Dodaj do ulubionych

Pani Teresa Vysata

17.02.14, 22:10
Otwieram ten wątek aby przybliżyć mieszkańcom Łomianek postać
Pani Teresy , która brutalnie i w sposób wyjątkowo niecywilizowany została potraktowana przez dyr. DK p. Miłosza Manasterskiego.
To ona od 1982 r. była pracownikiem GOPIKu w Łomiankach a następnie DK
To ona jest pierwszym animatorem rekreacji gimn. w Łomiankach
To ona jest założycielką zespołu gimn-tanecznego "Łomianeczki"
i twórcą spektaklu baletowego wg.Fausta i to nasze "Łomianeczki"
razem z p.Teresą sławiły nasze miasto swoimi występami
np.w Szwecji

Jest absolutną profesjonalistką
Przez 35 lat była pracownikiem naukowo dydaktycznym
AWF w katedrze gimnastyki
To wieloletnia mistrzyni Polski i Warszawy
uczestniczka mistrzostw świata w Kopenhadze
trener klasy mistrzowskiej w klubie AZS-AWF W-wa
trener kadry juniorek
jej wychowanki to mistrzynie Polski
Posiada uprawnienia sędziowskie w gimn.artystycznej
Przez 30 lat pracując w DK wychowała dwa pokolenia
I TERAZ
Zastanówcie się państwo , czy my , mieszkańcy Łomianek
chcemy , aby tacy wspaniali ludzie i niezaprzeczalni fachowcy
byli z dnia na dzień , bez podania przyczyny wyrzucani z DK
i pozbawieni możliwości wykonywania swojej pracy ?
Ucierpią na tym przede wszystkim nasze dzieci ale nie tylko,
ucierpimy my wszyscy.
BO TAKICH LUDZI W ŁOMIANKACH JEST JUŻ NIEWIELU
Zebrała się już pewna liczba osób i napisała list w tej sprawie
do P.Burmistrza.Czekamy na odpowiedź.
Tylko czy się doczekamy?
TO JEST APEL DO MIESZKAŃCÓW
Podpisujcie się państwo pod nim, nie pozwólmy aby nas tak
traktowano
Ja ponad 20 lat jestem związana z DK i z zajęciami p.Teresy
(moja dorosła już córka też) i jestem pewna , że trudno byłoby
znaleźć w Polsce drugiego takiego fachowca , wspaniałego ,
porządnego , sumiennego i oddanego ludziom człowieka.
Obserwuj wątek
    • dla.p.teresy Re: Pani Teresa Vysata 17.02.14, 22:43
      lufka01 napisał(a):

> Otwieram ten wątek aby przybliżyć mieszkańcom Łomianek postać
      > Pani Teresy , która brutalnie i w sposób wyjątkowo niecywilizowany została potr
      > aktowana przez dyr. DK p. Miłosza Manasterskiego.

Prześlijcie LIST do jedynej niezależnej gazety www.lomianki.info
      Tylko tam można liczyć na jego podanie .

• katarzynakuckowska Re: Pani Teresa Vysata 17.02.14, 22:51
        Uczestniczyłam w zajęciach p. Vysaty i wiem jakim jest człowiekiem i fachowcem. Podpisuję się pod każdym listem, czy skargą dotyczącą zwolnienia p.Teresy.
    • prawonalewo Re: Pani Teresa Vysata 19.02.14, 18:59
      Podpisuję się pod wpisem lufki obiema rękami. To wszystko prawda. Sposób wyrzucenia p. Teresy z DK pokazuje, jakim człowiekiem jest dyrektor DK. Do tej pory nie odważył się porozmawiać z p. Teresą i nie podał powodów swej decyzji. Okazał się zwykłym, perfidnym tchórzem.
      Zastanówmy się, kto nami rządzi, bo to, że dyr. DK nie kichnie nawet bez pozwolenia p. Rusieckiego - to wiadomo.
      Żal tylko, tak wspaniałego fachowca, jakim jest p. Teresa Vysata. Wiem, co piszę, bo uczestniczę w zajęciach prowadzonych przez p. Teresę 22 lata.
      Stefanprawo napisał swego czasu, że dyrektor ma prawo dobierać sobie pracowników. Owszem. Ma. Ale chodzi o formę.
      Nie przekazuje się wypowiedzenia pani w recepcji.(mimo, że p. Teresa w tym czasie jest na terenie DK i prowadzi zajęcia.)
      Jeśli nie podobała się dyrektorowi współpraca z p. Teresą, to takiego pracownika, jak pani Teresa Vysata powinno się pożegnać w sposób godny. Z kwiatami i podziękowaniami. Bo na to zasługuje.
      Ale cóż. Jeżeli jest się samemu niedouczonym, to wyrzuca się ludzi, którzy coś znaczą.
    • mmajja [...] 27.03.14, 00:27
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • marcin-gruszka Re: Pani Teresa Vysata 27.03.14, 11:11
        Na szczęście nie długo będzie też nowy Burmistrz :)
        • burakzbajkowego Re: Pani Teresa Vysata 27.03.14, 13:01
          aj waj i polewaj

• magdikaa89 Re: Pani Teresa Vysata 31.03.14, 12:40
      Wszystko prawda.. włos się jeży na takie praktyki.
      • grochownia Re: Pani Teresa Vysata 03.04.14, 22:03
        Nagrodą Monasterskiego się chwalą, a sami kultury w stosunku do innych nawet za grosz nie okazują.
    • haa-gar Re: Pani Teresa Vysata 06.04.14, 23:07
      Zmień nazwę wątku na bardziej chwytliwy, wygoogluje się na pierwszym miejscu...
      • mmajja Re: Pani Teresa Vysata 09.04.14, 21:17
        Cos slabiutko, skoro post o niefachowosci Pani Vysatej napisany przeze mnie jest natychmiast kasowany przez grono klakierow. Nikogo nie obrazilam, tylko mialam INNE ZDANIE.

Ludzie! NAPRAWDE nie widzicie rozjazdu miedzy tym co piszecie, a tym co bylo?
        Wolicie zeby intruktorem aerobiku w Lomiankach byla starsza kobieta z problemem alkoholowym niz mlodzi, sprawni i zdrowi nowi instruktorzy, znajacy nowa metodyke i nowosci branzowe? Zdumiewajace!
        • lufka01 Re: Pani Teresa Vysata 09.04.14, 23:10
          Poprzednim pisem dała Pani świadectwo swojej kultury osobistej. Pani wpis został usunięty przez administratora forum zapewne dlatego, że zawierał treści szkalujące Panią Vysatą i naruszał prawo. Zapewne Pani nie wie, że administrator forum odpowiada za treść wszystkich wpisòw i musiał zareagować.
          Pani obecny wpis świadczy o tym, że nie ma Pani bladego pojęcia na czym polegały zajęcia prowadzone przez Panią Vysatą. To nie był aerobik. Pani Vysata co prawda ma już swoje lata ale kondycję fizyczną ma lepszą niż większość 20-to latek.
          Informuję Panią, że Pani Vysata prowadzi już swoje zajęcia w innym miejscu i większość pań uczęszcza dalej na jej zajęcia.
          A pani może sobie chodzić na aerobik prowadzony przez młodych, niedoświadczonych instruktorów, których większość uczyła się u Pani Vysatej.
        • magdikaa89 Re: Pani Teresa Vysata 10.04.14, 08:36
          zdumiewający jest poziom jaki niektórzy forumowicze reprezentują. Nie obchodzi mnie jaką kto ilość alkoholu spożywa ani inne takie rewelacje... Chodzi o to w jaki sposób została potraktowana osoba która tyle lat poświeciła "Domowi Kultury", chodzi o osoby które uczestniczyły w zajęciach prowadzonych przez Panią Vysatą. Czy osoba pisząca post położyła by uszy po sobie gdyby ją tak bezpardonowo potraktowano???I
          • mmajja Re: Pani Teresa Vysata 10.04.14, 09:05
            A ja mysle ze nie ma co sie trzepac nad poziomem forumowiczow, tylko przejsc sie na AWF i zapytac pierwszej z brzegu osoby o to jak bylo.
            Nazwalam zajecia aerobikiem w skrocie, nie to jest istotne.

Znam Terese. Na AWFie mowiono o niej "Kryśka" i jakos niektore opowiesci nigdy nie pojawialy sie w kontekscie innych profesorow. Albo sie daje podstawy swoim postepowaniem, albo nie.
            Oczywiscie, na zajecia w Lomiankach uczeszczaly glownie sasiadki i znajome z okolicy, ktore trzymaly jezyk za zebami, bo w Lomiankach ludzie sie znaja i po co mialby byc dym, co wiecej, posylaly ( o zgrozo) do niej rowniez dzieci - wiec bez sensu byloby sie narazac. A alternatywy nie bylo.
            I obciach spotkac sie w kosciele po aferze, wiec lepiej uklepac i siedziec cicho.

I tak sie sklada, ze mimo wszystko - nie jedna Vysata na swiecie i dobrze, ze w Lomiankach nastepuja zdrowe zmiany. Z czasem wszyscy sie do tego przyzwyczaja i pogodza, a dinozaury pomaszeruja na strony encyklopedii.

• magdikaa89 Re: Pani Teresa Vysata 10.04.14, 09:19
              Nie jestem ani znajomą, ani sąsiadką, nie jestem z Łomianek. Te zajęcia bardzo mi się podobały, uważam że prowadząca jest profesjonalistką z doświadczeniem i dobrze że są prowadzone nadal. Nie wszystko co młode jest lepsze. Nie mam zastrzeżeń co do kompetencji ani stanu trzeźwości ani WIEKU. Powodzenia by te zdrowe zmiany sięgnęły również autora postu, ciekawe czy wtedy również będzie taki sprawiedliwy. W ogóle co to za zwyczaje żeby wyciągać czyjeś prywatne sprawy, każdy ma swoje życie. A podstawy swoim postępowaniem dał burmistrz i dyr. domu kultury.
              Może ten kto pisze post poda swoje dane, żeby zweryfikować jego życiorys???
              pozdrawiam
              • czarna.porzeczka Re: Pani Teresa Vysata 10.04.14, 20:17
                Bo jak sie pisze o PROFESJONALIZMIE i poziomie, to chyba dosc istotna jest wspomniana kwestia. Zwlaszcza gdy sie jest pedagogiem i dydaktykiem. No chyba ze sie myle... :)
          • mmajja Re: Pani Teresa Vysata 10.04.14, 09:08
            Przy okazji - mam pytanie: NAPRAWDE nie ma znaczenia ilosc alkoholu wypitego przed zajeciami przez trenera badz co badz nie tylko starych bab, ale DZIECI ???

Ohohohohoooooo! Ciekawostka!
            • sibeliuss Re: Pani Teresa Vysata 10.04.14, 22:25
              A ja mam prośbę, szkalując z imienia i nazwiska osobę niepubliczną proszę łaskawie podpisać się imieniem i nazwiskiem. Wstyd?
              • mmajja Re: Pani Teresa Vysata 15.04.14, 00:26
                Sorry - ale to jest FORUM. Wiec ta wypowiedz jest bez sensu.

Nie wiem czy zauwazylas/zauwazyles, ze nie ja zakladalam ten watek.

Zreszta - szczerze mowiac nie chce nikomu robic szkody, ani "szkalowac" jak to nazywasz.
                Skojarzylam sobie, napisalam to co mysle, nie zamierzam sie tu wdawac w goraca szczegolowa polemike, w zasadzie zaciekawily mnie te peany nad takim-sobie pedagogiem. I takim-sobie czlowiekiem.

Te pania znam osobiscie i to dosc dobrze i zgadzam sie z opinia napisana ponizej. Moje dziecko nie chodzilo na zajecia do niej, ale obserwowalam jej prace ze studentami na AWFie. A o pracy w Lomiankach znam legendy z kilku zrodel. I tyle.

• sibeliuss Re: Pani Teresa Vysata 15.04.14, 08:00
                  mmajja napisała:

> Sorry - ale to jest FORUM. Wiec ta wypowiedz jest bez sensu.
                  >
                  Sorry, ale naprawdę nie jesteś tutaj anonimowa, oczywiście jesteś tego świadoma?
                  • turlaczdropsow Re: Pani Teresa Vysata 19.04.14, 13:16
                    A ja, Szanowny Moderatorze, także nie jestem anonimowy?
                • magdikaa89 Re: Pani Teresa Vysata 15.04.14, 08:15
                  legendy można sobie włożyć między bajki i tak zrobię z tą.. FAKTYCZNIE, SORRY ALE W ŁOMIANKACH TAKI MAMY KLIMAT..
              • jeser Re: sygnaturką-myśl przewodnia 20.04.14, 22:29
                sibeliuss napisał:
                > A ja mam prośbę,
                > Wstyd?
                >Samowar miło mruczy, kawa się zaparza, czy można się temu oprzeć?
                >"Klasą jest przestrzegać etykiety i lekceważyć konwenanse" ...
                forum.gazeta.pl/forum/w,47482,69350449,69350449,_przestrzegac_etykiety_i_lekcewazyc_konwenanse_.html
                "To co komuniści zrobili z demokracją to Wy zrobiliście z wolnością
                słowa"
                malemen.blox.pl/2012/05/Pieprzyc-konwenanse-Zrob-pierwszy-krok.html
                >"Mało kto wie, że niepisanie też jest owocem długich i trudnych zmagań"
                >W życiu wszystko jest pożyczone
                Czy szanowny używający wielokrotnie w/w sygnaturki mógłby rozwinąć jej głębię lub płytkość interpretacji czy też jej ewentualną uniwersalność.
                Dla przykładu czy fałsz, podłość, zakłamanie etc. i czy obowiązujące w jakimś 'środowisku" normy zachowań się w określonej sytuacji też są uniwersalnie pożyteczne i jaka jest Szanownego ocena etyczna takich zachowań.
                Z wyrazami ...
                Jerzy Serzysko
            • magdikaa89 Re: Pani Teresa Vysata 11.04.14, 08:13
              nie wierze by którykolwiek rodzic mający wątpliwości co do stanu w jakim jest prowadząca zajęcia posłał by na nie swoje dziecko.. nie ważne czy znajoma czy nie... jeśli ktoś miał takie wątpliwości czemu nie alarmował wcześniej, tylko akurat teraz podnosi larum na forum?????
    • mmajja Re: Pani Teresa Vysata 10.04.14, 09:10
      BZDURA.
      Ta laurka jest piekna, ale - ztym absolutnym profesjonalizmem mozna dlugo dyskutowac.
      • miu4 Re: Pani Teresa Vysata 10.04.14, 20:57
        Ja osobiście na zajęcia do tej pani nie chodziłam, chodziło moje dziecko i nie było zadowolone. Pani nie podchodziła do dzieci indywidualnie (a dzieciaki były mocno zróżnicowane wiekowo i umiejętnościami), nie potrafiła pochwalić, docenić starań dziecka, postępów na jego miarę...
        Może i jest, czy była fachowcem w swojej dziedzinie tego podważyć, ani ocenić nie potrafię, ale co do jej umiejętności pedagogicznych miałabym pewne wątpliwości.

Nad kwestią okoliczności zwolnienia pani z DK nie dyskutuję, bo tak naprawdę okoliczności tych nie znam.

• mkcafe02 Re: Pani Teresa Vysata 23.04.14, 15:22
        pewnie osiągnięcia wzięły się z braku profesjonalizmu..spadły z nieba

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka