Dodaj do ulubionych

ciągłe niszczące Łomianki dyskusje - zatracenie

26.06.12, 23:31
Nie wiem, czy mam rację ale większość wątków to pyskówki świadczące o tym, że w Łomankach długo jeszcze nie będzie dobrze.
Byłem ostatnio w Legionowie, które widziałem ostatnio ok 15 lat temu, wtedy to była obsmarkana mieścina, dziura i bloki. Dzisiaj to piękne, kwitnące miasteczko, czyste i zadbane. Dużo nowoczesności i zieleni, także drogi pozwalające jeździć bez dzwonienia plonb w zębach.
Grecy dobrze wybrali na siedzibę podczas Euro.
Łomianki 15-20 lat temu - gmina z czołówki Polski, zapowiadająca się świetlanie - dzisiaj to totalne dziadostwo, skłócone i przemądrzałe, wg mnie ciemnogród, który nie wie czego chce, albo wie ale nie wie , jak do tego dojść. Drogi fatalne, już na zapyziałych wioskach są lepsze, rozbudowa bez pojęcia, kanalizacja to osobny temat (ku..., jak można się chwalić, że się ją buduje, kiedy ona powinna już być jakieś 10 lat temu), remont wałów (prowizorka) można trochę wymieniać wg uznania.
W Legionowie Prezydent wybierany 3 raz z rzędu ok 90-95% poparcia, u nas raz jeden raz drugi i zamiast do roboty i realizacji jakiegoś planu, to walki podjazdowe o stołki. Już nawet nie wiem, jakie są opcje - takie zamieszanie i wszyscy sobie dupy obrabiają. Mnie jest wszystko jedno, nich tylko będzie dobry gospodarz dla Łomianek, bo zjechaliśmy naprawdę na psy. Te ostatnie osiągnięcia wymienione w dodatku reklamowym (ok 1 miesiąc temu) to nawet nie chce się śmiać tylko płakać.
Nie mówię, że ja jestem ideał, ale warto się zastanowić, żeby było lepiej. Może pomóc nawet przeciwnikowi, bo przecież pomagamy wtedy sobie ...?

Obserwuj wątek
    • samly Re: ciągłe niszczące Łomianki dyskusje - zatracen 27.06.12, 00:01
      Masz bardzo dużo racji, Rondo. Tu jeszcze potrzeba, żeby przeciwnik pozwolił sobie pomóc
      i żeby umiał skorzystać z pomocy. W tym punkcie mam wielkie wątpliwości.
      • 321art Re: ciągłe niszczące Łomianki dyskusje - zatracen 27.06.12, 00:13
        samly napisał:

> Masz bardzo dużo racji, Rondo. Tu jeszcze potrzeba, żeby przeciwnik pozwolił so
        > bie pomóc
        > i żeby umiał skorzystać z pomocy. W tym punkcie mam wielkie wątpliwości.
        Czy przez pomoc rozumiesz stanowisko wice dla JG? Czy bez tego współpraca jest możliwa?Jako wyborca JG ,bym tego oczekiwał, niestety jak dotychczas jestem rozczarowany postawą pana Jana.
        • samly Re: ciągłe niszczące Łomianki dyskusje - zatracen 27.06.12, 00:32
          Czy tu ktoś wymieniał jakieś nazwiska i stanowiska? czy po północy dręczą ciebie strachy?
          • 321art Re: ciągłe niszczące Łomianki dyskusje - zatracen 27.06.12, 00:34
            Nie , takie tylko skojarzenia.
            • ziomalreaktywacja Re: ciągłe niszczące Łomianki dyskusje - zatracen 27.06.12, 08:28
              Tylko że zamiast zgody i porozumienia nasza władza oczekuje przyklasku nawet dla działań, które ewidentnie nastawione są przeciw mieszkańcom Łomianek. Nasza władza nie znosi krytyki, i obraza się jak małe dziecko, przy każdej próbie wskazania błędów.

Kolejny problem to brak kultury władzy. Pokazywanie nieprzyjaznych gestów, arogancja wobec różnych grup społecznych, oraz zemsta doprowadziły Łomianki do skrajności, z której w najbliższym czasie nie wyjdziemy.

Pojawiła się też w naszej gminie gazeta, która swoimi kłamstwami i pomówieniami konfliktuje ludzi i o ile wcześniejsze tytuły skupiały się na działaniach to ten "szmatławiec" posuwa się do życia prywatnego różnych osób.

Niech rzuci kamieniem ten który sam jest bez winy – polecam
              • behemot.1 Re: ciągłe niszczące Łomianki dyskusje - zatracen 27.06.12, 09:46
                Też uważam, że zeszliśmy już całkiem na psy. Ale spróbuj ocenić to obiektywnie i przyjdź jutro na sesję. Z tymi ludźmi w takiej konfiguracji nie da się niczego osiągnąć. I nie mówię, że włodarze władzy wykonawczej czy uchwałodawczej są kompletnie nieprzydatni. Nieprzydatny jest taki układ.

Prosty przykład - obecny wiceburmistrz Rusiecki na każdej sesji poprzedniej kadencji domagał się przeobrażenia GŁ w biuletyn kilkustronicowy. I co? Jak został wiceburmistrzem, a radni obcięli środki na wydawanie gazety, zgodnie z jego wcześniejszymi postulatami, to sprytnie sobie wymyślił, że można nadal wydawać GŁ w podobnym zewnętrznie kształcie ( na marginesie ogłaszam konkurs, ile zdjęć burmistrza może być w jednym numerze) ale pod auspicjami KMŁ. Żałosne.

To tylko przykład. Obawiam się, że żądza władzy, wzajemne animozje albo też "woda sodowa" spowodowała, że stan taki, jak obecnie, przyniesie tylko dalsze zacofanie. I powtórzę argument, który już przytaczałam - można zapomnieć o pewnych chwytach stosowanych w czasie walki wyborczej, ale jeśli w lokalnych mediach oskarża się o sypianie z kochanką czy o poglądy liberalne ( straszny grzech),albo jawnie straszy wyrzuceniem z pracy wobec nie podjęcia określonych zachowań - jak można spodziewać się jakiejkolwiek współpracy? To nie są rzeczy wyssane z palca, tylko powszechnie znane fakty. Najpierw deprecjonuje się przeciwnika za pomocą karygodnych narzędzi, a potem chce się od niego oczekiwać współpracy? Za daleko to zaszło, coś się zmieni dopiero wraz ze zmianą władzy.Niestety.
              • 90procent Re: ciągłe niszczące Łomianki dyskusje - zatracen 27.06.12, 17:29
                ziomalreaktywacja napisał:

> Tylko że zamiast zgody i porozumienia nasza władza oczekuje przyklasku n
                > awet dla działań, które ewidentnie nastawione są przeciw mieszkańcom Łomianek.
                > Nasza władza nie znosi krytyki, i obraza się jak małe dziecko, przy każd
                > ej próbie wskazania błędów.
                >
                > Kolejny problem to brak kultury władzy. Pokazywanie nieprzyjaznych gestó
                > w, arogancja wobec różnych grup społecznych, oraz zemsta doprowadziły Łomianki
                > do skrajności, z której w najbliższym czasie nie wyjdziemy.
                >
                > Pojawiła się też w naszej gminie gazeta, która swoimi kłamstwami i pomówieni
                > ami konfliktuje ludzi
                i o ile wcześniejsze tytuły skupiały się na działania
                > ch to ten "szmatławiec" posuwa się do życia prywatnego różnych osób.
                ................ Szanowny panie Wiesławie vel ziomalreaktywacja. To ty jako burmistrz schrzaniłeś czas prosperity. Chcesz wrócić do formy/opozycyjnej/ która pozwoliła ci wylansować sie na stanowisko Burmistrza. Niestety, nie ten czas ,nie ten układ planet, wszyscy już cię znają i mówią na sam widok,,o nie!!, lub ,,nigdy więcej,,.
                Poza tym wykruszyły ci się już zęby, nie jesteś też świeży, brakuje ci polotu, nowych pomysłów i młodego zaplecza.
                • brycezion Re: 90procent 27.06.12, 17:37
                  Nie wiem skąd masz pewność, że Ziomalreaktywacja to Pszczółkowski. Patrz mój wpis dziś z 17.22 w wątku "Dziękuję wszystkim mieszkańcom którzy poszli na referendum".
                  • l-dam Re: 90procent 28.06.12, 23:06
                    Ziomal to na 100 procent nie Pszczółkowski.
                    • ziomalreaktywacja Re: 90procent 28.06.12, 23:28
                      Wracając do wątku, to niestety poziom dyskusji po referendum nie odbiega od poziomu przed. Można wg własnego zdania oceniać obecnego czy poprzednich burmistrzów, jednak bezpardonowe ataki na inicjatorów referendum i mieszkańców Łomianek popierających tą inicjatywę uważam za skrajne chamstwo.

Czym innym jest krytyka władzy a czym innym szkalowanie mieszkańców Łomianek, co czyni duża część z Państwa sprzyjająca Panu Dąbrowskiemu.

PS
                      Mam na imię Jacek - już się przedstawiałem. Proszę o odrobinę szacunku i nie porównywanie mnie do innych osób.

bardzo dziękuję
    • lomek2 Re: ciągłe niszczące Łomianki dyskusje - zatracen 29.06.12, 01:50
      A wiesz od czego się wszystko zaczęło? Od pewnego brodatego czarodzieja, który postanowił zrobić kuku jednym mieszkańcom kosztem drugich, i przesunąć planowaną od dziesięcioleci drogę ekspresową na ich domy. Ten czarodziej to Sokołowski i jego prawa ręka Grądzki - obecnie po powrocie z Syberii bardzo aktywny.
      Wtedy powstał podział na 2 obozy, które następnie przegrupowały się na linii PiS-PO, a ostatnio cholera wie według jakiego kryterium. Ale ważne że jest podział. I ten podział, żeby zanikł, potrzeba kilku lat całkowitego spokoju. A to się niestety nie zdarzy, dopóki różne MENDY władzy usiłują szarpać ten postaw sukna, byle do siebie. Dopóki się nie zestarzeją i ku radości powszechnej nie zdechną, będzie jak jest. A czy potem będzie lepiej, to tez nie jest pewne, bo mendzi narybek dorasta.
      • behemot.1 Re: ciągłe niszczące Łomianki dyskusje - zatracen 29.06.12, 08:23
        Lomek, trochę kultury. Może i mam podobne zdanie o niektórych naszych lokalnych działaczach, ale mimo wszystko trzymajmy dla odróżnienia od nich jakiś poziom.
        • ziomalreaktywacja Re: ciągłe niszczące Łomianki dyskusje - zatracen 29.06.12, 10:26
          Populizm i nastawianie ludzi przeciw sobie jest powodem tych podziałów. Oczywiste jest, że ten precedens rozpoczął Pan burmistrz Sokołowski forsując trasę po wale. Swoje kamyczki dorzuciła Pan burmistrz Pszczółkowski, ale to co robi pan burmistrz Dąbrowski to szcyt ignorancji i bezmyślności.

Osobiście uważam że Pan Dąbrowski przywrócił dawny AWS-owski podział. I tak mamy ortodoksyjnych zwolenników burmistrza - LPR-owskich nacjonalistów oraz bojówki Ojca T.Rydzyka atakujące wszystkich którzy mają inne zdanie i spojrzenie niż Pan Dąbrowski.

Dla tych ludzi nie ma znaczenia jak bardzo źle rządzi gminą Pan Dąbrowski, nie ma znaczenie że podejmowane decyzje mogą szkodzić mieszkańcom - podsycani przez Pan Krysteckiego piszacego kłamstwa oraz przez Pana Rusieckiego w ramach prywatnej zemsty zachowują się na sesjach w sposób urągający standardom jakie wcześniej obowiązywały.

Osobiście uważam ze to Pan Dąbrowski jest winien obecnej "wojnie polsko-polskiej". Poprzez przytyki i docinki a także nieprawdę i pomówienia spowodował ze na porozumienie w tym układzie raczej nie możemy liczyć.
          • behemot.1 Re: ciągłe niszczące Łomianki dyskusje - zatracen 29.06.12, 10:36
            Dla obecnych organów władzy wykonawczej współpraca byłaby możliwa, ale po wyczerpującej spowiedzi i odrzuceniu niemoralnych poglądów. To przecież święty Tomasz zawierzył Łomianki komuś tak i on ma monopol na wiedzę. Cóż, wybiórczo czytał encykliki JP II. Ten człowiek dopuszczał, iż inni mogą mieć swoje własne poglądy, i w ten sposób tez mieć rację. Nie zmuszał nikogo do wyznawania danego katalogu wartości i mimo niekiedy archaicznych poglądów, jak w kwestii antykoncepcji, był człowiekiem dialogu. Panie Tomaszu, niech Pan sobie trochę uważniej poczyta. I sprawdzi, czy aby Pana zastępca nie wykorzystuje służbowego telefonu do zastraszania radnych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka