Dodaj do ulubionych

Apel do radnych...

11.12.13, 18:02
Szanowni Państwo!

W związku z decyzją większości Rady Miejskiej z ostatniej sesji, odmawiającą zwiększenia dotacji podmiotowej dla Domu Kultury w Łomiankach w wysokości 35 000 zł z przeznaczeniem na bieżącą działalność jednostki tj. energia, gaz, woda, zwracam się z apelem do radnych o ponowne rozpatrzenie mojego wniosku i przyznanie środków niezbędnych dla funkcjonowania Domu Kultury.

Dziś (11 grudnia br.) powtórnie składam na ręce radnych propozycję zmian w budżecie, w której zabezpieczyłem środki na ww. opłaty eksploatacyjne.

Wyrażam nadzieję, że radni tym razem przychylą się do prośby mieszkańców i pracowników Domu Kultury.

Burmistrz Łomianek,
Tomasz Dąbrowski

www.lomianki.pl/lomianki2/index.php?dc=2798
Obserwuj wątek
    • straaznik Re: Apel do radnych... 12.12.13, 23:21
      A moze radni oddadzą 35 tys. ze swojego wynagrodzenia ? Co miesiac pobierają 40 tys . za blokowanie uchwał i kiepskiej jakości kabaret w ICDSie.
      • nani1916 Re: Apel do radnych... 13.12.13, 00:25
        A czemu piszesz tak jednostronnie? Bywasz na sesjach? To nie radni blokują uchwały, tylko burmistrzowie, bo jak radni mają przegłosować dana uchwałę, nie mając wiedzy o co chodzi, a żeby taką wiedzę posiąść, to burmistrz musiałby zacząć wysyłać swoich pracowników na komisje, wtedy wszystko byłoby cacy. A tak radni biorą 40tys, a dwóch burmistrzów za blokowanie prac 20 tys. i mamy kabaret.
    • wolo_p Bezczelność, czy głupota? 13.12.13, 01:17
      Pan burmistrz zwraca się z apelem do radnych (m.in. z PO) i pod postem zamieszcza Listę wstydu z nazwiskiem radnej. Umiłowany Przywódca chyba zbyt dużo czasu spędza PrzyWódce.
      • z.lomianek Re: Bezczelność, czy głupota? 13.12.13, 08:59

213.500 zł Dąbrowski dostał na Dom Kultury

26 lutego 2013r - 10.000 zł
        www.lomianki.info/moje_lomianki/dokumenty/2013_12_11_1386720529.pdf

25 kwietnia 2013r - 150.000 zł
        www.lomianki.info/moje_lomianki/dokumenty/2013_12_11_1386720725.pdf

18 lipca 2013r - 3.500 zł
        www.lomianki.info/moje_lomianki/dokumenty/2013_12_11_1386720828.pdf

31 października 2013 r -15.000 zł
        www.lomianki.info/moje_lomianki/dokumenty/2013_12_11_1386721106.pdf

i jeszcze 5.000 zł dla niepełnosprawnych dzieci a teraz chce jeszcze 35.000 zł

co zrobił z 200 tysiącami złotych, na co poszły pieniądze które powinny pójść na drogi !!
      • neptun666 Re: Bezczelność, czy głupota? 13.12.13, 09:40
        Ja jako facet myślę że burmistrz po cichu podkochuje się w P. radnej, stąd te ciągłe wspominanie
        przy każdym wpisie. P. burmistrzu może pan sobie pomarzyć, każdemu wolno.
        • gray_ghost Re: Bezczelność, czy głupota? 13.12.13, 10:48
          Za wysokie progi...
          • be-cacy Re: Lista wstydu włodarzy 13.12.13, 11:55
            Lista wstydu to brak umiejętności zarządzania gminą i jej reprezentowania.
            To konflikty,poniżania,ośmieszania,mobbing,nieprzemyślane decyzje kadrowe,wysokie pobory kolegium burmistrzowskiego,nie uczestnictwo w posiedzeniach rady właśnie z powodu braku wiedzy merytorycznej itp.
            Lista wstydu to zamknięcie domu kultury i te informacje na tablicach.Szkoda ,że jeszcze nie zamieściliście zdjęcia p.przewodniczącego.
            W/g włodarzy gminnych wszystko,co nie wyszło włodarzom , to przez radę i przewodniczącego.
            To nie przez Radę tylko przez was panowie burmistrzowie cały ten cyrk i farsa.

Ta lista wstydu,którą ciągle pokazują włodarze,to zwykła zazdrość,że sami nie nadają się na takie funkcje-stanowiska.
        • z.lomianek Re: Bezczelność, czy głupota? 13.12.13, 12:31
          No chyba coś w tym jest co piszesz. Ale do marzeń musi jeszcze buty wypastować i garnitur dopiąć.
    • okleoik Re: Apel do radnych... 14.12.13, 09:50
      Ja mam pytanie czy państwo radni obecni w tym wątku odmówiliście przekazania dotacji 35.000 zł na energię, wodę, prąd w dniu 5 grudnia 2013 r.?

TAK czy NIE

Pytanie wydaje się proste.

Podobny mechanizm zadziałał w przypadku Gazety Łomiankowskiej, państwo radni zabrali pieniądze na jej wydawanie i później udawali, że gazety nie zamknęli.

A może pamiętacie jeszcze jak to było z prądem w ICDS?

Chcecie jeszcze kilka przykładów waszych pomysłów na blokowanie burmistrza?

• dzony-bravo jak 14.12.13, 09:56
        jak zwykle zamulasz
        czy to za nasze podatki?
      • gray_ghost Re: Apel do radnych... 14.12.13, 13:09
        okleoik napisał:

> Ja mam pytanie
        > TAK czy NIE?

Kto wydał polecenie zamknięcia drzwi DK? Ty PioRusie vel uklejko?
      • drabbu Re: Apel do radnych... 14.12.13, 13:36
        okleoik napisał:
        > A może pamiętacie jeszcze jak to było z prądem w ICDS?

Okleoik, zlituj się :) Jeżeli z prądem w ICDS było tak jak z prądem w DK, to właśnie przedstawiasz dowód na to, że gospodarka w obu placówkach naprawdę nie jest najlepsza. Przecież zużycie prądu i wszelkiej innej energii można dość dokładnie wyliczyć, choćby na podstawie faktur. Swoje pytania powinieneś postawić kierownictwu obu ośrodków.

A zasadnicze pytanie brzmi: kto z imienia i nazwiska i funkcji wydał polecenie nagłego zamknięcia DK?
        Przecież nikt z radnych. I czy na pewno było ono konieczne? Bo wszystkie okoliczności wskazują, że wcale nie. Wskazują też, że posłużyło przede wszystkim cykaniu sobie propagandowych zdjęć.
        • neptun666 Re: Apel do radnych... 14.12.13, 13:51
          A ja APELUJĘ do radnych nie ustępujcie, to WY macie rację, niech teraz wice P. Rusiecki weżmie na klatę odpowiedzialność za swoje czyny. Łatwo jest rządzić z tylnego siedzenia, łatwo będzie stawić czoło prokuraturze. Czekam z niecierpliwością na upadek gnębiącego urzędników i pracowników podległych jednostek. Szanowni radni My mieszkańcy wierzymy w waszą mądrość
          nie dajcie sobą manipulować, POWODZENIA.
          • ani51 Apel do burmistrza 14.12.13, 14:05
            Szanowni Państwo. Gmina to nie prywatny folwark a 35 000 złotych to nie wydatek na cukierek dla dziecka. Brak tej kwoty w kasie został czymś spowodowany. Cudów nie ma ten brak wynika z czegoś i o tych przyczynach tego czegoś winien winien wiedzieć burmistrz a nie mały Jasio. A jeżeli zabrakło to po wyjaśnieniu tego czegoś i podaniu tego czegoś do publicznej wiadomości, może się starać o zwiększenie dotacji.

A tym czasem burmistrz krzyczy brak pieniędzy, bo nie wiem co się z nimi stało, więc bezradna rado dawaj natychmiast kasę swojemu burmistrzowi, bo on się już biedaczek kompletnie pogubił w rachunkach i może być tak jak z bankrutującymi cegielniami Jopka. A jak wiemy facio ma wielkie doświadczenie w doprowadzaniu do upadku kwitnących niegdyś cegielni! Już dziś w ramach akcji przygotowawczej zamknął Dom Kultury zwalając winę na innych. Tak to doskonały burmistrz!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka