Dodaj do ulubionych

kolejne kłamstwo

22.06.12, 12:24
W ostatnim wydaniu gazety władzy o nazwie "łomianki" podano szereg nieprawdziwych informacji, w tym również o mnie Edwardzie Wołyńskim. Prawie cała gazeta była poświęcona kampanii antyreferendalnej. Zaskarżyłem do Sądu Okręgowego nieprawdziwe, fałszywe informacje w trybie art. 35 ustawy o referendum lokalnym. Sąd Okręgowy a następnie Apelacyjny nie zakwestionował zasadności złożonych przeze mnie wniosków o podaniu nieprawdy przez gazetę, ale uznał że należy je rozpatrywać w normalnym trybie z powództwa cywilnego. W uzasadnieniu Sądu czytamy między innymi "Wnioskodawca może szukać ochrony prawnej ..... na gruncie art. 81 ... ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, czy też ochrony dóbr osobistych uregulowanej w kodeksie cywilnym, a nie na gruncie ustawy o referendum lokalnym". Kłamliwa jest więc ulotka wydana przez grupę władzy w której napisano że Edward Wołyński przegrał w sądzie i to dwa razy. Ulotka nie dziwi - jest kolejną próbą zastraszenia, tak jak wulgarny anonim z pogróżkami otrzymany pocztą.
Obserwuj wątek
    • 3mieszkaniec Re: kolejne kłamstwo 22.06.12, 14:30
      Podważasz wyrok niezawisłego sądu?
      niedlareferendum.pl/images/pdf/wolynski.pdf
      a może ten
      niedlareferendum.pl/images/pdf/wolynski1.pdf
      Wkrótce dojdziemy do absurdu..... ludzie chyba sądu okręgowego nie oskarżymy o stronniczość.
    • nasze.lomianki Re: kolejne kłamstwo 22.06.12, 17:52
      Eduardo , podpisuj się swoim znanym na forum nickiem-<<hestia2>>
      • behemot.1 Re: kolejne kłamstwo 22.06.12, 18:00
        Baba o zupie, chłop o d....Macie jakieś marginalne choć pojęcie o podstawach prawa? Ewidentnie to tryb nie był właściwy, a nie zarzuty - bezzasadne. Mam to jaśniej wytłumaczyć? No, ale skoro mecenas Krystecki jest łomiankowskim guru palestry...
    • be-cacy Re: kolejne kłamstwo 22.06.12, 18:41
      Sz.Panie Edwardzie jak czytam i patrzę,co ta ekipa burmistrza wyczynia,to nie da się tego słuchać i patrzeć.Tych ludzi stać na zło.Kłamstwo za kłamstwem i kłamstwem popycha.Ci ludzie nie umieją czytać spraw sądowych,a broniąc swoich złych poczynań kłamią.
      Pomawianie,obrażanie,lekceważenie,zastraszanie,brak chęci porozumienia,cyrki na posiedzeniach,to cechuje obecna ekipe burmistrza.Jest to dla mnie niezrozumiałe i nie do przyjęcia.To wstyd dla gminy.
      Dobru gminy i mieszkańcom, te poczynania nie służą.
      Dlatego idziemy i zapraszajmy też znajomych na referendum.Pozdrawiam Pana.
      • lomiankiinfo Re: kolejne kłamstwo 22.06.12, 18:41
        ratujmylomianki.pl/
    • tede-3 Re: kolejne kłamstwo 22.06.12, 19:34
      Panie Edwardzie, proszę nie przejmować się kłamcami. Ludzie, którzy Pana szanują od wielu lat wiedzą, że to są wierutne kłamstwa. Wiedzą też , że ci panowie nie mieli by o czym pisać, więc muszą coś wymyślać. Mieszkańcy podchodzą do tych spraw z dużą rezerwą. Mam tylko nadzieję, że większość nie zrobi z siebie tych, jak oni określają, Wypowiedz krzysioma na forum.
      • e_wolyn Re: kolejne kłamstwo 22.06.12, 23:58
        Dla zainteresowanych mam do wglądu wyroki sądowe w sprawie kłamstw w gazecie wydawanej przez grupę władzy. Nie podważam wyroku sądu tylko informuję, że orzekł że te sprawy należy rozpatrzyć w trybie z pozwania prywatnego a nie referendalnego.
    • bumcykcyk68 Re: kolejne kłamstwo 23.06.12, 09:53
      Brawo Pan Edward
      • wolfkiller Re: kolejne kłamstwo 23.06.12, 11:27
        Z wyroku sądu:

"Kwestia posługiwania się wizerunkiem osoby (...) nie może być zdaniem Sądu Okręgowego rozpoznawana w trybie art. 35 ustawy o referendum lokalnym. Wnioskodawca może zaś szukać ochrony prawnej (...) na gruncie art. 81 ustawy (...) o prawo autorskim i prawach pokrewnych, czy też ochrony dóbr osobistych uregulowanej w kodeksie cywilnym. Ta okoliczność w ocenie Sądu Okręgowego zadecydowała o braku podstaw do uwzględnienia pozwu".

niedlareferendum.pl/images/pdf/wolynski1.pdf; str. 6/10
        • 2hestia Re: kolejne kłamstwo 23.06.12, 22:32
          Dlatego dalszy bieg na drodze cywilnej z oskarzenia prywatnego.
          • janis.joplyn Re: kolejne kłamstwo 23.06.12, 23:22
            2hestia napisała:

> Dlatego dalszy bieg na drodze cywilnej z oskarzenia prywatnego.

Nie dasz rady, zresztą znów zmięknie ci kręgosłup/jak zwykle/.
            Zdaje się że zbyt duża dieta w Powiecie rozpala twoją wyobraźnię.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka