Dodaj do ulubionych

Mamy z Łomianek

03.08.13, 21:55
Witam, może znajdzie się tu na forum jakaś mama, która jest z dzieckiem/ dziećmi w domu i szuka towarzystwa na spacery z uciechami? Mam 2,5 latki i najczęściej chodzimy ok. godz. 14:00 lub rano 9:00 - 11:00. Zapraszam do kontaktu :)
Obserwuj wątek
    • inowi Re: Mamy z Łomianek 06.08.13, 11:51
      A w jakich okolicach spacerujecie?
      • elwira8 Re: Mamy z Łomianek 06.08.13, 13:20
        Bardzo różnie, najczęściej ul. Warszawską na odcinku od Carrefoura do poczty, plus ewentualnie poprzeczne uliczki, czasem pójdziemy na plac zabaw. A Wy?
    • momawik1326 Re: Mamy z Łomianek 07.10.15, 16:50
      Witam Mamy z Łomianek. Potrzebuje waszej pomocy. Niedługo moja córeczka obchodzi 3 urodziny. Jestem nową mieszkanką Łomianek dlatego nie bardzo orientuję się czy są tu jakieś sklepy z zabawkami czy art. dziecięcymi... bardzo proszę o pomoc.
      • alexir Re: Mamy z Łomianek 07.10.15, 18:47
        momawik1326 napisał(a):

> Witam Mamy z Łomianek. Potrzebuje waszej pomocy. Niedługo moja córeczka obchodz
        > i 3 urodziny. Jestem nową mieszkanką Łomianek dlatego nie bardzo orientuję się
        > czy są tu jakieś sklepy z zabawkami czy art. dziecięcymi... bardzo proszę o pom
        > oc.

Czasami gdy czytam wypowiedzi na forach, uzmysławiam sobie jak bardzo stary jestem. Kiedyś gdy człowiek miał problem, to używał mózgu a nie klawiatury komputera. Wczoraj osłabiło mnie, znalezione w czeluściach internetu, pytanie młodego człowieka. W jaki sposób ma wyjąć telefon który wpadł mu do sławojki przy domu kolegi?
        Informacja dla pokolenia internetowego- sławojka to coś takiego:
        pl.wikipedia.org/wiki/S%C5%82awojka
        Myślałem że nic tego nie przebije. Do czasu przeczytania Twojego posta.
        Wybacz, muszę zapytać wprost, bo w głowie mi się nie mieści:
        Czy naprawdę, mieszkając w Łomiankach, nie wpadłaś na pomysł by po prostu przejść się spacerkiem po głównej ulicy i zobaczyć gdzie są jakie sklepy? Ewentualnie jadąc samochodem popatrzeć gdzie co i jak?
        No przepraszam, ale ja sprowadzając się do nowego miejsca, jeszcze na etapie poszukiwań lokum zwracałbym uwagę na takie rzeczy. Tyle że ja stary i nienormalny jestem............

• alexir Re: Mamy z Łomianek 07.10.15, 18:56
        A odpowiadając na Twoje pytanie:
        - sklep przy rondzie Warszawska - Brukowa
        - centrum handlowe Auchan
        - bazarek
        - zapewne kilka innych sklepów przy Warszawskiej
        Więcej nie znam, nie mój przedział wiekowy. Mnie bardziej interesują ciepłe kapcie, kocyk, fotel bujany, cygaro, whisky i kominek. Czego i Tobie życzę.
    • momawik1326 Re: Mamy z Łomianek 08.10.15, 10:56
      Niestety przy remoncie, przeprowadzce i przy małym dziecku nie mam zbyt wiele czasu na chodzenie i oglądanie sklepów. Ale dziękuje alexir za pomoc.
      • 11chwilka Re: Mamy z Łomianek 08.10.15, 12:35
        Kolejne sklepy na Warszawskiej pomiędzy Urzędem a kościołem przy aptece, z klockami lego. I chyba wcześniej pomiędzy Wiślaną a Szpitalną, mały z papierami. Natomiast na bazarku ju ż sklepów z zabawkami brak, może jakieś wyprzedaże.
    • pyska3001 Re: Mamy z Łomianek 08.10.15, 12:49
      Niedaleko Wislanej przy Rossmanie w dawnym lokalu FireGlass otworzyli nowy sklepik z zabawkami i artykułami dziecięcymi kinderland takie logo z ptaszki maja może tam się uda coś znaleźć
    • momawik1326 Re: Mamy z Łomianek 08.10.15, 13:36
      Dziękuję za pomoc:) może dziś znajdę chwile i "przejdę się spacerkiem po głównej ulicy" i wstąpię do tych sklepów. Jeszcze raz dziękuje za pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka