rada podjęła taką uchwałę.
      Dobrze, teraz potrzebny regulamin wynagradzania dla pracowników zatrudnionych na podstawie powołania i koniecznie obniżenie pensji 4 osobom.
      Kto pod kim dołki kopie,sam w nie wpada,a szczególnie jak się nie ma racji.
      • kowalik22 Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 30.01.12, 21:41
        Żaden Burmistrz nie jest pracownikiem rady.

To po pierwsze.
        Po drugie - dziękuję obserwatorko, że potwierdziłaś to, czego się domyślałam - że to obniżenie pensji burmistrza nie ma związku z troską radnych o budżet gminy, lecz odwet za - zdaniem niektórych - nieposłuszeństwo burmistrza.

• ziomalreaktywacja Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 30.01.12, 21:51
          Kowalik
          sory ale teraz pojechałaś po bandzie - "nieposłuszeństwo burmistrza" - no naprawdę. Radykalizujesz. A dlaczego nie komentujesz "kar" stosowanych wobec radnych za ich nieposłuszeństwo wobec burmistrza, oczernianie radnych w celu dyskryminacji i tym podobnych zachowań. Oczywiście możemy się zastanowić czy aby tak drastyczne obniżenie uposażenia było faktycznie potrzebne i czy radni aby nie wpisują się w sposób prowadzenia debaty przez burmistrza. Nie jestem zwolennikiem zasady oko za oko lub zniżania się do poziomu adwersarzy, w tym wypadku do samego dna. Ale trzeba przyznać że kto mieczem wojuje ten....
        • drabbu Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 30.01.12, 21:51
          Kowaliku :) zarzuty padały różne pod adresem burmistrza, jednak o "nieposłuszeństwie" względem Rady mowy nie było. W części były takie, jakie są i na forum.
          • 321art Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 30.01.12, 22:13
            drabbu napisał:

> Kowaliku :) zarzuty padały różne pod adresem burmistrza, jednak o "nieposłuszeń
            > stwie" względem Rady mowy nie było. W części były takie, jakie są i na forum.
            Radą sterują osoby aktywnie udzielające się na forum? Ilu radnych się tu udziela?
            • esscort Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 30.01.12, 22:28
              321art napisał: Radą sterują osoby aktywnie udzielające się na forum? Ilu radnych się tu udziel
              > a?

Ale czy to ma jakiekolwiek znaczenie? Radni na sesji wystepuja w sowim imieniu. Tu każdy sobie może pisać i czytać i nie ma to znaczenia
              • 321art Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 30.01.12, 23:21
                Jeżeli decyzje zapadają na forum, to może od razu zrezygnować z rady i całego urzędu , a losy gminy powierzyć garstce forumowiczów, którzy w imieniu wszystkich mieszkańców będą zarządzać anonimowo majątkiem gminnym za fre?
                • drabbu Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 30.01.12, 23:35
                  321art napisał: > Jeżeli decyzje zapadają na forum,

Powiedziałem, że zastrzeżenia i zarzuty - NIE decyzje - jakie postawiono dziś burmistrzowi, w części pokrywają się z tymi, jakie były formułowane na forum. Skrótowo, bo wydawało mi się, że jasne jest o co chodzi i żeby nie powtarzać tego samego. Przykro mi, że
                  dla Ciebie nie było.
                  • 321art Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 31.01.12, 00:00
                    Mnie również jest przykro że nie zrozumiałeś moich słów, zapewniam Cię że ja twoje zrozumiałem dokładnie, natomiast wypowiadałem się ogólnie do powyższych postów.
        • obserwatorka1947 Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 30.01.12, 22:55
          kowalik22 napisała:

> Żaden Burmistrz nie jest pracownikiem rady.
          >
          > To po pierwsze.
          > Po drugie - dziękuję obserwatorko, że potwierdziłaś to, czego się domyślałam -
          > że to obniżenie pensji burmistrza nie ma związku z troską radnych o budżet gmi
          > ny, lecz odwet za - zdaniem niektórych - nieposłuszeństwo burmistrza.
          >
          Kowalik22
          Burmistrz jest pracownikiem samorządowym na podstawie wyboru.
          Kompetencje wójta -burmistrza reguluje w sposób generalny art. 30 ustawy o samorządzie gminnym. Wynika z niego, iż wykonuje on uchwały rady gminy i jej zadania określone przepisami prawa. W trakcie realizacji zadań własnych gminy wójt podlega wyłącznie radzie gminy (art. 30 ust. 3). Można by zatem sądzić, że jest on przede wszystkim organem wykonawczym rady. Rada uchwala wynagrodzenie dla burmistrza.Rada zatwierdza sprawozdanie finansowe i sprawozdanie z wykonania budżetu oraz udziela absolutorium z wykonania budżetu za dany rok.Rada rozpatruje skargi na działalność burmistrza.
          /Porównaj zatrudnienie burmistrz -pracownik/.
          Ustawa o pracownikach samorządowych:
          Art. 8. 1. Pracodawcą wójta -burmistrza jest urząd gminy.
          2. Czynności z zakresu prawa pracy wobec wójta (burmistrza, prezydenta miasta), związane z nawiązaniem i rozwiązaniem stosunku pracy, wykonuje przewodniczący rady gminy, a pozostałe czynności —wyznaczona przez wójta (burmistrza, prezydenta miasta) osoba zastępująca lub sekretarz gminy, z tym że wynagrodzenie wójta ustala rada gminy, w drodze uchwały.
          Wiesz teraz dlaczego napisałam , że burmistrz jest "pracownikiem rady".
          Chcę Tobie też wyjaśnić,że oszczędności powinny dotyczyć wielu zadań , a nie tylko tych niewygodnych dla burmistrza jak np.zwalnianie pracowników,a przyjmowanie swoich.Powinny dotyczyć też ograniczenia wydatków na wysokie pensje niektórych osób.
          Twoja sprawa jeśli zrozumiałaś mój post jako odwet.
      • 321art Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 30.01.12, 22:21
        obserwatorka1947 napisała:

> Ja Radnym dziękuję.
        > Burmistrz powinien wiedzieć,że jest " pracownikiem" Rady i umieć z nią współpra
        > cować,a nie konfliktować i robić łaskę odpowiadając na wnioski,czy postulaty.
        > Słuchał swoich niedoświadczonych, kłótliwych doradców,a nie Radnych.Ponadto Rad
        > nych swoimi pismami wg mnie obrażał.
        > Burmistrz poobniżał niektórym - nieswoim pensje w urzędzie, wiec dobrze się sta
        > ło,że Rada podjęła taką uchwałę.
        > Dobrze, teraz potrzebny regulamin wynagradzania dla pracowników zatrudnionych n
        > a podstawie powołania i koniecznie obniżenie pensji 4 osobom.
        > Kto pod kim dołki kopie,sam w nie wpada,a szczególnie jak się nie ma racji.
        Czy racja zawsze jest po stronie tych co mają możliwość podnieść lub obniżyć wynagrodzenie? Rada chce pokazać kto tu rządzi i zarazem podporządkować sobie burmistrza?
        • lomianki2011 Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 30.01.12, 22:26
          Wiadomo prymitywni bezradni myślą w swojej bezradności, że jak TeDe obniżyli pensje to wygrali. Tylko zrobili burmistrzowi prezent, bo on oszczędza a oni podnoszą sobie diety. PR-owsko kolejny strzał w stopę:-)
          • ziomalreaktywacja Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 30.01.12, 22:34
            Czyli jednym słowem jak burmistrz zabiera to dobrze ale jak burmistrzowi zabrać to już prymitywni. Typowy KALI
            • 321art Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 30.01.12, 23:36
              ziomalreaktywacja napisał:

> Czyli jednym słowem jak burmistrz zabiera to dobrze ale jak burmistrzowi zabrać
              > to już prymitywni. Typowy KALI
              Nie moja kieszeń burmistrzowa,nie moja urzędnicza. Chodzi tylko o motyw działania radnych, moim zdaniem walka polityczna i o wpływy , jak również zemsta, jeżeli oszczędnościowy to równolegle procentowo winni obniżyć sobie.
            • racjo987 Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 30.01.12, 23:58
              OPOzycja ciągle POdnosi, że niewiele się dzieje w Łomiankach. POpełnia tu błąd POrównawczy, porównuje rok działalności Dąbrowskieg z 4 latami Pszczółkowskieg. Jeżeli porównamy rok 2007 z 2011 to wypada zdecydowanie na korzyść Dąbrowskigo. POzyskane fundusze zewnętrzne w 2007r. ZERO, w 2011 - 860 000 zł. Kanalizacja 2007 2,5 km, a w 2011 4,8 km. Na promocję w 2007r. z kasy gminnej wydano 340 000zł/gazeta + fajerwerki/ w 2011 - 90 000 zł/gazeta + inscenizacja historyczna na którą nie wydano 1 zł /. Należy jeszcze uwzględnić sytuację gospodarczą w 2007r., a jaka była w 2011. W roku 2007 same dochody z podatku od czynności cywilno prawny.ch /głównie z obrotu nieruchomościami/ wzrosły o 300% / z 2 mln. do 6 mln zł/. Wolnych środków za 2007 było ok. 12 mln. co zrobiono z takimi pieniędzmi bumu inwestycyjnego na ulicach Łominek nie było widać. Za to wypłacano wysokie nagrody urzędnikom i zlecano nieużyteczne ekspertyzy, dlateg wszyscy którzy z tego korzystali tęsknią za POprzednikiem.
              • racjo987 Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 31.01.12, 00:10
                racjo987 napisał:

> OPOzycja ciągle POdnosi, że niewiele się dzieje w Łomiankach. POpełnia tu błąd
                > POrównawczy, porównuje rok działalności Dąbrowskieg z 4 latami Pszczółkowskieg.
                > Jeżeli porównamy rok 2007 z 2011 to wypada zdecydowanie na korzyść Dąbrowskigo
                > . POzyskane fundusze zewnętrzne w 2007r. ZERO, w 2011 - 860 000 zł. Kanalizacja
                > 2007 2,5 km, a w 2011 4,8 km. Na promocję w 2007r. z kasy gminnej wydano 340 0
                > 00zł/gazeta + fajerwerki/ w 2011 - 90 000 zł/gazeta + inscenizacja historyczna
                > na którą nie wydano 1 zł /. Należy jeszcze uwzględnić sytuację gospodarczą w 20
                > 07r., a jaka była w 2011. W roku 2007 same dochody z podatku od czynności cywil
                > no prawny.ch /głównie z obrotu nieruchomościami/ wzrosły o 300% / z 2 mln. do 6
                > mln zł/. Wolnych środków za 2007 było ok. 12 mln. co zrobiono z takimi pienięd
                > zmi bumu inwestycyjnego na ulicach Łominek nie było widać. Za to wypłacano wyso
                > kie nagrody urzędnikom i zlecano nieużyteczne ekspertyzy, dlateg wszyscy którzy
                > z tego korzystali tęsknią za POprzednikiem.

Należy dodać, że w tej chciwości radni ustalili nagrodę dla POprzednika w wysokości ok. 12 000 zł. niezgodnie z prawem. Wojewoda uchylił tę uchwałę. To były działania dla dobra sPOłeczności.
                • zly_radny Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 31.01.12, 01:36
                  Porównujesz pierwszy rok Pszczółkowskiego i Dąbrowskiego? Przez pierwszy rok działa się w większości na pozostałościach po poprzedniku. Pszczółkowski zastał zgliszcza po Sokole, a Dąbrowski tematy "do przecięcia wstęgi" po Pszczółkowskim. Dwa następne lata obnażą żałosnego nieudacznika.
                  • neptun6666 Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 31.01.12, 07:13
                    zly_radny napisał:

> Porównujesz pierwszy rok Pszczółkowskiego i Dąbrowskiego? Przez pierwszy rok dz
                    > iała się w większości na pozostałościach po poprzedniku. Pszczółkowski zastał z
                    > gliszcza po Sokole, a Dąbrowski tematy "do przecięcia wstęgi" po Pszczółkowskim
                    > . Dwa następne lata obnażą żałosnego nieudacznika.

No zobaczymy co ,,ty,, po sobie pozostawisz? Błoto , syf i smrodek.
                  • racjo987 Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 31.01.12, 09:19
                    Zły ... ja nie podawałem przykładów inwestycji kontynółowanych tylko przykłady operatywności i poszanowania publicznego pięniądza. POprzednik w POrównaniu z obecnym wypada bardzo słabo. Wiekszość radnych to bezrobotni lub emeryci, którzy za jeden dzień pobytu na sesji każą sobie płacić 1 600 zł. Tak działają dla dobra sPOłecznego.
              • neptun6666 Re: racjo987 31.01.12, 07:10
                No i teraz, wysokie nagrody, widzicie o co idzie gra? Kto najbardziej stracił? kto walczy o zachowanie wpływów?
              • samly Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 31.01.12, 09:12
                racjo987 napisał: > OPOzycja ciągle POdnosi, że niewiele się dzieje w Łomiankach....

POprosiłbym uprzejmie PO raz kolejny nie POwtarzać artykułów z "Gazety Łomiankowskiej".
                • racjo987 Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 31.01.12, 09:38
                  samly napisał:

> racjo987 napisał: > OPOzycja ciągle POdnosi, że niewiele się dzieje w Łomia
                  > nkach....
                  >
                  > POprosiłbym uprzejmie PO raz kolejny nie POwtarzać artykułów z "Gazety Łomianko
                  > wskiej".

Proszę ciągle nie POwtarzać niewile się robi. Jak ktoś napisze prawdę to wam się nie POdoba. POwtórzę jeszcze raz osiągnięcia w 2011 roku były zdecydowanie większe niż w roku 2007. Dodam ZWiK pierwszy raz osiągnął zysk. Rok 2011 to rok trudności gospodarczych o których mówił premier w swoim expose. To trudny rok dla burmisrza w kwietniu śmierć bardzo bliskiej mu osoby, choroba teściowej, z ciężką chorobą zmaga się również jego bliski współpracownik Bogdan Kłódkiewicz.
      • stefanprawo do wszystkich 31.01.12, 09:53
        Co prawda postulowałem obniżenie pensji Burmistrza do 6000zł brutto, ale 6900zł to już jakiś krok ku normalności i gotów jestem takie apanaże Burmistrza zaakceptować.
        Pozostaje pytanie co z uposażeniem wice burmistrzów,kóre powinno wynosić moim zdaniem 4000zł brutto i co z uposażeniami dyrektorów domu kultury i icds, które powinno wynosić 3500zł brutto oczywiście moim zdaniem...
        • kowalik22 Re: do wszystkich 31.01.12, 15:53
          > Pozostaje pytanie co z uposażeniem wice burmistrzów,kóre powinno wynosić moim z
          > daniem 4000zł brutto i co z uposażeniami dyrektorów domu kultury i icds, które
          > powinno wynosić 3500zł brutto oczywiście moim zdaniem...

Twoje zdanie nie ma tu żadnego znaczenia. Zajrzyj do odpowiednich przepisów, to zobaczysz, że to nie jest mozliwe.
          Bajkopisarze są wśród nas;)
    • atos55 Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 31.01.12, 00:49
      Wynagrodzenie burmistrza wydaje mi się zdecydowanie za niskie, zwłaszcza jak na okolice Warszawy. Jeśli ten burmistrz nie zasługuje na więcej (ja też się skłaniam do takiej opinii) , to trzeba zmienić burmistrza, a nie jego wynagrodzenie. A tak, wyglądą to na brzydką rozgrywkę.

Niżej parę porównywalnych informacji z sieci. Ostatni link pokazuje, że zdarzają się niskie wynagrodzenia burmistrzów, ale na odległej prowincji.
      koalicjasamorzadowa.e-samorzadowiec.pl/tresc2/menu/4322/wynagrodzenie-burmistrza
      gizycko.wm.pl/33251,Zmniejszyc-diety-i-wynagrodzenie-burmistrza.html
      www.forum.swidnik.net/viewtopic.php?f=7&t=50&start=25
      gazetapraca.pl/gazetapraca/1,90439,4548190.html
      • samly Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 31.01.12, 09:45
        atos55 napisał:> Jeśli ten burmistrz nie zasługuje na więcej (ja też się skła
        > niam do takiej opinii) , to trzeba zmienić burmistrza, a nie jego wynagrodzenie

To racja, ale rada nie ma takich możliwości. Po wczorajszej sesji dochodzę do wniosku, że trzeba u nas zmienić cały aparat władzy, doprowadzić do wyborów i wymienić zarówno radę, jak i burmistrza. Najwyraźniej widać było, że burmistrz nie dogada się z większością rady, ani większość z nim. Większość z mniejszością też się nie dogada. Zresztą, mniejszość może i popiera burmistrzów, ale jakoś tak blado i bez przekonania.

"Obrady" robiły fatalne wrażenie. Wzajemnie przekrzykiwanie się radnych, obsypywanie pretensjami, wyciąganie jakichś spraw sprzed lat, nie związanych z treścią obrad, w czym celuje radny Krystecki, skutecznie przeszkadzając wszystkim. Krzyki z widowni, urąganie radnym, jakiś mieszkaniec, który rwie się do mikrofonu w czasie wypowiedzi przewodniczącego i wtrąca swoje trzy grosze, bo jak nie to "gdzie ta demokracja, panie, szanuj pan demokrację". W takiej atmosferze nie da się przytomnie pracować.
        • oobserwatorka1 Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 31.01.12, 12:15
          Zapomniałeś jeszcze o pokrzykującej pani seniorce, (kombatantce też od zadym) - mamie Rusieckiego, to była żenada kobieta, której syn piastuje tak wysokie stanowisko zachowuje się jak przekupa na straganie jak ktoś kto specjalnie przyszedł na sesje celem zrobienia zadymy. Więc nie dziwmy się, że Rusiecki jest jaki jest zero kultury, obycia i tak naprawdę na nic mu te dokształcanie, słoma z butów jak wystawała tak dalej wystaje. W urzędzie to on robi największe zamieszanie, złą atmosferę, to on zastrasza pracowników, tego jeszcze nie było to był wyjątkowy rok
    • krzysiom1 Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 31.01.12, 17:32
      Ale wiocha!
      Powszechnie wykpiwana na forum Rada Miejska z czasów burmistrza Sokołowskiego z radnym Sternickim na czele-teraz jawi się- jako ostoja myślicieli i radnych bezgranicznie zangażowanch w sprawy gminne.
      • behemot.1 Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 31.01.12, 19:39
        Oj, nie przesadzaj, nie przesadzaj, radny Sternicki za sterami mam nadzieję już nie zasiądzie...Ale że jest bagno - a i owszem. Nie dogadają się, to pewne, o ile nie zawiążą jakiegoś porozumienia w celu objęcia władzy. Ale czy to jest nam potrzebne? Trudno pogodzić nazistę z semitą. Ludzie o tak skrajnych poglądach raczej się nie dogadają.
        • krzysiom1 Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 31.01.12, 19:56
          behemot.1 napisała:

> Oj, nie przesadzaj, nie przesadzaj, radny Sternicki za sterami mam nadzieję już
          > nie zasiądzie...Ale że jest bagno - a i owszem. Nie dogadają się, to pewne, o
          > ile nie zawiążą jakiegoś porozumienia w celu objęcia władzy. Ale czy to jest na
          > m potrzebne? Trudno pogodzić nazistę z semitą. Ludzie o tak skrajnych poglądach
          > raczej się nie dogadają.
          Czyli okłamali wyborców...?
          Przeciętny wyborca, zakłada, że kandydat na radnego chce działać dla jego dobra i dobra miasta/gminy... Tymczasem nasi radni nie potrafią wyjść z za ksenofobicznych barier, oderwać się od partyjnych interesików, zawiedzionych ambicji i niespełnionego "parcia na stołki".
          Mam wrażenie, że od obecnej- obrażonej na cały świat Rady Miejskiej- trudno oczekiwać jakichkolwiek racjonalnych działań.
          • obserwatorka1947 Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 31.01.12, 20:23
            behemot.1 napisała:
            Tymczasem nasi radni nie potrafią wyjść z za ksenofobi
            > cznych barier, oderwać się od partyjnych interesików, zawiedzionych ambicji i n
            > iespełnionego "parcia na stołki".
            > Mam wrażenie, że od obecnej- obrażonej na cały świat Rady Miejskiej- trudno oc
            > zekiwać jakichkolwiek racjonalnych działań.

Behemot.1 mam zupełnie inne zdanie.
            W tym całym układzie,burmistrz nie ma rozeznania w kwestii zadań organów gminy.
            To nie radn,ale doradcy burmistrza nie wiedzą ,co do nich należy.Swoje urzędowanie rozpoczęli od konfliktów i traktowania radnych jak urzędników.W znacznej większości i jedni i drudzy im nie pasują.Urzędników można zastraszyć,zwolnić,a z radnymi należy współpracować. Kto ma rozeznanie samorządowe wie jaki organ co wykonuje.Takiego rozeznania nie mają doradcy burmistrza i sam burmistrz.Kierowane do radnych pisma i nakazy świadczą o braku współpracy ze strony burmistrza z radnymi.
            To nie rada jest obrażona ,tylko burmistrz ma klucz do kompromisu w szufladzie.Buta jego zastępcy Piotra R. i bezradnego sprawiedliwego Tadeusza K. świadczy o tym,że niedobre ich działania,kłótliwe zachowania popiera burmistrz.To oni ponoszą winę za całą sytuację.
            A ostatni obciach to gazetka Łomianki.
            Zespół TD - PR-TK - BDK" wspaniałe zarządza " tylko 15 lub więcej radnych przeszkadza.Jest odwrotnie.Ten dobrany zespół nie posiada umiejętności zarządzania gminą i jej reprezentowania, a radni przy takich zarządzaniu należy współczuć.
            • neptun6666 Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 31.01.12, 20:28
              Najgorsze w tej gazecie,, Łomianki,, to że przez nią ,,synowa,, będzie musiała ciężej głową popracować by nie dać się przegonić na rynku lokalnej prasy.
              • obserwatorka1947 Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 31.01.12, 20:33
                Neptun 6666 - ,,Myślenie ma kolosalną przyszłość"
                Jeśli masz na myśli ostatnią gazetkę, redagowaną przez PR i TK, to tego szmatławca szkoda brać do ręki.
                • neptun6666 Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 31.01.12, 20:44
                  obserwatorka1947 napisała:

> Neptun 6666 - ,,Myślenie ma kolosalną przyszłość"
                  > Jeśli masz na myśli ostatnią gazetkę, redagowaną przez PR i TK, to tego szmatła
                  > wca szkoda brać do ręki.

Dlaczego? rozwijają się. Na rynku reklamodawców również . Im więcej reklam tym wyższa jakość i poziom. Co widać słychać i czuć na naszym rynku.
                  Trzymaj się kochana krzesła, niebawem drugi numer i ,,przeżyjesz pełną ekstazę,, .
                  • obserwatorka1947 Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 31.01.12, 21:00
                    Neptun6666 napisał :
                    Dlaczego? rozwijają się. Na rynku reklamodawców również . Im więcej r
                    > eklam tym wyższa jakość i poziom. Co widać słychać i czuć na nas
                    > zym rynku.
                    > Trzymaj się kochana krzesła, niebawem drugi numer i ,,przeżyjesz pełn
                    > ą ekstazę,, .
                    Neptu6666
                    Ekstaza to szerokie pojecie;
                    Ekstaza, stan przeważnie nagle występującego uniesienia z poczuciem szczęścia, mocy, władzy, nagłego objawienia, najczęściej o treści religijnej. Czasem ekstazie towarzyszą urojenia, halucynacje (omamy), zaburzenia świadomości.

Neptu6666 -Mogę przeżyć uniesienie z poczuciem szczęścia, mocy władzy objawienia zmian.
                    Gorzej jeśli twórcy artykułów piszą pod wpływem drugiego znaczenia.
                • racjo987 Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 31.01.12, 20:54
                  Gazety Łominki niema już w sklepach, ludzie przkazują sobie ją do rąk. Sam jeszcz jej nie czytałem może od kogoś porzyczę. Powinni jej dodrukować, albo w przyszłości ustalić rozsądną cenę i sprzedawać.
              • drabbu Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 31.01.12, 20:47
                O, Neptunie6666, spoko :) To naprawdę nie jest absolutnie żadna konkurencja dla "synowej".
                Na wczorajszej sesji organ został wyłożony w dużej liczbie egzemplarzy, jednak nie odniósł większego powodzenia.
                Czytałeś? Jedyny z niego pożytek jest taki, że mamy dalszy ciąg wiadomości o zakulisowych rachubach i machinacjach w obrębie dawnego komitetu wyborczego pana burmistrza. Tym razem z drugiej strony lustra (po odmienionych "Twoich Łomiankach") i o tym, że wszyscy wpływowi panowie bardzo sprawnie i chyba nieodwracalnie pożarli się między sobą.
            • krzysiom1 Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 31.01.12, 20:41
              Czego jak czego ale braku znajomości "rozeznania samorządowego" trudno zarzucać v-ce burmistrzom. O burmistrzu się nie wypowiadam bo nie wiem...
              • obserwatorka1947 Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 31.01.12, 20:49
                krzysiom1 napisał:
                > Czego jak czego ale braku znajomości "rozeznania samorządowego" trudno zarzucać
                > v-ce burmistrzom. O burmistrzu się nie wypowiadam bo nie wiem...

Krzysiom1,moje wypowiedzi nie dotyczą w-ce ds technicznych.
                • krzysiom1 Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 31.01.12, 20:57
                  moje wypowiedzi dotyczą obu vice burmistrzów
                  • 2hestia Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 31.01.12, 21:09
                    Mnie najbardziej zainteresowała stopka "Redakcja nie bierze odpowiedzialnosci za treśc reklam i ogłoszeń, ani tez za opinie wyrazone w artykułach, będacych prywatnymi opiniami autorów". No to teraz autorzy tekstów mogą dac upust wylewajac swój jad. Ale do czasu panowie są granice wolności słowa o czym przekonała się redaktor Agnieszka Zielińska na sali sądowej.Panów Ceryngiera i Krysteckiego nie zal mi wogóle: są siebie warci.
                    • mezark Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 02.02.12, 16:04
                      Jednym słowem kamapania się zaczyna!
                      • ziomalreaktywacja Re: Po burzliwej dyskusji na dzisiejszej sesji 02.02.12, 18:33
                        krzysiom1 napisał:

> Czyli okłamali wyborców...?
                        > Przeciętny wyborca, zakłada, że kandydat na radnego chce działać dla jego dobra
                        > i dobra miasta/gminy... Tymczasem nasi radni nie potrafią wyjść z za ksenofobi
                        > cznych barier, oderwać się od partyjnych interesików, zawiedzionych ambicji i n
                        > iespełnionego "parcia na stołki".
                        > Mam wrażenie, że od obecnej- obrażonej na cały świat Rady Miejskiej- trudno oc
                        > zekiwać jakichkolwiek racjonalnych działań.

Czyli okłamali wyborców...?
                        Przeciętny wyborca, zakłada, że kandydat na burmistrza lub zastępcę burmistrza chce działać dla jego dobra i dobra miasta/gminy... Tymczasem nasi burmistrzowie nie potrafią wyjść z za ksenofobicznych barier, oderwać się od prywatnych interesików, zawiedzionych ambicji i niespełnionego "parcia na stołki". Mam wrażenie, że od obecnych - obrażonych na cały świat burmistrzów - trudno oczekiwać jakichkolwiek racjonalnych działań.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka