Dodaj do ulubionych

Do łomianki.info

10.06.12, 00:39
Poprawcie warsztat, koledzy. Zdarza się wam pisać informacje niepełne, które głupcom służą za punkt zaczepienia, jak to w amoku.

Np. podana przez was nformacja o rankingu miast atrakcyjnych dla biznesu w 2012 i porównanie do rankingów w 2011 i 2010 roku posłużyła tutaj do radości, a niepotrzebnie,

Pełna informacja powinna byc taka, oparta o staranne sprawdzenie metodologii tworzenia rankingu przez Forbes:

Łomianki zajęły 2 miejsce w takim rankingu ogłoszonym w 2010 obejmującym zmiany w aktywności biznesowej w tym miescie w 2009 roku w stosunku do 2008 roku.

Łomianki zajęły 9 miejsce w 2011 /zmiany w 2010 w stosunku do 2009/

i wreszcie,

Łomianki zajęły 8 miejsce w tym roku /zmiany w 2011 w porównaniu do 2010/.

Konkluzja jest wtedy znacznie inna niż może sugerować tekst łomianki.info nie wyjaśniający tej metodologii. TD jest na dobrej drodze, a jego poprzednik ostatni rok swojej kadencji zawalił na każdym polu, również psując klimat inwestycyjny w Łomiankach.
Odsyłam do Forbesa po szczegóły.
Obserwuj wątek
    • dziekan54 Re: Do łomianki.info 10.06.12, 07:01
      Info kolejny raz w swoim stylu maniuluje informacją. Cóż jak widać informacja pewnie była współredagowana przez PO i dlatego robi ludziom wodę z mózgu.
      Wiadomo przecież że teraz info nie dopisze, że ranking za 2012 dotyczy porównania 2011 do 2010, poobnie za rok 2011 itd. To byłoby niekorzystne dla partii, bo w ostatnim roku rządzenia poprzedniego burmistrza spadek jest z 2 pozycji na 9.
      A jak widać z rankingu Dąbrowski poprawia na razie nieznacznie to co psuł poprzednik, wzrost o jedno miejsce to jednak wzrost z 9 na 8.
    • tomek_bezportek ale co to zmienia? 10.06.12, 08:47
      kto był burmistrzem w 2008 czy 200? bo chyba nie Dąbrowski?

Tak sie lubicie kryzysem zasłaniać a jednak mozna było być 2.

żenujący jesteś zelomianek

Sam nie manipuluj faktami

• loxroczn Re: ale co to zmienia? 10.06.12, 09:02
        Demagogia. Z przeprowadzonego wywodu wynika że ósme miejsce jest lepsze od drugiego.
        • astroi5 Re: ale co to zmienia? 10.06.12, 11:32
          Nie rozumiesz? nie wiem kto ciebie uczył matematyki mam nadzieję że nie Gradzki, bo to by wiele wyjaśniało.
          8 miejsce jest lepsze od 9 miejsca.
          • kasia.buczkie Re: ale co to zmienia? 10.06.12, 12:26
            Ciężko chłopcy za wami nadążyć : ). Coś te puzle nie pasują do obrazka.
            • lomianki_live Re: ale co to zmienia? 10.06.12, 13:47
              Co wy wymagacie myślenia od synowej, tłustej kity i gruszkina?
              • ziomalreaktywacja Re: ale co to zmienia? 11.06.12, 08:42
                lomianki_live napisał:
                > Co wy wymagacie myślenia od synowej, tłustej kity i gruszkina?

Kolejny przejaw kultury otoczenia burmistrza Dąbrowskiego. Obrażanie, szydzenie, ksenofobia to jedyne argumenty którymi się posługują znajomiPana Dabrowskiego. W zasadzie po przeczytaniu gazetki propagandowej w której Burmistrz Dąbrowski zamieścił informacje nieprawdziwe, manipuluje faktami a Pan Rusiecki permanentnie je powtarza nie powinniśmy się dziwić.

Jednak mnie Chamstwo razi, razi mnie retoryka agresji Pana Rusieckiego, razi mnie wojenka polsko-polska Pana Krysteckiego, razi mnie też Zdradzanie mieszkańców przez Pana Dąbrowskiego na rzecz dewelopera.

24 czerwca możemy odwołać człowieka który sprzyja deweloperowi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka