Dodaj do ulubionych

Wczoraj karetka zabrała z urzędu....

28.04.12, 20:31
W urzędzie krainie wiecznej szczęśliwości pod dowództwem burmistrza z przystawkami PR<BDK<BK oraz TK karetka zabrała jednego z pracowników.
Wiadomo jak się czuje i czy ktoś z urzędu się tym zainteresował?
Obserwuj wątek
    • mieszkanka19 Re: Wczoraj karetka zabrała z urzędu.... 28.04.12, 22:51
      Ciekawa jestem kogo zabrała karetka z Urzędu.
      Tak - w Urzędzie, w tej kadencji, często panuje atmosfera trudna do zniesienia. Ja do tej pory nie mogę wrócić do zdrowia.Tak przysłużyli mi się p.Sekretarz Beata Duch Kosiorek i p.V-ce Burmistrz Rusiecki.
      Kiedy odwołałam się od niesłusznego upomnienia i bardzo negatywnej oceny mojej pracy, dokonanej przez p.Sekretarz p.Burmistrz Tomasz Dąbrowski nie zechciał ze mną rozmawiać.Po 35 latach mojej pracy w Urzędzie, na różnych stanowiskach zrobiono ze mnie prawie debila.Nie mogę się nadal z tym pogodzić.
      Niezrozumiałe dla mnie jest to dlaczego p.Burmistrz słucha złych doradców i pozwala im tak źle traktować ludzi? Komu i czemu to służy?
      Tak dużo słyszałam w Urzędzie o oszczędnościach.Czy znane są kalkulacje utraty zdrowia pracowników spowodowane nieustającym stresem?
      Pracownicy boją się mówić, w obawie o utratę pracy, a ja omijam Urząd z daleka,chociaż wcześniej ciszyłam się,że mogę pracować z tak wspaniałymi ludźmi,szefami - pracownikami i współpracować z radnymi,służyć mieszkańcom.
      Za tą dobrą wcześniej atmosferę,życzliwość i pomoc w rozwiązywaniu problemów, jaką otrzymywałam serdecznie wszystkim dziękuję.Serdecznie dziękuję Państwu radnym wszystkich kadencji,a szczególnie dwóch ostatnich, z którymi bezpośrednio współpracowałam.
      Przykro,że nadszedł taki niedobry czas i panuje tak nieprzyjazna atmosfera.
      Ponieważ lomiank-ilove ciągle przypisuje mnie różne nie moje nicki i niegrzecznie wypisuje różności,ja mam odwagę podpisać się pod swoim wątkiem.Anna Rynkowska
      • marekkielpin Re: Wczoraj karetka zabrała z urzędu.... 29.04.12, 06:48
        Przeczytałem i jestem strasznie wku ... przepraszam za ostre słowa ale lepszych nie znajduje, czy złozyła Pani pozew o mobbing? A lomianki-live wszyscy wiedzą kto to est, tchórzliwy ćwok i prostak, slów brakuje jakie teraz mamy wladze. Czekamy do 24 czerwca i "podziękujemy" za takie zarządzanie. Jeszcze raz wyrazy współczucia. Moze napisze Pani o swoim losie do jakiejs gazetki? to jest naprawde wstrząsające
        • mieszkanka19 Re: Wczoraj karetka zabrała z urzędu.... 30.04.12, 13:16
          do P.marekkielpin
          Dziękuję Panu za słowa wsparcia.
          Nie mogę nadal pogodzić się z tym,że tak dużo zła zapanowało w Urzędzie,stąd moje wpisy na forum.
          Moje upomnienie i bardzo negatywna ocena pracy świadczy o wielkim upodleniu mnie. P.Sekretarz wiedziała,że zamierzam przejść na emeryturę i jej upomnienie i bardzo negatywna ocena mojej wieloletniej pracy świadczy tylko o podłości.Otrzymałam upomnienie za to, że odważyłam się powiedzieć, że Pan V-ce Burmistrz P.Rusiecki wywołuje niepotrzebne nieporozumienia tak z pracownikami jak i z radnymi.Oprócz upomnienia, na drugi dzień otrzymałam bardzo negatywną ocenę mojej pracy.Dwie takie oceny skutkują wypowiedzeniem umowy o pracę.
          Odwołałam się, sprawa jest w sądzie.
          Napisano mi,że jestem arogancka,agresywna i nieprzydatna do pracy.
          Kto z Państwa mnie zna,na pewno zauważył,że takich cech ja w ogóle nie posiadam, a przez ponad 30 lat pracy w Urzędzie miałam możliwość zdobycia odpowiednich ,merytorycznych kwalifikacji.
          Takie postępowanie zostało zastosowane aby pozostałych pracowników zastraszyć.
          Pozdrawiam Pana.AR.
      • hycek1 Re: Wczoraj karetka zabrała z urzędu.... 29.04.12, 10:26
        mieszkanka19 napisała:
        > Niezrozumiałe dla mnie jest to dlaczego p.Burmistrz słucha złych doradców i po
        > zwala im tak źle traktować ludzi? Komu i czemu to służy?

Pani Aniu. Wszystkim się wydaje że źli są Krystecki, Rusiecki, Duch. To prawda są źli, ale są dla kasy i dla "kariery?". Czy nikt nie widzi, że Dąbrowski, to wszystko pochwalając, śmieje się ze wszystkich i czerpie z tego dużo szczęścia dla siebie. Należałoby wprowadzić obowiązkowe badania psychiatryczne przed kazdą nominacją.
        • mieszkanka19 Re: Wczoraj karetka zabrała z urzędu.... 30.04.12, 12:42
          hycek1 napisał(a):
          Pani Aniu. Wszystkim się wydaje że źli są Krystecki, Rusiecki, Duch. To prawda
          > są źli, ale są dla kasy i dla "kariery?". Czy nikt nie widzi, że Dąbrowski, to
          > wszystko pochwalając, śmieje się ze wszystkich i czerpie z tego dużo szczęścia
          > dla siebie. Należałoby wprowadzić obowiązkowe badania psychiatryczne przed kazd
          > ą nominacją.

To prawda,zgadzam się z Panią/em ,takie badania powinny być obowiązkowe.
          Zło jednak tkwi w osobowości człowieka.Pozdrawiam.

• ro2011 Re: Wczoraj karetka zabrała z urzędu.... 29.04.12, 14:51
        To nie ma nic wspólnego z referendum. Natomiast widoczny jest totalny brak kultury i poszanowania rodem z 19 wiecznej Łodzi. No ale tak trakuje się ludzi w Nowym Dworze.
        Tak normalnie po katolicku.
        Proponuję bojkot ludzi z WND. Niech uczą się kultury w innym środowisku.
        Trzeba bojkotować te Nowodworskie zachowania na każdym kroku.
        Nowodworzanie nie jesteście mile widzianymi gośćmi w Łomiankach!!
        • marekkielpin Re: Wczoraj karetka zabrała z urzędu.... 29.04.12, 18:48
          Niestety mylisz się, P. Rusiecki jest z Łomianek.
          • 2hestia Re: Wczoraj karetka zabrała z urzędu.... 29.04.12, 20:22
            Tym gorzej dla Łomianek
            • marekkielpin Re: Wczoraj karetka zabrała z urzędu.... 30.04.12, 09:12
              Może to jest taka sprytna metoda żeby wskazać kozła ofiarnego, że to winni ci z Nowego Dworu, wywalić ich i samemu zostać?
              • bolo998 Re: Barter stanowiskowy 30.04.12, 22:11
                marekkielpin napisał(a):
                > , że to winni ci z Nowego Dworu, wywalić ich i samemu zostać?

Teraz do zachowań rodem z Nowego Dworu trzeba dodać transakcję barterową z Leoncinem.
                Jednej pani po pierwszej turze wyborów Leoncińskich , w zamian za poparcie, obiecano stołek vice bura (skąd my to znamy). Ponieważ nie dotrzymano słowa, na otarcie łez i oczyszczenia przedpola z niewygodnego przeciwnika, dokonano delikatnego barteru. Radna na chorobie z lLomianek na skarbonkę do Loncina a w zamian barter z Loncina na dyra gimnazjum.
                • marekkielpin Re: Barter stanowiskowy 02.05.12, 09:01
                  Ciekawe czy ta nowa dyrektor ma doswiadczenie w zarządzaniu szkołą? Czy z kosmosu?
                  • neptun666 Re: Barter stanowiskowy 02.05.12, 14:16
                    marekkielpin napisał(a):

> Ciekawe czy ta nowa dyrektor ma doswiadczenie w zarządzaniu szkołą? Czy z kosmo
                    > su?

Szkołą nie sądzę? nigdy dyrektorem nie była.
                    Na pewno ma doświadczenie w pisaniu donosów na wójta,przewodniczącego rady.
                    Więc jednak z kosmosu.
      • lomianki01 Re: Wczoraj karetka zabrała z urzędu.... 01.05.12, 00:19
        Nieźle...burmistrz taki wierzący, księgi wystawia, modli się przy byle okazji a w taki sposób ludzi traktuje.

Powinna Pani podać pracodawcę do sądu i nagłośnić sprawę w mediach.
        • refor Re: Wczoraj karetka zabrała z urzędu.... 01.05.12, 07:02
          Tak samo uwazam. Trzeba tą sprawe nagłosnic. Mnie bardziej ruszyla Pani historia niz afera z deweloperami. Ludzie powinni sie dowiedziec kogo wybralismy, jaki szczery katolik z miloscia do blixniego z naszego burmistrza. Niech Pani tez pomysli co bedzie jak oni jednak po referendum zostana, nabiora pewnosci siebie i dopiero zaczna dreczyc pracownków.
    • astroi5 Re: Wczoraj karetka zabrała z urzędu.... 02.05.12, 12:18
      Ja słyszałem, że jedna pani zasłabła po rozmowie z Markiem, taaakie głupoty jej naopowiadał, że się gorzej poczuła.
      • 2hestia Re: Wczoraj karetka zabrała z urzędu.... 02.05.12, 13:54
        A ja astroi5 słyszałam, że twoja połówka rogi ci przyprawia.
      • neptun666 Re: Wczoraj karetka zabrała z urzędu.... 02.05.12, 14:17
        astroi5 napisał:

> Ja słyszałem, że jedna pani zasłabła po rozmowie z Markiem, taaakie głupoty jej
        > naopowiadał, że się gorzej poczuła.

a ja jak czytam te twoje wypociny to rz......ć mi się chce.
        Już niedługo!!!!!
        • 11chwilka Re: Wczoraj karetka zabrała z urzędu.... 06.05.12, 21:02
          No i co z tą karetką i osobą cierpiącą?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka