Dodaj do ulubionych

PiS/Zadrożny o kłamstwach burmistrza Dąbrowskiego

27.11.14, 17:13
Dzisiaj dostałem do domu ulotkę z logo PiS-u i zdjęciem Zadrożnego, a tam jego wywiad udzielony Piotrowi Iwickiemu, w tym m.in.: "Prawo i Sprawiedliwość nie chce firmować działań Pana burmistrza Dąbrowskiego i jego środowiska. (...) O tym, ze Pan burmistrz Dąbrowski nie ma już ani poparcia ani legitymacji do bycia liderem prawicy w Naszej Gminie, powiedział wprost w czasie swojej obecności w Łomiankach Pan minister Antoni Macierewicz. Czyli nie ma możliwości poparcia ze strony PiS na II turę wyborów? Nie popieramy żadnego z kandydatów. (...) Jednocześnie zachęcam wszystkich do udziału w drugiej turze wyborów. (...) Od początku kampanii prowadziliśmy czystą grę, bez pomówień, insynuacji i podszywania się. Nie akceptujemy takiego poziomu debaty publicznej, która przypomina najgorsze czasy rodem z PRL. Rozbijanie debat na burmistrza, czy opluwanie opozycji na łamach gazet. Rynsztokowy styl gazety "Łomianki" to nie jest poziom do którego będziemy się zniżać. Kłamstwo zawsze zostanie kłamstwem, natomiast nasze wartości pozostają niezmienne. My zawsze będziemy sobą i nie będziemy udawać kogoś, kim nie jesteśmy. (...) Jak mówiłem Pan burmistrz Dąbrowski prowadził kampanię sprawiającą wrażenie, ze nadal ma poparcie PiS-u. Grał prawicowca, jednocześnie umieszczając na swojej liście do rady Gminy byłego agenta. Dzisiaj wiem, że wiele osób było zdezorientowanych, o czym mi wprost mówili. (...) Jak widać niektórzy stroili się w cudze piórka, i niestety wielu na to się nabrało".
Obserwuj wątek
    • tede-3 Re: PiS/Zadrożny o kłamstwach burmistrza Dąbrowsk 27.11.14, 18:12
      Jeszcze raz szacunek dla Pana Zadrożnego.
      • lashana1 Re: PiS/Zadrożny o kłamstwach burmistrza Dąbrowsk 27.11.14, 19:44
        To bardzo odważna, wyważona i rozsądna odpowiedź, charakteryzująca jednoznacznie obecnego burmistrza.
        • 2lanser Re: PiS/Zadrożny o kłamstwach burmistrza Dąbrowsk 28.11.14, 00:22
          No i słusznie, prawica niech będzie prawicą nie zlepkiem byłych ekip porządkowych.
          Jeżeli ktoś w UB był sprzątaczką to i tak musiał być oddany i mieć referencje.
          Z przypadku/niech mi nikt nie sprzedaje kitu/ nikogo tam nie zatrudniano.

Natomiast dziwi mnie jeszcze jedno dlaczego do ZOMO przyjmowano takich mikrusów?
          • o.lomianki Re: PiS/Zadrożny o kłamstwach burmistrza Dąbrowsk 28.11.14, 01:55
            Też podbijam ten wątek
            • nos_kampi Re: PiS/Zadrożny o kłamstwach burmistrza Dąbrowsk 28.11.14, 09:56
              Jeśli jedynym argumentem za Pszczółkowskim (tak wynika z ostatnich wpisów) jest to, że Zadrożny jest przeciw Dąbrowskiemu to oznacza upadek Pszczółkowskiego i lokalnej PO
              • ari-vederci Re: PiS/Zadrożny o kłamstwach burmistrza Dąbrowsk 28.11.14, 11:09
                nos_kampi napisał(a):

> Jeśli jedynym argumentem za Pszczółkowskim (tak wynika z ostatnich wpisów) jest
                > to, że Zadrożny jest przeciw Dąbrowskiemu to oznacza upadek Pszczółkowskiego i
                > lokalnej PO

Szanowny w Dobru Wspólnym, pisarzu. Nie jestem z PO.
                Wolę też czystą grę, jak zostało to podkreślone w odezwie PiSu którą większość mieszkańców dostała lub dostanie.
                Upadek, piszesz? Tak upadek , gdy ma sie w szeregach ludzi z dziwną przeszłością.

Popieram PiS i idę na wybory!!! Na pewno też moim kandydatem nie będzie
                T.D.
                • bburmistrz Re: PiS/Zadrożny o kłamstwach burmistrza Dąbrowsk 28.11.14, 11:29
                  Ulotkę mam przed sobą i potrafię czytać ze zrozumieniem. Krytyka Dąbrowskiego, choć delikatna, ale jest zdecydowana. Neutralne wezwanie do wzięcia udziału w wyborach też jest.
                  Mnie to utwierdza, że jednak zdecydowanie lepszym kandydatem jest Pszczółkowski!
                  • zfabrycznej Re: PiS/Zadrożny o kłamstwach burmistrza Dąbrowsk 28.11.14, 12:48
                    Ja też tak myślę.
                    • tytus_andronicus Re: PiS/Zadrożny o kłamstwach burmistrza Dąbrowsk 28.11.14, 12:58
                      wróbel orłem nigdy nie będzie.
                      • bburmistrz Re: PiS/Zadrożny o kłamstwach burmistrza Dąbrowsk 28.11.14, 14:13
                        Zgadzam się Wróbel ale tylko w przypadku gdy jest wypchany!
                • nos_kampi Re: PiS/Zadrożny o kłamstwach burmistrza Dąbrowsk 28.11.14, 16:06
                  ari-vederci wszystko się plącze - to wyjaśnia dlaczego popierając PiS głosuje na PO
    • tytus_andronicus Re: PiS/Zadrożny o kłamstwach burmistrza Dąbrowsk 28.11.14, 13:53
      Pytanie, kto podszywa się pod PiS w Łomiankach?
      • l-dam Re: PiS/Zadrożny o kłamstwach burmistrza Dąbrowsk 28.11.14, 14:09
        W dzisiejszym GazŁomie wyniki do rady. Były pracownik UB K. Terczyński wczłapał się do rady, gdyż dostał zaledwie 82 głosy z 368. Najmniej nie tylko ilościowo ale i także procentowo. Nie chcę takich ludzi w radzie. Popieram gazetkę p. Zadrożnego.
        • rado-191 Re: PiS/Zadrożny o kłamstwach burmistrza Dąbrowsk 28.11.14, 16:20
          Uważaj Idan Zadrożny już ma za tà niprawdę proces , też chcesz? Pan Terczyński nie był pracownikiem SB , tylko kontrwywiadu oraz UOP po pozytywnej weryfikacji, siej dalej kłamstwa droga do sądu szeroko otwarta dla takich sługusów pszczoły jak ty i Zadrożny tj Pobee chciałem powiedzić
          • grochownia Re: PiS/Zadrożny o kłamstwach burmistrza Dąbrowsk 28.11.14, 16:45
            Szkoda, że jako przyszły kandydat na radnego nie przedstawił tych faktów ocenie wyborców. Ot taka drobna manipulacja faktami. Tylko po jego wyborze, buchnęła stugłosowa fama o jego pracy w służbach ochrony państwa komunistycznego. Teraz, gdy zatajona informacja stała się rzeczą publiczną chce się sądzić? O co, o fakt zatajenia swojej roli w państwie komunistycznych, czy też pomyłkę w określeniu służb tamtego reżymu. Służb, które młodszym są już nieznane i często mylone. I całe szczęście. Choć wszystkie one i tak służyły jedynie ochronie tamtego reżymu a nie społecznemu dobru. O czym jako dojrzały człowiek doskonale wiedział i mimo to nie rezygnowała z pracy w nich. A to, że był trochę gorszym sługusem niż pracownicy SB i brak jest wskazań, że nie ubrudził rąk, to nie podstawa do tego by zataić te fakty przed wyborcami. Oni powinni mieć dane do pełnej oceny kandydata. A grozby takie jak powyższa są bezasadne i nieskuteczne.
          • allibaba11 Re: PiS/Zadrożny o kłamstwach burmistrza Dąbrowsk 28.11.14, 18:20
            rado-191 napisał(a):

> Uważaj Idan Zadrożny już ma za tà niprawdę proces , też chcesz? Pan Terczy
            > ński nie był pracownikiem SB ,

Kandydat sam napisał na swojej ulotce że pracował w służbach bezpieczeństwa PRL więc niech teraz nie szczuje mieszkańców, że się domyślają czy pracował w UB czy w SB czy jeszcze gdzie? Jeżeli waszym zdaniem to taka kluczowa różnica to dlaczego nie napisał konkretnie na ulotce?
            • tede-3 Re: PiS/Zadrożny o kłamstwach burmistrza Dąbrowsk 28.11.14, 19:24
              No właśnie. Wyborcy chcą wiedzieć czy mają u boku Dąbrowskiego ludzi niegodnych, jak się mówi w Łomiankach.
            • allibaba11 Re: PiS/Zadrożny o kłamstwach burmistrza Dąbrowsk 28.11.14, 19:59
              allibaba11 napisał:

> Kandydat sam napisał na swojej ulotce że pracował w służbach bezpieczeństwa PRL
              >
              Przepraszam, jak podaje radny22 :
              > Wśród kandydatów z 9 okręgu tj. Łomianki Górne II startuje niejaki pan Terczyńs
              > ki, przy którego nazwisku jest taki oto wpis: "(...) pełniłem służbę w organach bezpieczeństwa państwa w rozumieniu p
              > rzepisów powołanej ustawy
              ".
              Więc podał że pełnił służbę w organach. SB było następcą UB (albo odwrotnie), jedno organ bezpieczeństwa i drugie. A może był jeszcze jakiś inny organ?
          • pobeee Re: PiS/Zadrożny o kłamstwach burmistrza Dąbrowsk 28.11.14, 20:49
            To Pan Terczyński musiał antycypować bo w PRLu nie było UOPu bo powstał w 1990r.Poza tym w gazetce nie jest napisane że był w UB
            "Trudno aby PiS stał za kimś, kto na liście wyborczej do Rady Gminy wystawia kandydata, który składa oświadczenie, że współpracował z organami bezpieczeństwa w czasach PRL-u (Krzysztof Terczyński
            obwód wyborczy nr 9)."
            Żeby się wypowiadać trzeba przeczytać ze zrozumieniem a przede wszystkim w ogóle przeczytać
            • grom.z.lomianek Re: PiS/Zadrożny o kłamstwach burmistrza Dąbrowsk 28.11.14, 22:34
              Terczyński jest już skończony na swoim osiedlu.
    • 2lanser Re: PiS/Zadrożny o kłamstwach burmistrza Dąbrowsk 28.11.14, 23:49
      No i kto jest z PiSU Dobro czy HZ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka