02.08.14, 15:43
Chciałam się zapytać, czy tylko ja mam pecha czy też zdarza się Wam, że śmieciarze niedokładnie wybierają śmieci z pojemników i zostawiają worki w pudle. Nam się zdarzyło to już kilkukrotnie. W taki upał jest to szczególnie irytujące, bo śmieci będą czekały kolejne dwa tygodnie w pojemniku na wywóz. Kilka razy też szukałam śmieciary po osiedlu, bo ominęli mój śmietnik, mimo wystawionego pojemnika.
Obserwuj wątek
    • wesoly_janek Re: Śmieci 02.08.14, 17:29
      1. Czy nie zastanawia Pani czemu śmieci zostają w koszu? Może jest tam dużo syfu i worki przyklejają się do kosza, może warto byłoby go raz na jakiś czas umyć?
      2. Jeśli ma Pani jakiekolwiek zażalenia to taką skargę można zgłosić w urzędzie miejskim, bądź poinformować straż miejską.
      3. Większe ilości śmieci w międzyczasie można wywozić na ul. Brukową do GPSZOK
      www.lomianki.pl/lomianki2/index.php?dc=3488
      4. Jak już chciała SIĘ Pani zapytać, to mogła Pani to zrobić, a nie pytać innych! :)
      • boryska Re: Śmieci 02.08.14, 20:20
        1. Śmieci są w workach, więc raczej nie przykleiły się do pojemnika.
        2. Skargę oczywiście napiszę.
        3. Do GPSZOK-u nie przyjmują śmieci zmieszanych.
        4. Za "się" przepraszam :)

Tak naprawdę to chciałam zwrócić uwagę na niestaranność firmy odbierającej śmieci i dopytać, czy tylko ja mam problem.
        • wesoly_janek Re: Śmieci 02.08.14, 20:26
          Informacyjnie, u mnie nie ma takiego problemu.
          Dosyć często śmieci mam też poza pojemnikiem i są bezproblemowo odbierane.
          pozdrawiam
    • jackfrost6 Re: Śmieci 02.08.14, 18:09
      Mnie sie zdarzylo to tylko gdy smieci byly w innych workach lub gdy kawal gabki byl luzem w pojemniku. Generalnie nie ma problemu.
      • grochownia Re: Śmieci 02.08.14, 20:17
        Największym problemem jest dwutygodniowy smród. Gdy nie było musu odbierania przy pomocy gminy, opłaty były porównywalne, natomiast wywózka była co tydzień. Nie było takiego problemu z przywieraniem śmieci. Podobnie jest ze smrodem zbieranych odpadów organicznych z ogrodu. Ale to nasz smród nie burmistrza. Jakiego wybraliśmy takiego mamy.
        Zapewne pogadamy i będzie koniec, bo burmistrz tego nie che dostrzec, a jego eunuchy i tak rozmydlą wątek.
        • jackfrost6 Re: Śmieci 02.08.14, 21:28
          Przecez burmistrz i wice potwierdzili juz wiele razy, ze nie maja o niczym pojecia. Oczywiscie, ze smrod jest jak diabli. Wszyscy wiedzieli, ze tak bedzie. Ale Rusiecki twierdzil caly czas, ze wszystko jest OK. Wiec pewnie tak jest:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka