neptun666 28.04.12, 20:31 W urzędzie krainie wiecznej szczęśliwości pod dowództwem burmistrza z przystawkami PR<BDK<BK oraz TK karetka zabrała jednego z pracowników. Wiadomo jak się czuje i czy ktoś z urzędu się tym zainteresował? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mieszkanka19 Re: Wczoraj karetka zabrała z urzędu.... 28.04.12, 22:51 Ciekawa jestem kogo zabrała karetka z Urzędu. Tak - w Urzędzie, w tej kadencji, często panuje atmosfera trudna do zniesienia. Ja do tej pory nie mogę wrócić do zdrowia.Tak przysłużyli mi się p.Sekretarz Beata Duch Kosiorek i p.V-ce Burmistrz Rusiecki. Kiedy odwołałam się od niesłusznego upomnienia i bardzo negatywnej oceny mojej pracy, dokonanej przez p.Sekretarz p.Burmistrz Tomasz Dąbrowski nie zechciał ze mną rozmawiać.Po 35 latach mojej pracy w Urzędzie, na różnych stanowiskach zrobiono ze mnie prawie debila.Nie mogę się nadal z tym pogodzić. Niezrozumiałe dla mnie jest to dlaczego p.Burmistrz słucha złych doradców i pozwala im tak źle traktować ludzi? Komu i czemu to służy? Tak dużo słyszałam w Urzędzie o oszczędnościach.Czy znane są kalkulacje utraty zdrowia pracowników spowodowane nieustającym stresem? Pracownicy boją się mówić, w obawie o utratę pracy, a ja omijam Urząd z daleka,chociaż wcześniej ciszyłam się,że mogę pracować z tak wspaniałymi ludźmi,szefami - pracownikami i współpracować z radnymi,służyć mieszkańcom. Za tą dobrą wcześniej atmosferę,życzliwość i pomoc w rozwiązywaniu problemów, jaką otrzymywałam serdecznie wszystkim dziękuję.Serdecznie dziękuję Państwu radnym wszystkich kadencji,a szczególnie dwóch ostatnich, z którymi bezpośrednio współpracowałam. Przykro,że nadszedł taki niedobry czas i panuje tak nieprzyjazna atmosfera. Ponieważ lomiank-ilove ciągle przypisuje mnie różne nie moje nicki i niegrzecznie wypisuje różności,ja mam odwagę podpisać się pod swoim wątkiem.Anna Rynkowska Odpowiedz Link Zgłoś
marekkielpin Re: Wczoraj karetka zabrała z urzędu.... 29.04.12, 06:48 Przeczytałem i jestem strasznie wku ... przepraszam za ostre słowa ale lepszych nie znajduje, czy złozyła Pani pozew o mobbing? A lomianki-live wszyscy wiedzą kto to est, tchórzliwy ćwok i prostak, slów brakuje jakie teraz mamy wladze. Czekamy do 24 czerwca i "podziękujemy" za takie zarządzanie. Jeszcze raz wyrazy współczucia. Moze napisze Pani o swoim losie do jakiejs gazetki? to jest naprawde wstrząsające Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanka19 Re: Wczoraj karetka zabrała z urzędu.... 30.04.12, 13:16 do P.marekkielpin Dziękuję Panu za słowa wsparcia. Nie mogę nadal pogodzić się z tym,że tak dużo zła zapanowało w Urzędzie,stąd moje wpisy na forum. Moje upomnienie i bardzo negatywna ocena pracy świadczy o wielkim upodleniu mnie. P.Sekretarz wiedziała,że zamierzam przejść na emeryturę i jej upomnienie i bardzo negatywna ocena mojej wieloletniej pracy świadczy tylko o podłości.Otrzymałam upomnienie za to, że odważyłam się powiedzieć, że Pan V-ce Burmistrz P.Rusiecki wywołuje niepotrzebne nieporozumienia tak z pracownikami jak i z radnymi.Oprócz upomnienia, na drugi dzień otrzymałam bardzo negatywną ocenę mojej pracy.Dwie takie oceny skutkują wypowiedzeniem umowy o pracę. Odwołałam się, sprawa jest w sądzie. Napisano mi,że jestem arogancka,agresywna i nieprzydatna do pracy. Kto z Państwa mnie zna,na pewno zauważył,że takich cech ja w ogóle nie posiadam, a przez ponad 30 lat pracy w Urzędzie miałam możliwość zdobycia odpowiednich ,merytorycznych kwalifikacji. Takie postępowanie zostało zastosowane aby pozostałych pracowników zastraszyć. Pozdrawiam Pana.AR. Odpowiedz Link Zgłoś
hycek1 Re: Wczoraj karetka zabrała z urzędu.... 29.04.12, 10:26 mieszkanka19 napisała: > Niezrozumiałe dla mnie jest to dlaczego p.Burmistrz słucha złych doradców i po > zwala im tak źle traktować ludzi? Komu i czemu to służy? Pani Aniu. Wszystkim się wydaje że źli są Krystecki, Rusiecki, Duch. To prawda są źli, ale są dla kasy i dla "kariery?". Czy nikt nie widzi, że Dąbrowski, to wszystko pochwalając, śmieje się ze wszystkich i czerpie z tego dużo szczęścia dla siebie. Należałoby wprowadzić obowiązkowe badania psychiatryczne przed kazdą nominacją. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanka19 Re: Wczoraj karetka zabrała z urzędu.... 30.04.12, 12:42 hycek1 napisał(a): Pani Aniu. Wszystkim się wydaje że źli są Krystecki, Rusiecki, Duch. To prawda > są źli, ale są dla kasy i dla "kariery?". Czy nikt nie widzi, że Dąbrowski, to > wszystko pochwalając, śmieje się ze wszystkich i czerpie z tego dużo szczęścia > dla siebie. Należałoby wprowadzić obowiązkowe badania psychiatryczne przed kazd > ą nominacją. To prawda,zgadzam się z Panią/em ,takie badania powinny być obowiązkowe. Zło jednak tkwi w osobowości człowieka.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ro2011 Re: Wczoraj karetka zabrała z urzędu.... 29.04.12, 14:51 To nie ma nic wspólnego z referendum. Natomiast widoczny jest totalny brak kultury i poszanowania rodem z 19 wiecznej Łodzi. No ale tak trakuje się ludzi w Nowym Dworze. Tak normalnie po katolicku. Proponuję bojkot ludzi z WND. Niech uczą się kultury w innym środowisku. Trzeba bojkotować te Nowodworskie zachowania na każdym kroku. Nowodworzanie nie jesteście mile widzianymi gośćmi w Łomiankach!! Odpowiedz Link Zgłoś
marekkielpin Re: Wczoraj karetka zabrała z urzędu.... 29.04.12, 18:48 Niestety mylisz się, P. Rusiecki jest z Łomianek. Odpowiedz Link Zgłoś
2hestia Re: Wczoraj karetka zabrała z urzędu.... 29.04.12, 20:22 Tym gorzej dla Łomianek Odpowiedz Link Zgłoś
marekkielpin Re: Wczoraj karetka zabrała z urzędu.... 30.04.12, 09:12 Może to jest taka sprytna metoda żeby wskazać kozła ofiarnego, że to winni ci z Nowego Dworu, wywalić ich i samemu zostać? Odpowiedz Link Zgłoś
bolo998 Re: Barter stanowiskowy 30.04.12, 22:11 marekkielpin napisał(a): > , że to winni ci z Nowego Dworu, wywalić ich i samemu zostać? Teraz do zachowań rodem z Nowego Dworu trzeba dodać transakcję barterową z Leoncinem. Jednej pani po pierwszej turze wyborów Leoncińskich , w zamian za poparcie, obiecano stołek vice bura (skąd my to znamy). Ponieważ nie dotrzymano słowa, na otarcie łez i oczyszczenia przedpola z niewygodnego przeciwnika, dokonano delikatnego barteru. Radna na chorobie z lLomianek na skarbonkę do Loncina a w zamian barter z Loncina na dyra gimnazjum. Odpowiedz Link Zgłoś
marekkielpin Re: Barter stanowiskowy 02.05.12, 09:01 Ciekawe czy ta nowa dyrektor ma doswiadczenie w zarządzaniu szkołą? Czy z kosmosu? Odpowiedz Link Zgłoś
neptun666 Re: Barter stanowiskowy 02.05.12, 14:16 marekkielpin napisał(a): > Ciekawe czy ta nowa dyrektor ma doswiadczenie w zarządzaniu szkołą? Czy z kosmo > su? Szkołą nie sądzę? nigdy dyrektorem nie była. Na pewno ma doświadczenie w pisaniu donosów na wójta,przewodniczącego rady. Więc jednak z kosmosu. Odpowiedz Link Zgłoś
lomianki01 Re: Wczoraj karetka zabrała z urzędu.... 01.05.12, 00:19 Nieźle...burmistrz taki wierzący, księgi wystawia, modli się przy byle okazji a w taki sposób ludzi traktuje. Powinna Pani podać pracodawcę do sądu i nagłośnić sprawę w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
refor Re: Wczoraj karetka zabrała z urzędu.... 01.05.12, 07:02 Tak samo uwazam. Trzeba tą sprawe nagłosnic. Mnie bardziej ruszyla Pani historia niz afera z deweloperami. Ludzie powinni sie dowiedziec kogo wybralismy, jaki szczery katolik z miloscia do blixniego z naszego burmistrza. Niech Pani tez pomysli co bedzie jak oni jednak po referendum zostana, nabiora pewnosci siebie i dopiero zaczna dreczyc pracownków. Odpowiedz Link Zgłoś
astroi5 Re: Wczoraj karetka zabrała z urzędu.... 02.05.12, 12:18 Ja słyszałem, że jedna pani zasłabła po rozmowie z Markiem, taaakie głupoty jej naopowiadał, że się gorzej poczuła. Odpowiedz Link Zgłoś
2hestia Re: Wczoraj karetka zabrała z urzędu.... 02.05.12, 13:54 A ja astroi5 słyszałam, że twoja połówka rogi ci przyprawia. Odpowiedz Link Zgłoś
neptun666 Re: Wczoraj karetka zabrała z urzędu.... 02.05.12, 14:17 astroi5 napisał: > Ja słyszałem, że jedna pani zasłabła po rozmowie z Markiem, taaakie głupoty jej > naopowiadał, że się gorzej poczuła. a ja jak czytam te twoje wypociny to rz......ć mi się chce. Już niedługo!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
11chwilka Re: Wczoraj karetka zabrała z urzędu.... 06.05.12, 21:02 No i co z tą karetką i osobą cierpiącą? Odpowiedz Link Zgłoś