Dodaj do ulubionych

Dziękuję mieszkańcom, którzy poszli na referendum

25.06.12, 07:46
Dziękuję wszystkim mieszkańcom za udział w referendum. Dziękuję tym, którzy nie dali się zastraszyć anonimowymi ulotkami i telefonami, oraz osobą, dla które nie bały się powiedzieć dość nieudolnemu burmistrzowi.

Prawie 3000 mieszkańców dziś wygrało, swoją demokratyczną postawą nauczyli Pana Dąbrowskiego że władza nie polega na manipulacji i kłamstwie, rządzenie to nie zawłaszczanie dla siebie, oraz stosowanie doktryny Teraz Q..My. Udało nam się pokazać, że nie można bezkarnie robic z mieszkańców Łomianek idiotów

Pan Dąbrowski przegrał, nawet jeżeli nie został odwołany, to przegrał. Mieszkańcy mają świadomość jak bardzo złym burmistrzem jest pan Dąbrowski że prawie 3000 osób uczestniczyło w referendum za jego odwołaniem.

Inicjatorzy referendum to mieszkańcy nie związani z partiami politycznymi i nie związany z radnymi żadnej opcji. Mieszkańcy Łomianek nie dysponowai 80 milionami na kampanięz budżetu gminy jak Pan Dąbrowski, mieszkańcy Łomianek nie kłamali i nie manipulowali informacjami.

Jeszcze raz dziekuję Państwu za udział w referendum oraz inicjatorom referendum, którzy mieli odwagę przeciwstawić się nieudolności i niekompetencji pana Dąbrowskiego pomimo zastraszania i opluwania w gazetach i na forum.

Pan Tomasz Dąbrowski – nieudolny burmistrz deweloperów nie mieszkańców.
Obserwuj wątek
    • mezar73 Re: Dziękuję mieszkańcom, którzy poszli na refere 25.06.12, 08:24
      Ziomal, twórczo rozwijasz Kuskiego: "Z tym Wehrmachtem to lipa, ale jedziemy w to, bo ciemny lud to kupi."
      Bełkot, fatalnie dobrane boldowanie i manipulacja.
      • ziomalreaktywacja Re: Dziękuję mieszkańcom, którzy poszli na refere 25.06.12, 08:48
        Czy wpisy lomianki… usuwane przez moderatora to kolejne groźby wobec mieszkańców Łomianek ?? Taką politykę przyjął układ trzymający władzę - zastraszanie, kłamstwa, manipulacje.

Moim zdaniem z budżetu gminy Łomianki były drukowane ulotki zawierające informacje w których Pan Dabrowski nie napisał uczciwie że do dnia dzisiejszego nie zdobył nawet 1 zł na budowę dróg, nie zdobył nawet 1 zł na budowę kanalizacji, nie zdobył nawet 1 zł na rozbudowę szkół.

Pan Dąbrowski nie napisał że dzięki determinacji radnych przesunięto środki na budowę kanalizacji z wynagrodzeń Pan Dabrowskiego. Dzięki determinacji radnych rozbudowana jesz szkoła w Dziekanowie Lesnym. dzięki determinacji radnych budowane są drogi, które Pan Dąbrowski zdejmował z budżetu.

Pan Dąbrowski burmistrz zmarnowanych szans
        • lomiankowska Re: Dziękuję mieszkańcom, którzy poszli na refere 25.06.12, 09:32
          Kumitet kłamie jak kłamał - a jest 25 czerwca - taniec czas zacząć:-) Najpierw leniwcy posprzątajcie śmieci po sobie.
          • ziomalreaktywacja Re: Dziękuję mieszkańcom, którzy poszli na refere 25.06.12, 11:24
            Mieszkańcy dla Ciebie kłamią ?? A dlaczego tak osądzasz ludzi ?? Dlatego ze uważają ze to Pan Dąbrowski przegrał w referendum. Uważasz ze to iż duża część naszego społeczeństwa ni uczestniczyła w wyborach to zwycięstwo Pana Dabrowskiego ??

Otóż drodzy Państwo

Pan Dabrowski jest pierwszym burmistrzem Łomianek, którego mieszkańcy mają dość w połowie kadencji, pierwszy który którego juz dziś odwołało by około 3000 osób, i pierwszym który w moim przekonaniu nic dobrego dla naszej gminy nie robi.
            • josefszwejk Re: Dziękuję mieszkańcom, którzy poszli na refere 25.06.12, 19:00
              ziomalreaktywacja napisał:

> Mieszkańcy dla Ciebie kłamią ?? A dlaczego tak osądzasz ludzi ?? Dlatego ze uw
              > ażają ze to Pan Dąbrowski przegrał w referendum. Uważasz ze to iż duża c
              > zęść naszego społeczeństwa ni uczestniczyła w wyborach to zwycięstwo Pana Dabro
              > wskiego ??
              >
              > Otóż drodzy Państwo
              >
              > Pan Dabrowski jest pierwszym burmistrzem Łomianek, którego mieszkańcy mają d
              > ość w połowie kadencji, pierwszy który którego juz dziś odwołało by około 3000
              > osób, i pierwszym który w moim przekonaniu nic dobrego dla naszej gminy nie rob
              > i.

Powinni cię zamknąć do Tworek lub innego psychiatryka.
              Jak siadasz do komputera, szanuj siebie i czytających. Nie pij więcej gorzały gdy piszesz.
    • lomek2 Re: Dziękuję mieszkańcom, którzy poszli na refere 25.06.12, 13:04
      Mnie, i nie tylko mnie, nikt nie zastraszał. Przynajmniej nic o tym nie wiem :) Nie poszedłem z własnej nieprzymuszonej woli.
      Ale niech tam.
      Pozwolę sobie tylko zauważyć, że jeśli potraktować nawet całe 3000 głosów jako przeciwników burmistrza, to poparcie dla niego od ubiegłorocznych wyborów wzrosło, i to bardzo wzrosło. Tak na chłopski rozum mi wychodzi ;)
      • brycezion Re: Dziękuję mieszkańcom, którzy poszli na refere 25.06.12, 13:12
        Nie 3000, a 2564 głosowało za odwołaniem burmistrza.
        Za pozostawieniem burmistrza 120 głosów. Po co oni w ogóle poszli ? Widocznie tak wypadało z uwagi na sąsiadów.
        • lomek2 Re: Dziękuję mieszkańcom, którzy poszli na refere 25.06.12, 13:21
          Już nie chciałem wnikać w szczegóły. Wśród tych 2500 buło tez wiele osób nie zorientowanych, zmanipulowanych hasłem, że "trzeba poprzeć PO".
          • behemot.1 Re: Dziękuję mieszkańcom, którzy poszli na refere 25.06.12, 13:26
            Rozumiem, że masz na myśli manipulację Piotra Rusieckiego, nieprawdaż? Bo apel PO o UDZIAŁ w głosowaniu bardzo mi się podobał, nie namawiał do głosowania na TAK ani na NIE.

• drabbu Re: Dziękuję mieszkańcom, którzy poszli na refere 25.06.12, 13:55
            lomek2 napisał:> "trzeba poprzeć PO".

??? przecież takie hasło w ogóle i nigdzie nie padło.
            • lomek2 Re: Dziękuję mieszkańcom, którzy poszli na refere 25.06.12, 15:03
              Skoro je słyszałem, to chyba gdzieś musiało paść, prawda? ;)
          • jojcorz Re: Dziękuję mieszkańcom, którzy poszli na refere 25.06.12, 14:18
            Szanowny lomek.

"Doc, nie manipuluj"!
    • szczupak9 Re: Dziękuję mieszkańcom, którzy poszli na refere 25.06.12, 15:06
      Mnie nie musisz dziękować bo referendum olałem i jestem z tego dumny.
      • behemot.1 Re: Dziękuję mieszkańcom, którzy poszli na refere 25.06.12, 17:27
        Hm, czyli w tej grupie, która referendum olała, są i zwolennicy, i przeciwnicy. Oj, burmistrz nie będzie spał spokojnie, tyle pieniędzy gminnych i tyle godzin na forum spędzonych, a mimo to wobec kiepskiej kampanii inicjatorów referendum 2500 osób sprzeciwiło się jego polityce.
        • lobotomia-d Re: Dziękuję mieszkańcom, którzy poszli na refere 25.06.12, 19:06
          Matematyka wyborcza to pasmo prawdziwych zagadek. Można nawet wysnuć wniosek że burmistrz przegrał wybory, bo otrzymał w referendum jedynie ok. 4,4% głosów. Ale to nadinterpretacja. Ale referendum ukazuje że w Łomiankach istnieje silna opozycja, z licznym aktywnym elektoratem który zagłosował. I to opozycja gotowa jest sporo z siebie dać. Burmistrz może próbować się umocnić i różnymi metodami nacisku zmuszać radę i mieszkańców do podporządkowania się jemu. Może tez próbować szukać kompromisu. Teraz nadchodzi test prawdy. Ja sądzę że burmistrz i jego ekipa nie jest w stanie pokojowo współżyć z opozycją i każdy kompromis nadal będzie wymuszany. Piłka leży po stronie burmistrza. Jak grozili stronnicy nastąpi okres rozliczeń. Zobaczymy jakie one będą. Zobaczymy czym i jak zakończy się konflikt z radą i czy nastąpią rozliczenie personalne. Będzie to wiadome bardzo szybko. Bo fakt wygania przez burmistrza referendum jeszcze o niczym nie świadczy! Burmistrz musi pilnowany przez radę musi szybko przystąpić do realizacji swych obietnic wyborczych, a wydaje się że ma bardzo w rękach wysoce niesprawny aparat zarządzający gminą!
          Podziękujmy wszyscy tym co mieli odwagę i chęć uczestniczyć w referendum!
          • neptun666 Re: Dziękuję mieszkańcom, którzy poszli na refere 25.06.12, 20:55
            Ja się przyłączam do tych życzeń, brawo dla wszystkich którzy nie dali się zastraszyć i poszli wyrazić swoje niezadowolenie z rządów nieudolnego burmistrza ze swoimi doradcami to że burmistrzem rządzi zero radny redaktor.
            Dziś ze zdumieniem patrzyłem jak do urzędu wkroczył radny Tadeiro kiedy burmistrz jeszcze spał,wicek Rusiecki dojechał dobrze po 10.00 ale radny Tadeiro czuwał zostało mu jeszcze z czasów Milicji Obywatelskiej.
            Tak trzymać Panowie, w następnych wyborach was rozliczymy ja na waszym miejscu już bym się bał.
            Brycek na szefa spółki ZWiK wszak marzy o tym od wielu lat.
            • brycezion Re: Neptun666 25.06.12, 21:06
              Co ci się przyśniło ? Ja mam zająć się prowadzeniem ZWiK ? Po co mi to, mam ciekawsze plany. Teraz chyba Ameryka Płd., Płn. objechałem 3 razy.
    • josefszwejk Re: Dziękuję mieszkańcom, którzy poszli na refere 25.06.12, 18:54
      Ziomal jesteś perfidnym mataczem. Rozumiem że chcesz podziękować tym zakręconym inaczej.
      Nie wpieraj czytelnikom że 3000 to większość mieszkańców. Że wygrali.
      Zastanów się nad tym co ty przegrałeś nigdy już nie wrócisz do władzy/W.P/.
      Ludzie cię zbojotowali, nie chcą ani ciebie ani twojej Joli, ani też nikogo kto z tobą się kojarzy.
      • lobotomia-d Re: Dziękuję mieszkańcom, którzy poszli na refere 25.06.12, 19:43
        Wybacz, że nie rozumiesz tego co piszę! Do myślenia trzeba dosrosnąć!
        • brycezion Re: Lobotomia-d 25.06.12, 20:41
          Lobo czy J-46, nie wysilaj się. Nie dostaniesz znów 2 etatów.
          • ziomalreaktywacja Re: Lobotomia-d 26.06.12, 08:52
            Po raz kolejny czytam pod swoim adresem niegrzeczne wpisy. Byłem już zastraszany i pomawiany. To jest retoryka "układu trzymającego władzę", którego jedynym argumentem jest szkalowanie.

Kolejny raz zwolennicy Pan Dąbrowskiego obrażają mieszkańców Łomianek tylko dlatego ze mają własne zdanie. Ja szanuję wybór ludzi bez względu jak się zachowali i jak głosowali. Szczególnie dla osób, które przyszły i oddały głos przeciwny odwołaniu Pana Dąbrowskiego - za odwagę w głoszeniu własnych przekonań i postawę społeczną.

I jeszcze pisanie, że jestem WP, a wcześniej MZ, SMW, GP, JG, MG itd mnie nie obraża. Proszę tylko nie porównywać mnie do Pana radnego Tadeusza Krysteckiego i Pana Piotra Ruisieckiego ponieważ szanuje ludzi - szczególnie starszych.
            • lomianki_live Re: Lobotomia-d 26.06.12, 09:40
              A gdzie obrażają - to raczej z Pańskich wypowiedzi cieknie ciągle jad pomówień i kłamstw. W niedzielę dostał Pan nauczkę, ze kampania nienawiści do niczego nie prowadzi - 85% ludzi powiedziało Wam nie.
    • mieszkaniec555 Re: Dziękuję mieszkańcom, którzy poszli na refere 26.06.12, 13:28
      -co to jest ok 3000 mieszkańców - okazuje się że to tylko tylu zwolenników byłego burmistrza!!!
      -ulotek nie widziałem i moi znajomi też, może były.
      -opluwanie wzajemne /wcześniej p.Sokołowskiego i następnego i obecnego/ to nasza norma
      -rozgrywki polityczne,własna kieszeń, ambicje niezaspokojone, to na pierwszym miejscu, zamiast gmina i jego mieszkańcy.
      -poczekajmy do następnych wyborów,one pokażą zadowolenie lub nie.
      -tak naprawdę dobrze byłoby gdyby dotarło do rządzących ,aby dotrzymywać obietnic przedwyborczych.
      -a na przyszłość warto zastanowić się dlaczego zwykły zjadacz chleba z naszej gminy nie interesuje się np. referendum,
      to nie zastraszanie!!!

• ziomalreaktywacja Re: Dziękuję mieszkańcom, którzy poszli na refere 26.06.12, 14:39
        Poparcie dla burmistrza Tomasza Dąbrowskiego to 120 osób i tym osobom należą się słowa uznania za odwagę w głoszeniu własnych poglądów.

Niestety Pan Dabrowski uzurpuje sobie prawo do zawłaszczania poparcia wszystkich mieszkańców Łomianek, którzy z różnych powodów nie uczestniczyli w referendum. Dla mnie jest to duża nadinterpretacja, ponieważ nie dostał on potwierdzenia wyborców aby tak sądzić.

Strach przed faktycznym poparciem spowodował, że Pan burmistrz Tomasz Dąbrowski nie uczestniczył w referendum i namówił do pozostania w domu kilku swoich zwolenników. Dla mnie po raz kolejny "komandos" stchórzył.

A zwycięzcami są mieszkańcy Łomianek, którzy udowodnili, że władza nieudolnym działaczom - jak Pan Dąbrowski może być dana tylko na chwilę i zawsze w sposób demokratyczny może być odebrana.

Kolejny raz napisze ze próba manipulowania i naciągania w postaci przypisywania do inicjatorów referendum jakichkolwiek ugrupować jest nadużyciem. Referendum było spontanicznym wyzwaniem zwykłych mieszkańców, którzy widzą nieudolność Pana Tomasz Dąbrowskiego. Mieszkańcy nie posiadali 80 milionów z podaktków na kampanię jak Pan Tomasz Dąbrowski.
        • brycezion Re: Daj już spokój... 26.06.12, 16:31
          Ziomalreaktywacja - daj już spokój, weź przykład z Drabbu, który obiecał nie pisać już o referendum. Dalsze pisanie wywoła tylko reperkusje łatwe do przewidzenia.
          • neptun666 do brycezion 26.06.12, 18:20
            brycezion napisał:

> Ziomalreaktywacja - daj już spokój, weź przykład z Drabbu, który obiecał nie pi
            > sać już o referendum. Dalsze pisanie wywoła tylko reperkusje łatwe do przewidze
            > nia.

Wiesz coś o czym jeszcze nie wiedzą mieszkańcy? to się podziel wiadomościami.
            A jakież to reperkusje może wywołać pisanie o referendum?
            burmistrz wsadzi mieszkańców do aresztu? a może inicjatorów? radnych?
            no dawaj panie wszechwiedzący.
            • brycezion Re: Neptun666 26.06.12, 19:09
              Jesteś Neptunie z jednej strony naiwny, a z drugiej podejrzliwy. Przecież reperkusje o których pisałem, to po prostu wyśmiewanie się z przegranych, w odpowiedzi na Wasze ciągłe wracanie do referendum.
              • ziomalreaktywacja Re: Neptun666 27.06.12, 08:08
                Panie Andrzeju! na silę stara się Pan być głównym moralizatorem Łomianek, nieudolnie próbuje Pan, pisząc wyłącznie pod wybranymi watkami, stać się objektywnym cenzorem.

Ale to co Pan robi pokazuje jednoznacznie jak stronniczo upomina Pan mnie, abym nie wyrażał swoich poglądów o referendum w którym ja nie czuje się przegrany! Usilnie stara się Pan zdyskontować moje podziękowania dla ludzi, którzy mają odwagę wyrażać własne zdanie.

Bardzo Pan proszę aby uzywał Pan podobnej retoryki w stosunku do chamstwa prezentowanego przez Pana internetowych znajomych z kliki Pana Dabrowskiego, którzy obrażają mieszkańców Łomianek, kłamią i manipulują.
                • prochownia2 Do gruchy vel ziomalreaktywacja 27.06.12, 14:02
                  Weźże chłopie zamilknij i oddaj 30 tysięcy wyrzucone w błoto, a potem znowu się mądrz.
                • 90procent Re: Neptun666 27.06.12, 16:58

> Panie Andrzeju! na silę stara się Pan być głównym moralizatorem Łomianek, ni
                  > eudolnie próbuje Pan, pisząc wyłącznie pod wybranymi watkami, stać się objektyw
                  > nym cenzorem.

>
                  > Ale to co Pan robi pokazuje jednoznacznie jak stronniczo upomina Pan mnie, a
                  > bym nie wyrażał swoich poglądów o referendum w którym ja nie czuje się przegran
                  > y
                  ! Usilnie stara się Pan zdyskontować moje podziękowania dla ludzi, którzy
                  > mają odwagę wyrażać własne zdanie.
                  >
                  > Bardzo Pan proszę aby uzywał Pan podobnej retoryki w stosunku do chamstwa pr
                  > ezentowanego przez Pana internetowych znajomych z kliki Pana Dabrowskiego, któr
                  > zy obrażają mieszkańców Łomianek
                  , kłamią i manipulują.
                  >

ha,ha ,ha niezłe, naprawdę niezły tekst. Niby ziomal to Pszczoła?
                  A ta pszczoła bredzi coś o ,,klice Dąbrowskiego,, to jak nazwać ,,kółko różańcowe Pszczoły,,?
                  grupa wsparcia, banda,zgraja, cosa nostra? To niby on jest bez powodu obrażany? Biedny człowiek czasem gdy tak poczytam to smutno mi się robi, a że łatwo się wzruszam to nieraz zapłaczę krokodylimi łzami.
                  • brycezion Re: 90procent 27.06.12, 17:22
                    Nie sądzę, aby "Ziomalreaktywacja to Pszczoła" zważywszy na Jego wpis w wątku "Kto stoi za referendum? PO w Łomiankach" 22/6 23.50 : "Spokojnie stare nie wróci. Mieszkańcy nie nabiorą się już na drugiego Pana Dąbrowskiego i drugiego Pana Pszczółkowskiego".
                    Aż Kasia.buczkie zdziwiła się : "...to pewnie Sokołowski z Grądzkim wrócą ? Obaj wybitni menago i spece od drogi po wale...".

I dziwicie się, że poszło tylko 15% mieszkańców, skoro nie było wiadomo kto mógłby być ewentualnie następnym burmistrzem.
                    • krzysiom1 Re: 90procent 27.06.12, 21:04
                      brycezion napisał:
                      >
                      > I dziwicie się, że poszło tylko 15% mieszkańców, skoro nie było wiadomo kto móg
                      > łby być ewentualnie następnym burmistrzem.

Poszło 15% bo organizatorzy referendum nie mieli JAKICHKOLWIEK argumentów.
                      Wystarczyłby jeden konkretny zarzut wobec burmistrza i referendum byłoby udane-tak jak w Ostródzie.
                      Normalny mieszkaniec nie poprze referendum opartego na nienawiści, pomówieniach i steku bzdurnych zarzutów wysuwanych pod adresem obecnych włodarzy, które tak naprawdę obciążają poprzednei władze.
                      • ziomalreaktywacja Re: dziękuję mieszkańcom Łomianek 29.06.12, 10:41
                        krzysiom, pozwól ze nie zgodzę się z Tobą iż argumenty wysuwane przez inicjatorów referendum były bezpodstawne. Pisałem wcześniej, podawałem linki do uzasadnień i uważam że działania pana Dąbrowskiego są złe i należało go odwołać. Zapewniam Cię też, że wielu mieszkańców myśli podobnie, a nie poszli na referendum z kilku powodów

- nie mieli ochoty bo maja dość kłótni jaką organizuje Pan Dąbrowski
                        - nie mieli alternatywy - co po p.Dąbrowskim
                        - bali się powrotu Pana Pszczółkowskiego
                        - skutecznie zniechęciła ich negatywna kampania Pana Dąbrowskiego

Dlatego warto podziękować tym wszystkim którym, się chciało. bez względu na to jak zagłosowali. Warto ponieważ to co zrobił Pan Dąbrowski - to "zabił" świadomość i potrzebę uczestniczenia w życiu politycznym, gminy. Pokazał młodzieży, że można "olać" wybory i mieć w nosie odpowiedzialność jaką sie bierze za kraj/gminę.

I jeszcze zastanawiam się jak daleko Twoje fobie na punkcie p.Pszczółkowskiego zasłaniają Ci rzeczywsitość. Ogarnij się. p.Pszczółkowskiego już nie ma prawie dwa lata, możesz spać spokojnie. Prawdopodobnie juz nie wróci.
                        • astroi5 Re: dziękuję mieszkańcom Łomianek 29.06.12, 17:14
                          Ziomal a ja uważam, że było zupełnie odwrotnie.

W Łomiankach zawsze na wyborach jest wysoka frekwencja, możesz to sprawdzić. Zawsze jest powyżej 50%. Skoro poszło 15%, to co najmniej 35% celowo zbojkotowało referendum, nie wykluczone, że celowo zbojkotowało referendum nawet ponad 50%, bo frekwencja w Łomiankach nie raz przekraczala 70%.

Powinieneś wyciągnąć z tego wniosek, że mieszkańcy są za rozwojem gminy Łomianki, bo widzą wszelkie pozytywne działania burmistrz np. jeżeli chodzi o spółki. Dlaczego piszę o sukcesach w spółkach, bo to jedyna część samorządu do której radni nie mają dostępu, to też pokazuje, jak mogłby wyglądać Łomianki, gdyby burmistrz mógł normalnie zarządzać. Niestety większość działań burmistrza w gminie jest torpedowana.

Podsumowując, burmistrz de facto został powtórnie "wybrany" przez mieszkańców i mam nadzieję, że w końcu przynajmniej część opozycji to zrozumie, inaczej radni naprawdę sami siebie zmarginalizują.
                          • ziomalreaktywacja Re: dziękuję mieszkańcom Łomianek 02.07.12, 09:23
                            Każdy ma prawo do własnego zdania i własnej oceny. Ale zawłaszczanie poparcia osób które nie poszły na referendum jest dużym nadużyciem i kolejnym kłamstwem Pana Dąbrowskiego które już nie szokuje, teraz wyłącznie brzydzi.

Mieszkańcy są za rozwojem ale obecny burmistrz serwuje nam „niedorozwój urbanistyczny” wciskając centrum handlowe pomiędzy domki jednorodzinne mieszkańców.

Mieszkańcy widzą negatywne działania Pana Dąbrowskiego w zarządzaniu urzędem i zatrudnianiu kolesi marketingowców na stanowiska burmistrzów od propagandy i wydawania gazetek sciennych.

Mieszkańcy widzą nieudolność w prowadzeniu inwestycji jak na Armii Poznań gdzie Pan Dąbrowski zamienił mieszkańcom asfalt na kamienie.

Większość z nas jest zmęczona tą wojenka polsko polską w gminie prowadzoną przez Pana Dbrowskiego. Osoby, które się interesują tym co się dzieje poszły na referendum i zagłosowały za odwołaniem Dąbrowskiego, pozostałe osoby mają to w nosie i nie mając alternatywy lub zwyczajnie mając to gdzieś zostały w domu.

Nie przywłaszczaj sobie poparcia społecznego bo rzeczywiste wynosi 120 osób. Nie trzeba było tchórzyć, tylko pozwolić na prawdziwą ocenę, a tak Pan Dąbrowski jest „małym człowiekiem” a takiego nam nie potrzeba.

Pan Tomasz Dąbrowski - burmistrz zmarnowanych szans
                            • nasze.lomianki Re: dziękuję mieszkańcom Łomianek 02.07.12, 17:02

> Mieszkańcy widzą [b]negatywne działania Pana Dąbrowskiego w zarządzaniu urzędem
                              > i zatrudnianiu kolesi marketingowców na stanowiska burmistrzów od propagandy [
                              > /b]i wydawania gazetek sciennych.
                              > Mieszkańcy widzą [b]nieudolność w prowadzeniu inwestycji jak na Armii Poznań [/
                              > b]gdzie Pan Dąbrowski zamienił mieszkańcom asfalt na kamienie.
                              >
                              > Większość z nas jest zmęczona tą wojenka polsko polską w gminie prowadzoną p
                              > rzez Pana Dbrowskiego
                              . Osoby, które się interesują tym co się dzieje poszły
                              > na referendum i zagłosowały za odwołaniem Dąbrowskiego, pozostałe osoby mają t
                              > o w nosie i nie mając alternatywy lub zwyczajnie mając to gdzieś zostały w domu
                              > Nie przywłaszczaj sobie poparcia społecznego bo rzeczywiste wynosi 120 osób. [b
                              > ]Nie trzeba było tchórzyć, tylko pozwolić na prawdziwą ocenę, a tak Pan Dąbrows
                              > ki jest „małym człowiekiem” a takiego nam nie potrzeba.[/b]
                              > Pan Wiesław Pszczółkowski- burmistrz zmarnowanych szans.

Masz jaką mądrzejszą mantrę. Może następna rewelacja o przekroczeniu prędkości światła w akceleratorze?
                              Stajesz się facet monotonnie nudny. A może to ty jesteś tym gościem bez matury ,co to chce przebić głową mur z cegły?
                              • ziomalreaktywacja Re: dziękuję mieszkańcom Łomianek 03.07.12, 21:06
                                Faktycznie, betonu i konserwatyzmu, który nie rozumie na czym polega zrównoważony rozwój w wykonaniu Pana Dabrowskiego głową się nie przebije. Myślę jednak ze głosami 8000 mieszkańców przeciw 120 zapewne tak.

I jestem pełen uznania dla tych 120 osób które mają odwagę przyjść i zagłosować mimo bojkotu osoby którą popierają. Mój wielki szacunek dla wszystkich Państwa
                                • nasze.lomianki Re: dziękuję mieszkańcom Łomianek 03.07.12, 21:57

> Faktycznie, betonu i konserwatyzmu, który nie rozumie na czym polega zrównoważo
                                  > ny rozwój w wykonaniu Pana Dabrowskiego głową się nie przebije. Myślę jednak ze
                                  > głosami 8000 mieszkańców przeciw 120 zapewne tak.
                                  >
                                  > I jestem pełen uznania dla tych 120 osób które mają odwagę przyjść i zagłosować
                                  > mimo bojkotu osoby którą popierają. Mój wielki szacunek dla wszystkich Państwa
                                  >
                                  Ja myślę że masz problem z matematyką na poziomie zerówki.
                                  Skąd wziąłeś 8000 ?
                                  Dowód że nie popiera twojego rachunku większość wyborców otrzymałeś dzień po 24.06.2012.

Wynik nie był taki jakiego sobie życzyłeś? To nic matematyka jest prosta, to nie socjotechnika. 2600 >5800
                                  . 2600 które poszło głosować nigdy nie będzie większe od 5800 które było potrzebne do tego by było wiążące/referendum/
                                  Wygląda na to że w najbliższych latach matura z matematyki musi być przedmiotem obowiązkowym.
                                  Idż się nieco poucz działań podstawowych.
                                  • ziomalreaktywacja Re: dziękuję mieszkańcom Łomianek 04.07.12, 10:08
                                    Czytanie ze zrozumieniem to Wasz duży problem. Otóż 8000 to uogólniona liczba osób która zapewne pójdą do wyborów i możliwe że zagłosują na uczciwego kandydata któremu zależy na Łomiankach, a nie jak obecnie Panu Dąbrowskiemu na spełnianiu zachcianek układu deweloperskiego.

Wydaje Ci się że po referendum ja się schowam, że odbiorę ten wynik jako porażkę. Otóż mylisz się - w odróżnieniu od Twojego tchórzliwego burmistrza ja mam honor i odwagę, nie uzurpuje sobie sukcesu ale też nie czują się przegrany. inicjatorzy nie mieli 80 mln zł z naszych podatków, nie pisali kłamstw w propagandowej gazetce i nie oczrniali ludzitak jak to pisał p.Krystecki.

Pan Dąbrowski jest jedyną osobą która personalnie poniosła porażkę, jest pierwszym burmistrzem w Łomiankach, który doprowadził do tak bardzo negatywnej oceny jego pracy. Zasłużonej negatywnej oceny.

PS Nie mógłbyś pisać pod swoim nickiem - byłoby nam łatwiej rozmawiać.
                                    • 90procent Re: dziękuję mieszkańcom Łomianek 04.07.12, 16:51
                                      Zadam ci ziom pytanie.. Pięknie napisałeś że zagłosują na uczciwego kandydata. Tym samym obraziłeś kilka dobrych tysięcy wyborców którzy na niego zagłosowali.
                                      Obraziłeś również Burmistrza/na dobrą sprawę napłułeś sobie w twarz, gdyż burmistrz jest przedstawicielem mieszkańców/ podważając tym jednym zdaniem jego uczciwość./nie piszę kompetencję gdyż co do tego trwają spory między forumowiczami/.
                                      Mniejsza o większość, pytanie brzmi:
                                      uczciwym burmistrzem w/g ciebie ma być:
                                      -Jan Grądzki?
                                      -Wiesław Pszczółkowski?
                                      -Jolanta Niegrzybowska?
                                      -Magda Wójcicka?
                                      -Sylwia Wójcicka?

Z całym szacunkiem, to już było. Jest to żelazne kółko obijających się o władzę od kilku dobrych lat. Reprezentacja lobbystów różnych branż.

Chyba jednak escort ma rację, lepiej zamienić się w nicość/dzielnica Warszawy/,
                                      niż przyglądać się marginalizacji społeczeństwa na rzecz różnych zasobnych Łomiankowskich grup nacisku.
                                      • ziomalreaktywacja Re: dziękuję mieszkańcom Łomianek 05.07.12, 08:55
                                        Jak wcześniej pisałem - czytanie ze zrozumieniem nie jest Wasza ( w kontekście kliki i układu jaki tworzycie ) mocną stroną, o ile macie jakieś mocne strony.

Uczciwości lub jej brak, w wykonaniu Pana Dabrowskiego na płaszczyźnie jego działań jako burmistrza została obnażona w kłamstwach wypisywanych w gazetce propagandowej, podejściu do mieszkańców Łomianek a dokładnie ich ... ( zamienił burmistrz mieszkańców na dewelopera) i wielu innych sytuacjach.

Twój chamski wpis o pluciu komuś w twarz powoduje tylko tyle ze mieszkańcy upewniają się z jaką kastą bezwzględnych ludzi mają do czynienia. Jak bardzo złe jest otoczenie Pana Dabrowskiego, które zastrasza, szantażuje i obraża.

Twoje pytanie to jakiś quiz, bawimy się w zgadywanki.

każda z podanych osób była lub może byś o wiele lepszym burmistrzem niż jest nieudolny w zarządzaniu gminą Pan Dąbrowski. Możesz jeszcze dopisać

Krystynę z gazowni
                                        Panią Goździkową

i kilka innych osób.

Gdybyś miał problem ze zrozumieniem tego co napisałem do Ciebie wal na priv, wytłumaczę/pomogę/spokojnie jeszcze raz powiem, nie przerażaj się, człowiek uczy się całe życie.

Ale szanuj innych na forum i nie pisz obraźliwych tekstów bo Ci słoma z butów wystaje jak niektórym od pijaru.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka