rondo7
26.06.12, 23:31
Nie wiem, czy mam rację ale większość wątków to pyskówki świadczące o tym, że w Łomankach długo jeszcze nie będzie dobrze.
Byłem ostatnio w Legionowie, które widziałem ostatnio ok 15 lat temu, wtedy to była obsmarkana mieścina, dziura i bloki. Dzisiaj to piękne, kwitnące miasteczko, czyste i zadbane. Dużo nowoczesności i zieleni, także drogi pozwalające jeździć bez dzwonienia plonb w zębach.
Grecy dobrze wybrali na siedzibę podczas Euro.
Łomianki 15-20 lat temu - gmina z czołówki Polski, zapowiadająca się świetlanie - dzisiaj to totalne dziadostwo, skłócone i przemądrzałe, wg mnie ciemnogród, który nie wie czego chce, albo wie ale nie wie , jak do tego dojść. Drogi fatalne, już na zapyziałych wioskach są lepsze, rozbudowa bez pojęcia, kanalizacja to osobny temat (ku..., jak można się chwalić, że się ją buduje, kiedy ona powinna już być jakieś 10 lat temu), remont wałów (prowizorka) można trochę wymieniać wg uznania.
W Legionowie Prezydent wybierany 3 raz z rzędu ok 90-95% poparcia, u nas raz jeden raz drugi i zamiast do roboty i realizacji jakiegoś planu, to walki podjazdowe o stołki. Już nawet nie wiem, jakie są opcje - takie zamieszanie i wszyscy sobie dupy obrabiają. Mnie jest wszystko jedno, nich tylko będzie dobry gospodarz dla Łomianek, bo zjechaliśmy naprawdę na psy. Te ostatnie osiągnięcia wymienione w dodatku reklamowym (ok 1 miesiąc temu) to nawet nie chce się śmiać tylko płakać.
Nie mówię, że ja jestem ideał, ale warto się zastanowić, żeby było lepiej. Może pomóc nawet przeciwnikowi, bo przecież pomagamy wtedy sobie ...?