Dodaj do ulubionych

Ludzie chcą normalnej gminy

02.05.12, 08:58
Oto prawdziwy powód referendum. Ludzie chcą uczciwości w życiu publicznym, szacunku dla siebie i jakiegoś postępu w inwestycjacach. A tu ani widu ani słychu, same afery, a cala para idzie w walke z radnymi. Mieszkańcy mówią dość. Wmawianie nam że jesteśmy jakąś garstką otunionych głupków utwierdza nas ze nie nadajecie sie kompletnie. Nie to podejście do ludzi.
Obserwuj wątek
    • lomianki_live Re: Ludzie chcą normalnej gminy 02.05.12, 09:46
      marekkielpin napisał(a):

> Oto prawdziwy powód referendum. Ludzie chcą uczciwości w życiu publicznym, szac
      > unku dla siebie i jakiegoś postępu w inwestycjacach. A tu ani widu ani słychu,
      > same afery, a cala para idzie w walke z radnymi. Mieszkańcy mówią dość. Wmawian
      > ie nam że jesteśmy jakąś garstką otunionych głupków utwierdza nas ze nie nadaje
      > cie sie kompletnie. Nie to podejście do ludzi.

Jakie afery - że radni podnoszą sobie cały czas diety?
      • 2hestia Re: Ludzie chcą normalnej gminy 02.05.12, 13:59
        Cały czas to ty głupoty mówisz!
        • huczka2 Re: Ludzie chcą normalnej gminy 02.05.12, 15:37
          Ludzie mogą sobie chcieć, ale z tym towarzystwem w urządzie nigdy nie będzie "normalnej gminy"
          • marekkielpin Re: Ludzie chcą normalnej gminy 03.05.12, 06:39
            Pod wplywem strachu przed referendum robią się coraz bardziej zdeprawowani, ale to dobrze. Nerwowość obnaża ich prawdziwe oblicze. Jeszcze kilka tygodni.
            • lomianki_live Re: Ludzie chcą normalnej gminy 03.05.12, 12:29
              marekkielpin napisał(a):

> Pod wplywem strachu przed referendum robią się coraz bardziej zdeprawowani, ale
              > to dobrze. Nerwowość obnaża ich prawdziwe oblicze. Jeszcze kilka tygodni.

Tak boli że bezradni PO-likociarze ponieśli sobie diety do wysokości najwyższej na Mazowszu? Przypomnę dostają od 1600 zł do 2000 zł za jeżdżenie do Egiptu, bo synowa raczy rzadko bywać na posiedzeniach:-)
              • mezark Re: Ludzie chcą normalnej gminy 08.05.12, 22:09

Pomawiać to ty potrafisz. Napisz fakty. Kto gdzie i kiedy! Bo tak to jesteś jedynie zwykły pleciugą i obmawiaczem.
    • lomianki01 Re: Ludzie chcą normalnej gminy 03.05.12, 13:49
      Jeżeli ludzie chcą normalności to niech sami będą normalni.
      Przecież nasza władza jest odzwierciedleniem narodu....kompelksow, frustracji, itp itd....
    • k.jurek Re: Ludzie chcą normalnej gminy 04.05.12, 08:45
      Normalna gmina będzie wtedy, kiedy burmistrz będzie zachowywał odpowiednie proporcje. Poprzedni burmistrz był zły, bo wyremontował Warszawską. Obecny jest zły, bo nic nie robi i dlatego radni nie mogą sobie poradzić z takimi burmistrzami. Ciekawe czy ewentualny następca znajdzie wspólny język z radnymi. Na pewno najlepszą władza to burmistrz gangster na widok, którego radni będą mu się kłaniać w pas :).
      Jak następny burmistrz będzie zły to będą niezłe jaja. Nie będzie innego wyjścia tylko odwołać radnych i przymusowo przesiedlić ich poza teren Łomianek i okolic - a najlepiej do USA do zarządzania rynkami finansowymi.
      • 11chwilka Re: Ludzie chcą normalnej gminy 06.05.12, 20:36
        A któż by chciał być burmistrzem za cztery tauzeny?
    • krzysiom1 Re: Ludzie chcą normalnej gminy 06.05.12, 22:28
      Głosowali przciw burackim poprzednim rządom i mieli nadzieję na spokój. Tymczasem RM przejęła burackie poprzednie rządy i mamy to co mamy..
      Referendum powinno zapewnić odwolanie warcholskiej rady i zapewnić spokój..
      • piotruspan36 Re: Ludzie chcą normalnej gminy 06.05.12, 22:31
        Największego warchoła łomiankowskiego mieszkańcy już się pozbyli. Oczywiście o ciebie chodzi Warchlaku.
        • ziomalreaktywacja Re: Ludzie chcą normalnej gminy 07.05.12, 10:52
          Panie Krzysztofie poproszę o konkrety. Dziś to raczej Pan Dąbrowski i jego zastępcy nie grzeszą kulturą ( nie używając epitetu buractwo). Jeden Pan pokazuje "gesty Kozakiewicza" mieszkańcom, drugi szarpie się z 80 letnim mieszkańcem, a ten najważniejszy wychodzi gdy mówią do niego ludzie. Ignorancja władzy i brak poszanowania dla mieszkańców Łomianek. To są argumenty. Tym Panom dziękujemy.
          • refor Re: Ludzie chcą normalnej gminy 07.05.12, 14:21
            Nie tylko nie grzesza kulturą , wyzywaja mieszkanców od oszolomów, grupki pozytecznych głupków itp. Do tego nie chca w ogóle rozmawiac merytorycznie. Pan Marcin Gruszka pyta co udalo sie zrobic burmistrzom. I co? Watek jest omijany przez zwolenników burmistrza. Moze spróbujecie bronic go przez fakty i dokonania a nie przez obrazanie ludzi? Tego juz mamy dosc.
      • k.jurek Re: Ludzie chcą normalnej gminy 08.05.12, 17:56
        I tu się zgadzam. Referendum powinno dotyczyć burmistrza i ponad wszystko RM. Jeśli tylko burmistrz będzie odwołany to absolutnie nic się nie zmieni, bez złudzeń.
        • mezark Re: Ludzie chcą normalnej gminy 08.05.12, 22:17
          W normalnej gminie, a do takiej dążymy, na wszystko może jest odpowiedni czas. Nie widzę obecnie potrzeby zmiany rady. To że się sprzeciwia takiemu burmistrzowi jak ten nie dziwota. Ten człowiek potrafi wyksztusić z siebie jedynie jakieś ogólniki, nie tylko na posiedzeniach rady, ale i podczas spotkań z mieszkańcami a nawet wtedy gdy prawem kaduka przenosi uroczystości państwowe do kościoła. Żadnego szacunku dla miejsca, nawet nic nie wskazuje by przygotowywał się do takiej przemowy. Ot takie gadanie na okrągło banałów i wytartych sloganów. Już raz nabrał mieszkańców gminy na swą bylejakość chwaląc nie nieprawdziwymi osiągnięciami. Czy potrafi po raz drugi? Na pewno nie, bo wśród Łomiankowiczow są może ludzie łatwowierni, ale głupców brak!
          • marekkielpin Re: Ludzie chcą normalnej gminy 09.05.12, 10:08
            Rada składa się z przedstawicieli różnych środowisk, różnych opcji politycznych, róznych osiedli, różnych pokoleń. Stanowi odzwierciedlenie społecznosci lokalnej. A przez zły wybór burmistrza mamy fatalnych wiceburmistrzów, nie wybieraliśmy ich my tylko ten nieodpowiedni czlowiek i tym samym przez zły wybór jednej osoby leży cały zarząd. Wybór nowej rady byłby nonsensem bo przecież znowu wybralibyśmy ludzi z różnych środowisk, z różnych osiedli, taki sam mix jak jest.
          • 2janosik Re: Ludzie chcą normalnej gminy 09.05.12, 11:01
            Mówisz ze nie widzisz potrzeby zmiany rady. Ja się pytam co ci ludzie którzy od lat przesiadają w radzie i biorący wygórowane diety co do tej pory zrobili , co załatwili?. Biorą spore pieniądze z naszych podatków a mieszkańcy nic z tego nie mają. Oni tylko siedzą na tłustych tyłkach i wzniecają awantury.
            Przed ostatnimi wyborami chodzili z ulotkami i zabiegali o głosy obiecując gruszki na wierzbie. Niektórzy przed każdymi wyborami chodzą i nawet udaje im się. Już nawet zapomnieli swojego wyuczonego zawodu bo spodobały im się diety. Tak naprawdę to było żebranie o diety bo to jest dużo łatwiejsze niż ciężka praca. Nauczyli się wierzyć w swoje umiejętności samorządowe. Należy spędzić ich wszystkich pod przymusem do ICDS-u na spowiedź. Niech każdy z nich osobno obszernie omówi publicznie swoją pracę i osiągnięcia od początku kadencji. Niech udowodni mieszkańcom Łomianek że inwestycja w postaci diet zwróciła się miastu. Oni setki razy powtarzają swoje zarzuty i są przekonani że mieszkańcy myślą tak jak oni sobie życzą do tego stopnia ze jak ktoś na tym forum zapyta o co są awantury to udają zaskoczonych i dziwią się że ludzie nie powtarzają tego co oni czyli to pitu, pitu tzn. m.in. burmistrz w kościele itp. Ciągle słyszy się to samo. Starają się robić głupków z każdego kto nie powtarza ich idiotyzmów.
            Normalna gmina może być tylko po nastepnych wyborach ale pod warunkiem że przed wyborami mieszkańcy Łomianek jak przyjdzie do nich jakaś nędza z ulotką żebrząca o diety to muszą wziąć miotłę do ręki i publicznie przegonić dziada ze swojej posesji na zbity pysk !. Ja tak zrobię. Jak ktoś nie wywiązuje się z wyborczych obietnic to do łopaty! Przy łopacie awantury nie rażą i są nawet wskazane. Za pieniądze ciężko pracujących podatników trzeba tyrać !!!!!!!! Aby w Łomiankach było normalnie w radzie muszą być zupełnie nowi ludzie.
            • oobserwatorka1 Re: Ludzie chcą normalnej gminy 09.05.12, 12:15
              2janosik napisała:

Oni tylko siedzą na tłustych tyłkach i wzniecają awantury.
              > Przed ostatnimi wyborami chodzili z ulotkami i zabiegali o głosy obiecując grus
              > zki na wierzbie.
              Nauczyli się wierzyć w swoje umiejętności samorządowe. Oni setki razy powtarzają swoje zarzuty i są przekonani że mieszkańcy myślą tak jak oni
              > sobie życzą do tego stopnia ze jak ktoś na tym forum zapyta o co są awantury t
              > o udają zaskoczonych i dziwią się że ludzie nie powtarzają tego co oni czyli to
              > pitu, pitu Ciągle słyszy się to samo. Starają się robić głupków z każdego kto nie powtarza ich idiotyzmów.
              > Normalna gmina może być tylko po nastepnych wyborach ale pod warunkiem że przed
              > wyborami mieszkańcy Łomianek jak przyjdzie do nich jakaś nędza z ulotką żebrzą
              > ca to muszą wziąć miotłę do ręki i publicznie przegonić dziada ze swoj
              > ej posesji na zbity pysk !. Ja tak zrobię. Jak ktoś nie wywiązuje się z wyborcz
              > ych obietnic to do łopaty! Przy łopacie awantury nie rażą i są nawet wskazane.
              > Za pieniądze ciężko pracujących podatników trzeba tyrać !!!!!!!!

2janosik trafił w sedno, czytam i nie wierzę, że wicek tak o sobie pisze i o TD. GRATULUJĘ SAMOKRYTYKI. Sama prawda o włodarzach
              • ziomalreaktywacja Re: Ludzie chcą normalnej gminy 09.05.12, 12:59
                2janosik zgadzam się z tobą.
                Dla przykładu Pan radny Krystecki sam napisał co zrobił lub czego nie zrobił. I tak możemy przeczytać na www.lomianki.info:
                - zwolniłem żonę burmistrza - gratuluję Panu Radnemu mieszkańcom dzięki temu przybyło dróg
                - wstrzymałem budowę wodociągu na Dąbrowie - dziękuję Panu osobiście bo i po co na Dąbrowie woda i kanalizacja ( i osobiście ode mnie taka naklejeczka z napisem "karny ..." )
                - coś tam jeszcze było o szukaniu w ICDS (haków na p.Sokołowskiego lub p.Gradzkiego?) - dzięki czemu dzieci mają więcej boisk i lepiej zdają egzaminy
                Fakt, iż p.Krystecki nie dostał się do rady oznacza, iż takim radnym dziękujemy.
            • 2hestia Re: Ludzie chcą normalnej gminy 09.05.12, 13:05
              Co Ty za bzdury piszesz. Dlaczego wszystkich radnych mierzysz jedną miarką
              Niech każdy z nich osobno obszernie omówi publicznie swoją pracę i osiągnięcia od początku kadencji Owszem są radni, którzy obszernie omawiają swoją pracę na komijach: społecznej, technicznej, planowania i.in Zainteresuj się proszę i nie obrażaj tych których nie powinieneś. I przestań zazdrościć im tych diet
            • mieszkanka19 Re: Ludzie chcą normalnej gminy 10.05.12, 01:34
              do 2 janosik
              Ja też nie widzę potrzeby zmiany Rady.
              Wpis jest złośliwy i obraźliwy,zmienia obraz sytuacji.Nie radni wzniecają awantury,a inne osoby .
              Nie startowałeś na radnego,bo wiesz,że nie zostałbyś wybrany.Napisałeś,że radni nic nie robią.Ja widzę,co zrobiono w Łomiankach,a zrobiono wiele. Jak Ty nie widzisz,to może potrzebujesz popatrzeć przez okulary.
              Przeczytaj ,co należy do kompetencji Rady, a co do kompetencji Burmistrza.
              Współpraca tych dwóch organów daje efekty.Poza tym niezbędna jest znajomość prawa samorządowego i doświadczenie.To posiadają radni.
              Ja współpracowałam z radnymi i wiem na czym ich praca polega.Nie jest to łatwa praca.Są to wielogodzinne posiedzenia i debaty wymagające rozeznania spraw i rozwiązywania różnych problemów.Każdy dokument ustrojowo finansowy jest opracowywany przy pomocy radnych.Rada m.innymi uchwała budżet gminy i wytycza kierunki działania.
              Każde podejmowane działanie i każdy dokument jakie radni otrzymują wymagają rozeznania. Popatrz na dokumenty np. w BIP-ie np. statuty,regulaminy,protokoły z sesji , ilość podjętych uchwał i wiele innych, zobaczysz ogrom działań.
              W/g mnie nie wiesz,co robią radni i co należy do zadań Rady Miejskiej.
              Proponuję żebyś zaczął uczestniczyć w pracach Rady m.innymi w posiedzeniach poszczególnych Komisji.
              Wysokość diet dla radnych jest określona przepisami prawa , nie może być wyższa i nie jest.Startuj na radnego,będziesz miał możliwość otrzymywania diety,której teraz tak radnym zazdrościsz.
              Nie zauważyłam,żeby kiedykolwiek radni starali się robić z mieszkańców głupków.Takie Twoje określenie nie ma podstaw.
              Obecnie nie ma właściwej współpracy Burmistrza z Radą.Nie jest to zależne od Rady.
              Nie ubliżaj ludziom od dziadów i nie nazywaj kandydatów na radnych nędzą.
              Jak jesteś taki prawdomówny,to oprócz krytyki miej odwagę się przedstawić.
              A.Rynkowska

• 2janosik Re: Ludzie chcą normalnej gminy 10.05.12, 10:56
                do 2 janosik
                Ja też nie widzę potrzeby zmiany Rady.
                Wpis jest złośliwy i obraźliwy,zmienia obraz sytuacji.Nie radni wzniecają awantury,a inne osoby .
                Nie startowałeś na radnego,bo wiesz,że nie zostałbyś wybrany.Napisałeś,że radni nic nie robią.Ja widzę,co zrobiono w Łomiankach,a zrobiono wiele. Jak Ty nie widzisz,to może potrzebujesz popatrzeć przez okulary.
                Przeczytaj ,co należy do kompetencji Rady, a co do kompetencji Burmistrza.
                Współpraca tych dwóch organów daje efekty.Poza tym niezbędna jest znajomość prawa samorządowego i doświadczenie.To posiadają radni.
                Ja współpracowałam z radnymi i wiem na czym ich praca polega.Nie jest to łatwa praca.Są to wielogodzinne posiedzenia i debaty wymagające rozeznania spraw i rozwiązywania różnych problemów.Każdy dokument ustrojowo finansowy jest opracowywany przy pomocy radnych.Rada m.innymi uchwała budżet gminy i wytycza kierunki działania.
                Każde podejmowane działanie i każdy dokument jakie radni otrzymują wymagają rozeznania. Popatrz na dokumenty np. w BIP-ie np. statuty,regulaminy,protokoły z sesji , ilość podjętych uchwał i wiele innych, zobaczysz ogrom działań.
                W/g mnie nie wiesz,co robią radni i co należy do zadań Rady Miejskiej.
                Proponuję żebyś zaczął uczestniczyć w pracach Rady m.innymi w posiedzeniach poszczególnych Komisji.
                Wysokość diet dla radnych jest określona przepisami prawa , nie może być wyższa i nie jest.Startuj na radnego,będziesz miał możliwość otrzymywania diety,której teraz tak radnym zazdrościsz.
                Nie zauważyłam,żeby kiedykolwiek radni starali się robić z mieszkańców głupków.Takie Twoje określenie nie ma podstaw.
                Obecnie nie ma właściwej współpracy Burmistrza z Radą.Nie jest to zależne od Rady.
                Nie ubliżaj ludziom od dziadów i nie nazywaj kandydatów na radnych nędzą.
                Jak jesteś taki prawdomówny,to oprócz krytyki miej odwagę się przedstawić.
                A.Rynkowska

Odpowiedź:

Na radnego nigdy nie startowałem i nigdy nie będę startować dlatego że mam za słabe nerwy. Nie jestem na tyle zarozumiały aby twierdzić że mieszkańcy chcieliby mnie wybrać. Nie to co poniektórzy startują za każdym razem i jakoś im się udaje. Są wybierani ponieważ ludzie kojarzą ich nazwiska a tak naprawdę nie wiedzą ile dane nazwisko waży. Tym bardziej kiedy obiecują wiele. Marzy im się dożywotnio to intratne zajęcie. Mam wielki szacunek dla radnych którzy dużo pracują i tych przepraszam jeśli ich w poprzednim poście uraziłem. Nie jest moim celem ubliżanie komukolwiek ale jak przeczytałem na tym forum że diety w naszej gminie należą do najwyższych w Europie i okolicach Łomianek to oczekuję pracy która jest adekwatna do wynagrodzenia. Nie zazdroszczę im żadnych diet tylko należy pamiętać że są to pieniądze z naszych kieszeni.
                Nie przekonuje mnie taki fakt jaki przytacza Hestia, że niektórzy radni są zaangażowani w to czy tamto. Ja tego nie kwestionuje tylko pytam dlaczego tylko niektórzy a nie wszyscy? Podobno niektórzy w ogóle na posiedzeniach nie wydają z siebie żadnych dźwięków. Jeśli mija się to z prawdą to proszę zadać temu kłam.
                Teraz właśnie będzie prawdziwy teścik dla Rady. Burmistrz będzie wybierany podczas kadencji właśnie tej Rady. Jeśli będzie następna kampania wyborcza w sprawie wyboru burmistrza to Rada powinna dać w jakikolwiek sposób do zrozumienia mieszkańcom Łomianek z którym kandydatem wyobraża sobie współpracę, sprawdzić kompetencje kandydata. I za wszelką cenę uważać aby to nie był facet z rozpieprzonej cegielni lub innego zakładu. Poprzedni burmistrz może i miał swoje wady ale był kompetentny, operatywny, dużo zrobił, wszędzie było widać inwestycje więc po jaką jasną cholere było go zmieniać? Po groma ktoś namówił TD na kandydowanie? Kto miał w tym swój interes? Kto finansował jego show? Po wyborze nowego burmistrza Rada musi już wziąć odpowiedzialność za rozwój miasta ponieważ burmistrz będzie wybierany przy jej współudziale. Nie ważne jakim ale na pewno Radni w czasie przed wyborami cicho siedzieć nie będą. Taka sytuacja że każdy sobie rzepkę skrobie spowoduje to że nie będzie możliwości tłumaczenia się tym czym teraz czyli burmistrzem. W/w cyrk powoduje u mnie rozstrój nerwowy i ręce mi się trzęsą!
                Tak samo potencjalny burmistrz aby nie wyjść na pajaca powinien brać to pod uwagę. Jeśli ludzie pójdą na wybory nie w pełni świadomi to będziemy mieć wybory za wyborami. Będą prawdziwe igrzyska za które będziemy wszyscy płacić.
                Niestety ale nie przekonują mnie Twoje przykłady typu: „Każdy dokument ustrojowo finansowy jest opracowywany przy pomocy radnych. Rada m.innymi uchwała budżet gminy i wytycza kierunki działania.”
                To są przykłady z poprzedniej epoki. Epoki PZPR kiedy to partia kierowała a rząd rządził. Takie rozumowanie doprowadziło do tego że ludzie z radnymi włącznie w tamtych czasach chodzili w obsranych gumowcach a mięso ochłapowe było na kartki.

Tak jestem prawdomówny i mam odwagę się przedstawić.

P. Terkowski
                syn Tadeusza
                matka z domu Augustyniak.
                Mam jeszcze większą odwagę niż Ty i dla potwierdzenia swojej prawdomówności dodam że jestem z nieprawego łoża.
                I jeszcze jedno dodam że długo szukałem odnosząc sukces i ożeniłem się z dziewicą dlatego nie umówię się z Tobą na randkę. Mam swoje zasady

Droga Mieszkanko Łomianek może jak masz odwagę to powiedz czy jesteś radną?
                Jeśli nie to kogo reprezentujesz?
                • drabbu Re: Ludzie chcą normalnej gminy 10.05.12, 11:40
                  2janosik napisała:
                  > Burmistrz będzie wybierany podc
                  > zas kadencji właśnie tej Rady. Jeśli będzie następna kampania wyborcza w sprawi
                  > e wyboru burmistrza to Rada powinna dać w jakikolwiek sposób do zrozumienia mie
                  > szkańcom Łomianek z którym kandydatem wyobraża sobie współpracę, sprawdzić komp
                  > etencje kandydata. I za wszelką cenę uważać aby to nie był facet z rozpieprzone
                  > j cegielni lub innego zakładu. Poprzedni burmistrz może i miał swoje wady ale b
                  > ył kompetentny, operatywny, dużo zrobił, wszędzie było widać inwestycje więc po
                  > jaką jasną cholere było go zmieniać? Po groma ktoś namówił TD na kandydowanie?
                  > Kto miał w tym swój interes? Kto finansował jego show? Po wyborze nowego burm
                  > istrza Rada musi już wziąć odpowiedzialność za rozwój miasta ponieważ burmistr
                  > z będzie wybierany przy jej współudziale.

Nie będzie tak. Nie ma "współudziału Rady" przy wyborze burmistrza. Kadencja każdej Rady trwa tyle ile kadencja burmistrza, czyli 4 lata, i kończy się mniej więcej w tym samym czasie. Nie jest tak, żeby nowy burmistrz współpracował ze starą Radą ani nie ma możliwości, by Rada mogła dać znać, z którym kandydatem wyobraża sobie współpracę, a z którym nie. Rada jako Rada nie ma możliwości sprawdzania kompetencji kandydata. Burmistrz nie jest wybierany przy współudziale Rady (jako Rady), wybór należy do mieszkańców, w tym oczywiście i do radnych, ale jako indywidualnych obywateli, z których każdy może oddać głos na wybraną kandydaturę i każdy inaczej. Odpowiedzialność za rozwój Łomianek ponoszą zarówno Rada, burmistrz, jak i sami mieszkańcy.
                  Oczywiście, że przy najbliższych wyborach burmistrza należy uważać, żeby nie był to facet z rozpieprzonej cegielni.
                  • 2janosik Re: Ludzie chcą normalnej gminy 10.05.12, 12:53
                    Jeśli przegrane referendum przerwie kadencje burmistrza to kadencja obecnej Rady zahaczy o kadencje nowego burmistrza.
                    To że burmistrz jest wybierany przez mieszkańców a nie przez radnych to wiadomo. Wiadomo również że teoretycznie Rada nie ma prawa ingerować w wybory ale nieoficjalnie może np. przez osoby trzecie wysłać sygnały do ludzi że taki czy owaki kandydat będzie trudnym dla Rady współpracownikiem. Co tu dużo mówić na tym forum też istnieją osoby które nieprzypadkowo mają dużo wspólnego z radą.
                    • drabbu Re: Ludzie chcą normalnej gminy 10.05.12, 13:12
                      Ale ani oficjalnie, ani nieoficjalnie Rada jako Rada, jako ciało zbiorowe, nie ma prawa
                      wypowiadać się o kandydatach. Nie ma nawet podstaw do tego, bo jak może oceniać pewnego kandydata, gdy jeszcze nie rozpoczęła współpracy z nim i po prostu nie może wiedzieć, jakim współpracownikiem będzie. Rada jako Rada i nie może i nie będzie w stanie podpisać się pod żadnym takim "sygnałem", choćby dlatego, że części radnych może bardziej przypaść do gustu
                      jeden z kandydatów, a części - ktoś inny. Niemożliwe :)
                      • 2janosik Re: Ludzie chcą normalnej gminy 10.05.12, 13:38
                        W takim razie nie pozostaje nic innego tylko się powiesić. Nie mam pomysłu jak tu ratować Łomianki. Co tu się dzieje? żyła wodna czy co? Może jakiś egzorcysta, spowiedź, procesja są wstanie temu zaradzić? Idę zażyć tabletki na uspokojenie. To się wszystko odbywa kosztem mojego zdrowia. O właśnie teraz wystąpiły u mnie nawet skurcze jelit. Chyba do referendum to ja nie dożyję.
                        • drabbu Re: Ludzie chcą normalnej gminy 10.05.12, 13:53
                          2janosik napisała: > W takim razie nie pozostaje nic innego tylko się powiesić.

Odradzam, zdecydowanie, tym bardziej, że ładną wiosnę mamy :)
                          W każdym razie - nim sięgniesz po sposób tak ostateczny, pójdź wcześniej na referendum.
                        • neptun666 Re: Ludzie chcą normalnej gminy 10.05.12, 15:15
                          2janosik napisała:

Może jakiś egzorcysta
                          > , spowiedź, procesja są wstanie temu zaradzić? Idę zażyć tabletki na uspokojeni
                          > e. To się wszystko odbywa kosztem mojego zdrowia. O właśnie teraz wystąpiły u m
                          > nie nawet skurcze jelit. Chyba do referendum to ja nie dożyję.

Ej tam dożyjesz:) błagam tylko nie spowiedż i procesja bo tych ci u nas dostatek bo jak nasz święty burmistrz to przeczyta to zaraz zarządzi wyprawę do kościoła, ściągnie szkoły ze sztandarami wystawi księgę, radzę nie podpowiadać.
                          Mam tylko cichą nadzieję że na niepokornych nie wezwie oddziałów prewencji z całego powiatu. Głowa do góry wytrzymamy jakoś do 24 czerwca a potem zorganizujemy spotkanie pod urzędem na placu i wszyscy się wspólnie upijemy:) z radości.
                          • lobotomia-d Re: Ludzie chcą normalnej gminy 10.05.12, 21:15
                            W mojej ocenie wygra demokracja. Przyszły burmistrz stając do wyborów wie, że musi się liczyć z takim a nie innym składem rady. Musimy jednak pamiętać, że mogą znaleźć naśladowcy Dąbrowskiego. Tego samego w sprawie którego odbędzie się referendum. Człowieka, znającego akurat aktualny skład rady jeszcze przed wyborem. Człowieka, który nie potrafi absolutnie współpracować z radą i mieszkańcami. Tak wiec przestrzegam przed ludźmi nie posiadającymi umiejętności współdziałania! Druga rzecz to kwalifikacje. Okazuje się, że to bardzo sprawa istotna. Tuż przed wyborami forum pełne było ostrzeżeń, o tym że Dąbrowskiemu brak kwalifikacji, że mija się z prawdą. A on opisując swe sukcesy zawodowe w ostatnich latach bardzo mocno je podkoloryzuje, a faktycznie najzwyczajniej mija się z prawdą. Można by było ciągnąć tą litanię jeszcze długo. Liczę że szybciej ruszymy do urn i obalimy Dąbrowskiego.
                            • marekkielpin Re: Ludzie chcą normalnej gminy 13.05.12, 17:30
                              Sparzyć się można tylko raz, a przynajmniej nie raz po raz. Drugi raz ten myk nie przejdzie.
                              • ziomalreaktywacja Re: Ludzie chcą normalnej gminy 13.05.12, 21:27
                                Mieszkańcy Łomianek powinni w referendum pokazać wszystkim, że nie pozwolą się oszukiwać. Jeżeli wypędzimy ten deweloperski układ to następcy będą nas szanować.

To referendum to szansa dla nas, to walka o naszą godność, to przypomnienie elitom że to MY mieszkańcy Łomianek rządzimy gminą.

24 czerwca zagłosuję za odwołaniem Pana Dąbrowskiego. Dzięki Państwu pierwszy raz mam szansę nauczyć władzę szacunku i ją wykorzystam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka