Dodaj do ulubionych

Dom Dąbrowa ul. Ługi serdeczna prośba

16.09.12, 22:26
Uprzejmie proszę o informację, na ile planowana s-7 może wpłynąć na ciszę (stopień zanieczyszczeń) na tej ulicy. Oglądałam oba warianty trasy w okolicach Sierakowskiej, ale trudno przełożyć odległości z mapy na rzeczywistość.... Ługi to praktycznie koniec sierakowskiej (i skręt w lewo), wydaje sie, że jest dość odsunięta od obwodnicy, chętnie jednak dowiem się, jakie są opinie mieszkańców... Serdecznie pozdrawiam Magda
Obserwuj wątek
    • drabbu Re: Dom Dąbrowa ul. Ługi serdeczna prośba 16.09.12, 23:12
      Dziś wydaje się, że w niewielkim stopniu ze względu na odległość, jak i na to, że dzieli je spory las, który może być swego rodzaju ekranem przed hałasem. Ale też dziś nikt Ci tego bardzo wiarygodnie nie oceni. Pewne jest raczej tylko tyle, że na budowę jeszcze poczekamy:
      . wyborcza.biz/biznes/1,100896,12355411,Ekspresowka_do_Warszawy_pojedziemy_najwczesniej_w.html#ixzz26fVwmDes

"Mazowiecki oddział GDDKiA ponownie musi przygotować dokumentację niezbędną do uzyskania decyzji środowiskowej dla obu swoich odcinków: Płońsk - Czosnków oraz Czosnków - Warszawa. W tym drugim przypadku przetarg już ruszył."
      • rayenne dziękuję ;-) 16.09.12, 23:41
      • 90procent Re: Dom Dąbrowa ul. Ługi serdeczna prośba 17.09.12, 07:18
        drabbu napisał:

> Dziś wydaje się, że w niewielkim stopniu ze względu na odległość, jak i na to,
        > że dzieli je spory las, który może być swego rodzaju ekranem przed hałasem. Ale
        > też dziś nikt Ci tego bardzo wiarygodnie nie oceni. Pewne jest raczej tylko ty
        > le, że na budowę jeszcze poczekamy:
        > . wyborcza.biz/biznes/1,100896,12355411,Ekspresowka_do_Warszawy_pojedziemy_najwczesniej_w.html#ixzz26fVwmDes
        >
        > "Mazowiecki oddział GDDKiA ponownie musi przygotować dokumentację niezbędną do
        > uzyskania decyzji środowiskowej dla obu swoich odcinków: Płońsk - Czosnków oraz
        > Czosnków - Warszawa. W tym drugim przypadku przetarg już ruszył."

Co racja to racja, nic dodać nic ująć.
        W jednym tylko doktorku z tobą się nie zgodzę.
        Nigdzie na mapie nie ma Czosnkowa. Być może gdybyś nie ciskał epitetów i wsiadł na rowerek , wyczytałbyś na tablicy miejscowości - CZOSNÓW.
        No ale nie będę małostkowy zaliczam Ci 3/4 odpowiedzi.
        • drabbu Re: Dom Dąbrowa ul. Ługi serdeczna prośba 17.09.12, 08:25
          Nie ciskam epitetów na nikogo i nie odpowiadam za korektę w gazecie. Pomimo tego błędu i tak wiadomo, w czym rzecz. Ale to już nieźle, że zacząłeś wreszcie zwracać uwagę na błędy.
    • esscort Re: Dom Dąbrowa ul. Ługi serdeczna prośba 17.09.12, 00:32
      Czyli to gdzieś w okolicach tzw. białego domku? Fajne miejsce, ale dla osób, które nie mają problemów z mieszkaniem tak "na końcu wsi", niemal w lesie (ja bym nie miał) oraz trzeba mieć świadomość, że jest kawałek do przystanków, więc człowiek jest raczej skazany na samochód czy inny własny transport .
      Przebieg przyszłej trasy można sobie z grubsza wyobrazić w terenie - widać z Sierakowskiej niezabudowaną rezerwę po obu stronach Sierakowskiej (chyba jakaś 1 samowolka tam stoi).
      Trasa - jeśli kiedykolwiek powstanie - na pewno będzie za ekranami, bo blisko są domy. Ja mieszkam nie więcej niż 150 m od nowego wiaduktu przy kolejowej. Obecnie (z powodu ekranów przy wiadukcie) w ogóle nie słyszę samochodów jadących kolejową. Przedtem słyszałem w nocy (jak się wsłuchałem) ciężarówki ale zupełnie to nie przeszkadzało.
      Nie pamiętam, gdzie był zaplanowany przejazd pod S7, którym jechałabyś do domu (chyba Sierakowską)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka