Dodaj do ulubionych

Monokultura prymitywnego sklepu

08.08.14, 14:02
Baaaaardzo dziękujemy znakomitemu Burmistrzowni naszego masta za trzecią "Biedronke" na Trenach. Widać przeprowadził badanie opinii publicznej i wyszło, że wszyscy chcą tylko do"Biedronki". Może jednak nie tylko ja jestem wyjątkiem?
Obserwuj wątek
    • olla1660 Re: Monokultura prymitywnego sklepu 08.08.14, 14:23
      Z tą Biedronką to burmistrz nie ma chyba zbyt wiele wspólnego.
      Marcpol się tam nie utrzymał (za blisko do Auchan, powstało też Tesco całkiem niedaleko), więc wskoczyła Biedronka. Ale czy Biedronka da tam radę, też wątpię, wkoło las ;)

W tej sytuacji zasadność stawiania kolejnych dwóch sklepów w Łomiankach jest mocno dyskusyjna i ewentualnie za to możemy burmistrzowi podziękować ;)
      Nic, tylko sklepy, a kasy na wydawanie coraz mniej.
      • j.urek Re: Monokultura prymitywnego sklepu 08.08.14, 14:48
        Jak to burmistrz nie ma nic wspólnego? Burmistrz decyduje o wszystkim. Przecież nawet wiadukt czy Auchan "załatwił" załatwił burmistrz
        • brycezion Re: Monokultura prymitywnego sklepu 08.08.14, 15:46
          Treny leżą poza granicami gminy Łomianki. Nie ma powodu czepiać się Dąbrowskiego.
        • krasno-ludki Re: Monokultura prymitywnego sklepu 10.08.14, 00:09
          j.urek napisał:

> Jak to burmistrz nie ma nic wspólnego? Burmistrz decyduje o wszystkim. Przecież
          > nawet wiadukt czy Auchan "załatwił" załatwił burmistrz
          Więc bardzo dobrze że mamy operatywnego burmistrza .
          A kto zapłacił za ten wiadukt i całą przebudowę ?
          Ja jestem zadowolony , nie wspomnę że znikneło przeklęte Czarne skrzyżowanie , szkoda że nikt nie policzył ile tam było wypadków i trupów .
      • mo-7 Re: Monokultura prymitywnego sklepu 08.08.14, 15:50
        Już od dnia budowy zastanawiałem się jak długo ten sklep się utrzyma w środku niczego. Na pewno bliskość Auchan mu nie pomogła. Biedronce wróżę podobną przyszłość. Zresztą tamtędy ma być poprowadzona nowa trasa (kiedyś) więc inwestycja raczej polegała na przyszłej sprzedaży ziemi w dużym zyskiem. IMHO.
        • gray_ghost Jeronimianki 08.08.14, 17:31
          W Kiełpinie też będzie Biedrona zamiast MarcPolu. Może powinniśmy zmienić nazwę miasta na Jeronimianki?
          • krasno-ludki Re: Jeronimianki 10.08.14, 00:12
            gray_ghost napisał:

> W Kiełpinie też będzie Biedrona zamiast MarcPolu. Może powinniśmy zmienić nazwę
            > miasta na Jeronimianki?

A do czego ta nazwa pasuje ?
    • starsailor3 Re: Monokultura prymitywnego sklepu 08.08.14, 21:09
      Co za głupota. Mam nadzieję, że to wszystko zbankrutuje w pizdu.
      • sumero12 Re: Monokultura prymitywnego sklepu 08.08.14, 21:52
        Biedronka Biedronką ale dwa kolejne supermarkety planowane (Gelamco i Netto) w Łomiankach to wyłączna zasługa burmistrza. I to w Osiedlach domków jednorodzinnych. Nawet "potańcówki" nie zagłuszą tej prawdy.
    • krasno-ludki Re: Monokultura prymitywnego sklepu 10.08.14, 00:18
      Prawa rynku , rządzą się swoimi prawami .
      To od nas zależy do którego sklepu pójdziemy .
      Jeżdzę nie raz do Babic , stoi tam Mar pol i obok mały sklepik ( kiefirek ) i obserwuje jak część mieszkańców nie chodzi do markietu , tylko do tego małego sklepiku .
      Marcpol - Biedronka jeden lepszy od drugiego .
    • krasno-ludki Re: Monokultura prymitywnego sklepu 10.08.14, 00:28
      l-dam napisał(a):

> Baaaaardzo dziękujemy znakomitemu Burmistrzowni naszego masta za trzecią "Biedr
      > onke" na Trenach. Widać przeprowadził badanie opinii publicznej i wyszło, że ws
      > zyscy chcą tylko do"Biedronki". Może jednak nie tylko ja jestem wyjątkiem?

Jak czytam te twoje wypociny , to ręce razem z jajkami mi opadają .
      Co Burmistrz zabrał Markowi market i sprzedał , dał Biedronce ?
      Psychiatra nie chce cię już leczyć ?
      • jojcorz Re: Monokultura prymitywnego sklepu 10.08.14, 14:07
        A czemuż tak wulgarnie Łom(Bywatelu)
        • bonbon.ella inwazja biedronki 10.08.14, 17:43
          30 maja 2014r. UOKiK zgodził się na przejecie przez Jeronimo Martins Polska, właściciela Biedronki, części mienia spółki Marcpolu z siedzibą w Łomiankach . Transakcja dotyczy 11 sklepów w woj. mazowieckim, łódzkim i śląskim.

Jeronimo Martins Polska zapowiadało ostatnio otwarcie ok. 300 sklepów Biedronka w tym roku (ubiegły rok sieć zakończyła liczbą 2393 posiadanych placówek).

MarcPol to najstarsza sieć supermarketów w Polsce, obecnie prowadzi 65 sklepów zlokalizowanych przede wszystkim w Warszawie oraz w centralnej i wschodniej Polsce. W latach 2012-2013 firma zainwestowała w nowe lokalizacje, m.in. w województwach łódzkim, śląskim, podlaskim, kujawsko-pomorskim oraz warmińsko-mazurskim.

MarcPol do końca 2016 roku chce powiększyć sieć o jedną trzecią, co oznaczać będzie otwarcie przynajmniej 20 nowych supermarketów. Realizacja tego celu wymaga od spółki pozyskania w określonym czasie nowych, atrakcyjnych lokalizacji.

Jak wyjaśnia Michał Kubajek, dyrektor ds. marketingu w MarcPolu firma jest zainteresowana współpracą z lokalnymi sieciami sklepów oraz właścicielami pojedynczych placówek o powierzchni 200-400 mkw (takich nowych sklepów ma być 8 rocznie). Preferowana będzie współpraca na zasadzie franczyzy, w drugiej kolejności – ajencji. Lokalizacja? W centrach dużych miast lub na dużych osiedlach mieszkaniowych.

"Chcemy zaoferować naszym partnerom elastyczną ofertę, ponieważ zależy nam na maksymalnym zwiększeniu potencjału obrotu towarowego w naszych sklepach" – podkreślił w portalu dlahandlu.pl Michał Kubajek.
          • starsailor3 Re: inwazja biedronki 11.08.14, 11:55
            Porzygać się tym można. Będę robił zakupy wszędzie, tylko nie w biedronce. To plaga, rozwalili cały lokalny handel.
      • l-dam Re: Monokultura prymitywnego sklepu 11.08.14, 10:17
        Jeśli burmistrz nic do tego nie ma (czyli nie ma w tym swojego zdania) to taki burmistrz mi nie jest potrzebny. I nie gadać mi tu o prawach rynku. Najpierw samorząd o nas powinien zadbać.
        Znam starsze demokracje i takich dziwów jak 3 sklepy tej samej marki w jednej mieścinie - nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka